Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr.452

Rīgā 2005.gada 20.jūlijā (prot. Nr.38 17.§)

Par Šengenas konvencijas finanšu programmas (Schengen Facility) finanšu līdzekļu apgūšanas indikatīvo pasākumu ieviešanas plānu

 

1.Apstiprināt Šengenas konvencijas finanšu programmas (Schengen Facility) (turpmāk - programma) finanšu līdzekļu apgūšanas indikatīvo pa­sākumu ieviešanas plānu (pielikums).

2.Programmas finanšu līdzekļu apgūšanā iesaistīto iestāžu vadītāji ir atbildīgi par programmas īstenošanu atbilstoši indikatīvajā pasākumu ieviešanas plānā noteiktajiem termiņiem.

3.Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2004.gada 21.jūnija rīkojumu Nr.443 "Par Šengenas konvencijas finanšu programmas (Schengen Facility) finanšu līdzekļu apgūšanas indikatīvo pasākumu ieviešanas plānu" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 100.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministra vietā - bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks

 

Pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 20.jūlija rīkojumam Nr.452

Šengenas konvencijas finanšu programmas (Schengen Facility) finanšu līdzekļu apgūšanas indikatīvais pasākumu ieviešanas plāns

I. Stratēģija un mērķi atbilstoši izvirzītajām prioritātēm

1.prioritāte

Lai būtu iespējams izmantot VISION (Vīzu uzziņu pārrobežu tīklu) un Šengenas informācijas sistēmu II, vēstniecībās un konsulātos izveidot atbilstošu datu pārraides infrastruktūru un iepirkt nepieciešamo datortehniku un datu pārraides aprīkojumu.

2.prioritāte

Lai visas Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību vīzu nodaļas atbilstu Eiropas Savienības drošības standartiem, pārveidot (kur tas nepieciešams) tās atbilstoši minētajiem standartiem un Eiropas Savienības prasībām.

3.prioritāte

Ievērojot drošības risku pasaulē, kā arī lai nodrošinātu efektīvāku ceļojuma dokumentu kontroli un viltoto ceļojuma dokumentu atklāšanu, nodrošināt Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības ar efektīvāku aprīkojumu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām augsta riska reģioniem, kā arī ar aktuāliem pasu parau­gu katalogiem un rokasgrāmatām.

4.prioritāte

Latvijai uzsākot izsniegt Šengenas vīzas, Latvijas diplomātiskās un konsu­lārās pārstāvniecības - īpaši Neatkarīgo Valstu Sadraudzības reģionā (Latvijai nav pārstāvniecību Āfrikā un tikai viena - Āzijā) - nepieciešams papildus nodrošināt ar kvalificētu personālu, kas spētu apstrādāt vīzu pieteikumus.

5.prioritāte

Lai konsulārajiem darbiniekiem Latvijas Republikas vēstniecībās un konsulātos ārvalstīs būtu Šengenas vīzu izsniegšanai nepieciešamās zināšanas un vīzu pieteikumi visās Latvijas vēstniecībās un konsulātos vienā atsevišķā reģionā (piemēram, Neatkarīgo Valstu Sadraudzības reģionā) tiktu apstrādāti pēc vienotiem kritērijiem saskaņā ar Šengenas dalībvalstu standartiem šajā atsevišķajā reģionā, papildus centralizētajām konsulārajām mācībām nepieciešams organizēt atsevišķas reģionālas konsulāro amatpersonu mācības.

6., 7.prioritāte

Pēc pievienošanās Eiropas Savienībai ir pastiprinājusies muitas kontrole uz ārējām robežām. Tomēr ar mobilo un fiziskās kontroles vienību izveidi vien nepietiek. Mobilajām un fiziskās kontroles vienībām, kā arī muitas kontroles punktiem ir nepieciešams mūsdienīgs un atbilstošs tehniskais aprīkojums, kas tiks iegādāts par Šengenas konvencijas finanšu programmas līdzekļiem.

Pēc tehniskā aprīkojuma iegādāšanās muitas kontrole uz Eiropas Savienības ārējās robežas būs efektīvāka un palielināsies atklāto un konfiscēto narkotisko un psihotropo vielu, prekursoru, stratēģiskas nozīmes preču (ieroču, munīcijas un citu militārās nozīmes preču), aizsargāto augu un dzīvnieku (Vašingtonas konvencijas par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām izpratnē) skaits, kā arī uzlabosies preventīvo pasākumu kvalitāte.

