Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Instrukcija par noteiktu bīstamu vielu pārvadājumiem paredzēta transportlīdzekļa sertifikāta izsniegšanas, aizpildīšanas (pagarināšanas) kārtību

Apstiprināta ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas

1996. gada 28. decembra rīkojumu Nr. 11-3/44

1. Transportlīdzekļiem, kuriem ir veikta valsts tehniskā apskate un kura tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst Eiropas valstu nolīguma par bīstamu kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu (ADR) prasībām, tiek izsniegts aizpildīts noteiktu bīstamo vielu pārvadājumiem paredzēta transportlīdzekļa sertifikāts (turpmāk tekstā ADR sertifikāts) vai pagarināts tā derīguma termiņš (2. pielikums).

2. Transportlīdzeklim, kuram ir veikta valsts tehniskā apskate un kura tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst Latvijas Republikas noteikumu par bīstamu kravu pārvadājumiem ar autotransportu prasībām, tiek izsniegts aizpildīts sertifikāts (turpmāk tekstā ADR LV sertifikāts) (1. pielikums).

3. ADR sertifikāta aizpildīšanas (pagarināšanas) kārtība.

3.1. Sertifikāta 1. punkta aile netiek aizpildīta (tipogrāfiski iedrukāts numurs).

3.2. Sertifikāta 2. punkta ailē jāieraksta transportlīdzekļa marka, modelis, transportlīdzekļa tips atbilstoši transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībai.

3.3. Sertifikāta 3. punkta ailē jāieraksta transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs un šasijas numurs.

3.4. Sertifikāta 4. punkta ailē jāieraksta transportlīdzekļa īpašnieks un tā adrese.

3.5. Sertifikāta 5. punkta ailē jāieraksta autocisternu, noņemamo cisternu, tvertņu bateriju u.c. bīstamo iekārtu sertifikātā uzrādīto bīstamo vielu vai vielas klasi un apakšklasi.

Nepieciešamības gadījumā papildus var ierakstīt vielu vai vielas nosaukumu un identifikācijas numuru.

3.6. Sertifikāta 6. punkta ailē jāieraksta transportlīdzekļa bīstamās iekārtas sertifikāta izsniedzējs, sertifikāta numurs, izsniegšanas datums un derīguma termiņš.

3.7. Sertifikāta 7. punkta ailē jāieraksta sertifikāta derīguma termiņš, izsniegšanas vieta un datums. Inspektoram sertifikāts jāapstiprina ar savu parakstu un apaļo zīmogu.

3.8. Sertifikāta 8., 9., 10. un 11. ailē jāieraksta sertifikāta pagarināšanas termiņš, vieta un datums. Inspektoram sertifikāta pagarinājums jāapstiprina ar savu parakstu un apaļo zīmogu.

4. ADR LV sertifikāta aizpildīšanas kārtība.

4.1. Sertifikāta 1. punkta aile netiek aizpildīta.

4.2. Sertifikāta 2. punkta ailē jāieraksta transportlīdzekļa marka, modelis, šasijas numurs, valsts reģistrācijas numurs un reģistrācijas apliecības numurs.

4.3. Sertifikāta 3. punkta ailē jāieraksta transportlīdzekļa īpašnieks un tā adrese.

4.4. Sertifikāta 4. punkta ailē jāieraksta autocisternu, noņemamo cisternu, tvertņu bateriju u.c. bīstamo iekārtu sertifikātā uzrādīto bīstamo vielu klasi un apakšklasi. Nepieciešamības gadījumā papildus var ierakstīt vielu vai vielas nosaukumu un identifikācijas numuru.

4.5. Sertifikāta 5. punkta ailē jāieraksta transportlīdzekļa bīstamās iekārtas sertifikāta izsniedzējs, sertifikāta numurs, izsniegšanas datums un derīguma termiņš.

4.6. Sertifikāta 6. punkta ailē jāieraksta sertifikāta derīguma termiņš, izsniegšanas vieta un datums. Inspektoram sertifikāts jāapstiprina ar savu parakstu un personīgo spiedogu.

1. pielikums

2. pielikums

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Instrukcija par noteiktu bīstamu vielu pārvadājumiem paredzēta transportlīdzekļa sertifikāta izsniegšanas, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Satiksmes ministrija Veids: instrukcija Pieņemts: 28.12.1996.Stājas spēkā: 02.01.1997.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 26, 23.01.1997.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
205746
02.01.1997
86
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"