Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Finanšu ministrijas lēmums Nr.176

Rīgā 2008.gada 31.jūlijā

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu nodibinājumam "SABIEDRISKĀ ORGANIZĀCIJA - PALĪDZĪBAS FONDS "CERĪBU BURA"" papildu sabiedriskā labuma darbības veidam

 

Saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 7.panta pirmo daļu Finanšu ministrija ir saņēmusi nodibinājuma "SABIEDRISKĀ ORGANIZĀCIJA - PALĪDZĪBAS FONDS "CERĪBU BURA"" (turpmāk - Nodibinājums) 2008.gada 12.februāra iesniegumu Nr.2007/R13 par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu papildu sabiedriskā labuma darbības veidiem un pārējos šā panta otrajā daļā minētos dokumentus.

Finanšu ministrija ar 2005.gada 10.maija lēmumu Nr.103 "Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu nodibinājumam "SABIEDRISKĀ ORGANIZĀCIJA - PALĪDZĪBAS FONDS "CERĪBU BURA""" piešķīra Nodibinājumam sabiedriskā labuma organizācijas statusu sabiedriskā labuma darbības veidiem - labdarībai un izglītības veicināšanai.

Nodibinājums 2008.gada 12.februāra iesniegumā Nr.2007/R13 lūdz tam piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu papildu sabiedriskā labuma darbības veidiem - vides aizsardzībai un kultūras veicināšanai. Iesniegumā Nodibinājums norāda, ka tā statūtos ir veikti grozījumi, ar kuriem tiek papildināti Nodibinājuma mērķi. Līdz ar to Nodibinājums plāno atbalstīt arī vides aizsardzību un vides attīstību, kā arī kultūru. Pie tam Nodibinājuma statūtu iepriekšējās un jaunās redakcijas 2.1.3.apakšpunktā ir noteikts, ka Nodibinājums sadarbosies ar Rīgas domi, kultūras iestādēm, rīkos koncertus, festivālus, izstādes, kino dekādes, organizēs teātra apmeklējumus un labdarības pasākumus.

Sabiedriskā labuma komisija 2008.gada 16.jūlija sēdē izskatīja Nodibinājuma 2008.gada 12.februāra iesniegumu, kā arī tam pievienotos dokumentus par sabiedriskā labuma darbību 2007.gadā, uzklausīja Nodibinājuma valdes locekļus Intu Ozoliņu un Innu Raihmani. Valdes locekļi skaidroja, ka Sabiedrības integrācijas fonds apstiprināja Nodibinājuma iesniegto projektu par Daugavas - Misas kanāla rekonstrukciju Ķekavas pagastā, kā rezultātā Nodibinājums saņēma finansējumu Eiropas Ekonomikas zonas/Norvēģijas valdības finanšu instrumentu granta ietvaros. Nodibinājums plāno šo projektu īstenot, tam piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus. Papildus valdes locekļi norādīja, ka Nodibinājums ir organizējis kultūras pasākumus Ķekavas pagastā jau 2007.gadā un to plāno darīt arī 2008.gadā.

Sabiedriskā labuma komisijas locekļi izvērtēja sniegto informāciju un sniedza atzinumu Nr.12-2008/142 "Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu papildu pamatdarbības jomai nodibinājumam "SABIEDRISKĀ ORGANIZĀCIJA - PALĪDZĪBAS FONDS "CERĪBU BURA""". Atzinumā Sabiedriskā labuma komisija saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 5.panta pirmo daļu ieteica Finanšu ministrijai piešķirt Nodibinājumam sabiedriskā labuma organizācijas statusu papildu sabiedriskā labuma darbības veidam - kultūras veicināšana.

Pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas 2008.gada 16.jūlija atzinumu Nr.12-2008/142, Finanšu ministrija saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 5.panta pirmo daļu nolemj nodibinājumam "SABIEDRISKĀ ORGANIZĀCIJA - PALĪDZĪBAS FONDS "CERĪBU BURA"" (reģistrēta Uzņēmumu reģistra Nodibinājumu reģistrā 2005.gada 23.martā, reģ.Nr.40008051679, juridiskā adrese: Rīga, Elizabetes iela 51) piešķirt sabiedriskā labuma organizācijas statusu papildu sabiedriskā labuma darbības veidam - kultūras veicināšana.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 79.panta pirmo daļu šo lēmumu viena mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6, LV-1010).

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieka nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos p.i. D.Robežniece

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu nodibinājumam "SABIEDRISKĀ ORGANIZĀCIJA .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Finanšu ministrija Veids: lēmums Numurs: 176Pieņemts: 31.07.2008.Stājas spēkā: 31.07.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 121, 07.08.2008.
Saistītie dokumenti
  • Ārējās saites
179429
31.07.2008
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"