Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.425

Rīgā 2007.gada 10.oktobrī (prot. Nr.39, 6.p.)

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz Elektronisko sakaru likuma 8.panta otro daļu un 57.panta otro daļu, likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem9.panta otro daļu,

padome nolemj:

2. Noteikt, ka šā lēmuma 1.punktā apstiprinātie noteikumi stājas spēkā 2008.gada 1.februārī.

3. Noteikt, ka ar šā lēmuma 1.punktā apstiprināto noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2006.gada 21.jūnija lēmumu Nr.152 apstiprinātie Numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanas noteikumi (Latvijas Vēstnesis, 2006, Nr.100).

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva
Apstiprināti
ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2007.gada 10.oktobra lēmumu Nr.425 (prot. Nr.39, 6.p.)
Numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 57.panta otro daļu
1. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā publiskā telefonu tīkla operators galalietotājam nodrošina numura saglabāšanas pakalpojumu.

2. Noteikumos ir lietoti šādi termini:

2.1. donora tīkla operators (angļu valodā – donor network operator) – publiskā telefonu tīkla operators, no kura publiskā telefonu tīkla pārvieto vai vēlas pārvietot galalietotājam lietošanā nodoto numuru uz cita operatora publisko telefonu tīklu;

2.2. maršrutēšana – izsaukuma virzības nodrošināšana uz pārvietoto numuru;

2.3. pārvietotais numurs (angļu valodā – ported number) – galalietotājam lietošanā nodotais numurs, kurš ir pārvietots no donora tīkla operatora publiskā telefonu tīkla uz saņēmēja tīkla operatora publisko telefonu tīklu;

2.4. saņēmēja tīkla operators (angļu valodā – recipient network operator) – publiskā telefonu tīkla operators, uz kura publisko telefonu tīklu pārvieto vai vēlas pārvietot galalietotājam lietošanā nodoto numuru;

2.5. sākotnējā tīkla operators (angļu valodā – originating network operator) – publiskā telefonu tīkla operators, no kura publiskā telefonu tīkla lietotājs veic izsau­kumu uz pārvietoto numuru.

3. Galalietotājam lietošanā nodoto numuru pārvieto šādos veidos:

3.1. ģeogrāfisko numuru no viena publiskā fiksētā telefonu tīkla uz citu publisko fiksēto telefonu tīklu attiecīgajā nacionālā numerācijas rajonā;

3.2. neģeogrāfisko numuru no viena publiskā telefonu tīkla uz citu publisko telefonu tīklu;

3.3. publisko mobilo telefonu tīklu numuru no viena publiskā mobilā telefonu tīkla uz citu publisko mobilo telefonu tīklu.

4. Saskaņā ar nacionālo numerācijas plānu ģeogrāfisko numuru, neģeogrāfisko numuru un publisko mobilo telefonu tīklu numuru saglabā tikai atbilstoši nacionālajā numerācijas plānā noteiktajam lietošanas mērķim.

5. Sākotnējā tīkla operators un donora tīkla operators savstarpēji rakstveidā vienojas par izsaukuma maršrutēšanas izmaiņām, ja tādas rodas, nodrošinot numura saglabāšanas pakalpojumu.

6. Donora tīkla operators nav tiesīgs nesniegt vai pārtraukt sniegt galalietotājam numura saglabāšanas pakalpojumu.

2. Numura saglabāšanas pakalpojuma saņemšana

7. Galalietotājs iesniedz saņēmēja tīkla operatoram rakstveida pieteikumu par numura saglabāšanas pakalpojumu (turpmāk – galalietotāja pieteikums).

8. Galalietotājs pieteikumā norāda galalietotāja lietošanā nodoto numuru un:

8.1. ja galalietotājs ir abonents – vārdu, uzvārdu un personas kodu vai juridiskās personas nosaukumu un reģistrācijas numuru;

8.2. pārējos gadījumos – lietotāja identifikācijas moduļa (SIM) kartes sērijas numuru.

9. Pēc galalietotāja pieteikuma saņemšanas saņēmēja tīkla operatoram ir pienākums pārbaudīt šo noteikumu 8.1.punktā minēto informāciju, bet šo noteikumu 8.2.punktā minētajā gadījumā – pieprasīt uzrādīt konkrētā lietotāja identifikācijas moduļa (SIM) karti. Saņēmēja tīkla operatoram ir tiesības pieprasīt un pārbaudīt arī citu informāciju, kas ļauj izvērtēt galalietotāja tiesības iesniegt galalietotāja pieteikumu un saņemt numura saglabāšanas pakalpojumu.

