Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.118

Rīgā 2006.gada 14.februārī (prot. Nr.9 27.§)
Kārtība, kādā valsts un pašvaldību institūcijas iesaistās mežu ugunsgrēku ierobežošanā
Izdoti saskaņā ar Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likuma 6.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts un pašvaldību institūcijas iesaistās mežu ugunsgrēku ierobežošanā. Noteikumi neattiecas uz Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

2. Valsts un pašvaldību institūcijas mežu ugunsgrēku ierobežošanā iesaista Valsts meža dienests saskaņā ar republikas pilsētu un novadu civilās aizsardzības pasākumu plāniem, starpresoru vienošanos un sadarbības līgumiem.

(Grozīts ar MK 14.04.2009. noteikumiem Nr.325)

3. Valsts meža dienests mežu ugunsgrēku ierobežošanas darbos var iesaistīt šādus valsts un pašvaldību institūciju resursus (turpmāk - resursi):

3.1. cilvēkresursus;

3.2. transportlīdzekļus;

3.3. energoresursus;

3.4. sakaru līdzekļus;

3.5. ugunsdzēšanas līdzekļus;

3.6. speciālas vielas un iekārtas mežu ugunsgrēku ierobežošanai.

4. Pašvaldību institūcijas iesaistās mežu ugunsgrēku ierobežošanā pēc attiecīgās Valsts meža dienesta teritoriālās struktūrvienības vadītāja vai viņa pilnvarotas personas mutiska pieprasījuma.

5. Valsts institūcijas iesaistās mežu ugunsgrēku ierobežošanā pēc Valsts meža dienesta ģenerāldirektora vai viņa pilnvarotas personas mutiska pieprasījuma.

6. Valsts vai pašvaldību institūcijas vai tās attiecīgās struktūrvienības vadītājs vienas stundas laikā pēc šo noteikumu 4. vai 5.punktā minēto personu pieprasījuma saņemšanas informē attiecīgās Valsts meža dienesta teritoriālās struktūrvienības vadītāju vai viņa pilnvaroto personu par pieņemto lēmumu iesaistīties meža ugunsgrēka ierobežošanā un iesaistāmajiem resursiem, saskaņo to ierašanās vietu, laiku un abu pušu atbildīgās amatpersonas.

7. Iesaistot valsts vai pašvaldību institūcijas mežu ugunsgrēku ierobežošanā, Valsts meža dienests:

7.1. organizē un vada mežu ugunsgrēku ierobežošanas darbus;

7.2. apzīmē mežu ugunsgrēku vietas un piebraucamos ceļus ar norādošām informatīvām zīmēm;

7.3. ja nepieciešams, nodrošina mežu ugunsgrēku ierobežošanā iesaistītās personas ar:

7.3.1. piemērotiem individuāliem aizsardzības līdzekļiem;

7.3.2. inventāru mežu ugunsgrēku ierobežošanai (pārnēsājamie ūdens motorsūkņi ar aprīkojumu (piemēram, ugunsdzēsības šļūtenes, šļūteņu dalītāji, stobri), uzkabināmie smidzinātāji, lāpstas, cirvji, spaiņi);

7.3.3. sakaru līdzekļiem;

7.4. nosaka savstarpējos sakaru kanālus un saukļus;

7.5. iepazīstina ugunsgrēka ierobežošanā iesaistītās personas ar mežu ugunsgrēku ierobežošanas paņēmieniem un darba aizsardzības prasībām;

7.6. norāda tuvākās ūdens ņemšanas vietas;

7.7. organizē ugunsgrēka ierobežošanā iesaistīto personu ēdināšanu, ja meža ugunsgrēka ierobežošanas darbu ilgums pārsniedz sešas stundas.

8. Mežu ugunsgrēku ierobežošanā iesaistīto valsts un pašvaldību institūciju uzdevumi ir:

8.1. pildīt mežu ugunsgrēku ierobežošanas darbu vadītāja norādījumus;

8.2. atbilstoši kompetencei ierobežot iedzīvotāju iebraukšanu un uztu­rēšanos paaugstinātas ugunsbīstamības meža iecirkņos.

