Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.116

Rīgā 2008.gada 18.martā (prot.Nr.94, 3.§)

Par vienreizēja pabalsta piešķiršanu dzīvojamās telpas remontam personām, kuru lietotā dzīvojamā telpa stihiskas nelaimes vai avārijas rezultātā ir daļēji sagruvusi, bet ir atjaunojama 

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 13.panta otro un ceturto daļu, 26.panta pirmo daļu

 

I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošajos noteikumos lietotie termini: 

Cietusī dzīvojamā telpa - personas īrētā vai īpašumā esošā dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja, kas atrodas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā un kurā šī persona ir deklarējusi savu dzīvesvietu, un kura stihiskas nelaimes vai avārijas rezultātā ir daļēji sagruvusi, bet ir atjaunojama. 

Dzīvojamā telpa ar kopējā lietošanā esošām palīgtelpām - dzīvojamā telpa dažādu sociālo grupu kopdzīvojamā mājā un dzīvojamā telpa istabu plānojuma dzīvojamā mājā, kur palīgtelpas (virtuve, tualete, duša) nodotas koplietošanā vairākiem īrniekiem.

2. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība piešķir vienreizēju pabalstu cietušās dzīvojamās telpas remontam (turpmāk - pabalsts), pabalsta apmēru, kā arī pagaidu dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtību.

II. Palīdzības sniegšana

3. Persona, kura vēlas saņemt šajos saistošajos noteikumos minēto neatliekamo palīdzību, ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc stihiskās nelaimes vai avārijas iesniedz Rīgas domes Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldē (turpmāk - Dzīvokļu pārvalde) rakstveida iesniegumu un šādu dokumentu kopijas (uzrādot to oriģinālus):

3.1. īres līgumu vai personas dzīvojamās telpas īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu;

3.2. cietušās dzīvojamās telpas īrnieka vai īpašnieka un viņu ģimenes locekļu personas apliecinošus dokumentus;

3.3. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (turpmāk - VUGD) sastādītu aktu par stihiskās nelaimes vai avārijas fakta konstatāciju (ja stihiskās nelaimes vai avārijas likvidēšanā piedalījies VUGD) vai Valsts policijas vai Rīgas pašvaldības policijas (turpmāk - policija) sastādītu aktu par avārijas fakta konstatāciju (ja avārijas fakta konstatācijā piedalījusies policija);

3.4. vienošanos, kas noslēgta starp dzīvojamās telpas īrnieku un šajā dzīvoklī uz tiesiska pamata deklarētām pilngadīgām personām vai starp dzīvokļa līdzīpašniekiem par to, kurš kļūs par pabalsta saņēmēju (1.pielikums).

Šajā apakšpunktā minēto vienošanos personas paraksta Dzīvokļu pārvaldes speciālista klātbūtnē;

3.5. vienošanos, kas noslēgta starp cietušās dzīvojamās telpas īpašnieku un īrnieku par cietušās dzīvojamās telpas remontu (2.pielikums). Ja cietusī dzīvojamā telpa atrodas pašvaldībai piederošā dzīvojamā mājā, vienošanos noslēdz ar Rīgas domes Komunālo departamentu (turpmāk - Komunālais departaments).

4. Rīgas domes Komunālā departamenta Dzīvojamā fonda tehniskā stāvokļa vērtēšanas komisija (turpmāk - Tehniskā komisija) vienas darba dienas laikā apseko cietušo dzīvojamo telpu, vizuāli novērtē konstrukciju tehnisko stāvokli un sastāda dzīvojamās telpas apsekošanas aktu par:

4.1. dzīvojamās telpas atbilstību dzīvošanai derīgas dzīvojamās telpas statusam;

4.2. dzīvojamās telpas atjaunošanas iespējām un cietušās dzīvojamās telpas piemērotību dzīvošanai līdz tās atjaunošanai.