10. Saņēmēja tīkla operators ne vēlāk kā 72 stundu laikā, neieskaitot sestdienas, svētdienas un svētku dienas, no galalietotāja pieteikuma saņemšanas dienas izskata galalietotāja pieteikumu, informē donora tīkla operatoru par saņemto galalietotāja pieteikumu un ar galalietotāja rakstveida piekrišanu donora tīkla operatoram norāda informāciju, kas ļauj identificēt galalietotāju, un maršrutēšanas numuru. Donora tīkla operators 24 stundu laikā, neieskaitot sestdienas, svētdienas un svētku dienas, saņēmēja tīkla operatoram sniedz apstiprinājumu par saņēmēja tīkla operatora nosūtītās informācijas saņemšanu.

(SPRK padomes 03.06.2009. lēmuma Nr.179 redakcijā)

11. Saņēmēja tīkla operators ne vēlāk kā 72 stundu laikā, neieskaitot sestdienas, svētdienas un svētku dienas, no galalietotāja pieteikuma saņemšanas rakstveidā vienojas ar galalietotāju par tam lietošanā nodotā numura pārvietošanu vai atsaka nodrošināt numura saglabāšanas pakalpojumu.

(Grozīts ar SPRK padomes 03.06.2009. lēmumu Nr.179)

12. Donora tīkla operators desmit darba dienu vai ilgākā laikā, ja to prasa saņēmēja tīkla operators, pēc informācijas par galalietotāja pieteikuma saņemšanas no saņēmēja tīkla operatora nodrošina galalietotājam lietošanā nodotā numura pārvietošanu uz saņēmēja tīkla operatora publisko telefonu tīklu.

13. Līgums par pārvietoto numuru, kas noslēgts starp abonentu un donora tīkla operatoru, ir izbeigts brīdī, kad galalietotājam lietošanā nodotais numurs ir pārvietots uz saņēmēja tīkla operatora publisko telefonu tīklu.

(SPRK padomes 03.06.2009. lēmuma Nr.179 redakcijā)

14. Ja galalietotājs atsakās no saņēmēja tīkla operatora sniegtajiem elektronisko sakaru pakalpojumiem, saņēmēja tīkla operators ne vēlāk kā 72 stundu laikā, neieskaitot sestdienas, svētdienas un svētku dienas, no elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanas par to paziņo donora tīkla operatoram.

(Grozīts ar SPRK padomes 03.06.2009. lēmumu Nr.179)

15. Ja pārvietotā numura izmantošana saņēmēja tīkla operatora publiskajā telefonu tīklā ir pārtraukta un saņēmēja tīkla operators nav saņēmis galalietotāja pieteikumu numura pārvietošanai uz citu tīklu, pārvietotais numurs ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc izmantošanas pārtraukšanas nonāk tam elektronisko sakaru komersantam, kuram ir piešķirtas vai tālāknodotas numerācijas lietošanas tiesības uz konkrēto numuru.

3. Maksa par numura saglabāšanas pakalpojumu

16. (Svītrots ar SPRK padomes 03.06.2009. lēmumu Nr.179)

17. Donora tīkla operators ir tiesīgs noteikt saņēmēja tīkla operatoram vienreizējo maksu par galalietotājam lietošanā nodotā numura pārvietošanu atbilstoši numura saglabāšanas pakalpojuma sniegšanas pamatotām izmaksām, kas tieši saistītas ar numura saglabāšanas pakalpojuma sniegšanu un kas nerastos, ja numura saglabāšanas pakalpojumu nesniegtu. Donora tīkla operators ir tiesīgs noteikt vienreizējo maksu par galalietotājam lietošanā nodotā numura pārvietošanu apmērā, kas nepārsniedz kopsummu no šādām pamatotām izmaksām:

17.1. saņēmēja tīkla operatora sniegtās informācijas par galalietotāja pieteikuma apstrādes, galalietotāja datu un maršrutēšanas numura pārbaudes, ja nepieciešams, informācijas precizēšanas un kļūdu labošanas izmaksas;

17.2. izmaiņu veikšanas donora tīkla operatora centrālē, maršrutēšanas, uzskaites un norēķinu sistēmā, datu bāzē, kas satur informāciju par galalietotājiem, izmaksas;

17.3. norēķinu informācijas apmaiņas starp donora tīkla operatoru un saņēmēja tīkla operatoru izmaksas;

17.4. numura pārvietošanas reģistrēšanas izmaksas datu bāzē, kas satur informāciju par pārvietotajiem numuriem;

17.5. datu bāzes, kas satur informāciju par pārvietotajiem numuriem, izmantošanas mainīgās izmaksas, kas atkarīgas no pārvietoto numuru skaita.

