Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2009. gada 3. marta noteikumus Nr. 210 "Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības informācijas sistēmas izveidošanas un izmantošanas kārtība".
Ministru kabineta noteikumi Nr.473

Rīgā 2007.gada 3.jūlijā (prot. Nr.38 34.§)
Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības informācijas sistēmas izveidošanas un izmantošanas kārtība
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda (turpmāk - Eiropas Savienības fondi) vadības informācijas sistēmas izveidošanas un izmantošanas kārtību, kā arī kārtību, kādā piešķir, maina un anulē Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas lietotāja tiesības (turpmāk - lietotāja tiesības).

2. Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas uzdevums ir:

2.1. uzkrāt un uzglabāt informāciju par Eiropas Savienības fondu plānošanas dokumentiem un projektiem, kas nepieciešama Eiropas Savienības fondu vadībai un darbības programmu īstenošanas uzraudzībai;

2.2. nodrošināt iespējas veidot pārskatus par Eiropas Savienības fondu līdzfinansēto aktivitāšu un lielo projektu īstenošanu;

2.3. nodrošināt iespējas analizēt informāciju par Eiropas Savienības fondu līdzfinansēto aktivitāšu un lielo projektu īstenošanu;

2.4. nodrošināt elektronisku datu apmaiņu ar Eiropas Komisijas un Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistīto institūciju informācijas sistēmām.

3. Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas pārzinis ir Finanšu ministrija. Finanšu ministrija nodrošina Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas izveidošanu līdz 2007.gada 30.decembrim un tās turpmāku uzturēšanu.

4. Finanšu ministrija:

4.1. slēdz starpresoru vienošanos ar šo noteikumu 5.2., 5.3., 6.1. un 6.3.apakšpunktā minētajām institūcijām;

4.2. attiecībā uz šo noteikumu 5.4., 5.5., 5.6., 5.7. un 6.2.apakšpunktā minētajām institūcijām izdod iekšējos normatīvos aktus par Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas izmantošanu;

4.3. atbilstoši kompetencei nosaka uzkrājamās informācijas saturu, datu ievades, aktualizācijas vai datu apmaiņas kārtību.

II. Iesaistītās institūcijas

5. Informāciju Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā ievada vai, izmantojot elektronisko datu apmaiņu, nodod, kā arī lasīšanas režīmā aplūko un pārskatu veidā saņem šādas Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistītās institūcijas:

5.1. vadošā iestāde;

5.2. atbildīgā iestāde;

5.3. sadarbības iestāde;

5.4. sertifikācijas iestāde;

5.5. revīzijas iestāde;

5.6. maksājumu iestāde;

5.7. Iepirkumu uzraudzības birojs.

6. Informāciju Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā lasīšanas režīmā aplūko un pārskatu veidā saņem šādas institūcijas:

6.1. Latvijas Banka;

6.2. Valsts ieņēmumu dienests;

6.3. Centrālā statistikas pārvalde.

III. Datu uzkrāšana

7. Informāciju Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā uzkrāj šādos veidos:

7.1. ievada datus Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā manuāli, ja attiecīgie dati Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistīto institūciju informācijas sistēmās nav pieejami vai ja minētās institūcijas nevar nodrošināt datu nodošanu noteiktajā formātā vai atbilstoši šo noteikumu 13.punktā minētajai regularitātei;

7.2. nodrošina datu apmaiņu elektroniskā veidā starp Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmu un Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistīto institūciju informācijas sistēmām.

8. Pēc Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas izveidošanas šo noteikumu 5.punktā minētās institūcijas datu ievadi vai nodošanu Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā nodrošina atbilstoši uzkrājamās informācijas saturam saskaņā ar šo noteikumu 4.punktā minēto starpresoru vienošanos vai iekšējo normatīvo aktu. Datus ievada vai nodod Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā līdz kārtējā mēneša pēdējai darbdienai par iepriekšējo kalendāra mēnesi atbilstoši datu grupām (1.pielikums):

8.1. vadošā iestāde nodrošina informācijas uzkrāšanu par valsts stratēģisko ietvardokumentu, darbības programmām, darbības programmu papildinājumiem un tajos ietvertajām prioritātēm, pasākumiem, aktivitātēm un apakšaktivitātēm, to ieviešanu un uzraudzību;

8.2. šo noteikumu 5.2., 5.3., 5.4., 5.5., 5.6. un 5.7.apakšpunktā minētās institūcijas atbilstoši kompetencei nodrošina informācijas uzkrāšanu par Eiropas Savienības fondu projektiem, to vadību, īstenošanas gaitu un uzraudzību.