5. Pēc personas iesnieguma, saistošo noteikumu 3.1., 3.2. un 3.3.apakšpunktā minēto dokumentu, Tehniskās komisijas apsekošanas akta saņemšanas Komunālā departamenta direktors vienas darba dienas laikā pieņem lēmumu par šo saistošo noteikumu 2.punktā minētās neatliekamās palīdzības sniegšanu personai vai atteikumu sniegt šo palīdzību.

6. Personai, kuras dzīvojamā telpa līdz tās atjaunošanai nav derīga dzīvošanai un kura izteikusi vēlēšanos īrēt pagaidu dzīvojamo telpu, Dzīvokļu pārvalde uz laiku līdz sešiem mēnešiem izīrē pagaidu dzīvojamo telpu - dzīvojamo telpu ar kopējā lietošanā esošām palīgtelpām.

7. Ja Tehniskā komisija atzinusi, ka cietusī dzīvojamā telpa ir atjaunojama, persona piecu darba dienu laikā iesniedz Dzīvokļu pārvaldē cietušās dzīvojamās telpas atjaunošanai nepieciešamo izmaksu tāmi (turpmāk - tāme), kuru sastādījis sertificēts tāmētājs.

Ja persona noteiktajā termiņā neiesniedz šajā punktā minēto tāmi, to piecu darba dienu laikā sastāda Komunālā departamenta Komunālās saimniecības pārvaldes Dzīvojamo ēku renovācijas nodaļas galvenais speciālists - tāmētājs.

8. Pabalsta apmērs tiek aprēķināts, pamatojoties uz šo saistošo noteikumu 7.punktā minēto tāmi, ar nosacījumu, ka viena dzīvojamās telpas kopējās platības kvadrātmetra remontdarbu izmaksu apmērs nepārsniedz Ls 200, bet kopējās pabalsta summas apmērs nepārsniedz Ls 7000.

9. Pēc tāmes saņemšanas to izvērtē Tehniskā komisija un, pamatojoties uz Tehniskās komisijas atzinumu, Komunālā departamenta direktors pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu personai, kā arī piešķirtā pabalsta pārskaitīšanu personas norādītajā bankas vai pasta norēķinu sistēmas norēķinu kontā.

10. Ja zuduši apstākļi, kas bija par pamatu personas atzīšanai par tiesīgu saņemt pabalstu, personas pienākums ir par to nekavējoties paziņot Dzīvokļu pārvaldei.

III. Pašvaldības lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

11. Persona Komunālā departamenta direktora pieņemtos lēmumus var apstrīdēt pie Rīgas domes priekšsēdētāja, bet Rīgas domes priekšsēdētāja lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

Noslēguma jautājumi

12. Līdz Rīgas domes Komunālā departamenta budžeta programmas "Stihiskā nelaimē vai avārijā cietušas dzīvojamās telpas remonta pabalsts" izveidošanai un apstiprināšanai pabalsti izmaksājami no Rīgas domes rezerves fonda līdzekļiem.

13. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "5 min" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

14. Komunālais departaments ir atbildīgs par saistošo noteikumu izpildes novērošanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks

Rīgā 2008.gada 19.martā


 

1.pielikums

Rīgas domes 18.03.2008.

saistošajiem noteikumiem Nr.116

Vienošanās starp dzīvojamā telpā uz tiesiska pamata dzīvesvietu deklarējušām personām, kuras vēlas saņemt pabalstu stihiskā nelaimē vai avārijā cietušas dzīvojamās telpas remontam, par pabalsta saņēmēju

01.JPG (64697 bytes)

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks


 

2.pielikums

Rīgas domes 18.03.2008.

saistošajiem noteikumiem Nr.116

Vienošanās, kas noslēgta starp dzīvojamās telpas (mājas) īpašnieku un īrnieku, par cietušās dzīvojamās telpas remontu 

02.JPG (64273 bytes)

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par vienreizēja pabalsta piešķiršanu dzīvojamās telpas remontam personām, kuru lietotā dzīvojamā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 116Pieņemts: 18.03.2008.Stājas spēkā: 17.04.2008.Zaudē spēku: 16.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 59, 16.04.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
173961
17.04.2008
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"