(SPRK padomes 03.06.2009. lēmuma Nr.179 redakcijā)

18. Donora tīkla operators izmaksu pamatojumā šo noteikumu 17.1.–17.4. punktā minētās izmaksas aprēķina atbilstoši vidējam laika patēriņam katrā izmaksu pozīcijā viena numura saglabāšanas pakalpojuma sniegšanai un donora tīkla operatora numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanā nodarbinātā darbaspēka vidējai darba stundas izmaksai iepriekšējā kalendārajā gadā vai vidējām izmaksām iepriekšējā kalendārajā gadā, kas rodas, saņemot pakalpojumu no cita komersanta viena numura saglabāšanas pakalpojuma sniegšanai.

(SPRK padomes 03.06.2009. lēmuma Nr.179 redakcijā)

19. Donora tīkla operators nodrošina, ka noteiktā vienreizējā maksa par galalietotājam lietošanā nodota numura pārvietošanu ir publiski pieejama un šo maksu piemēro vienlīdzīgi visiem saņēmēja tīkla operatoriem.

(SPRK padomes 03.06.2009. lēmuma Nr.179 redakcijā)

20. Donora tīkla operators pēc Regulatora pieprasījuma sniedz Regulatoram vienreizējās maksas, ja tādu noteicis, par galalietotājam lietošanā nodotā numura pārvietošanu izmaksu pamatojumu, lai Regulators izvērtētu, vai vienreizējā maksa par galalietotājam lietošanā nodotā numura pārvietošanu ir tuvināta šo noteikumu 17.punktā minētajām izmaksām.

(SPRK padomes 03.06.2009. lēmuma Nr.179 redakcijā)

21. Donora tīkla operators ir tiesīgs noteikt saņēmēja tīkla operatoram maksājumu, kas nepārsniedz samaksāto valsts nodevu par numerācijas lietošanas tiesībām par pārvietoto numuru no dienas, kad attiecīgais numurs ir pārvietots uz saņēmēja tīkla operatora publisko telefonu tīklu.

(Punkts stājas spēkā 01.10.2009. Sk. Noslēguma jautājumu 26.punktu)

22. Regulārās izmaksas, kas saistītas ar numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanu, donora tīkla operators iekļauj starpsavienojuma pakalpojuma izmaksās par sarunu pabeigšanu un tranzītu savā publiskā telefonu tīklā.

23. Donora tīkla operators nav tiesīgs pieprasīt maksu no galalietotāja par numura saglabāšanas pakalpojumu.

24. Saņēmēja tīkla operators ir tiesīgs noteikt vienreizēju vai ikmēneša maksu galalietotājam par numura saglabāšanas pakalpojumu.

25. Saņēmēja tīkla operators pēc Regulatora pieprasījuma sniedz Regulatoram vienreizējās vai ikmēneša maksas, ja tādu noteicis galalietotājam, par numura saglabāšanas pakalpojumu izmaksu pamatojumu, lai Regulators izvērtētu, vai vienreizējā vai ikmēneša maksa par numura saglabāšanas pakalpojumu ir tuvināta izmaksām.

4. Noslēguma jautājums

26. Šo noteikumu 21.punkts stājas spēkā vienlaikus ar Ministru kabineta noteikumiem par numerācijas lietošanas tiesību maksājamo ikgadējo valsts nodevu, kas izdoti, pamatojoties uz Elektronisko sakaru likuma 58.panta pirmo daļu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanas noteikumiem Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 425Pieņemts: 10.10.2007.Stājas spēkā: 10.10.2007.Zaudē spēku: 01.08.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 166, 16.10.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Citi saistītie dokumenti
164721
{"selected":{"value":"01.10.2009","content":"<font class='s-1'>01.10.2009.-31.07.2011.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.10.2009","iso_value":"2009\/10\/01","content":"<font class='s-1'>01.10.2009.-31.07.2011.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"10.06.2009","iso_value":"2009\/06\/10","content":"<font class='s-1'>10.06.2009.-30.09.2009.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"10.10.2007","iso_value":"2007\/10\/10","content":"<font class='s-1'>10.10.2007.-09.06.2009.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.10.2009
136
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"