Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 414

Rīgā 2000.gada 28.novembrī (prot. Nr. 56, 20.§)

Noteikumi par Latvijas Republikas robežu šķērsojošo preču kravu un dzīvu dzīvnieku kravu veterinārās kontroles sertifikātu paraugiem un to noformēšanas, tehniskās izgatavošanas un kontroles kārtību

Izdoti saskaņā ar likuma "Par veterinārmedicīnu" 22.panta 6.punktu

1. Šie noteikumi nosaka Latvijas Republikas robežu šķērsojošo preču kravu veterinārās kontroles sertifikāta (1.pielikums) un dzīvu dzīvnieku kravu veterinārās kontroles sertifikāta (2.pielikums) (turpmāk - veterinārās kontroles sertifikāts) paraugus un to noformēšanas, tehniskās izgatavošanas (3.pielikums) un kontroles kārtību.

2. Veterinārās kontroles sertifikāts ir dokuments, ar kuru preču vai dzīvu dzīvnieku kravas īpašnieks vai tā pilnvarota persona paziņo Sanitārās robežinspekcijas kontroles punktam par kravu un Sanitārās robežinspekcijas amatpersona, kurai ir veterinārārsta kvalifikācija (turpmāk - veterinārārsts), apliecina veterinārajai kontrolei pakļauto kravu pārbaudes rezultātus un pieņemto lēmumu.

3. Latvijas teritorijā nedrīkst ievest veterinārajai kontrolei pakļauto preču un dzīvu dzīvnieku kravas bez veterinārās kontroles sertifikāta.

4. Veterinārās kontroles sertifikātu aizpilda katrai veterinārajai kontrolei pakļautajai kravai vai kravas daļai, par ko ir izsniegts eksportētājvalsts veterinārais sertifikāts.

5. Veterinārās kontroles sertifikātu veido triju paškopējošo lapu komplekts: pirmā lapa (turpmāk - oriģināls), otrā lapa (turpmāk - otrais eksemplārs) un trešā lapa (turpmāk - trešais eksemplārs).

6. Kravas īpašnieks vai tā pilnvarota persona skaidri un salasāmi latviešu valodā sagatavo veterinārās kontroles sertifikāta pirmajā daļā "Kravas apraksts" minēto informāciju un pa faksu vai ar cita sakaru līdzekļa palīdzību nosūta uz to Sanitārās robežinspekcijas kontroles punktu, caur kuru tiks ievesta prece (izņemot gadījumus, ja kravu ieved Latvijā ar dzelzceļa transportu).

7. Ja tiek ievesti dzīvi dzīvnieki, šo noteikumu 6.punktā minēto informāciju nosūta vienu darbadienu pirms attiecīgās kravas ievešanas.

8. Veterinārās kontroles sertifikāta pirmo daļu "Kravas apraksts" skaidri un salasāmi latviešu valodā aizpilda:

8.1. Sanitārās robežinspekcijas amatpersona, pamatojoties uz šo noteikumu 6.punktā minēto informāciju vai pamatojoties uz dzelzceļa pavadzīmei pievienotajiem pavaddokumentiem (ja kravu ieved Latvijā ar dzelzceļa transportu);

8.2. kravas īpašnieks vai tā pilnvarota persona, kas veterinārās kontroles sertifikātu iesniedz veterinārārstam, uzrādot kravu kontrolei valsts (muitas) robežkontroles punktā (izņemot gadījumus, ja kravu ieved Latvijā ar dzelzceļa transportu).

9. Veterinārās kontroles sertifikāta otro daļu "Kravas kontroles rezultāti" aizpilda veterinārārsts pēc preču vai dzīvu dzīvnieku kravas pavaddokumentu, identitātes vai fiziskās pārbaudes. Pārbaudes rezultātus veterinārārsts ieraksta veterinārās kontroles sertifikātā, piešķir sertifikātam numuru un apliecina ierakstus ar parakstu, spiedogu un Sanitārās robežinspekcijas kontroles punkta zīmogu.

