Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.671

Rīgā 2008.gada 25.augustā (prot. Nr.60 3.§)
Ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un nesprāgušu munīciju piesārņotu un potenciāli piesārņotu teritoriju izpētes un sanācijas darbu veikšanas speciālistu sertifikācijas un komersantu licencēšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar likuma “Par piesārņojumu44.1panta trešo un ceturto daļu
1. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā sertificē speciālistus, kas veic ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un nesprāgušu munīciju piesārņotu un potenciāli piesārņotu teritoriju izpēti, nesprāgušas munīcijas meklēšanu, identificēšanu, izcelšanu, savākšanu un uzglabāšanu (turpmāk – speciālisti);

1.2. kārtību, kādā Aizsardzības ministrija izsniedz komersantiem licenci komercdarbībai ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un ne­sprāgušu munīciju piesārņotu un potenciāli piesārņotu teritoriju izpētei, nesprā­gušas munīcijas meklēšanai, identificēšanai, izcelšanai, savākšanai un uzglabā­šanai (turpmāk – licence), licences anulēšanas vai darbības apturēšanas kārtību;

1.3. par licences izsniegšanu maksājamās valsts nodevas apmēru.

2. Speciālistu sertificēšana
2.1. Sertifikātu izsniegšana

2. Sertifikātu ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un ne­sprāgušu munīciju piesārņotu un potenciāli piesārņotu teritoriju izpētei, nesprā­gušas munīcijas meklēšanai, identificēšanai, izcelšanai, savākšanai un uzglabā­šanai (turpmāk – sertifikāts) izsniedz Aizsardzības ministrijas licencēšanas un sertifikācijas komisija (turpmāk – komisija) pēc attiecīga lēmuma pieņemšanas.

3. Komisiju izveido ar aizsardzības ministra pavēli, un komisijas sastāvā ir ne mazāk kā piecas amatpersonas.

4. Sertifikātu ir tiesīga saņemt fiziska persona, kura atbilst likumā “Par piesārņojumu” noteiktajām prasībām un nokārtojusi ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un nesprāgušu munīciju piesārņotas un potenciāli piesārņo­tas teritorijas izpētes, nesprāgušas munīcijas meklēšanas, iden­tificēšanas, izcelšanas, savākšanas un uzglabāšanas speciālista kvalifikācijas eksāmenu (turpmāk – kvalifikācijas eksāmens) Nesprāgušas munīcijas neitra­lizēšanas skolā.

2.2. Iesnieguma iesniegšana un izskatīšana

5. Persona, kas vēlas saņemt sertifikātu (turpmāk – sertifikāta preten­dents), iesniedz iesniegumu (1.pielikums) komisijai.

6. Sertifikāta pretendents iesniegumam sertifikāta saņemšanai pievieno:

6.1. divas fotogrāfijas (3 x 4 cm);

6.2. narkologa un psihiatra atzinumu par sertifikāta pretendenta veselības stāvokli;

6.3. izglītības dokumenta kopiju, kas apliecina, ka sertifikāta pretendents ir apmācīts darbam ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un nesprāgušu munīciju.

7. Ja mainās informācija, kas iesniegta sertifikāta saņemšanai, sertifikāta pretendents triju darbdienu laikā par to rakstiski paziņo komisijai un iesniedz attiecīgos šo noteikumu 6.punktā minētos dokumentus.

8. Komisija pēc šo noteikumu 5.punktā minētā iesnieguma saņemšanas pārbauda iesniegumam pievienotos dokumentus un pieprasa no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra informāciju par sertifikāta pretendenta sodāmību un administratīvajiem pārkāpumiem.

9. Ja iesniegumam nav pievienoti visi šo noteikumu 6.punktā minētie dokumenti, komisija par to rakstiski informē sertifikāta pretendentu un atliek iesnieguma izskatīšanu līdz nepieciešamo dokumentu saņemšanai.

10. Komisija iesniegumu izskata mēneša laikā pēc visu dokumentu saņemšanas.

11. Pēc iesnieguma izskatīšanas, ja sertifikāta pretendents atbilst likuma “Par piesārņojumu” un šo noteikumu prasībām, komisija pieņem lēmumu atļaut sertifikāta pretendentam kārtot kvalifikācijas eksāmenu un par pieņemto lēmu­mu rakstiski informē sertifikāta pretendentu, norādot kvalifikācijas eksāmena norises laiku, vietu un kārtību. Ja komisija pieņem lēmumu neatļaut sertifikāta pretendentam kārtot kvalifikācijas eksāmenu, par to rakstiski paziņo sertifikāta pretendentam.