Cīņa ar narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu ir viena no prioritātēm robežu aizsardzībā. Tomēr narkotisko un psihotropo vielu pārvadāšanas apkarošanas rādītājiem būtu jābūt augstākiem. Speciāli narkotiku meklēšanā apmācītu suņu izmantošana ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem narkotiku un psihotropo vielu kontrolē. Lai stiprinātu muitas iestāžu kinoloģijas struk­tūrvienības, no Šengenas konvencijas finanšu programmas līdzekļiem ir paredzēts iegādāties 20 narkotiku meklēšanas suņus.

8.prioritāte

Lai nodrošinātu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informatīvo sistēmu funkcionalitāti, tiek izmantoti aptuveni 60 dažādi serveri, kas izvietoti Rīgā, Bruņinieku ielā 72b un Raiņa bulvārī 5. Pašreiz izmantotās telpas Rīgā, Bruņinieku ielā 72b, ir darba kabineti, kas ir pielāgoti, lai tajos varētu izvietot nepieciešamos serverus. Šajās telpās iespēju robežās ir ierīkota vēdināšana, taču tās nav nodrošinātas ar gāzes un ugunsdzēsības sistēmu, tāpat tām nav pietiekama fiziskā aizsardzība. Līdz ar to pastāv nesankcionētu personu piekļuves risks, kā arī ir paaugstināts avāriju risks, kas saistīts ar vides apstākļu nepiemērotību. Tā kā šīs telpas neatbilst serveru ekspluatācijas prasībām, ir apgrūtināta serveru apkalpošana. Lai nodrošinātu atbilstošu nacionālās vīzu informācijas sistēmas un vienotās migrācijas informācijas sistēmas drošu un nepārtrauktu ekspluatāciju, nepieciešams izbūvēt un aprīkot atbilstošu serveru telpu.

9.prioritāte

Attīstīt Latvijas nacionālo vīzu informācijas sistēmu, ievērojot augsta līmeņa vīzu drošības prasības, lai nodrošinātu iespēju personu identificēšanā apstrādāt un izmantot personas biometriskos datus, kā arī minētās informācijas apmaiņu ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

10.prioritāte

Garantēt efektīvu Schengen acquis īstenošanu, nodrošinot valodas apmācības kursus Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes ierēdņiem. 2005.gadā paredzēt iespēju apmeklēt franču valodas kursus Latvijā un Francijā, kā arī 2005. un 2006.gadā - angļu valodas kursus Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē un Latvijā.

11.prioritāte

Paaugstināt Iekšlietu ministrijas Informācijas centra, Valsts policijas Starptautiskās sadarbības pārvaldes SIRENE biroja (SIRENE - papildinformācijas pieprasīšana no nacionālajiem dienestiem) un citu Iekšlietu ministrijas institūciju personāla kvalifikāciju, lai sasniegtu pietiekamu kompetences līmeni veiksmīgai Šengenas informācijas sistēmas ieviešanai un izmantošanai. Stratēģija šī mērķa sasniegšanai ir personāla apmācība dažādās jomās.

12.prioritāte

Nodrošināt Iekšlietu ministrijas datu pārraides tīkla attīstību (galvenokārt drošības jomā). Stratēģija šī mērķa sasniegšanai ir drošu kriptētu kanālu izveidošana starp Iekšlietu ministrijas datortīklu un robežkontroles punktiem, datu pārraides kanālu modernizācija, nacionālo informācijas sistēmu attīstība un aktualizācija, lai veicinātu informācijas apmaiņu ar robežkontroles punktiem.

13.prioritāte

Nodrošināt efektīvu Schengen acquis, tajā skaitā Šengenas konvencijas ieviešanu, uzlabojot Valsts policijas darbinieku svešvalodu zināšanas, lai piln­vērtīgi izmantotu Schengen acquis paredzētos sadarbības mehānismus starp­tautiskās noziedzības apkarošanai.

14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 23., 24. un 25.prioritāte

Nodrošināt efektīvu kontroli un pārraudzību robežas šķērsošanas vietās, lai nepieļautu personu izvairīšanos no kontroles uz robežas. Nodrošināt tehnisko līdzekļu pieejamību personālam, kas iesaistīts ārējo robežu kontrolē.

