Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.452

Rīgā 2008.gada 17.jūnijā (prot. Nr.42 41.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto un Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL finansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās"

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto un Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL finansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 153.nr.; 2005, 111.nr.; 2007, 10., 161.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6. un 7.punktu šādā redakcijā:

"6. Struktūrfonda finansējuma saņēmējs iesniedz otrā līmeņa starpniek­institūcijā, atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē pārskatu par pievienotās vērtības nodokļa summām, kuras struktūrfonda finansējuma saņēmējs pārskata periodā paredz iekļaut projekta attiecināmajās izmaksās (turpmāk - pārskats) (2. vai 2.1 pielikums). Pārskatu iesniedz 10 darbdienu laikā pēc attiecīgā pārskata perioda beigām. Pirmais pārskata periods ir 12 mēneši, sākot no dienas, kad ar otrā līmeņa starpniekinstitūciju, atbildīgo iestādi vai sadarbības iestādi noslēgts līgums par projekta īstenošanu, bet, ja minētajā līgumā noteiktais projekta īstenošanas periods ir īsāks par 12 mēnešiem, pārskata periods ir projekta īste­nošanas periods. Ja projekta sagatavošanas izmaksas ir attiecināmās izmaksas un tās ir veiktas pirms līguma noslēgšanas ar otrā līmeņa starpniekinstitūciju, atbildīgo iestādi vai sadarbības iestādi, pārskatā par pirmo pārskata periodu iekļauj arī projekta sagatavošanas izmaksas, kas veiktas pirms līguma par projekta ieviešanu noslēgšanas ar otrā līmeņa starp­niekinstitūciju, atbildīgo iestādi vai sadarbības iestādi. Katrs nākamais pārskata periods ir iepriekšējam pārskata periodam sekojošie 12 mēneši, bet, ja līdz projekta īstenošanas perioda beigām paliek mazāk nekā 12 mēneši, pārskata periods ir atlikušais projekta īstenošanas periods.

7. Granta finansējuma saņēmējs iesniedz grantu shēmas apsaimniekotājam pārskatu par pievienotās vērtības nodokļa summām, kuras granta finansējuma saņēmējs pārskata periodā paredz iekļaut projekta attiecināmajās izmaksās (2.pielikums). Pārskatu iesniedz 10 darbdienu laikā pēc attiecīgā pārskata perioda beigām. Pirmais pārskata periods ir 12 mēneši, sākot no dienas, kad ar grantu shēmas apsaimniekotāju noslēgts līgums par projekta īstenošanu, bet, ja minētajā līgumā noteiktais projekta īstenošanas periods ir īsāks par 12 mēne­šiem, pārskata periods ir projekta īstenošanas periods. Ja projekta sagatavošanas izmaksas ir attiecināmās izmaksas un tās ir veiktas pirms līguma noslēgšanas ar grantu shēmas apsaimniekotāju, pārskatā par pirmo pārskata periodu iekļauj arī projekta sagatavošanas izmaksas, kas veiktas pirms līguma par projekta ieviešanu noslēgšanas ar grantu shēmas apsaimniekotāju. Katrs nākamais pārskata periods ir iepriekšējam pārskata periodam sekojošie 12 mēneši, bet, ja līdz projekta īstenošanas perioda beigām paliek mazāk nekā 12 mēneši, pārskata periods ir atlikušais projekta īstenošanas periods."

2. Izteikt 10., 11. un 11.1 punktu šādā redakcijā:

"10. Otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde:

10.1. piecu darbdienu laikā pēc pārskata saņemšanas no struktūrfonda finansējuma saņēmēja izvērtē pārskatu un nosūta to Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei, kurā struktūrfonda finansējuma saņēmējs reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā;

10.2.  15 darbdienu laikā pēc pārskata saņemšanas no struktūrfonda finansējuma saņēmēja izvērtē pārskatu un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa summu, kura iekļaujama projekta attiecināmajās izmaksās, ja struktūrfonda finansējuma saņēmējs nav reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā.

11. Grantu shēmas apsaimniekotājs:

11.1. piecu darbdienu laikā pēc pārskata saņemšanas no granta finansēju­ma saņēmēja izvērtē pārskatu un nosūta to Valsts ieņēmumu dienesta teritoriāla­jai iestādei, kurā granta finansējuma saņēmējs reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā;

11.2.  15 darbdienu laikā pēc pārskata saņemšanas no granta finansējuma saņēmēja izvērtē pārskatu un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa summu, kura iekļaujama projekta attiecināmajās izmaksās, ja struktūrfonda finansējuma saņēmējs nav reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā.

11.1 EQUAL vadošā iestāde:

11.1 1.  10 darbdienu laikā pēc pārskata saņemšanas no EQUAL finansē­juma saņēmēja pārskatu izvērtē un nosūta Valsts ieņēmumu dienesta teritoriā­lajai iestādei, kurā EQUAL finansējuma saņēmējs reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā;

11.1 2.  30 dienu laikā pēc pārskata saņemšanas no EQUAL finansējuma saņēmēja pārskatu izvērtē un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa summu, kura iekļaujama projekta attiecināmajās izmaksās, ja EQUAL finan­sējuma saņēmējs nav reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā."

3. Papildināt noteikumus ar 11.2 un 11.3 punktu šādā redakcijā:

"11.2 Pēc šo noteikumu 10.1., 11.1. vai 11.1 1.apakšpunktā minētā pārska­ta saņemšanas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde piecu darbdienu laikā to izvērtē un, ja nepieciešams, pieprasa struktūrfonda finansējuma saņēmējam, granta finansējuma saņēmējam vai EQUAL finansējuma saņēmējam iesniegt darījumu un samaksu apliecinošus dokumentus pārbaudes veikšanai.

