Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.639

Rīgā 2005.gada 30.augustā (prot. Nr.49 36.§)
Noteikumi par privatizācijas ierosinājumu reģistrā un atsavināšanas ierosinājumu reģistrā ierakstāmajām ziņām un minēto reģistru vešanas kārtību

1. Noteikumi nosaka privatizācijas ierosinājumu reģistrā (turpmāk– privatizācijas reģistrs) un atsavināšanas ierosinājumu reģistrā (turpmāk– atsavināšanas reģistrs) ierakstāmās ziņas un minēto reģistru vešanas kārtību.

2. Privatizācijas reģistrā un atsavināšanas reģistrā ierakstāmās ziņas apkopo elektroniskā veidā vai papīra dokumentā.

3. Privatizācijas reģistrā un atsavināšanas reģistrā ieraksta šajos noteikumos paredzētās ziņas, kas ierosinājuma reģistrācijas dienā ir tās institūcijas rīcībā, kura veic privatizāciju vai atsavināšanu.

4. Grozījumus privatizācijas reģistrā un atsavināšanas reģistrā izdara nekavējoties pēc tam, kad attiecīgajā institūcijā saņemti izmaiņas apliecinoši dokumenti.

5. Privatizācijas reģistrā par zemesgabalu ieraksta šādas ziņas:

5.1. privatizācijas ierosinājuma saņemšanas datums;

5.2. privatizācijas ierosinājuma iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods un adrese (fiziskajai personai) vai nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese (juridiskajai personai);

5.3. zemesgabala adrese, kadastra apzīmējums un kopējā platība;

5.4. atzīme, vai par attiecīgo zemesgabalu ir iesniegti citi privatizācijas ierosinājumi;

5.5. atzīme par lēmumu nodot zemesgabalu privatizācijai vai atteikumu nodot zemesgabalu privatizācijai;

5.6. pirkuma līguma noslēgšanas datums vai datums, kad pieņemts lēmums par privatizācijas izbeigšanu.

6. Privatizācijas reģistrā par valsts vai pašvaldības īpašuma objektu ieraksta šādas ziņas:

6.1. privatizācijas ierosinājuma saņemšanas datums;

6.2. privatizācijas ierosinājuma iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods un adrese (fiziskajai personai) vai nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese (juridiskajai personai);

6.3. valsts vai pašvaldības īpašuma objekta adrese, kadastra numurs (apzīmējums kadastrā), nekustamā īpašuma sastāvs, domājamo daļu skaits un cita informācija, kas raksturo attiecīgo īpašuma objektu;

6.4. atzīme, vai par attiecīgo īpašuma objektu ir iesniegti citi privatizācijas ierosinājumi;

6.5. atzīme par lēmumu nodot īpašuma objektu privatizācijai vai atteikumu nodot īpašuma objektu privatizācijai;

6.6. pirkuma līguma noslēgšanas datums (datums, kad izdarīts ieguldījums kapitālsabiedrības pamatkapitālā) vai datums, kad pieņemts lēmums par privatizācijas izbeigšanu.

7. Privatizācijas reģistrā par valsts kapitālsabiedrībām vai kapitāla daļām ieraksta šādas ziņas:

7.1. privatizācijas ierosinājuma saņemšanas datums;

7.2. privatizācijas ierosinājuma iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods un adrese (fiziskajai personai) vai nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese (juridiskajai personai);

7.3. kapitālsabiedrības firma, reģistrācijas numurs komercreģistra iestādē, juridiskā adrese, pamatkapitāls, valsts īpašumā esošās kapitāla daļas, valsts kapitāla daļas turētājs;

7.4. atzīme, vai par attiecīgo kapitālsabiedrību ir iesniegti citi privati­zācijas ierosinājumi;

7.5. atzīme par lēmumu nodot kapitālsabiedrības kapitāla daļas privatizā­cijai vai atteikumu nodot kapitālsabiedrības kapitāla daļas privatizācijai;

7.6. pirkuma līguma noslēgšanas datums (datums, kad izdarīts ieguldī­jums kapitālsabiedrības pamatkapitālā) vai datums, kad pieņemts lēmums par privatizācijas izbeigšanu.

8. Institūcija, kas veic privatizāciju, piecu darbdienu laikā rakstiski infor­mē ierosinājuma iesniedzēju par lēmumu nodot valsts vai pašvaldības īpašuma objektu privatizācijai vai atteikumu nodot valsts vai pašvaldības īpašuma objektu privatizācijai.

9. Atsavināšanas reģistrā par apbūvētu zemesgabalu ieraksta šādas ziņas:

9.1. atsavināšanas ierosinājuma saņemšanas datums;

9.2. atsavināšanas ierosinājuma iesniedzēja vārds, uzvārds, personas kods un adrese (fiziskajai personai) vai nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese (juridiskajai personai);

9.3. apbūvētā zemesgabala adrese, kadastra apzīmējums un kopējā platība;

9.4. atzīme par lēmumu nodot apbūvēto zemesgabalu atsavināšanai vai atteikumu nodot apbūvēto zemesgabalu atsavināšanai;

9.5. pirkuma līguma noslēgšanas datums (datums, kad izdarīts ieguldījums kapitālsabiedrības pamatkapitālā) vai lēmums par atsavināšanas izbeigšanu.

10. Institūcija, kas veic atsavināšanu, piecu darbdienu laikā rakstiski informē ierosinājuma iesniedzēju par lēmumu nodot apbūvēto zemesgabalu atsavināšanai vai atteikumu nodot apbūvēto zemesgabalu atsavināšanai.

11. Privatizācijas ierosinājumus un atsavināšanas ierosinājumus, kas iesniegti pirms Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma spēkā stāšanās, pēc šo noteikumu spēkā stāšanās attiecīgā reģistra institūcija nekavējoties reģistrē privatizācijas reģistrā vai atsavināšanas reģistrā.

12. Par šo noteikumu 11.punktā minētajiem privatizācijas ierosinājumiem un atsavināšanas ierosinājumiem attiecīgajā reģistrā iekļauj ziņas, kas ieraksta izdarīšanas dienā ir tās institūcijas rīcībā, kura veic privatizāciju vai atsavināšanu.

13. Noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 1.septembri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par privatizācijas ierosinājumu reģistrā un atsavināšanas ierosinājumu reģistrā ierakstāmajām .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 639Pieņemts: 30.08.2005.Stājas spēkā: 01.09.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 137, 31.08.2005.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
115465
01.09.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"