Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2022. gada 20. decembra noteikumus Nr. 814 "Valsts probācijas dienesta konsultatīvo padomju un to apakšpadomju darbības noteikumi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.402

Rīgā 2007.gada 19.jūnijā (prot. Nr.36 33.§)
Kārtība, kādā sasauc Valsts probācijas dienesta konsultatīvo padomju sēdes un organizē padomju darbu, kā arī pieaicina citu institūciju pārstāvjus
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā sasauc Valsts probācijas dienesta (turpmāk - dienests) konsultatīvās padomes (turpmāk - padome) un dienesta teritoriālo struktūrvienību konsultatīvo padomju (turpmāk - teritoriālās struktūrvienības padome) sēdes un pieaicina citu institūciju pārstāvjus, organizē padomes un teritoriālo struktūrvienību padomju darbu, kā arī padomes un teritoriālo struktūrvienību padomju uzdevumus un tiesības.

2. Padome un teritoriālās struktūrvienības padome ir institūcija, kuras mērķis ir sekmēt un koordinēt institūciju sadarbību probācijas jomā.

3. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs.

II. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes uzdevumi un tiesības

4. Padomei un teritoriālās struktūrvienības padomei ir šādi uzdevumi:

4.1. sadarbībā ar valsts iestādēm, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām izvērtēt situāciju probācijas jomā un vienoties par vienotu pieeju jautājumu risināšanā;

4.2. sniegt viedokli Valsts probācijas dienestam par sagatavotajiem tiesību aktu projektiem, kas skar institūciju sadarbību vienotas politikas īstenošanā probācijas jomā;

4.3. izskatīt un iesniegt dienestā valsts un pašvaldību iestāžu, kā arī nevalstisko organizāciju priekšlikumus, kas skar probācijas jomu;

4.4. nodrošināt informatīvo saikni starp valsts iestādēm, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām un dienestu.

5. Teritoriālās struktūrvienības padome papildus šo noteikumu 4.punktā minētajiem uzdevumiem informē padomi par aktuālām problēmām probācijas jomā attiecīgajā teritorijā.

6. Padomei un teritoriālās struktūrvienības padomei ir šādas tiesības:

6.1. atbilstoši kompetencei pieprasīt un saņemt no valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī nevalstiskajām organizācijām darbam nepieciešamo informāciju;

6.2. pieaicināt kompetentus valsts un pašvaldību iestāžu, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvjus attiecīgo jautājumu izskatīšanā padomes vai teritoriālās struktūrvienības padomes sēdē;

6.3. iepazīties ar dienesta un citu valsts institūciju sagatavotajiem tiesību aktu projektiem un politikas plānošanas dokumentu projektiem, kas skar probācijas jomu.

III. Padomes priekšsēdētāja un teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētāja tiesības

7. Padomes priekšsēdētājam un teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētājam ir šādas tiesības:

7.1. bez īpaša pilnvarojuma pārstāvēt padomi vai attiecīgo teritoriālās struktūrvienības padomi;

7.2. sasaukt padomes vai attiecīgās teritoriālās struktūrvienības padomes ārkārtas sēdes;

7.3. uzaicināt citu institūciju amatpersonas un ekspertus piedalīties padomes vai attiecīgās teritoriālās struktūrvienības padomes sēdēs.

IV. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes darba organizēšana

8. Padomes sastāvu apstiprina tieslietu ministrs.

9. Teritoriālās struktūrvienības padomes sastāvu apstiprina dienesta vadītājs.

10. Padomes priekšsēdētājs ir dienesta pārstāvis, bet teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētājs ir dienesta attiecīgās teritoriālās struktūrvienības pārstāvis.

11. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes sēžu darba kārtību apstiprina un sēdes vada padomes priekšsēdētājs vai teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētājs.

12. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda padomes vai teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētāja vietnieks.

13. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētāja vietnieku ievēlē padome no padomes vai attiecīgās teritoriālās struktūrvienības padomes locekļu vidus ar vienkāršu balsu vairākumu.

14. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes sēdes ir atklātas. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes lēmumus pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu, atklāti balsojot.

15. Padome un teritoriālās struktūrvienības padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz četri no padomes vai teritoriālās struktūrvienības padomes locekļiem. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja vai teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētāja balss.

16. Informāciju par padomes sēdi un tās darba kārtību trīs darbdienas pirms sēdes ievieto dienesta mājas lapā internetā.

17. Par sēdes norises vietu un laiku padomes vai teritoriālās struktūrvienības padomes locekļiem paziņo vismaz četras darbdienas pirms sēdes.

18. Padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes sēdes sasauc attiecīgi pēc padomes priekšsēdētāja vai teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētāja ierosinājuma, bet ne retāk kā reizi pusgadā.

19. Pieaicinātajām citu institūciju amatpersonām un ekspertiem nav balsstiesību padomes un teritoriālās struktūrvienības padomes sēdēs.

20. Padomes lietvedību un sēžu protokolēšanu nodrošina dienests.

21. Teritoriālās struktūrvienības padomes lietvedību un sēžu protokolēšanu nodrošina attiecīgā dienesta teritoriālā struktūrvienība.

22. Sēdes protokolu paraksta padomes priekšsēdētājs vai teritoriālās struktūrvienības padomes priekšsēdētājs un protokolētājs. Protokolu nosūta visām padomē pārstāvētajām institūcijām, kā arī pieaicinātajām amatpersonām un ekspertiem piecu darbdienu laikā pēc attiecīgās sēdes.

V. Noslēguma jautājums

23. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2004.gada 28.septembra noteikumus Nr.817 "Valsts probācijas dienesta konsultatīvās padomes nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 156.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā sasauc Valsts probācijas dienesta konsultatīvo padomju sēdes un organizē padomju .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 402Pieņemts: 19.06.2007.Stājas spēkā: 23.06.2007.Zaudē spēku: 01.01.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 100, 22.06.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
159261
23.06.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"