11.3 Struktūrfonda finansējuma saņēmējs, granta finansējuma saņēmējs un EQUAL finansējuma saņēmējs triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 11.2 punktā minētā pieprasījuma saņemšanas iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes pilnvarotajām amatpersonām darījumu un samaksu apliecinošus dokumentus pārbaudes veikšanai."

4. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde 15 dienu laikā pēc šo noteikumu 10.1., 11.1. vai 11.1 1.apakšpunktā minētā pārskata saņemšanas un, ja nepieciešams, pēc šo noteikumu 11.3 punktā minēto dokumentu saņemšanas veic struktūrfonda finansējuma saņēmēja vai granta finansējuma saņēmēja, vai EQUAL finansējuma saņēmēja pārbaudi un divos eksemplāros sagatavo atzinumu par pārskatu (turpmāk - atzinums) (3. vai 4.pielikums), norādot pievienotās vērtības nodokļa summu, kuru attiecīgi struktūrfonda finansējuma saņēmējam vai granta finansējuma saņēmējam, vai EQUAL finansējuma saņēmējam ir tiesības vai nav tiesību atskaitīt no valsts budžetā maksājamās nodokļa summas kā priekšnodokli likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 10.pantā noteiktajā kārtībā. Atzinuma pirmo eksemplāru kopā ar pārskatu (oriģinālu) nosūta attiecīgi otrā līmeņa starpniekinstitūcijai, atbildīgajai iestādei vai sadarbības iestādei, vai grantu shēmas apsaimniekotājam, vai EQUAL vadošajai iestādei un atzinuma otro eksemplāru nosūta zināšanai struktūrfonda finansējuma saņēmējam vai granta finansējuma saņēmējam, vai EQUAL finansējuma saņēmējam."

5. Svītrot 13. un 14.punktu.

6. Izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde vai grantu shēmas apsaimniekotājs, pamatojoties uz šo noteikumu 12.punktā minēto atzinumu, piecu darbdienu laikā pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa summu, kura iekļaujama projekta attiecināmajās izmaksās. EQUAL vadošā iestāde, pamatojoties uz šo noteikumu 12.punktā minēto atzinumu, 10 darbdienu laikā pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa summu, kura iekļaujama projekta attiecināmajās izmaksās."

7.  Aizstāt 15.1 2.apakšpunktā skaitli un vārdu "12.2.apakšpunktā" ar skaitli un vārdu "12.punktā".

8. Izteikt 16. un 17.punktu šādā redakcijā:

"16. Šo noteikumu 10.2., 11.2. un 11.1 2.apakšpunktā un 15.punktā minēto lēmumu struktūrfonda finansējuma saņēmējs, granta finansējuma saņēmējs vai EQUAL finansējuma saņēmējs var apstrīdēt kārtībā, kas noteikta līgumā par projekta īstenošanu.

17. Ja struktūrfonda finansējuma saņēmējs, granta finansējuma saņēmējs vai EQUAL finansējuma saņēmējs ir apstrīdējis šo noteikumu 15.punktā minēto lēmumu, otrā līmeņa starpniekinstitūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, grantu shēmas apsaimniekotājs vai EQUAL vadošā iestāde pieprasa Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei atkārtoti izvērtēt pārskatu, ņemot vērā struktūrfonda finansējuma saņēmēja, granta finansējuma saņēmēja vai EQUAL finansējuma saņēmēja iesniegumā norādītos argumentus."

9. Papildināt III nodaļu ar 17.1 un 17.2 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Ja šo noteikumu 12.punktā minētais atzinums tiek grozīts, Valsts ieņēmumu dienesta  teritoriālā iestāde 15 dienu laikā sagatavo jaunu atzinumu un nosūta otrā līmeņa starpniekinstitūcijai, atbildīgajai iestādei, sadarbības iestādei, grantu shēmas apsaimniekotājam vai EQUAL vadošajai iestādei.

17.2 Ja pēc šo noteikumu 15.punktā minētā lēmuma pieņemšanas no Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes tiek saņemts jauns atzinums saskaņā ar šo noteikumu 17.1 punktu, otrā līmeņa starpniek­institūcija, atbildīgā iestāde, sadarbības iestāde, grantu shēmas apsaimniekotājs vai EQUAL vadošā iestāde atceļ lēmumu, kas pieņemts, pamatojoties uz šo noteikumu 12.punktā minēto atzinumu, un piecu darbdienu laikā pieņem jaunu lēmumu, pamatojoties uz šo noteikumu 17.1 punktā minēto atzinumu."

10. Papildināt 2. un 2.1 pielikumu aiz vārdiem "Apliecinu, ka pārskatā norādītā informācija ir patiesa" ar vārdiem "un pārskatā iekļautā PVN summa nav atskaitīta kā priekšnodoklis likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 10.pantā noteiktajā kārtībā".

11. Papildināt 3. un 4.pielikuma adresāta daļu ar otru adresātu šādā redakcijā:

"Zināšanai: _____________________________
                (finansējuma saņēmēja nosaukums)

_____________________________________
(finansējuma saņēmēja juridiskā adrese)".

Ministru prezidents I.Godmanis

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās N.Broks

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 10.jūliju.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā sniedz un pārbauda .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 452Pieņemts: 17.06.2008.Stājas spēkā: 10.07.2008.Zaudē spēku: 01.09.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 104, 09.07.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
177918
10.07.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"