Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.338

Rīgā 2007.gada 22.maijā (prot. Nr.30 4.§)
Kārtība, kādā tiek piešķirtas ekskluzīvas tiesības informācijas atkalizmantošanai un publiskota informācija par šādu tiesību piešķiršanu
Izdoti saskaņā ar Informācijas atklātības likuma 18.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek piešķirtas ekskluzīvas tiesības informācijas atkalizmantošanai (turpmāk - ekskluzīvās tiesības) un publiskota informācija par šādu tiesību piešķiršanu.

2. Noteikumi attiecas uz jebkuru iestādi, kā arī personu, kas īsteno valsts pārvaldes funkcijas un uzdevumus, ja šī persona informācijas apritē ir saistīta ar attiecīgo funkciju un uzdevumu izpildi.

3. Ministru kabinets lemj par ekskluzīvo tiesību piešķiršanu, pamatojoties uz ministrijas (īpašu uzdevumu ministra sekretariāta (turpmāk - sekretariāts)) iesniegto informāciju par ekskluzīvo tiesību piešķiršanas pamatotību un tai pievienoto līguma projektu par ekskluzīvo tiesību piešķiršanu informācijas atkalizmantošanai starp ministriju (sekretariātu) un ekskluzīvo tiesību pretendentu (turpmāk - līguma projekts).

4. Ja ministrija (sekretariāts) konstatē, ka nepieciešams piešķirt ekskluzīvās tiesības, lai nodrošinātu informācijas sabiedrības pakalpojumu sniegšanu sabiedrības interesēs, ministrija (sekretariāts) sagatavo informāciju par ekskluzīvo tiesību piešķiršanas pamatotību un līguma projektu.

5. Ja šo noteikumu 2.punktā minētā iestāde, kas nav ministrija (sekretariāts), konstatē, ka nepieciešams piešķirt ekskluzīvās tiesības, lai nodrošinātu informācijas sabiedrības pakalpojumu sniegšanu sabiedrības interesēs, tā iesniedz informāciju par attiecīgo jomu atbildīgajai ministrijai (sekretariātam) atbilstoši šo noteikumu 8.punktam.

6. Ministrija (sekretariāts), saņemot informāciju saskaņā ar šo noteikumu 5.punktu, iesniedz to Ministru kabinetā šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

7. Informāciju par ekskluzīvo tiesību piešķiršanas pamatotību un līguma projektu izstrādā, saskaņo, vizē un iesniedz Ministru kabinetā dokumentu aprites kārtību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

8. Informācijā par ekskluzīvo tiesību piešķiršanas pamatotību ministrija (sekretariāts) norāda:

8.1. izvērstu analīzi un pamatojumu ekskluzīvo tiesību piešķiršanas nepieciešamībai;

8.2. ziņas par veikto tirgus izpēti;

8.3. izvērstu pamatojumu konkrēta ekskluzīvo tiesību subjekta izvēlei (salīdzinot ar citiem tirgus dalībniekiem).

9. Ministrija (sekretariāts) līguma projektā paredz vismaz šādu informā­ciju:

9.1. līgumslēdzējas puses;

9.2. līguma priekšmetu;

9.3. ekskluzīvo tiesību objektu;

9.4. preci vai pakalpojumu, kura izveidei nepieciešams piešķirt eksklu­zīvās tiesības;

9.5. uz ekskluzīvo tiesību pamata radītās preces vai pakalpojuma pieeja­mību sabiedrībai;

9.6. līguma termiņu, kas nevar būt ilgāks par trim gadiem, un līguma izpildes nosacījumus;

9.7. līgumslēdzēju pušu atbildību par līguma neizpildi;

9.8. kārtību, kādā izdarāmi grozījumi līgumā, un kārtību, kādā pieļaujama atkāpšanās no līguma.

10. Iesniedzot informāciju par ekskluzīvo tiesību piešķiršanas pamatotību un līguma projektu Ministru kabinetā, ministrija (sekretariāts) pievieno Konkurences padomes atzinumu.

(Grozīts ar MK 11.08.2009. noteikumiem Nr.895)

11. Pavadvēstulē, kas pievienota informācijai par ekskluzīvo tiesību piešķiršanas pamatotību un līguma projektam, papildus obligāti iekļaujamai informācijai norāda arī informāciju par šo noteikumu 10. un 12.punktā minēto prasību izpildi.

12. Ministrija (sekretariāts) informāciju par ekskluzīvo tiesību piešķirša­nu, norādot ekskluzīvo tiesību subjektu, ievieto ministrijas (sekretariāta) mājas lapā internetā un nodrošina tās publicēšanu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" ne vēlāk kā mēnesi pirms informācijas par ekskluzīvo tiesību piešķiršanas pamatotību un līguma projekta iesniegšanas Ministru kabinetā.

13. Ministrija (sekretariāts) noslēgto līgumu ievieto ministrijas (sekreta­riāta) mājas lapā internetā un nodrošina tā publicēšanu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

14. Ministrija (sekretariāts), kas iesniegusi Ministru kabinetā ierosinājumu par ekskluzīvo tiesību piešķiršanu un noslēgusi līgumu, vismaz trīs mēnešus pirms līguma termiņa beigām iesniedz Ministru kabinetā atbilstoši šo noteikumu 8.punktam sagatavotu informāciju, norādot, vai tiek nodrošinātas šo noteikumu 4.punktā un 8.1.apakšpunktā minētās prasības, un Ministru kabineta rīkojuma projektu par turpmāko rīcību.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2003.gada 17.novembra Direktīvas 2003/98/EK par valsts sektora informācijas atkalizmantošanu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās I.Gudele
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā tiek piešķirtas ekskluzīvas tiesības informācijas atkalizmantošanai un publiskota .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 338Pieņemts: 22.05.2007.Stājas spēkā: 06.06.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 89, 05.06.2007.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Skaidrojumi
158245
{"selected":{"value":"15.08.2009","content":"<font class='s-1'>15.08.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"15.08.2009","iso_value":"2009\/08\/15","content":"<font class='s-1'>15.08.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"06.06.2007","iso_value":"2007\/06\/06","content":"<font class='s-1'>06.06.2007.-14.08.2009.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
15.08.2009
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"