Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.225

Rīgā 2010.gada 9.martā (prot. Nr.12 18.§)
Militārpersonu un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumu noteikumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā organizējama militārās tehnikas iekraušana, nostiprināšana un izkraušana, īpašās prasības pavadzīmes aizpildīšanai un pavaddokumentos norādāmajai informācijai militāro kravu dzelzceļa pārvadājumos un drošības pasākumus, kas veicami, pārvadājot militārpersonas un militārās kravas pa dzelzceļu.

2. Normatīvie akti par dzelzceļa kravu iekraušanas un nostiprināšanas tehniskajiem noteikumiem attiecas uz militāro kravu (tajā skaitā militārās tehnikas) iekraušanu, nostiprināšanu un izkraušanu tiktāl, ciktāl tie nav pretrunā ar šiem noteikumiem.

3. Militārpersonu un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumus veic, pamatojoties uz ārvalstu bruņoto spēku vai Nacionālo bruņoto spēku atbalstam paredzēto dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumu.

4. Militārpersonu un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumu pasūtītājs, noslēdzot dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumu, vienojas ar pārvadātāju par militārās tehnikas izvietošanas un nostiprināšanas vagonos shēmu izstrādāšanu vai iesniedz pārvadātājam jau izstrādātas shēmas.

5. Pārvadātājs nodrošina šo noteikumu 4.punktā minēto shēmu saskaņošanu ar publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāju, ievērojot noslēgtajā dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumā noteikto pārvadājumu veikšanas laiku.

6. Militārās tehnikas iekraušanu un nostiprināšanu vagonos un izkraušanu no vagoniem veic pārvadātājs, ja attiecīgo pārvadājumu pasūtītājs ar pārvadātāju nevienojas citādi. Militāro tehniku izvieto un nostiprina vagonos atbilstoši šo noteikumu 4.punktā minētajām shēmām.

7. Iekraujot militāro tehniku, pārvadātājs vai pasūtītājs (atkarībā no tā, kurš iekrauj militāro tehniku) normatīvajos aktos par pavadzīmes aizpildīšanas kārtību iekšzemes dzelzceļa kravu pārvadājumos paredzētās pavadzīmes 48.ailē (ja šajā ailē atzīmēm pietrūkst vietas, izmanto 52. un 53.aili) izdara šādu atzīmi:

7.1. krava izvietota un nostiprināta atbilstoši shēmai militāro kravu izvietošanai un nostiprināšanai vagonos (norāda shēmas izstrādes datumu un numuru);

7.2. izmantoti stiprināšanas līdzekļi (norāda stiprināšanas līdzekļu nosaukumu un skaitu, stieples diametru un pavedienu skaitu, kā arī brusu izmērus).

8. Ja militāro kravu pārvadājumos pavadzīmē un pavaddokumentos norādāmās ziņas ietver klasificētu informāciju, kravas nosūtītājs, pārvadātājs un saņēmējs pavadzīmi aizpilda un pavaddokumentos informāciju norāda tā, lai tiktu nodrošināta klasificētas informācijas aizsardzība atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

9. Nacionālie bruņotie spēki vai apsardzes komersants, kurš normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir saņēmis industriālās drošības sertifikātu, apsargā militārās kravas, kad tās tiek iekrautas, nostiprinātas, pārvadātas vagonos un izkrautas no vagoniem.

10. Militāro kravu apsardzes kārtību katrā konkrētā gadījumā nosaka pasūtītājs atbilstoši attiecīgā pārvadājuma specifikai.

11. Pārvadātājs pirms paredzētā militāro kravu un militārpersonu pārvadājuma nodrošina militāro kravu apsardzes personāla un militārpersonu instruktāžu par vispārējiem dzelzceļa satiksmes drošības noteikumiem.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs K.Gerhards
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Militārpersonu un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumu noteikumi Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 225Pieņemts: 09.03.2010.Stājas spēkā: 13.03.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 41, 12.03.2010.
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
206468
13.03.2010
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"