12. Pamatojoties uz kvalifikācijas eksāmena rezultātiem, komisija pieņem lēmumu par sertifikāta izsniegšanu vai atteikumu izsniegt sertifikātu un par pieņemto lēmumu rakstiski informē sertifikāta pretendentu.

13. Sertifikātu (2.pielikums) izsniedz uz pieciem gadiem.

14. Aizsardzības ministrija veic izsniegto sertifikātu uzskaiti.

3. Komersantu licencēšana
3.1. Komersantu licencēšanas institūcija

15. Licences izsniedz, anulē, kā arī aptur un atjauno to darbību šo noteikumu 2.punktā minētā komisija.

3.2. Iesnieguma iesniegšana un izskatīšana

16. Komersants, kas vēlas saņemt licenci (turpmāk – licences preten­dents), iesniedz iesniegumu (3.pielikums) komisijai.

17. Licences pretendents iesniegumam licences saņemšanai pievieno:

17.1. telpu īres līguma vai dokumenta kopiju, kas apliecina īpašuma tiesī­bas uz telpām, kuras atrodas licences pretendenta norādītajā juridiskajā adresē;

17.2. komersanta dalībnieku – fizisku personu (izņemot akcionārus, kuru līdzdalība sabiedrības pamatkapitālā ir mazāka par 10 procentiem no sabiedrības pamatkapitāla), prokūristu un vadītāju sarakstu, kā arī to personu sarakstu, kas ieņem amatus pārvaldes institūcijās (norāda katras personas vārdu, uzvārdu, amatu un personas kodu);

17.3. narkologa un psihiatra atzinumu par katra komersanta dalībnieka – fiziskas personas (izņemot akcionārus, kuru līdzdalība sabiedrības pamatkapitālā ir mazāka par 10 procentiem no sabiedrības pamatkapitāla), prokūrista un vadītāja veselības stāvokli, kā arī tās personas veselības stāvokli, kas ieņem amatu pārvaldes institūcijās;

17.4. komersanta darbā pieņemto sertificēto speciālistu sarakstu. Sarakstam pievieno šādus dokumentus par katru sertificēto speciālistu:

17.4.1. sertifikāta kopiju;

17.4.2. darba līguma kopiju;

17.5. valsts nodevas samaksu apliecinošu dokumentu.

(Grozīts ar MK 15.11.2011. noteikumiem Nr.878)

18. Komisija pēc šo noteikumu 16.punktā minētā iesnieguma saņemšanas:

18.1. pieprasa no Uzņēmumu reģistra izziņu par komersanta dalībnieku (fizisko personu) un vadītāju paraksta tiesībām, kā arī par to personu paraksta tiesībām, kas ieņem amatus komersanta pārvaldes institūcijā;

18.2. pieprasa no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra informāciju par komersanta dalībnieku – fizisko personu (izņemot akcionārus, kuru līdzdalība sabiedrības pamatkapitālā ir mazāka par 10 procentiem no sabiedrības pamatkapitāla), prokūristu un vadītāju sodāmību un administratīvajiem pārkāpumiem, kā arī to personu, kas ieņem amatus komersanta pārvaldes institūcijās, un komersanta darbinieku (sertificētu speciālistu) sodāmību un administratīvajiem pārkāpumiem;

18.3. pieprasa no Valsts ieņēmumu dienesta ziņas par to, vai licences pretendentam nav nodokļu parādu.

(Grozīts ar MK 15.11.2011. noteikumiem Nr.878)

19. Ja iesniegumam nav pievienoti visi šo noteikumu 18.punktā minētie dokumenti, komisija par to rakstiski informē licences pretendentu un atliek iesnieguma izskatīšanu līdz nepieciešamo dokumentu saņemšanai.

20. Ja mainās informācija, kas iesniegta licences saņemšanai, licences pretendents triju darbdienu laikā par to rakstiski paziņo komisijai un iesniedz attiecīgos šo noteikumu 17.punktā minētos dokumentus un dokumentu kopijas.

21. Pēc iesnieguma izskatīšanas komisija pieņem lēmumu uz nenoteiktu termiņu izsniegt licenci (4.pielikums) vai atteikt licences izsniegšanu, ja licences pretendents neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

22. Licencei ir divi pielikumi. Licences 1.pielikumā norāda komersanta darbā pieņemtos sertificētos speciālistus un viņiem izsniegto sertifikātu numurus. Licences 2.pielikumā norāda komersantam noteiktos ierobežojumus darbam ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un nesprāgušu munīciju, ja tādi ir noteikti. Informāciju par licencei pievienotajiem pielikumiem iekļauj licences titullapā.