9. Šo noteikumu 5.punktā minētās institūcijas ir atbildīgas par savlaicīgu un pilnīgu datu ievadi vai nodošanu Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā, to atbilstību pirmavotam, pareizību un precizitāti, kā arī aktualizāciju.

10. Līdz Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas izveidošanai:

10.1. pirms šo noteikumu 4.punktā minētās starpresoru vienošanās noslēgšanas vai iekšējo normatīvo aktu izdošanas šo noteikumu 5.punktā minētās institūcijas atbilstoši kompetencei nodrošina šo noteikumu 8.1. un 8.2.apakšpunktā minētās informācijas datu uzkrāšanu;

10.2. pēc šo noteikumu 4.punktā minētās starpresoru vienošanās noslēgšanas vai iekšējo normatīvo aktu izdošanas šo noteikumu 5.punktā minētās institūcijas saskaņā ar Finanšu ministrijas pieprasījumu nodrošina uzkrātās informācijas iesniegšanu Finanšu ministrijā atbilstoši informācijas saturam un datu iesniegšanas formātam, kas noteikts saskaņā ar starpresoru vienošanos vai iekšējiem normatīvajiem aktiem. Informāciju par izmaiņām uzkrātajos un Finanšu ministrijā iesniegtajos datos institūcijas iesniedz līdz kārtējā mēneša piecpadsmitajam datumam par iepriekšējo kalendāra mēnesi.

11. Finanšu ministrija nodrošina, lai informācija, ko šo noteikumu 5.punktā minētās institūcijas uzkrājušas pirms starpresoru vienošanās noslēgšanas vai iekšējo normatīvo aktu izdošanas un kas pēc starpresoru vienošanās noslēgšanas vai iekšējo normatīvo aktu izdošanas elektroniski iesniegta Finanšu ministrijā, tiktu vienreizēji nodota Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmai pēc tās izveidošanas.

IV. Datu apmaiņa

12. Ja šo noteikumu 5.punktā minētās institūcijas ir izveidojušas savas informācijas sistēmas, minētās institūcijas sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādā datu apmaiņas mehānismu datu nodošanai Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmai.

13. Ja elektroniskā veidā notiek datu apmaiņa starp Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmu un Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistīto institūciju informācijas sistēmām, šo noteikumu 5.punktā minētās institūcijas šo noteikumu 8.1. un 8.2.apakšpunktā minēto informāciju par katru darbdienu līdz nākamās darbdienas plkst.8.00 nodod Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā atbilstoši kompetencei un saskaņā ar starpresoru vienošanos vai iekšējiem normatīvajiem aktiem.

14. Finanšu ministrija nodod Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā uzkrāto informāciju Eiropas Komisijai atbilstoši Eiropas Savienības tieši piemērojamajiem normatīvajiem aktiem par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda īstenošanu.

V. Lietotāja tiesību piešķiršana, maiņa un anulēšana

15. Lietotāja tiesības piešķir šo noteikumu 5. un 6.punktā minēto institūciju amatpersonām vai darbiniekiem, kas ir pilnvaroti lietot Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmu (turpmāk - pilnvarotā persona).

16. Pilnvarotajai personai atbilstoši tās pārstāvētās institūcijas kompetencei piešķir šāda veida lietotāja tiesības:

16.1. datu saņemšana no Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas, Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas lietošana lasīšanas režīmā;

16.2. pārskatu veidošana Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā;

16.3. datu ievadīšana un labošana Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā;

16.4. Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā ievadīto datu pārbaude un apstiprināšana.

17. Lietotāja tiesības piešķir, maina un anulē Finanšu ministrija, pamatojoties uz iesniegumu par lietotāja tiesību piešķiršanu, maiņu vai anulēšanu (2.pielikums). Lietotāja tiesības pieprasa, ja pilnvarotajai personai tās ir nepieciešamas darba (amata) pienākumu pildīšanai.

18. Ja Finanšu ministrijai nav iebildumu pret lietotāja tiesību piešķiršanu vai maiņu, tā piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 17.punktā minētā iesnieguma saņemšanas:

18.1. nosūta pilnvarotās personas institūcijas vadītājam (turpmāk - iesnieguma iesniedzējs) lietotāja tiesību piešķiršanas apstiprinājumu;

18.2. izsniedz pilnvarotajai personai lietotājvārdu un sākotnējo paroli (paroli, kuru izmanto, pirmo reizi uzsākot darbu sistēmā);

18.3. ja mainās lietotāja tiesības, nosūta iesnieguma iesniedzējam lietotāja tiesību maiņas apstiprinājumu.

