Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.170

Rīgā 2007.gada 6.martā (prot. Nr.17 24.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumos Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 2.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumos Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 69.nr.; 2006, 110.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 1.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5. atļaujas izsniegšanai augu aizsardzības līdzekļa paralēlajam importam."

2. Papildināt noteikumus ar 1.1 punktu šādā redakcijā:

"1.1 Augu aizsardzības līdzekļa paralēlais imports ir reģistrā iekļautajam augu aizsardzības līdzeklim identiska augu aizsardzības līdzekļa ievešana izplatīšanai no Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas valsts, kas parakstījusi Eiropas Ekonomikas zonas līgumu."

3. Izteikt 43.punktu šādā redakcijā:

"43. Dienests izsniedz apliecību un ierakstu reģistrā izdara tikai pēc tam, kad:

43.1. reģistrācijas pieteicējs iesniedz dienestā dokumentu par valsts nodevas samaksu;

43.2. ir apstiprināta marķējuma teksta atbilstība noteiktajām prasībām un uz marķējuma:

43.2.1. ir visa šo noteikumu pielikumā minētā informācija latviešu valodā;

43.2.2. esošā informācija atbilst šo noteikumu 39.punktā minētā lēmuma nosacījumiem;

43.2.3. ir teksts "Lai nepakļautu riskam cilvēkus un vidi, izlasīt un izpildīt lietošanas instrukcijas prasības";

43.2.4. nav norādes augu aizsardzības līdzekļa drošības raksturošanai, piemēram, "Nav bīstams", "Nav toksisks". Ja attiecīgais augu aizsardzības līdzeklis lietojams bišu vai citu ar augu aizsardzības līdzekļa lietojumu nesaistītu specifisku organismu aktivitātes periodā, kuru apdraudējums augu aizsardzības līdzekļa lietošanas dēļ nav nozīmīgs, šim augu aizsardzības līdzeklim uz marķējuma norāda, ka to atļauts lietot bišu un citu derīgo organismu aktīvās dzīves laikā, kultūraugu vai nezāļu ziedēšanas laikā vai līdzīgu informāciju."

4. Papildināt IX nodaļu ar 91.1, 91.2, 91.3, 91.4, 91.5, 91.6, 91.7, 91.8, 91.9, 91.10 un 91.11 punktu šādā redakcijā:

"91.1 Augu aizsardzības līdzekli paralēli importēt drīkst persona, kas nav šī augu aizsardzības līdzekļa reģistrācijas apliecības īpašnieks vai tās pilnvarots pārstāvis un kura dienestā ir saņēmusi atļauju augu aizsardzības līdzekļa paralēlajam importam.

91.2 Lai saņemtu atļauju augu aizsardzības līdzekļa paralēlajam importam, atļaujas pieprasītājs dienestā iesniedz:

91.21. iesniegumu atļaujas augu aizsardzības līdzekļa paralēlajam importam saņemšanai, norādot tajā šādu informāciju:

91.21.1. atļaujas pieprasītāja nosaukumu vai vārdu, uzvārdu, adresi, tālruņa numuru;

91.21.2. valsti, no kuras tiks veikts augu aizsardzības līdzekļa paralēlais imports;

91.21.3. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa nosaukumu, ar kuru tas reģistrēts valstī, no kuras to ievedīs Latvijā, un reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa nosaukumu;

91.21.4. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa reģistrācijas apliecības īpašnieka nosaukumu, adresi un tālruņa numuru valstī, no kuras to ievedīs, un reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa īpašnieka nosaukumu, adresi un tālruņa numuru;

91.21.5. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa reģistrācijas numuru valstī, no kuras to ievedīs, un reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa numuru;

91.21.6. darbīgās vielas nosaukumu un saturu paralēli importējamā augu aizsardzības līdzeklī;

91.21.7. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa preparatīvo formu (piemēram, pulveris suspensijai, emulsijas koncentrāts);

91.22. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa oriģinālā marķējuma kopiju kopā ar tulkojumu angļu vai latviešu valodā;

91.23. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa marķējuma teksta projektu latviešu valodā reģistrā noteiktajam lietojumam, kas atbilst šo noteikumu 43.punktā un normatīvajos aktos par augu aizsardzības līdzekļu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu noteiktajām prasībām;

91.24. dokumenta kopiju, kas apliecina samaksu par novērtējuma sagatavošanu, lai saņemtu atļauju augu aizsardzības līdzekļa paralēlajam importam saskaņā ar normatīvajiem aktiem par dienesta maksas pakalpojuma cenrādi.

91.3 Dienests 30 dienu laikā pārbauda iesniegtos dokumentus un, ja atļaujas pieprasītājs nav iesniedzis šo noteikumu 91.2 punktā minēto informāciju vai iesniegtā informācija ir neprecīza, pieprasa to precizēt un iesniegt 30 dienu laikā.