23. Lēmumu par licences izsniegšanu vai neizsniegšanu komisija pieņem mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

24. Aizsardzības ministrija veic izsniegto licenču uzskaiti.

25. Komersants ir tiesīgs uzsākt attiecīgu komercdarbību pēc tam, kad šajos noteikumos noteiktajā kārtībā saņēmis licenci.

3.3. Licences anulēšana vai darbības apturēšana un atjaunošana

26. Komisija likumā “Par piesārņojumu” noteiktajos gadījumos pieņem lēmumu par licences apturēšanu vai darbības anulēšanu un par pieņemto lēmumu rakstiski informē komersantu.

27. Ja komersants nolemj pārtraukt komercdarbību ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un nesprāgušu munīciju piesārņotu un poten­ciāli piesārņotu teritoriju izpētei, nesprāgušas munīcijas meklēšanai, identificē­šanai, izcelšanai, savākšanai un uzglabāšanai, komersants triju darbdienu laikā par to informē komisiju.

28. Ja komisija ir anulējusi izsniegto licenci, komersants triju darbdienu laikā licenci nodod komisijai.

29. Lai atjaunotu apturētās licences darbību, komersants novērš pārkā­pumus un rakstiski par to informē komisiju.

30. Komisija mēneša laikā pēc šo noteikumu 29.punktā minētās informācijas saņemšanas lemj par licences atjaunošanu un par pieņemto lēmumu informē komersantu.

3.4. Atkārtota licences, kā arī dublikāta izsniegšana

31. Ja mainījušās licencē norādītās ziņas, komersants triju darbdienu laikā pēc izmaiņām iesniedz komisijā attiecīgu iesniegumu. Iesniegumam pievieno izmaiņas apliecinošus dokumentus. Komisija triju darbdienu laikā pēc licences noformēšanas atkārtoti izsniedz komersantam licenci.

32. Ja licence ir nozaudēta, komersants ne vēlāk kā triju darbdienu laikā par to rakstiski informē komisiju. Komisija pēc komersanta rakstiska iesnieguma un paskaidrojuma saņemšanas par dublikāta nepieciešamību nozaudētās licences vietā izsniedz licences dublikātu.

33. Komersantam licences dublikātu izsniedz triju darbdienu laikā pēc attiecīgā iesnieguma saņemšanas komisijā.

3.5. Valsts nodeva par licences izsniegšanu

34. Par licences izsniegšanu maksā valsts nodevu 40 latu apmērā.

35. Valsts nodevu par licences izsniegšanu ieskaita valsts pamatbudžetā.

Ministru prezidenta vietā – satiksmes ministrs A.Šlesers

Aizsardzības ministrs V.Veldre
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 25.augusta noteikumiem Nr.671
KN671P1.JPG (76788 bytes)
Aizsardzības ministrs V.Veldre
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 25.augusta noteikumiem Nr.671
KN671P2.JPG (78162 bytes)
Aizsardzības ministrs V.Veldre
3.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 25.augusta noteikumiem Nr.671

KN671P3_PAGE_1.JPG (110064 bytes)

KN671P3_PAGE_2.JPG (19200 bytes)

Aizsardzības ministrs V.Veldre
4.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 25.augusta noteikumiem Nr.671

KN671P4_PAGE_1.JPG (85023 bytes)

KN671P4_PAGE_2.JPG (73748 bytes)

KN671P4_PAGE_3.JPG (48157 bytes)

Aizsardzības ministrs V.Veldre
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ar militāra rakstura sprādzienbīstamiem priekšmetiem un nesprāgušu munīciju piesārņotu un potenciāli .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 671Pieņemts: 25.08.2008.Stājas spēkā: 30.08.2008.Zaudē spēku: 01.05.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 134, 29.08.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
180368
{"selected":{"value":"23.11.2011","content":"<font class='s-1'>23.11.2011.-30.04.2013.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"23.11.2011","iso_value":"2011\/11\/23","content":"<font class='s-1'>23.11.2011.-30.04.2013.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"30.08.2008","iso_value":"2008\/08\/30","content":"<font class='s-1'>30.08.2008.-22.11.2011.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
23.11.2011
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"