Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr.817

Rīgā 2006.gada 25.oktobrī (prot. Nr.54 24.§)

Par Labklājības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam

 

1. Apstiprināt Labklājības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam (turpmāk - stratēģija).

2. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu stratēģijas īstenošanai 2007.gadā un turpmākajos gados skatīt Ministru kabinetā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem kārtējā gada valsts budžeta projekta sagatavošanas procesā.

Ministru prezidenta vietā - aizsardzības ministrs A.Slakteris

Labklājības ministre D.Staķe

 


 

 

(Ministru kabineta

2006.gada 25.oktobra rīkojums Nr.817)

Labklājības ministrijas darbības stratēģijas 2007.-2009.gadam kopsavilkums

Labklājības ministrijas darbības stratēģija (turpmāk - stratēģija) izstrādāta saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 9.oktobra sēdē apstiprinātajām "Politikas plānošanas pamatnostādnēm" (prot. Nr.48   17.§) un Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumiem Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis".

Stratēģija ir vidēja termiņa politikas plānošanas dokuments, kas aptver visu labklājības nozari un ir par pamatu kārtējā gada valsts budžeta pieteikumam. Tā paredzēta trim gadiem un tiks aktualizēta katru gadu valsts budžeta plānošanas procesa gaitā.

Labklājības ministrijas virsmērķis ir stabilizēt personas stāvokli sociālā riska situācijā (t.sk. materiālo stāvokli), samazināt sociālā riska iestāšanās iespēju, veicinot godīgas darba tiesiskās attiecības, veselīgus un drošus darba apstākļus, dzimumu līdztiesību, radot iespējas ikvienam indivīdam pašam nodrošināt pietiekamu dzīves kvalitāti konkrētā situācijā un sekmējot nepārtrauktu visas sabiedrības labklājības pieaugumu.

Virsmērķa sasniegšanai Labklājības ministrija kopīgi ar padotības institūcijām īsteno darbību četros virzienos, lai iedzīvotājiem nodrošinātu tiešo materiālo atbalstu un atbalstu pakalpojumu veidā, kā arī politikas un normatīvās bāzes izstrādi un īstenošanas uzraudzību.

Darbības virzieni:

1. Ienākumu zaudējuma un papildu izdevumu kompensēšana iedzīvotājiem sociālā riska iestāšanās gadījumā. Darbības virziens tiks finansēts no budžeta programmas "Sociālā apdrošināšana" un "Valsts atbalsts sociālajai apdrošināšanai".

2. Finansiāls atbalsts noteiktām iedzīvotāju grupām - no budžeta programmas "Valsts sociālie pabalsti".

3. Pasākumi sociālo tiesību nodrošināšanai un īstenošanai - no budžeta programmas "Darba tirgus attīstība", "Darba apstākļu uzlabošana" un "Valsts sociālie pakalpojumi".

4. Nozares politikas plānošana un īstenošanas uzraudzība - no budžeta programmas "Politikas plānošana, īstenošanas instrumentu izstrāde un ieviešanas uzraudzība".

Budžeta programmām pakārtotās apakšprogrammas veidotas pēc viena pakalpojuma veida principa. Katrai budžeta programmai noteikts specifisks uzdevums, sasniedzamie rezultāti un rezultatīvie rādītāji, kurus plānots uzlabot ar identificēto problēmu risināšanai izvirzīto jauno politikas iniciatīvu palīdzību.

Stratēģijas īstenošanai nepieciešamie finanšu līdzekļi tiks pieprasīti vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta likumprojektu kārtējam gadam.

Labklājības ministre D.Staķe

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Labklājības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 817Pieņemts: 25.10.2006.Stājas spēkā: 25.10.2006.Zaudē spēku: 18.10.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 171, 26.10.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
146485
25.10.2006
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"