Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta instrukcija Nr.8

Rīgā 1999.gada 16.novembrī (prot. Nr. 63 14.§)

Ministru aizvietošanas kārtība viņu prombūtnes laikā

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 15.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Šī instrukcija nosaka ministru aizvietošanas kārtību viņu prombūtnes laikā.

2. Ministrs informē par savas prombūtnes laiku un iemeslu Ministru prezidentu ne vēlāk kā trīs darbadienas pirms prombūtnes sākuma.

3. Ja ministrs uz laiku nevar pildīt savus amata pienākumus, Ministru prezidents ar rīkojumu uzdod attiecīgo pienākumu pildīšanu citam ministram vai arī Ministru prezidents uzņemas ministra prombūtnes laikā tos pildīt pats.

4. Valsts kanceleja iesniedz Ministru prezidentam priekšlikumus par ministra aizvietošanu un pēc Ministru prezidenta piekrišanas saņemšanas sagatavo attiecīgu Ministru prezidenta rīkojuma projektu.

5. Ja atklājas apstākļi, kas kavē ministra aizvietošanu, par to nekavējoties tiek informēts Valsts kancelejas direktors, kas sagatavo un iesniedz Ministru prezidentam attiecīgus priekšlikumus.

6. Pēc Ministru prezidenta rīkojuma par ministra aizvietošanu parakstīšanas Valsts kanceleja nekavējoties informē par to attiecīgo ministru.

7. Ja ministrs, kuru aizvieto, ir izlēmis atsākt savu pienākumu pildīšanu pirms Ministru prezidenta rīkojumā noteiktā prombūtnes termiņa beigām, viņš nekavējoties informē par to Valsts kancelejas direktoru. Valsts kanceleja, pamatojoties uz sniegto informāciju, sagatavo attiecīgu Ministru prezidenta rīkojuma projektu.

8. Ja ministrs gatavojas izbraukt uz ārvalstīm, Valsts kanceleja noteiktā kārtībā informē par to arī Ārlietu ministriju.

9. Pirms katras Ministru kabineta sēdes Valsts kancelejas direktors iesniedz Ministru prezidentam informāciju par ministru prombūtni un viņu aizvietošanu.

10. Ministrs uz Ministru prezidenta rīkojumā noteikto laiku nodod savu pienākumu pildīšanu ministram, kas viņu aizvieto.

11. Ministram, kas uz Ministru prezidenta rīkojumā noteikto laiku pilda kāda cita ministra pienākumus, jāatturas no tādiem lēmumiem un paziņoju-miem, kuri var kardināli mainīt attiecīgās ministrijas struktūru un budžeta līdzekļus, vadības un personāla sastāvu vai būtiski grozīt ministrijas uzdevumus, darbības principus un stratēģiju.

12. Ja nepieciešams pieņemt šīs instrukcijas 11.punktā minētos lēmumus un paziņojumus, tie apspriežami Ministru kabineta sēdē un to pieņemšanai jāsaņem Ministru kabineta akcepts.

13. Atzīt par spēku zaudējušiem:

13.1. Ministru kabineta 1997.gada 25.marta instrukciju Nr.2 "Ministru prezidenta biedru un ministru aizvietošanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 85.nr.; 1999, 41./42.nr.);

13.2. Ministru kabineta 1999.gada 9.februāra instrukciju Nr.3 "Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 25.marta instrukcijā Nr.2 "Ministru prezidenta biedru un ministru aizvietošana kārtība"" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 41./42.nr.).

Ministru prezidents A.Šķēle

Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un
pašvaldību reformu lietās J.Bunkšs

  

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ministru aizvietošanas kārtība viņu prombūtnes laikā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 8Pieņemts: 16.11.1999.Stājas spēkā: 20.11.1999.Zaudē spēku: 08.06.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 384/385, 19.11.1999.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
15750
20.11.1999
86
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"