91.4 Par augu aizsardzības līdzekļa identitāti dienests ir tiesīgs pieprasīt papildu informāciju:

91.41. Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas valsts (kas parakstījusi Eiropas Ekonomikas zonas līgumu) atbildīgajai institūcijai, kura reģistrē augu aizsardzības līdzekļus;

91.42. reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa reģistrācijas apliecības īpašniekam.

91.5 Lai aizsargātu augu aizsardzības līdzekļa lietotāju tiesības, dienests ir tiesīgs pieprasīt, lai augu aizsardzības līdzekļa paralēlā importa atļaujas pieprasītājs 30 dienu laikā iesniegtu informāciju par paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa iepakojamo materiālu un tā paraugu, kā arī paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa paraugu.

91.6 Dienests pieņem lēmumu par atļaujas izsniegšanu augu aizsardzības līdzekļa paralēlajam importam, ja:

91.61. paralēli importējamais augu aizsardzības līdzeklis ir identisks reģistrā iekļautajam augu aizsardzības līdzeklim;

91.62. marķējuma teksts atbilst reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa noteiktajam lietojumam un šajos noteikumos un normatīvajos aktos noteiktajām prasībām par augu aizsardzības līdzekļu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu.

91.7 Paralēli importējamais augu aizsardzības līdzeklis ir identisks ar reģistrā iekļauto augu aizsardzības līdzekli, ja:

91.71. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa sastāvs ir vienāds ar reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa sastāvu;

91.72. paralēli importējamais augu aizsardzības līdzeklis satur to pašu darbīgo vielu, ko reģistrā iekļautais augu aizsardzības līdzeklis;

91.73. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa darbīgās vielas saturs ir vienāds ar reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa darbīgās vielas saturu;

91.74. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa preparatīvā forma un reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa preparatīvā forma ir vienāda.

91.8 Paralēli importējamais un reģistrā iekļautais augu aizsardzības līdzeklis ir identiski, ja ir konstatētas nenozīmīgas atšķirības šo augu aizsardzības līdzekļu sastāvā attiecībā uz piemaisījumiem, formulantiem un blakusvielām un šīs atšķirības:

91.81. nepārsniedz 10 % no visu piemaisījumu, formulantu un blakusvielu sastāva;

91.82. neizraisa negatīvu ietekmi uz cilvēku un dzīvnieku veselību un vidi;

91.83. negatīvi neietekmē augu aizsardzības līdzekli lietošanai paredzētajos lauksaimniecības un klimatiskajos apstākļos.

91.9 Dienests 45 dienu laikā pēc tam, kad ir saņēmis šo noteikumu 91.2 punktā minētos dokumentus, sagatavo novērtējumu par:

91.91. paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa identiskumu ar reģistrā iekļauto augu aizsardzības līdzekli;

91.92. marķējuma teksta atbilstību reģistrā esošā augu aizsardzības līdzekļa noteiktajam lietojumam un šajos noteikumos un normatīvajos aktos noteiktajām prasībām par augu aizsardzības līdzekļu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu.

91.10 Ja paralēli importējamā augu aizsardzības līdzekļa marķējums neatbilst šo noteikumu 91.8 2.apakšpunktā minētajām prasībām, dienests atļaujas pieprasītājam nosūta informāciju par nepieciešamajiem labojumiem marķējuma tekstā, pieprasot iesniegt precizēto marķējuma tekstu 20 darbdienu laikā.

91.11 Atļauju augu aizsardzības līdzekļa paralēlajam importam izsniedz uz laiku līdz reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa reģistrācijas apliecības derīguma termiņa beigām. Atļauja paliek spēkā, ja reģistrā iekļautā augu aizsardzības līdzekļa reģistrācijas īpašnieks ekonomisku apsvērumu dēļ pieprasa reģistrācijas apliecības anulēšanu pirms apliecības derīguma termiņa beigām."

5. Izteikt 111.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"111.1. augu aizsardzības līdzekļa tirdzniecības nosaukumu un reģistrācijas apliecības īpašnieka nosaukumu un adresi;".

6. Papildināt noteikumus ar 115.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"115.4. atļaujas izsniegšana augu aizsardzības līdzekļa paralēlajam importam."

7. Izteikt informatīvās atsauces uz Eiropas Savienības direktīvām 2.punktu šādā redakcijā:

"2) Eiropas Parlamenta un Padomes 2001.gada 12.marta Direktīvas 2001/18/EK par ģenētiski modificētu organismu apzinātu izplatīšanu vidē un Padomes Direktīvas 90/220/EEK atcelšanu;".

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumos Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 170Pieņemts: 06.03.2007.Stājas spēkā: 10.03.2007.Zaudē spēku: 01.01.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 41, 09.03.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
154197
10.03.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"