Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.273

Rīgā 2006.gada 4.aprīlī (prot. Nr.19 28.§)
Noteikumi par Autotransporta inspekcijas inspektoru formas tērpu un dienesta apliecību
Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 5.2panta otro daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka Autotransporta inspekcijas (turpmāk - inspekcija) inspektoru formas tērpu (1.pielikums) un dienesta apliecības paraugu (2.pielikums).

II. Inspekcijas inspektoru formas tērpa apraksts

2. Inspekcijas inspektoru formas tērpam noteikta tumši zaļa krāsa. Formas tērpu nēsā:

2.1. vīrieši - ar gaiši zaļas krāsas kreklu;

2.2. sievietes - ar baltas krāsas blūzi.

3. Ziemas virsjaka vīriešiem (1.pielikuma 1.attēls) - pagarināta taisna silueta ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar siltinātu oderi, iepogājamu mākslīgās kažokādas vesti, ar četrām kabatām (divām uzšūtām sānu kabatām ar spiedpogu pārloku un divām iegrieztām krūšu kabatām) un vienu iegrieztu kabatu (iekškabata). Priekšpuse ar rāvējslēdzēju un sešu spiedpogu aizdari. Iešūtas divvīļu piedurknes ar piešūtu aproci un vienas pogas (diametrs - 14 mm) aizdari. Uz plecu vīlēm - uzpleči, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu (diametrs - 14 mm). Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Ar rāvējslēdzēju piestiprināma kapuce ar oderi. Virsjakas jostas daļā - no ārpuses savelkama josta, apakšējā malā un kapuces maliņā - savelkošās auklas.

4. Ziemas virsjaka sievietēm (1.pielikuma 2.attēls) - pagarināta taisna silueta ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar siltinātu oderi, iepogājamu mākslīgās kažokādas vesti, ar četrām kabatām (divām uzšūtām sānu kabatām ar spiedpogu pārloku un divām iegrieztām krūšu kabatām) un vienu iegrieztu kabatu (iekškabata). Priekšpuse ar rāvējslēdzēju un sešu spiedpogu aizdari. Priekšpuse un mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Piedurknes reglāna griezumā ar piešūtu aproci un vienas pogas (diametrs - 14 mm) aizdari. Uz plecu vīlēm - uzpleči, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu (diametrs - 14 mm). Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Ar rāvējslēdzēju piestiprināma kapuce ar oderi. Virsjakas jostas daļā - no ārpuses savelkama josta, apakšējā malā un kapuces maliņā - savelkošās auklas.

5. Rudens virsjaka vīriešiem (1.pielikuma 3.attēls) - pagarināta taisna silueta ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar siltinātu oderi, ar četrām kabatām (divām uzšūtām sānu kabatām ar spiedpogu pārloku un divām iegrieztām krūšu kabatām) un vienu iegrieztu kabatu (iekškabata). Priekšpuse ar rāvējslēdzēju un sešu spiedpogu aizdari. Iešūtas divvīļu piedurknes ar piešūtu aproci un vienas pogas (diametrs - 14 mm) aizdari. Uz plecu vīlēm - uzpleči, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu (diametrs - 14 mm). Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Ar rāvējslēdzēju piestiprināma kapuce ar oderi. Virsjakas jostas daļā - no ārpuses savelkama josta, apakšējā malā un kapuces maliņā - savelkošās auklas.

6. Rudens virsjaka sievietēm (1.pielikuma 4.attēls) - pagarināta taisna silueta ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar siltinātu oderi, ar četrām kabatām (divām uzšūtām sānu kabatām ar spiedpogu pārloku un divām iegrieztām krūšu kabatām) un vienu iegrieztu kabatu (iekškabata). Priekšpuse ar rāvējslēdzēju un sešu spiedpogu aizdari. Priekšpuse un mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Piedurknes reglāna griezumā ar piešūtu aproci un vienas pogas (diametrs - 14 mm) aizdari. Uz plecu vīlēm - uzpleči, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu (diametrs - 14 mm). Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Ar rāvējslēdzēju piestiprināma kapuce ar oderi. Virsjakas jostas daļā - no ārpuses savelkama josta, apakšējā malā un kapuces maliņā - savelkošās auklas.

