Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

TEHNISKĀ VIENOŠANĀS STARP LATVIJAS NACIONĀLAJIEM BRUŅOTAJIEM SPĒKIEM, KO PĀRSTĀV NACIONĀLO BRUŅOTO SPĒKU KOMANDIERIS, IGAUNIJAS AIZSARDZĪBAS SPĒKU KOMANDIERI UN LIETUVAS BRUŅOTO SPĒKU KOMANDIERI PAR BALTIJAS VALSTU PRETMĪNU APRĪKOJUMA REMONTA CENTRU LIEPĀJĀ

 

Ievads

Atsaucoties uz vienošanos starp Igaunijas Republikas valdību, Latvijas Republikas valdību un Lietuvas Republikas valdību par Baltijas jūras eskadras (BALTRON) izveidošanu, kas parakstīta 1998.gada 16.aprīlī un uz Saprašanās memorandu starp Igaunijas Republikas Aizsardzības ministriju, Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un Lietuvas Republikas Aizsardzības ministriju par Baltijas Jūras spēku eskadras organizēšanu, vadīšanu, finansēšanu un pārvaldīšanu, kas parakstīta 1999.gada 15.oktobrī;

Sakarā ar to, ka mīnu meklētāju kuģu uzturēšanas un remonta centrs ir ticis izvietots Latvijas Jūras spēku remonta centrā un ir kļuvis pieejams Baltijas valstu flotu Lindau klases mīnu meklētāju mīnu meklēšanas sistēmu uzturēšanai un remontam:

Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris, Latvijas Nacionālie bruņotie spēki, ko pārstāv Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris, un Lietuvas Bruņoto spēku komandieris - turpmāk dēvēti par Dalībniekiem - ir izstrādājuši šādu Tehnisko vienošanos (TV):

1. pants

Mērķis

Baltijas valstu pretmīnu aprīkojuma remonta centra (Baltijas valstu PARC) Tehniskās vienošanās mērķis ir regulēt Baltijas valstu PARC darbību saistībā ar BALTRON projektu.

2. pants

Baltijas valstu PARC statuss

(1) Baltijas valstu PARC nav juridiskas personas statusa.

(2) Baltijas valstu PARC ir Latvijas Jūras spēku militārs objekts Liepājā, Latvijas Republikā, kas veic profilaksi un remontē pretmīnu kuģu jūras pretmīnu aprīkojumu un ir pieejams BALTRON projektam.

3. pants

Finanšu noteikumi

(1) Izmaksas par kuģu profilaksi un remontu, ko veic Baltijas valstu PARC, sedz attiecīgie Dalībnieki, proporcionāli saņemtajai profilakses un remonta palīdzībai, saskaņā ar to nacionālajiem noteikumiem.

(2) Baltijas valstu PARC nodrošina paveikto darbu aprakstu un rēķinu dalībniekiem katru ceturksni, jeb - līdz 1.janvārim, 1.aprīlim, 1.jūlijam un 1.oktobrim.

(3) Dalībnieki pārskaita maksājamo summu uz rēķinā norādīto Nacionālo bruņoto spēku valsts pamatbudžeta izdevumu kontu ne vēlāk kā 30 dienas pēc rēķina saņemšanas.

4. pants

Baltijas valstu PARC ekspluatācija

(1) Dalībnieki sūta savus pieprasījumus nākamajam gadam par nepieciešamo profilaksi un tai vēlamo laiku Baltijas valstu PARC līdz tekošā gada 1.jūnijam. Baltijas valstu PARC sagatavo ikgadējos plānus nākamajam gadam un nosūta to apstiprināšanai Dalībniekiem līdz 1. augustam.

(2) Baltijas valstu PARC pasūta un nodrošina nepieciešamās remontdaļas profilaksei, kā nolemts ikgadējā plānā, saskaņā ar nacionālajiem noteikumiem.

(3) Pēc Igaunijas vai Lietuvas Jūras spēku pieprasījuma, Baltijas valstu PARC speciālisti veic apskati vai sniedz tehnisko palīdzību Igaunijā vai Lietuvā, pirms kuģa ierašanās Baltijas valstu PARC.

(4) Ja nepieciešams veikt tādus darbus, kas nav iekļauti ikgadējā plānā, dalībnieki nosūta pieprasījumu Baltijas valstu PARC, kas veic darbus pēc iespējas ātrāk, neietekmējot ikgadējā plānā noteikto grafiku.

5. pants

Strīdu risināšana

Visi strīdi attiecībā uz šīs TV interpretāciju vai piemērošanu tiek atrisināti trīspusējās sarunās un netiek nodoti izskatīšanai nacionālā vai starptautiskā tribunālā, vai trešajai valstij.

6. pants

Nobeiguma noteikumi

(1) Šī TV stājas spēkā pēdējā paraksta dienā un ir spēkā, kamēr pastāv BALTRON projekts.

(2) Šo TV groza rakstiski, visiem trīs Dalībniekiem parakstoties, lai grozījumi iegūtu juridisku spēku. Šādi grozījumi tiek sagatavoti 3 oriģinālos eksemplāros, vienā eksemplārā katram Dalībniekam.

(3) Šo TV var izbeigt, Dalībniekiem savstarpēji vienojoties. Jebkurš Dalībnieks var izstāties no šīs TV, rakstiski paziņojot par to pārējiem Dalībniekiem 12 mēnešus iepriekš.

(4) 3panta (Finanšu noteikumi) un 5.panta (Strīdu risināšana) noteikumi paliek spēkā, līdz nokārtoti visi iztrūkstošie maksājumi, prasības un strīdi.

(5) Šī TV ir parakstīta trīs oriģinālos eksem­plāros angļu valodā.

Igaunijas Aizsardzības
spēku komandieris

Latvijas Nacionālo
bruņoto spēku vārdā
Latvijas Nacionālo
bruņoto spēku komandieris

Lietuvas bruņoto spēku
komandieris

Viceadmirālis

Viceadmirālis

Ģenerālmajors

Tarmo Köuts

Gaidis Andrejs Zeibots

Valdas Tutkus

Tallina, 2006.gada 16.janvārī

Rīga, 2005.gada 1.decembrī

Viļņa, 2006.gada 1.februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: TEHNISKĀ VIENOŠANĀS STARP LATVIJAS NACIONĀLAJIEM BRUŅOTAJIEM SPĒKIEM, KO PĀRSTĀV NACIONĀLO BRUŅOTO .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Veids: starptautisks dokuments Pieņemts: 01.02.2006.Stājas spēkā: 01.02.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 32, 23.02.2006.
Saistītie dokumenti
  • Tulkojums
  • Citi saistītie dokumenti
209397
01.02.2006
195
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"