22.prioritāte

Pašlaik Valsts robežsardzei nav nevienas pirkstu nospiedumu apstrādāšanas sistēmas. Pirkstu nospiedumu kvalitāti nepieciešams nodrošināt ar pirkstu nospie­dumu skeneriem. Tiek plānots nacionālo automātisko pirkstu nospiedumu identifi­kācijas sistēmu (AFIS) savienot ar pirkstu nospiedumu salīdzināšanas sistēmu (Eurodac), nākotnē ar Šengenas informācijas sistēmu II, vīzu informācijas sistēmu un citām saistītām sistēmām.

26.prioritāte

Paaugstināt valsts robežu apsardzības un kontroles efektivitāti, izmantojot pēdu, personu un narkotiku meklēšanā īpaši apmācītus dienesta suņus.

27.prioritāte

Speciālā apģērba, ekipējuma un inventāra iegāde Valsts robežsardzes apakšvienībām, kas strādā īpašos apstākļos, motociklistiem, suņu turētājiem un aviācijas un peldošo līdzekļu dienesta personālam.

28.prioritāte

Veicināt Valsts robežsardzes personāla kompetenci un profesionalitāti, organizējot apmācības un kvalifikācijas celšanas kursus par robežkontroles un robežu apsardzības efektivitātes pilnveidošanu.

II. Finansiālā plāna kopsavilkums

Prioritātes (iedalījuma pirmais līmenis) un veicamie pasākumi (iedalījuma otrais līmenis)

2005.gads

2006.gads

2007.gads

Kopā

Finan­sējuma saņē­mēji

EUR

LVL

EUR

LVL

EUR

LVL

EUR

LVL

1

2

3

4

5

6

1. Latvijas Republikas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību nodrošināšana ar Šengenas vīzu izsniegšanai nepieciešamo datu pārraides infrastruktūru (datortehniku, datu pārraides aprīkojumu)

1.1. Datori ar UPS iekārtu, monitori, serveri, programmnodro­šinājums

1.2. Vīzu printeri

1.3. Skeneri

1.4. Digitālās kameras

1.5. Drošas datu pārraides iekārtas

1.6. Uzstādīšanas un apkopes darbi

376996

264954

753386

529483

0

0

1130382

794437

ĀM

2. Latvijas Republikas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību vīzu nodaļu atbilstības nodrošināšana drošības standartiem un prasībām, kas noteiktas Kopējā Konsulārajā instrukcijā un Rekomendāciju katalogā attiecībā uz Šengenas acquis pareizu piemērošanu un labāko praksi: vīzu izsniegšana (6183/03, 07.02.2003.)

2.1. Projektu izstrāde

2.2. Rekonstrukcija

2.3. Metāla detektori

2.4. Apsardzes, ugunsdzēsības signalizācija, piekļuves kontrole

2.5. Seifi

1637697

1150980

2707571

1902892

0

0

4345268

3053872

ĀM

3. Ārzemnieku ceļošanas dokumentu kontroles nodrošināšana Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās atbilstoši pastāvošajām prasībām un ceļošanas dokumentu viltojumu efektīva atklāšana (vēstniecību un konsulātu nodrošināšana ar augsta līmeņa viltojumu atklāšanas aprīkojumu, elektroniska vai papīra formāta pasu paraugu katalogiem un rokasgrāmatām)

3.1. Dokumentu viltojumu atklāšanas ierīces atbilstoši Šengenas noteiktajām prasībām vidēja riska reģioniem

3.2. Dokumentu viltojumu atklāšanas ierīces atbilstoši Šengenas noteiktajām prasībām paaugstināta riska reģioniem

3.3. Katalogi un rokasgrāmatas

525000

368972

0

0

0

0

525000

368972

ĀM

4. Latvijas Republikas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību vīzu nodaļu nodrošināšana ar nepieciešamajiem kvalificēta personāla resursiem atbilstoši standartiem un prasībām, kas noteiktas Kopējā Konsulārajā instrukcijā un Rekomendāciju katalogā attiecībā uz Šengenas acquis pareizu piemērošanu un labāko praksi: vīzu izsniegšana (6183/03, 07.02.2003.)