7. Vīriešu žakete (1.pielikuma 5.attēls) - taisna silueta pusvilnas auduma žakete ar vienu iegrieztu krūšu kabatu, divām iegrieztām sānu kabatām ar pārloku un divām iekškabatām. Priekšpuse un mugurpuse ar atsevišķi piegrieztām sānu daļām. Priekšpuse ar vienrindas divu pogu (diametrs - 22 mm) aizdari. Iešūta apkakle ar atlokiem. Iešūtas divvīļu piedurknes ar divām apdares pogām (diametrs - 14 mm). Uz plecu vīlēm - uzpleči, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu (diametrs - 14 mm). Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma.

8. Vīriešu bikses (1.pielikuma 6.attēls) - pusvilnas auduma bikses ar oderi un ar rāvējslēdzēja aizdari priekšpusē vidus vīlē. Uz jostas - astoņas cilpas un divi savilk­tņi. Priekšpuse ar divām ielocēm (pa vienai katrā pusē) un divām ieslīpām kabatām. Mugurpuse ar divām iešuvēm un vienu iegriezto kabatu ar cilpu un pogu.

9. Sieviešu žakete (1.pielikuma 7.attēls) - pieguļoša silueta pusvilnas auduma žakete ar divu pogu (diametrs - 22 mm) aizdari. Priekšpuse un mugurpuse ar atsevišķi piegrieztām sānu daļām. Priekšpusē divas iegrieztas sānu kabatas ar pārlokiem. Mugurpuse ar vīli. Uz vidukļa līnijas - josta ar pogām (diametrs - 14 mm). Iešūtas divvīļu piedurknes. Elkoņa vīle beidzas ar šķēlumu un divām apdares pogām (diametrs - 14 mm). Uz plecu vīlēm - uzpleči, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu (diametrs - 14 mm). Iešūta atlokāma apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma.

10. Svārki (1.pielikuma 8.attēls) - pusvilnas auduma svārki ar oderi, vidukļa līnijā piešūtu jostu un rāvējslēdzēja aizdari, mugurpuses vīlē uz jostas - vienas pogas aizdare. Priekšpuse ar divām iešuvēm. Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Jostas sānu daļā iestrādāta gumija.

11. Sieviešu bikses (1.pielikuma 9.attēls) - pusvilnas auduma bikses ar rāvējslēdzēja aizdari priekšpusē vidus vīlē. Priekšpuses vīlē uz jostas - vienas pogas aizdare. Priekšpuse ar divām ieslīpām kabatām. Jostas sānu daļā iestrādāta gumija.

12. Vīriešu virskrekls un sieviešu blūze (1.pielikuma 10. un 11.attēls) - krekla auduma virskrekls (blūze) ar vienrindas piecu pogu aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu katrā pārlokā, ar uzplečiem, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu, un īsām vai garām piedurknēm. Iešūtas vienvīles piedurknes (krekls (blūze) ar garām piedurknēm - ar piešūtu aproci un vienas pogas aizdari). Priekšpuse un mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma.

13. Virs biksēm valkājams pusvilnas auduma bluzons (1.pielikuma 12.attēls) ar rāvējslēdzēja aizdari, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu katrā pārlokā un divām iegrieztām sānu kabatām ar rāvējslēdzēju. Bluzona iekšpuses kreisajā pusē iestrādāta kabata. Ar uzplečiem, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu, un garām piedurknēm. Iešūtas vienvīles piedurknes ar piešūtu aproci un vienas pogas aizdari. Priekšpuse un mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Apakšmala ar jostu, kuras sānu daļā iestrādāta gumija.