10. Pēc veterinārās kontroles sertifikāta aizpildīšanas:

10.1. sertifikāta oriģinālu veterinārārsts iesniedz robežkontroles punkta muitas iestādē. To pievieno muitas iestādē uzglabājamā vienotā administratīvā dokumenta eksemplāram vai citiem muitas dokumentiem un uzglabā atbilstoši minēto dokumentu glabāšanas noteikumiem;

10.2. sertifikāta otro eksemplāru veterinārārsts izsniedz kravas īpašniekam vai tā pilnvarotai personai:

10.2.1. ja krava paredzēta realizēšanai Latvijas teritorijā, veterinārās kontroles sertifikāta otro eksemplāru pievieno kravas pavaddokumentiem, līdz krava sasniedz galamērķi;

10.2.2. ja kravu ved tranzītā, kravas īpašnieks vai tā pilnvarota persona veterinārās kontroles sertifikāta otro eksemplāru atstāj tajā Sanitārās robežinspekcijas kontroles punktā, caur kuru kravu izved no Latvijas Republikas;

10.3. sertifikāta trešo eksemplāru kopā ar eksportētājvalsts veterinārā sertifikāta kopiju uzglabā Sanitārās robežinspekcijas kontroles punktā trīs gadus.

11. Kravas īpašnieks vai tā pilnvarota persona ir atbildīga par veterinārās kontroles sertifikāta pirmajā daļā sniegto ziņu patiesumu un atbilstību veterinārās kontroles sertifikātam, par pievienoto dokumentu autentiskumu, veterināro un obligāto nekaitīguma prasību ievērošanu un deklarēto preču uzrādīšanu veterinārās kontroles veikšanai.

12. Muitas iestādes amatpersona noformē muitas procedūru atbilstoši veterinārās kontroles sertifikāta otrajā daļā norādītajai informācijai par kravas turpmāko izmantošanu.

13. Noteikumi stājas spēkā ar 2001.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Zemkopības ministrs A.Slakteris

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2000. gada 28. novembra
noteikumiem Nr. 414

Latvijas Republikas robežu šķērsojošās preču kravas veterinārās kontroles sertifikāts

Zemkopības ministrs A.Slakteris

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2000. gada 28. novembra
noteikumiem Nr. 414

Latvijas Republikas robežu šķērsojošās dzīvu dzīvnieku kravas veterinārās kontroles sertifikāts

Zemkopības ministrs A.Slakteris

 

3. pielikums
Ministru kabineta
2000. gada 28. novembra
noteikumiem Nr. 414 

Latvijas Republikas robežu šķērsojošo kravu veterinārās kontroles sertifikātu izgatavošanas tehniskās prasības

1. Latvijas Republikas robežu šķērsojošo preču kravu veterinārās kontroles sertifikātu un dzīvu dzīvnieku kravu veterinārās kontroles sertifikātu (turpmāk - veterinārās kontroles sertifikāts) izgatavo no paškopējošā rakstāmpapīra, kura svars ir vismaz 40 g/m2 un kurš ir pietiekami izturīgs un kvalitatīvs, lai informācija būtu salasāma nākamajā lapā.

2. Veterinārā kontroles sertifikāta vienā komplektā ir trīs paškopējošās lapas (turpmāk - eksemplāri), kuras atšķiras pēc krāsas:

2.1. Latvijas Republikas robežu šķērsojošo preču kravu veterinārās kontroles sertifikāts:

2.1.1. pirmais eksemplārs (oriģināls) - zaļā krāsā;

2.1.2. otrais eksemplārs - dzeltenā krāsā;

2.1.3. trešais eksemplārs - sarkanā krāsā;

2.2. Latvijas Republikas robežu šķērsojošo dzīvnieku kravu veterinārās kontroles sertifikāts:

2.2.1. pirmais eksemplārs (oriģināls) - zilā krāsā;

2.2.2. otrais eksemplārs - dzeltenā krāsā;

2.2.3. trešais eksemplārs - sarkanā krāsā.

3. Veterinārās kontroles sertifikāta izmēri ir 210 x 297 mm; pieļaujamās novirzes - no 5 līdz 8 mm.

4. Veterinārās kontroles sertifikāta ailes "Aizpildītājs", "Sanitārās robežinspekcijas kontroles punkta spiedogs un zīmogs" un "Veterinārārsts" nav paškopējošas.

5. Veterinārās kontroles sertifikāta veidlapā norāda iespiedēja nosaukumu vai kādu citu pazīmi iespiedēja identificēšanai.

6. Atļauju iespiest veterinārās kontroles sertifikātus izsniedz Sanitārā robežinspekcija.

Zemkopības ministrs A.Slakteris

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par Latvijas Republikas robežu šķērsojošo preču kravu un dzīvu dzīvnieku kravu veterinārās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 414Pieņemts: 28.11.2000.Stājas spēkā: 01.01.2001.Zaudē spēku: 01.07.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 435/437, 01.12.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
13222
01.01.2001
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"