Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Vienošanās memorands starp Latvijas Republikas valdību un Zviedrijas Karalistes valdību par Latvijas kājnieku rotas (LATCOY) apmācību Zviedrijā

Pamatojoties uz Vienošanās memorandu starp Dāniju, Somiju, Norvēģiju, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti, Igauniju, Latviju un Lietuvu, kas parakstīts 1994. gada 3. jūnijā Visbijā, un lai atbalstītu Baltijas miera uzturēšanas bataljona vada izveidošanu un apmācību, ir noslēgts šāds Vienošanās memorands (VM):

1. pants

 Vispārīgie noteikumi



1. Lai atbalstītu Latvijas kājnieku rotas (LATCOY) apmācību programmas attīstīšanu, Zviedrijas bruņotie spēki veiks Latvijas personāla apmācības Zviedrijā.

2. Šī VM mērķis ir formulēt nosacījumus, pēc kuriem tiks realizētas Latvijas personāla (tālāk tekstā - viesu personāls) apmācības.

2. pants

Definīcijas
 

Šajā VM izmantotas šādas definīcijas:

a) "Līgumslēdzējpuses'' - Zviedrijas valdība un Latvijas valdība.

3. pants

 Ierobežojumi



Ar šo VM netiek aizskarta Latvijas Republikas un Zviedrijas Karalistes nacionālā likumdošana un starptautiskās vienošanās. Domstarpību gadījumā spēkā ir attiecīgās nacionālās likumdošanas un starptautisko tiesību normas.

4. pants

Vadība



Atrodoties Zviedrijā, viesu personālam ir jāievēro visi Zviedrijas militāro iestāžu izdotie reglamenti, noteikumi un instrukcijas. Zviedrijas apmācības programmas komandējošais virsnieks (Zviedrijas komandējošais virsnieks) veiks viesu personāla operatīvo komandvadību.

5. pants

Uzturēšanās nosacījumi



1. Viesu personālam ir jāievēro Zviedrijas nacionālie likumi, kas nosaka iebraukšanu un īslaicīgas uzturēšanās kārtību valstī.

2. Saskaņā ar atzīto diplomātisko praksi Latvijas Republikas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir pienākums lūgt nodrošināt viesu personālu ar atļaujām, lai varētu iebraukt militāros objektos, nēsāt formas tērpus utt.

6. pants

Atgriešanās



1. Ja kāds no viesu personāla atstāj dienestu Latvijas Republikas Nacionālajos bruņotajos spēkos, viņam/viņai jāatgriežas Latvijā.

2. Ja Zviedrijas bruņotie spēki pieprasa kāda viesu personāla locekļa izraidīšanu, tad Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku amatpersonas ir atbildīgas par šīs personas uzņemšanu savā teritorijā vai viņa/viņas nogādāšanu ārpus Zviedrijas teritorijas.

Izdevumu segšana, kuri attiecas uz šo pantu, ir Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku pienākums.

7. pants

Autovadītāju tiesības



Zviedrija atzīst par derīgām Latvijas izsniegtās autovadītāju tiesības vai atļaujas bez papildu braukšanas testu rīkošanas vai samaksas.

8. pants

Ieroču nēsāšana



1. Viesu personāls neievedīs nekādus šaujamieročus, to sastāvdaļas, sprāgstvielas un munīciju.

2. Viesu personāls nēsis un lietos ieročus un munīciju tikai gadījumos, kādos to būs pilnvarojis zviedru sakaru virsnieks, zviedru ieroču instruktori vai drošības virsnieki.

9. pants

Apģērba veids



Viesu militārajam personālam būs jānēsā Zviedrijas formas tērpi ar Latvijas uzšuvēm. Civilā apģērba nēsāšana iespējama LATCOY komandiera un Zviedrijas komandējošā virsnieka vienošanās gadījumā.

10. pants

Uzvedības kodekss



Viesu personāla pienākums ir respektēt Zviedrijas likumus un atturēties no jebkuras rīcības, kas ir pretrunā ar šo VM. Tāpat Latvijas Republikas Nacionālo bruņotu pienākumos ietilpst visi ar to saistītie nepieciešamie pasākumi.

 
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
208442
195
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"