14. Adīts vilnas pulovers (1.pielikuma 13.attēls) - priekšpuses kreisajā pusē viena uzšūta krūšu kabata ar vienu pogu pārlokā. Uz pleciem un piedurknēm - putekļauduma aizsargšuves. Uz plecu vīlēm - uzpleči, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu (diametrs - 14 mm). Uz piedurknēm krūšu augstumā kabatas no putekļauduma. Uz kreisās piedurknes kabatas - dienesta emblēma.

15. Lietusmētelis (1.pielikuma 14.attēls) - brīva silueta ūdensnecaur­laidīga auduma mētelis ar piešūtu kapuci. Priekšpuse ar septiņu spiedpogu aizdari, iegrieztām sānu kabatām un diviem roku izgriezumiem ar spiedpogu. Iešūtas vienvīles piedurknes. Uz kreisās piedurknes - dienesta emblēma.

16. Atstarojošā veste (1.pielikuma 15.attēls) - ūdensnecaurlaidīga auduma veste spilgti dzeltenā krāsā ar rāvējslēdzēja aizdari. Priekšā un uz muguras - divas vertikālas (katrā pusē pa vienai) un divas horizontālas 5 cm platas atstarojošas lentes sudraba krāsā. Starp vertikālajām līnijām aizmugurē - atstarojošs uzraksts "TRANSPORTA KONTROLE" (350 x 150 mm) baltā krāsā. Vestes apakšmalā iestrādāta gumija. Vestes priekšdaļas ārpusē viena uzšūta krūšu kabata.

17. Kaklasaite (1.pielikuma 16.attēls) - pusvilnas auduma kaklasaite bordo krāsā. Kaklasaites fiksācijai izmanto regulējama garuma gumijas lenti.

18. Žokejcepure (1.pielikuma 17.attēls) - auduma žokejcepure ar pagarinātu nagu un dekoratīvu pogu augšējā daļā. Priekšpuses vidū - emblēma.

19. Ziemas cepure (1.pielikuma 18.attēls) - cepure ar ūdensnecaurlaidīga auduma virsdaļu un piepogājamu kažokādas uzmali un nagu. Priekšpuses vidū - emblēma.

20. Šalle - adīta pusvilnas šalle, platums - 20 cm, garums - 100 cm.

21. Apavi:

21.1. vīriešu kurpes - melnas klasiskā stila ādas kurpes ar ielīmētu ādas saistzoli. Purngals var būt nošūts ar dubultvīli. Augšējā daļā sānu aizdares saitējamas ar aukliņu caur caurumiem katrā pusē. Ādas vai cita materiāla zole, zems papēdis;

21.2. vīriešu zābaki - melni klasiskā stila zābaki ar augstiem stulmiem, saitējami vai ar rāvējslēdzēju. Ciets purngals. Ādas vai cita izturīga materiāla zole, zems papēdis. Ziemas zābakiem dabīgās vai mākslīgās kažokādas odere;

21.3. sieviešu kurpes - melnas klasiskā stila ādas kurpes ar ādas vai cita materiāla zoli;

21.4. sieviešu zābaki - melni zābaki ar gariem stulmiem vai puszābaki, ar rāvējslēdzēju vai bez tā. Ādas vai cita materiāla zole. Ziemas zābakiem dabīgās vai mākslīgās kažokādas odere.

22. Uzpleči (platums - 40 mm, garums 120 mm) (1.pielikuma 19.attēls) izgatavoti no auduma attiecīgā formas tērpa krāsā un piestiprināti pie apģērba ar pogu (diametrs - 14 mm). Uzpleču pārvalki - no auduma attiecīgā formas tērpa krāsā.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars
1.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 4.aprīļa noteikumiem Nr.273

02.JPG (45284 bytes)

05.JPG (18400 bytes)

Iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars
2.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 4.aprīļa noteikumiem Nr.273
Autotransporta inspekcijas inspektora dienesta apliecības paraugs
06.JPG (44670 bytes)
Iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par Autotransporta inspekcijas inspektoru formas tērpu un dienesta apliecību Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 273Pieņemts: 04.04.2006.Stājas spēkā: 12.04.2006.Zaudē spēku: 01.04.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 58, 11.04.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
132538
12.04.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"