Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr.856

Rīgā 2006.gada 1.novembrī (prot. Nr.56 52.§)

Par Kultūras ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam

 

1. Apstiprināt Kultūras ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam.

2. Jautājumu par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Kultūras ministrijai jauno politikas iniciatīvu īstenošanai 2007.gadā un turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta likumprojektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Kultūras ministre H.Demakova

 

(Ministru kabineta

2006.gada 1.novembra rīkojums Nr.856)

Kultūras ministrijas darbības stratēģijas 2007.-2009.gadam kopsavilkums

Kultūras ministrijas darbības stratēģija 2007.-2009.gadam ir vidēja termiņa plānošanas dokuments, kas izstrādāts saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumu Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis" 2.6.apakšnodaļā minētajām prasībām.

Ministrijas darbības stratēģija ir izstrādāta, lai uzlabotu vidēja termiņa budžeta plānošanu, tieši saistot stratēģiskos mērķus ar to ieviešanai pieejamo un jaunām politikas iniciatīvām nepieciešamo budžeta finansējumu.

Stratēģija ietver triju gadu vidēja termiņa mērķus un prioritātes, kā arī rīcības plānu to sasniegšanai. Rīcības plāns ir strukturēts pa budžeta programmām un apakšprogrammām, kam norādīti rezultatīvie rādītāji. Katru gadu budžeta plānošanas procesa ietvaros ministrijas stratēģiskais plāns tiek koriģēts.

Kultūras ministrijas darbības virsmērķis (misija) ir veidot labvēlīgus nosacījumus kultūras daudzveidībai, izcilībai un līdzsvarotai attīstībai, lai palielinātu tās ieguldījumu indivīda, sabiedrības un nacionālas valsts ilgtspējīgā attīstībā.

Īstenojot ministrijas darbības virsmērķi un nozares ilgtermiņa stratēģiskos mērķus, ministrijas darbības stratēģijā ir noteikti seši darbības virzieni, kas tiek īstenoti, pamatojoties uz sešām budžeta programmām un 11 apakšprogrammām.

1.darbības virziens - efektīva, uz rezultātu virzīta kultūrpārvaldība

Mērķis - nodrošināt efektīvu, uz rezultātiem virzītu politikas plānošanu un ieviešanu Kultūras ministrijas kompetences jomās.

Virziens tiek īstenots, pamatojoties uz budžeta programmu "Kultūrpārvaldība", kā arī programmām "Profesionālā māksla", "Kultūras mantojums" un "Kultūrizglītība".

2.darbības virziens - profesionālās mākslas kvalitāte un pieejamība

Mērķis - nodrošināt profesionālās mākslas produktu kvalitāti un pieeja­mību sabiedrībai, kā arī sekmēt to daudzveidību un izcilību, īpaši veicinot radošo industriju attīstību un konkurētspēju.

Virziens tiek īstenots, pamatojoties uz budžeta programmas "Profesionālā māksla" apakšprogrammām "Mākslas un literatūra", "Latvijas Nacionālā opera", "Filmu nozare", kā arī budžeta programmu "Kultūrizglītība" un apakš­programmām "Valsts Kultūrkapitāla fonds", "Kultūras pasākumi, sadarbības līgumi un programmas", "Eiropas Savienības programmu kultūras jomā un ārvalstu finanšu palīdzības projektu nodrošināšana".

3.darbības virziens - sabiedrības vajadzībām atbilstoša kultūr­izglītība

Mērķis - nodrošināt sabiedrības vajadzībām atbilstošas kultūrizglītības ieguves iespējas, sekmējot gan kultūras jomas profesionāļu konkurētspēju, gan kultūrizglītības pieejamību sabiedrībai mūžizglītības kontekstā.

Virziens tiek īstenots, pamatojoties uz budžeta programmu "Kultūrizglītība", kā arī budžeta programmām "Profesionālā māksla", "Kultūras mantojums", apakšprogrammām "Valsts Kultūrkapitāla fonds", "Kultūras pasākumi, sadarbības līgumi un programmas", "Eiropas Sociālā fonda (ESF) kultūras un izglītības projektu nodrošināšana".

4.darbības virziens - kultūras mantojuma saglabāšana, aizsardzība, izpēte un pieejamība

Mērķis - nodrošināt kultūras mantojuma saglabāšanu, aizsardzību, izpēti, popularizēšanu un pieejamību sabiedrībai.

Virziens tiek īstenots, pamatojoties uz budžeta programmu "Kultūras mantojums", kā arī budžeta programmu "Kultūr­izglītība" un apakšprogrammām "Valsts Kultūrkapitāla fonds", "Kultūras pasākumi, sadarbības līgumi un programmas", "Kultūras infrastruktūras attīstība", "Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) kultūras projektu nodrošināšana", "Eiropas Savienības programmu kultūras jomā un ārvalstu finanšu palīdzības projektu nodrošināšana".

5.darbības virziens - kultūras projekti un investīcijas

Mērķis - atbalstīt radošus projektus, inovācijas un sabiedrības iniciatīvas kultūras jomā, attīstīt nacionālas nozīmes kultūras infrastruktūru, plānot un īstenot Latvijas starptautiskās sadarbības saistības kultūrā.

Virziens tiek īstenots, pamatojoties uz budžeta programmu "Kultūras projekti un investīcijas", ko veido apakšprogrammas "Valsts Kultūrkapitāla fonds", "Kultūras pasākumi, sadarbības līgumi un programmas", "Kultūras infrastruktūras attīstība", "Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības projekta īstenošana" un "Valsts vienotā bibliotēku informācijas sistēma".

6.darbības virziens - Eiropas Savienības fondi un ārvalstu finanšu palīdzība

Mērķis - nodrošināt Eiropas Savienības un ārvalstu finansējuma piesaisti kultūras projektu īstenošanai un to efektīvu ieviešanu.

Virziens tiek īstenots, pamatojoties uz budžeta programmu "ES fondi un ārvalstu finanšu palīdzība", ko veido apakšprogrammas "Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) kultūras projektu nodrošināšana", "Eiropas Sociālā fonda (ESF) kultūras un izglītības projektu nodrošināšana", "Eiropas Savienības programmu kultūras jomā un ārvalstu finanšu palīdzības projektu nodrošināšana".

Kultūras ministre H.Demakova

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Kultūras ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 856Pieņemts: 01.11.2006.Stājas spēkā: 01.11.2006.Zaudē spēku: 22.08.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 176, 03.11.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
147137
01.11.2006
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"