19. Ja Finanšu ministrijai ir iebildumi pret lietotāja tiesību piešķiršanu, tā piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 17.punktā minētā iesnieguma saņemšanas iesnieguma iesniedzējam rakstiski nosūta atteikuma pamatojumu. Iesnieguma iesniedzējam ir tiesības precizēt sākotnējo iesniegumu atbilstoši Finanšu ministrijas rakstiskajā pamatojumā noteiktajam un precizēto iesniegumu iesniegt atkārtoti.

20. Ja pilnvarotā persona beidz pildīt amata (darba) pienākumus, kuru izpilde saistīta ar Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas lietošanu, iesnieguma iesniedzējs vienas darbdienas laikā rakstiski nosūta Finanšu ministrijai iesniegumu par lietotāja tiesību anulēšanu.

21. Finanšu ministrijai ir tiesības anulēt pilnvarotajai personai piešķirtās lietotāja tiesības, ja tiek konstatēts kāds no šādiem pārkāpumiem:

21.1. pilnvarotā persona ar savu darbību vai bezdarbību pieļāvusi iespēju personai, kas nav pilnvarotā persona, rīkoties ar Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas datiem;

21.2. pilnvarotā persona veic darbības, kas mazina Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas drošību;

21.3. veicot personas datu apstrādi Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā, pilnvarotā persona nav ievērojusi prasības, kas noteiktas normatīvajos aktos par fizisko personu datu aizsardzību.

22. Šo noteikumu 20. un 21.punktā minētajos gadījumos Finanšu ministrija anulē lietotāja tiesības vienas darbdienas laikā pēc iesnieguma saņemšanas par lietotāja tiesību anulēšanu vai pēc informācijas saņemšanas par pilnvarotās personas izdarīto pārkāpumu.

23. Finanšu ministrija triju darbdienu laikā pēc lietotāja tiesību anulēšanas rakstiski informē par to iesnieguma iesniedzēju.

VI. Noslēguma jautājumi

24. Pēc Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas izveidošanas līdz 2021.gada 31.decembrim šo noteikumu 5. un 6.punktā minētās institūcijas katru gadu līdz 1.maijam iesniedz Finanšu ministrijā aktualizētu minētās sistēmas lietotāju sarakstu. Finanšu ministrija nodrošina lietotāju saraksta uzturēšanu un aktualizēšanu.

25. Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmā uzkrāto informāciju glabā līdz 2021.gada 31.decembrim un pēc minētā termiņa nodod glabāšanā valsts arhīvam atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko datu arhivēšanu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks
1.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 3.jūlija noteikumiem Nr.473
Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas datu grupas

1. Valsts stratēģiskais ietvardokuments.

2. Darbības programma.

3. Darbības programmas papildinājums.

4. Prioritāte.

5. Pasākums.

6. Pasākums/aktivitāte/apakšaktivitāte.

7. Iesaistītās institūcijas.

8. Sistēmas efektivitātes un atbilstības pārbaude.

9. Plānotie rādītāji.

10. Sasniegtie rādītāji.

11. Projekta pamatinformācija.

12. Projekta iesniedzējs.

13. Projekta klasifikācija.

14. Ieviešanas nosacījumi.

15. Finansējuma avots.

16. Projekta budžets.

17. Finansēšanas plāns.

18. Ikgadējais maksājuma pieprasījumu iesniegšanas plāns.

19. Iepirkuma konkurss (tikai lielajiem projektiem).

20. Maksājuma pieprasījums.

21. Izdevumu deklarācija.

22. Pārbaudes.

23. Konstatētie trūkumi.

24. Konstatētās neatbilstības.

25. Atgūstamie un atgūtie neatbilstoši veiktie izdevumi.

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks
2.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 3.jūlija noteikumiem Nr.473
Iesniegums par Eiropas Savienības fondu vadības informācijas sistēmas lietotāja tiesību piešķiršanu, maiņu vai anulēšanu
01.JPG (92678 bytes)

02.JPG (19009 bytes)

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības informācijas sistēmas izveidošanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 473Pieņemts: 03.07.2007.Stājas spēkā: 10.07.2007.Zaudē spēku: 11.03.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 109, 09.07.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
160106
10.07.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"