4.1. Papildu konsulāro amatpersonu norīkošana darbā pārstāvniecībās un Ārlietu ministrijā

4.2. Pastāvīgo konsulāro stažieru norīkošana vēstniecībās

1409013

990260

1914337

1345404

0

0

3323350

2335664

ĀM

5. Šengenas vīzu izsniegšanai nepieciešamās kvalifikācijas nodrošināšana Latvijas Republikas vēstniecību un konsulātu konsulārajām amatpersonām

5.1. Reģionālās konsulārās mācības 2005.gadā

5.2. Reģionālās konsulārās mācības 2006.gadā

125000

87851

125000

87851

0

0

250000

175702

ĀM

6. Personu un tām piederošo mantu kontroles efektivitātes paaugstināšana uz ārējās robežas

6.1. Nakts redzamības optiskās iekārtas, sakaru iekārtu (rāciju) komplekti

6.2. Portatīvie datori, datorprogrammu nodrošinājums, stereo diktofoni ar pro duo atmiņas kartēm, diktofonu pro duo ciparu atmiņas kartes 256MB, kompakts digitālais v/a magnetofons, pārnēsājamais mikrofons ar pastiprinātāju, pārnēsājamais radio mikrofons, audio/video magnetofons

6.3. Maza izmēra digitālās videokameras, 3CCD matricas digitālā videokamera, savietojama lēca videokamerai, videokameru lēcu komplekts, skeneru komplekts, digitālās foto spoguļkameras, digitālo foto spoguļkameru objektīvi

6.4. Endoskopa komplekts, nelineārais lokators, tālruņu līniju analizators

6.5. Portatīvie datori, narkotisko vielu identifikācijas testi, digitālie fotoaparāti

6.6. Digitālās videokameras, nakts redzamības optiskās iekārtas, sprādziendroši lukturi, metāla detektori, urbjmašīnas

6.7. Sakaru iekārtu (rāciju) komplekti, iekārtas automašīnu degvielas tvertņu izsūknēšanai, mobilie telefoni, digitālie diktofoni, sprādziendroši instrumentu komplekti

6.8. Metāla griezējierīces, endoskopi

6.9. Rentgenie­kārtas personu bagāžas kontrolei

305342

214596

303620

213385

0

0

608962

427981

VID

7. Narkotiku pēddziņu suņu iegāde

7.1. Narkotiku meklēšanas suņi, suņu sprosti

0

0

24082

16925

0

0

24082

16925

VID

8. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes serveru telpu izbūve un aprīkošana

8.1. Būvniecība

8.2. Kondicionē­šana un vēdināšana

8.3. Elektroapgāde

8.4. Ugunsdrošības pasākumi

8.5. Video novē­rošana

8.6. Ekspertu konsultācijas

88611

62276

313991

220674

0

0

402602

282950

PMLP

9. Latvijas nacionālās vīzu informācijas sistēmas attīstīšana

9.1. Konsultāciju pakalpojumi nacionālās vīzu informācijas sistēmas tehniskā uzdevuma izstrādei

9.2. Ekspertu konsultācijas

9.3. Sistēmas programmatūras izstrāde

9.4. Sistēmapara­tūras iegāde un uzstādīšana (serveri, licences, fotoaparāti, printeri, darbstacijas)

9.5. Iekārtu iegāde biometrijas datu iegūšanai un apstrādei

9.6. Sistēmas testēšana un ieviešana

9.7. Sistēmas lietotāju apmācība un publicitātes pasākumi

47096

33099

1449201

1018504

0

0

1496297

1051603

PMLP

10. Valodu apmācība Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbiniekiem

10.1. Franču valodas apmācība Francijā un Latvijā

10.2. Komandē­jums uz Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti (valodu skolu apsekošana)

10.3. Angļu valodas apmācība Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē un Latvijā

10.4. Angļu valodas apmācība Latvijā

10.5. Ekspertu konsultācijas

200262

140745

298941

210097

0

0

499203

350842

PMLP

11. N.SIS nodaļas, SIRENE biroja darbinieku un citu SIS lietotāju apmācība

11.1. Svešvalodu apmācības kursi (Latvijā un ārvalstīs)

11.2. Mācību kursi likumdošanas un citās saistītās jomās

11.3. Projekta un personāla menedžmenta kursi

11.4. Apmācība citu valstu SIRENE birojos un N.SIS nodaļās

11.5. IT drošības kursi

11.6. Datortīklu kursi

11.7. Datu apstrādes aparatūras un operētājsistēmu kursi

11.8. Informācijas sistēmu un aplikāciju kursi

11.9. Datubāzu kursi

11.10. Apmācības un informatīvo materiālu izgatavošana

11.11. Apmācības semināri SIS lietotājiem

11.12. Atalgojums ekspertiem

11.13. Projekta tekošās izmaksas

222691

156508

449759

316092

166849

117262

839299

589862

IeM IC

12. Iekšlietu ministrijas datu pārraides tīkla drošības attīstīšana

12.1. Valsts robežsardzes punktu, kas atrodas uz Eiropas Savienības ārējās robežas, tīkla drošības izlabošana.

Kriptētu datu pārraides un vairāklīmeņu drošības sistēmas ieviešana

12.2. Valsts robežsardzes un IeM optiskā datu pārraides tīkla infrastruktūras modernizācija un tīkla resursu kontroles sistēmas ieviešana, reālā laika nesankcionētas piekļūšanas konstatēšanas, satura pārbaudes un Interneta piekļuves kontroles sistēmu ieviešana,

