Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.4

Rīgā 2008.gada 2.janvārī (prot. Nr.1 6.§)
Noteikumi par valsts vides inspektoru apliecību, žetonu un formas tērpu paraugu
Izdoti saskaņā ar Vides aizsardzības likuma 20.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka valsts vides inspektoru dienesta apliecības (1.pieli­kums), žetona (2.pielikums) un formas tērpa (3.pielikums) paraugu.

2. Valsts vides inspektora apliecības izmēri ir 105 x 75 mm, baltās joslas augstums - 25 mm, zaļās joslas augstums - 50 mm.

3. Valsts vides inspektora apliecību noformē datorformātā, izmantojot RGB krāsu skalu.

4. Žetons ir vairoga formā. Žetona centrā ir papildinātā mazā valsts ģer­boņa attēls. Zem ģerboņa attēla ieloka formā - vārdi "Valsts vides inspektors". Žetons izgatavots no metāla. Žetona fons ir zaļā krāsā, ģerboņa attēls - zelta krāsā, bet vārdi "Valsts vides inspektors" - melnā krāsā. Žetona platums platākajā malā - 40 mm, augstums - 40 mm.

5. Formas tērpa krāsas ir šādas:

5.1. vīriešu/sieviešu ziemas-starpsezonu jaka, kombinezons, džemperis, bikses, žakete, sieviešu svārki - zaļā krāsā;

5.2. vīriešu krekls, sieviešu blūze - gaiši dzeltenā krāsā.

6. Sieviešu žakete (3.pielikuma 1.attēls) - pieguloša silueta žakete ar vienrindas triju pogu (diametrs - 20 mm) aizdari un klasisku apkakli ar atlokiem. Priekšpusē 4 cm no vidukļa ir ietvarkabatas ar apšuvēm un pārloci un ietvarkabata ar līstīti, kuras gali uzšūti krūšu daļas kreisajā pusē. Uz kabatas izšūts iestādes nosaukums vai izvietota uzšuve ar iestādes nosaukumu. Iešūtas divvīļu piedurknes. Elkoņa vīles beidzas ar slēgto šķēlumu un trim pogām (diametrs - 14 mm). Žaketes garums - 18-25 cm zem vidukļa.

7. Sieviešu svārki (3.pielikuma 2.attēls) - taisna silueta svārki ar rāvēj­slēdzēja aizdari un slēgto šķēlumu mugurpuses vidusvīlē. Jostas platums - 2 cm. Jostas sānu daļā iestrādāta gumija. Svārku garums - 5-8 cm zem ceļgala vidus.

8. Sieviešu blūze (3.pielikuma 3.attēls) - pieguloša silueta blūze ar vien­rindas piecu pogu (diametrs - 12 mm) aizdari līdz augšai un klasisku atlok­apkakli. Priekšpusē krūšu daļas abās pusēs - 5 cm platas pārloces. Uz kreisās pārloces izšūts iestādes nosaukums vai izvietota uzšuve ar iestādes nosaukumu. Iešūtas trīsceturtdaļpiedurknes.
Piedurkņu apakšmala apstrādāta ar 6 cm platu aproci ar šķēlumu (vasaras blūzei - īsas piedurknes). Blūzes garums - 15-17 cm zem vidukļa.

9. Sieviešu bikses (3.pielikuma 4.attēls) - taisna silueta bikses ar iegludi­nātu vīli. Josta (platums - 3 cm) ar 5-7 cilpām (atkarībā no izmēra). Jostas sānu daļā iestrādāta gumija. Priekšpusē rāvējslēdzēja aizdare.

10. Vīriešu žakete (3.pielikuma 5.attēls) - puspieguloša silueta žakete ar vienrindas triju pogu (diametrs - 20 mm) aizdari un klasisku apkakli ar atlokiem. Priekšpusē ir divas ietvarkabatas ar apšuvēm un pārlocēm, kas izvietotas 6 cm zem vidukļa līnijas, un ietvarkabata ar līstīti, kuras gali uzšūti krūšu daļas kreisajā pusē. Uz ietvarkabatas izšūts iestādes nosaukums vai izvietota uzšuve ar iestādes nosaukumu. Iešūtas divvīļu piedurknes. Elkoņa vīles beidzas ar slēgto šķēlumu un trim pogām (diametrs - 14 mm). Žaketes kreisajā pusē iekškabata ar līstīti. Iekškabatas aizdare ar pogu un apšūtu cilpu. Žaketes garums - 5 cm zem piedurknes apakšmalas.

11. Vīriešu bikses (3.pielikuma 6.attēls) - taisna silueta bikses ar iegludi­nātu vīli. Josta (platums - 3,5 cm) ar 6-8 cilpām (atkarībā no izmēra). Josta aizdarāma ar pogu (diametrs - 14 mm). Priekšpusē rāvējslēdzēja aizdare un kabata ar atvērumu sānu daļā. Mugurpusē labās puses vidū 6 cm zem jostas ietvarkabata ar līstīti ar iešūtiem galiem, ietvarkabatas aizdare ar pogu (diametrs - 14 mm) un pogcaurumu.