9. Ja mežu ugunsgrēku ierobežošanā iesaista valsts vai pašvaldību institūcijas (turpmāk - atlīdzības pieprasītājs), Valsts meža dienests atlīdzina institūcijām izdevumus par patērēto degvielu pilnā apmērā, bet transportlīdzekļu ekspluatācijas un remonta izdevumus atlīdzina, nepārsniedzot 20 procentus no patērētās degvielas izmaksām. Valsts meža dienests neatlīdzina peļņu, kura nav gūta tādēļ, ka attiecīgās personas resursi ir bijuši iesaistīti mežu ugunsgrēku ierobežošanā. Izdevumus neatlīdzina arī meža īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam.

10. Lai saņemtu atlīdzību, atlīdzības pieprasītājs mēneša laikā pēc tā īpašumā (valdījumā) esošo resursu iesaistīšanas mežu ugunsgrēku ierobežošanā iesniedz attiecīgajā Valsts meža dienesta teritoriālajā struktūrvienībā rakstisku iesniegumu izdevumu un zaudējumu kompensācijai (1.pielikums). Iesniegumam pievieno dokumentu kopijas, kas apliecina atlīdzības pieprasītāja resursu īpa­šuma vai valdījuma tiesības, kā arī dokumentu, kurā norādīts zaudējumu apmērs.

11. Valsts meža dienesta teritoriālā struktūrvienība, kurā iesniegti šo noteikumu 10.punktā minētie dokumenti, pārbauda tos un 10 darbdienu laikā pēc dokumentu iesniegšanas sagatavo atzinumu par pieprasītās atlīdzības atbilstību faktiskajiem izdevumiem (turpmāk - atzinums). Atzinumu kopā ar minētajiem dokumentiem iesniedz Valsts meža dienesta ģenerāldirektoram.

12. Valsts meža dienesta ģenerāldirektors atzinumu un šo noteikumu 10.punktā minētos dokumentus izskata 10 darbdienu laikā pēc to saņemšanas un pieņem lēmumu par izdevumu atlīdzināšanu (2.pielikums). Ja nepieciešama papildu informācija vai jāpārbauda resursu iesaistīšanas apstākļi vai izdevumu faktiskais apmērs, lēmumu pieņem mēneša laikā pēc atzinuma un dokumentu saņemšanas. Par papildu informācijas vai pārbaudes nepieciešamību Valsts meža dienests informē atlīdzības pieprasītāju.

13. Valsts meža dienests triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 12.punktā minētā lēmuma pieņemšanas informē atlīdzības pieprasītāju, izsniedzot vai nosūtot viņam attiecīgo lēmumu.

14. Izdevumu atlīdzību izmaksā atlīdzības pieprasītājam, attiecīgo summu pārskaitot uz iesniegumā norādīto norēķinu kontu.

15. Izdevumu atlīdzību izmaksā no valsts pamatbudžetā Valsts meža dienestam šim mērķim piešķirtajiem līdzekļiem.

16. Mežu ugunsgrēku ierobežošanas darbos iesaistītajiem darbiniekiem, izņemot specializētā valsts civildienesta ierēdņus un Valsts meža dienesta darbi­niekus, darba laiks nedrīkst pārsniegt astoņas stundas diennaktī, bet ne vairāk par 40 stundām nedēļā. Mežu ugunsgrēku ierobežošanas darbos iesaistītās valsts vai pašvaldību institūcijas, ja nepieciešams, ir tiesīgas pārtraukt darbu un pēc ugunsgrēka dzēšanas un glābšanas darbu vadītāja atļaujas atstāt meža ugunsgrēka vietu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars
1.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 14.februāra noteikumiem Nr.118
Iesniegums izdevumu un zaudējumu kompensācijai par resursu iesaistīšanu mežu ugunsgrēku ierobežošanas darbos
01.JPG (49909 bytes)
Iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars
2.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 14.februāra noteikumiem Nr.118
Lēmums par izdevumu un zaudējumu atlīdzināšanu
02.JPG (34994 bytes)
Iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā valsts un pašvaldību institūcijas iesaistās mežu ugunsgrēku ierobežošanā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 118Pieņemts: 14.02.2006.Stājas spēkā: 18.02.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 29, 17.02.2006.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
128377
{"selected":{"value":"01.07.2009","content":"<font class='s-1'>01.07.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.07.2009","iso_value":"2009\/07\/01","content":"<font class='s-1'>01.07.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"18.02.2006","iso_value":"2006\/02\/18","content":"<font class='s-1'>18.02.2006.-30.06.2009.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.07.2009
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"