Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.163

Rīgā 2010.gada 23.februārī (prot. Nr.10 72.§)
Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 2010.gadam" 42.pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju iedzīvotājiem pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus (turpmāk – mērķdotācija).

2. Valsts aģentūra "Kultūras informācijas sistēmas" aprēķina mērķdotācijas apmēru un līdz 2010.gada 22.martam informāciju iesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā.

3. Mērķdotāciju piešķir, lai pašvaldība segtu šādas pakalpojumu izmaksas, kas laikposmā no 2010.gada 1.janvāra līdz 2010.gada 31.decembrim radušās Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā:

3.1. interneta abonēšanas izmaksas, kuru apmēru nosaka saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu;

3.2. maksu par izveidotās infrastruktūras vienotā pirmā līmeņa palīdzības dienesta pakalpojumiem.

4. Mērķdotācijas apmēru pašvaldībai aprēķina proporcionāli katras pašvaldības interneta abonēšanas izmaksām pašvaldības publiskajās bibliotēkās un maksai par izveidotās infrastruktūras vienotā pirmā līmeņa palīdzības dienesta pakalpojumiem, kā arī valsts budžetā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas programmā 28.00.00 "Pašvaldību attīstības nacionālie atbalsta instrumenti" paredzētajam finansējumam, lai nodrošinātu iespēju pašvaldības publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus.

5. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija sagatavo un noteiktā kārtībā iesniedz Ministru kabinetā tiesību akta projektu par mērķdotāciju piešķiršanu pašvaldībām. Tiesību akta projektā norāda katrai pašvaldībai piešķirtās mērķdotācijas apmēru. Tiesību akta projekta izpildi nodrošina Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārraudzībā esošā iestāde – Valsts reģionālās attīstības aģentūra (turpmāk – aģentūra).

6. Lai saņemtu mērķdotāciju, pašvaldības līdz 2010.gada 15.martam iesniedz aģentūrā informāciju par pašvaldības kontu (norādot tā rekvizītus), no kura paredzēts veikt maksājumus, lai nodrošinātu iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus.

7. Pašvaldības līdz 2011.gada 1.februārim iesniedz aģentūrā pārskatu par piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu (pielikums). Pārskatam pievieno ar valsts aģentūru "Kultūras informācijas sistēmas" noslēgtā līguma kopiju par šo noteikumu 3.punktā minēto pakalpojumu saņemšanu.

8. Ja pašvaldība piešķirto mērķdotāciju nav izlietojusi saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu, tā neizlietoto finansējumu ieskaita valsts budžetā.

9. Finansējuma atgūšanu saskaņā ar šo noteikumu 8.punktu nodrošina aģentūra.

10. Ja, ņemot vērā piešķirtās mērķdotācijas apmēru, iedzīvotājiem pašvaldību publiskajās bibliotēkās netiek nodrošinātas tiesības bez maksas izmantot internetu un datorus, pašvaldība ir tiesīga noteikt kārtību, kādā attiecīgās pašvaldības publiskajās bibliotēkās bez maksas izmanto datorus un internetu.

11. Aģentūra līdz 2011.gada 15.martam iesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā ziņojumu par piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu.

Ministru prezidenta vietā – finanšu ministrs E.Repše

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns
Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 23. februārī noteikumiem Nr.163
Pārskats par piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 163Pieņemts: 23.02.2010.Stājas spēkā: 27.02.2010.Zaudē spēku: 01.01.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 33, 26.02.2010.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
205745
27.02.2010
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"