Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 21. decembra noteikumus Nr. 1156 "Kārtība, kādā piešķir un izmaksā tiesnešu izdienas pensijas".
Ministru kabineta noteikumi Nr.43

Rīgā 2007.gada 9.janvārī (prot. Nr.3 14.§)
Kārtība, kādā piešķirama un izmaksājama tiesnešu izdienas pensija
Izdoti saskaņā ar Tiesnešu izdienas pensiju likuma 8.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķirama un izmaksājama tiesnešu izdienas pensija (turpmāk - izdienas pensija).

2. Izdienas pensiju tiesnesim un personai, kurai saskaņā ar Tiesnešu izdienas pensiju likumu ir tiesības uz izdienas pensiju (turpmāk - izdienas pensijas saņēmējs), piešķir Tiesu administrācija, pamatojoties uz:

2.1. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izziņu par vecuma pensijas apmēru un tās piešķiršanas datumu, izņemot gadījumu, ja izdienas pensiju piešķir atbilstoši Tiesnešu izdienas pensiju likumam pirms tā vecuma sasniegšanas, kurš dod tiesības uz vecuma pensiju;

2.2. tādu dokumentu norakstiem vai kopijām, kas apliecina izdienas stāžu, kurš dod tiesības uz izdienas pensiju (norakstus vai kopijas noformē atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām par dokumentu izstrādāšanu un noformēšanu);

2.3. darba devēja izziņu par vidējo mēneša darba samaksu atbilstoši Tiesnešu izdienas pensiju likuma 5.pantā noteiktajiem gadījumiem;

2.4. Veselības un darbspējas ekspertīzes ārstu komisijas atzinumu, ja tiesnesis neatkarīgi no vecuma atbrīvots no amata veselības stāvokļa dēļ.

3. Šo noteikumu 2.1.apakšpunktā minēto dokumentu Tiesu administrācija pieprasa Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, ja izdienas pensijas saņēmējs to nav pievienojis iesniegumam par izdienas pensijas piešķiršanu. Šādā gadījumā lēmumu par izdienas pensijas piešķiršanu pieņem 10 dienu laikā pēc dokumenta saņemšanas.

4. Šo noteikumu 2.2., 2.3. un 2.4.apakšpunktā minētos dokumentus neie­sniedz rajona (pilsētas) tiesas, apgabaltiesas un zemesgrāmatu nodaļas tiesnesis.

5. Izdienas pensiju izmaksā par kārtējo mēnesi līdz šī mēneša piecpadsmi­tajam datumam, ieskaitot to izdienas pensijas saņēmēja iesniegumā norādītajā Latvijas Republikas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontā.

6. Ja izdienas pensiju Tiesnešu izdienas pensiju likumā noteiktajā gadīju­mā izmaksā pirms vecuma pensijas piešķiršanai noteiktā vecuma sasniegšanas, tad, sākot ar vecuma pensijas piešķiršanas dienu, tiek izmaksāta starpība starp izdienas pensijas apmēru un vecuma pensijas apmēru.

7. Ja izdienas pensijas izmaksa Tiesnešu izdienas pensiju likumā noteik­tajos gadījumos pārtraukta, tad tā, pamatojoties uz personas iesniegumu, atjaunojama no dienas, kad no jauna radušās tiesības uz šo pensiju. Atjaunojot izdienas pensijas izmaksu, tā pārskatāma saskaņā ar Tiesnešu izdienas pensiju likuma 7.pantu.

8. Par izdienas pensijas saņēmējam piešķirtās vecuma pensijas apmēra izmaiņām Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra 14 dienu laikā informē Tiesu administrāciju.

9. Izdienas pensijas saņēmējs, kurš no Latvijas Republikas izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, Tiesu administrācijai iesniedz rakstisku pieprasījumu par izdienas pensijas izmaksas turpināšanu un norāda Latvijas Republikas kredītiestādi un kontu, kurā ieskaitāma izdienas pensija.

10. Persona, kurai pēc izbraukšanas uz ārvalstīm turpina izdienas pensijas izmaksu, katru gadu līdz 15.decembrim atjauno pieprasījumu par izdienas pensijas izmaksu. Pieprasījumu iesniedz, personīgi ierodoties Tiesu administrā­cijā laikposmā no 1.oktobra līdz 15.decembrim vai ar pilnvarotas personas starpniecību, vai nosūtot pa pastu. Ja pieprasījumu iesniedz ar pilnvarotas perso­nas starpniecību vai nosūta to pa pastu, izdienas pensijas saņēmēja parakstam jābūt notariāli apliecinātam.

11. Ja persona nav atjaunojusi pieprasījumu par izdienas pensijas izmaksu, Tiesu administrācija ar nākamā gada 1.janvāri pārtrauc izdienas pensijas izmaksu.

12. Persona, kurai saskaņā ar Tiesnešu izdienas pensiju likuma 12.panta pirmo daļu ir tiesības saņemt izmaksai aprēķinātās izdienas pensijas summas, kas nav izmaksātas līdz izdienas pensijas saņēmēja nāves dienai, iesniedz Tiesu administrācijā izdienas pensijas saņēmēja miršanas apliecības kopiju un laulību vai radniecību apliecinošu dokumentu.

13. Ja izdienas pensijas saņēmējs miris līdz attiecīgā mēneša izdienas pensijas izmaksas dienai, izdienas pensiju aprēķina par laiku līdz izdienas pensijas saņēmēja nāves dienai (ieskaitot).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā piešķirama un izmaksājama tiesnešu izdienas pensija Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 43Pieņemts: 09.01.2007.Stājas spēkā: 12.01.2007.Zaudē spēku: 01.01.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 7, 11.01.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
151309
12.01.2007
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"