Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2020. gada 4. februāra noteikumus Nr. 66 "Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu (darbinieku) dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas noteikumi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.83

Rīgā 2006.gada 31.janvārī (prot. Nr.6 10.§)
Valsts ieņēmumu dienesta finanšu policijas ierēdņu (darbinieku) dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" 16.2panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka Valsts ieņēmumu dienesta finanšu policijas (turp­māk - finanšu policija) ierēdņu (darbinieku) rīcībā esošo dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas kārtību.

2. Lēmumu par dienesta šaujamieroča izsniegšanu finanšu policijas ierēd­nim (darbiniekam) pieņem Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors pēc Valsts ieņēmumu dienesta šaujamieroču izsniegšanas komisijas atzinuma izvērtēšanas.

3. Ja finanšu policijas ierēdnis (darbinieks) dodas atvaļinājumā vai izbrauc ārpus valsts, viņš dienesta šaujamieroci un munīciju nodod personai, kura ir atbildīga par Valsts ieņēmumu dienesta šaujamieroču glabāšanu.

4. Kārtību, kādā saņemams un nododams glabāšanai dienesta šaujam­ierocis un munīcija, nosaka Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors.

5. Finanšu policijas ierēdnim (darbiniekam), kuram ir izsniegts dienesta šaujamierocis, ir pienākums novērst visus no viņa atkarīgus apstākļus, kas var veicināt dienesta šaujamieroča nozagšanu, nolaupīšanu vai citādu nokļūšanu citu personu rīcībā.

6. Dienesta šaujamieroci aizliegts nodot citai personai, izņemot gadījumu, ja finanšu policijas ierēdnis (darbinieks) apmeklē vietu, kurā pēc saskaņošanas ar Valsts policijas iestādi ir ierobežota šaujamieroču nēsāšana un ierocis nododams glabāšanai īpaši noteiktā vietā.

7. Nododot dienesta šaujamieroci šo noteikumu 6.punktā minētajā izņēmuma gadījumā, finanšu policijas ierēdnis (darbinieks) ievēro drošības prasības, lai nepieļautu neparedzētu šāvienu un nenodarītu kaitējumu sev vai citām personām un mantai.

8. Finanšu policijas ierēdnis (darbinieks) dienesta šaujamieroci un munī­ciju nēsā makstī (speciālā kabatā), no kuras tie nevar izkrist. Šaujamieroci un munīciju nēsā, nepievēršot citu personu uzmanību.

9. Ja finanšu policijas ierēdnis (darbinieks) pilda dienesta pienākumus un ir formas tērpā, kas atšķiras no ikdienas apģērba, viņš dienesta šaujamieroci var nēsāt makstī atklāti.

10. Nēsāšanas laikā dienesta šaujamierocis var būt pielādēts (aptvere ar munīciju ievietota šaujamierocī, patrontelpā nav munīcijas), tā nolaižamā belzējierīce ir nolaistā stāvoklī, drošinātājs (ja tas tehniski iespējams) ir ieslēgts.

11. Aizliegts nēsāt dienesta šaujamieroci un munīciju, ja finanšu policijas ierēdnis (darbinieks) ir alkohola, narkotisko vai toksisko vielu reibumā.

12. Aizliegts nēsāt, glabāt, pārvadāt dienesta šaujamieroci un munīciju, ja finanšu policijas ierēdnim (darbiniekam) nav līdzi attiecīgas atļaujas.

13. Dienesta šaujamieroci glabā izlādētu.

14. Dienesta šaujamieroci un munīciju glabā slēgtā seifā vai metāla skapī (metāla kastē), nodrošinot tādus glabāšanas apstākļus, lai nepieļautu šaujam­ieroča un munīcijas nokļūšanu citu personu rīcībā.

15. Seifa vai metāla skapja (metāla kastes) sienu biezums nav mazāks par 2,5 mm, un tas aizslēdzams ar drošu slēdzeni, kuras atslēga ir pieejama tikai finanšu policijas ierēdnim (darbiniekam). Seifam vai metāla skapim (metāla kastei) nodrošina tādus glabāšanas apstākļus, lai nepieļautu tā nokļūšanu citas personas rīcībā.

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1997.gada 3.jūnija noteikumus Nr.205 "Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta finanšu policijas amatpersonu šaujamieročiem" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 138.nr.; 2003, 167.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Valsts ieņēmumu dienesta finanšu policijas ierēdņu (darbinieku) dienesta šaujamieroču glabāšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 83Pieņemts: 31.01.2006.Stājas spēkā: 04.02.2006.Zaudē spēku: 07.02.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 21, 03.02.2006.
Dokumenta valoda:
EN
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
127262
04.02.2006
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"