12. Vīriešu krekls (3.pielikuma 7.attēls) - taisna silueta klasisks krekls ar klasisku apkakli ar stāvdaļu un garām piedurknēm. Piedurkņu apakšmala apstrādāta ar aproci (vasaras kreklam - īsas piedurknes). Priekšpusē - divas krūšu kabatas. Uz kreisās krūšu kabatas augšmalas izšūts iestādes nosaukums vai izvietota uzšuve ar iestādes nosaukumu.

13. Ziemas-starpsezonu vējjaka (3.pielikuma 8.attēls) - taisna silueta vējjaka ar oderi un ieliekamu silto oderi. Vējjakas priekšpuses krūšu daļā - divas ietvarkabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Vējjakas priekšpusē zem vidukļa - divas portfeļkabatas ar 3 cm platu pārloci un atvērumu no augšas un sāniem. Krekla piegriezuma piedurknes. Piedurkņu apakšmala apstrādāta ar ievērtu 3,5 cm platu gumiju. Uz kreisās piedurknes uzšūta kabata ar rāvējslēdzēja aizdari. Uz kreisās piedurknes kabatas - zīmotne (3.pielikuma 11.attēls). Apakšmalā un vidukļa līnijas iekšpusē iestrādāti "tuneļi" ar savelkamu gumiju. Priekšpusē rāvējslēdzēja aizdare, uz tās uzšūta aizdares sloksne ar sešām spiedpogām. Apkakles veids - stāvapkakle. Stāvapkakles iekšpusē iestrādāts mīksts flīsa materiāls. Kapuce piestiprināma ar rāvējslēdzēju un izoderēta ar silto oderi. Atstarojošie elementi uzšūti uz apakšējo kabatu pārlocēm, piedurknes kabatas - virs rāvējslēdzēja un kapuces vidusdaļā. Vējjakas garums - 20 cm zem vidukļa.

14. Kombinezons (3.pielikuma 9.attēls) - taisna silueta kombinezons ar oderi. Staru apakšmalas sānu vīlē iestrādāti ielaidumi ar rāvējslēdzēja aizdari. Priekšpusei ir atsevišķi piegriezta augšdaļa, uz tās uzšūta kabata ar rāvējslēdzēja aizdari. Priekšpuses apakšdaļā rāvējslēdzēja aizdare un divas uzšūtas sānu kabatas. Mugurpusē vidukļa līmenī iestrādāta 3 cm plata gumija. Kombinezonam ir lences. Lencēm priekšpusē aizdare ar klipšiem, mugurpusē lencēs iestrādātas 15 cm garas gumijas.

15. Džemperis (3.pielikuma 10.attēls) - taisna silueta džemperis ar apaļu vai V veida apkakli. Uz džempera pleciem un elkoņiem auduma uzšuves. Uz kreisās piedurknes un krūšu daļas kreisajā pusē uzšūtas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Uz krūšu kabatas izšūts iestādes nosaukums vai izvietota uzšuve ar iestādes nosaukumu. Uz kreisās piedurknes kabatas uzšūta zīmotne (3.pielikuma 11.attēls). Džempera garums - 15 cm zem vidukļa.

Ministru prezidents I.Godmanis

Vides ministrs R.Vējonis
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 2.janvāra noteikumiem Nr.4
Valsts vides inspektora apliecības paraugs
01.JPG (48116 bytes)
Vides ministrs R.Vējonis
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 2.janvāra noteikumiem Nr.4
Valsts vides inspektora žetona paraugs
02.JPG (10734 bytes)
Vides ministrs R.Vējonis
3.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 2.janvāra noteikumiem Nr.4
Valsts vides inspektora formas tērpa paraugi

03.JPG (16208 bytes)

1.attēls. Sieviešu žakete

05.JPG (12586 bytes)

2.attēls. Sieviešu svārki

06.JPG (17190 bytes)

3.attēls. Sieviešu blūze

04.JPG (18126 bytes)

4.attēls. Sieviešu bikses

07.JPG (15226 bytes)

5.attēls. Vīriešu žakete

08.JPG (18258 bytes)

6.attēls. Vīriešu bikses

09.JPG (15277 bytes)

7.attēls. Vīriešu krekls

11.JPG (19453 bytes)

8.attēls. Ziemas-starpsezonu vējjaka

12.JPG (19109 bytes)

9.attēls. Kombinezons

13.JPG (11647 bytes)

10.attēls. Džemperis

14.JPG (28443 bytes)

11.attēls. Zīmotne

Mērogs 1:1.

Valsts vides inspektora zīmotnes pamats - melnā krāsā. Zīmotnes centrā izvietots krāsains papildinātā mazā valsts ģerboņa attēls. Zīmotnes apmale - dzeltenā krāsā. Zīmotnes apmale norobežo uzrakstu "Valsts vides inspektors".

Vides ministrs R.Vējonis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par valsts vides inspektoru apliecību, žetonu un formas tērpu paraugu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 4Pieņemts: 02.01.2008.Stājas spēkā: 05.01.2008.Zaudē spēku: 28.11.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 2, 04.01.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
168775
05.01.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"