pāreja no novecojušās FDDI datu pārraides tehnoloģijas uz Gigabit Ethernet tehnoloģiju

12.3. Nacionālo informācijas sistēmu attīstība un aktualizēšana informācijas apmaiņas uzlabošanai, kas nepieciešama robežšķērsošanas objektu kontrolei*.

Sekojošu informācijas sistēmu aktualizēšana: meklējamais autotransports, mantas, meklējamās personas, nederīgo dokumentu reģistrs

12.4. Ekspertu atalgojums

12.5. Projekta tekošās izmaksas

* IeM Integrētās informācijas sistēmas pilnveidošana atbilstoši SIS II datu vārdnīcai un struktūrai

654375

459897

1074375

755075

0

0

1728750

1214972

IeM IC

13. Angļu valodas un citu svešvalodu apmācība Valsts policijas darbiniekiem

13.1. Valodu apmācības kursi Valsts policijas darbiniekiem

70028

49216

192580

135346

0

0

262608

184562

VP

14. Mobilās robežpatrulēšanas sistēmas uzlabošana, izmantojot apvidus mašīnas, sniega motociklus, kvadriciklus un motorlaivas

14.1. Transportlī­dzekļu iegāde

14.2. Eksperta pakalpojumu saņemšana

1682223

1182273

6725815

4726930

0

0

8408038

5909203

VRS

15. Robežapsar­dzības mobilitātes uzlabošana, izveidojot Valsts robežsardzes aviācijas vienību

15.1. Aviācijas bāzes būvniecība Ludzā

15.2. Aviācijas atbalsta punkta būvniecība Ventspilī

15.3. Helikopteru iegāde

15.4. Eksperta pakalpojumu saņemšana

2740822

1926261

12941453

9095305

0

0

15682275

11021566

VRS

16. Robež­apsardzības mobilitātes uzlabošana jūrā

16.1. Jūras patruļkutera un patruļkuģa iegāde

16.2. Kutera uz gaisa spilvena iegāde

16.3. Jūras operāciju koordinācijas centra izveide

16.4. Valsts robežsardzes peldošo līdzekļu atbalsta bāzes celtniecība

16.5. Patruļkuģa VALPAS rekonstrukcija

1626101

1142830

4218673

2964900

0

0

5844774

4107730

VRS

17. Robežu šķērsojošo personu, mehānisko transportlīdzekļu un personām piederošo lietu pārbaudes efektivitātes uzlabošana, iegādājoties robežu šķērsošanas punktu tehnisko aprīkojumu

17.1. Robežkon­troles un robežpārejas punktu aprīkošana ar tehniku

17.2. Vienotas video novērošanas sistēmas pilnveidošana robežkontroles punktos

17.3. Automātiskās transporta līdzekļu numuru zīmju atpazīšanas videosistēmas pilnveidošana robežkontroles punktos

17.4. Datoru un programmatūru iegāde Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Sakaru centram un robežkontroles un robežpārejas punktu aprīkošana ar datortehniku

17.5. Personu biometriskās identifikācijas sistēmas izveide

17.6. Ekspertu palīdzība

658870

463056

4874532

3425841

0

0

5533402

3888897

VRS

18. Jūras robežas videonovērošanas sistēmas izveidošana

18.1. Jūras videonovērošanas sistēmas 2.kārtas izveidošana

18.2. Jūras videonovērošanas sistēmas maģistrālā datu pārraides tīkla izveidošana (Pape -Liepāja-Pāvilosta-Ventspils-Kolka)

958497

673636

4667985

3280679

0

0

5626482

3954315

VRS

19. Austrumu robežas "Zaļās robežas" tehniskās uzraudzības attīstība

19.1. Termovizoru "Sentry" vai ekvivalentu iegāde un uzstādīšana

19.2. Individuālo nakts novērošanas iekārtu (nakts briļļu), pārvietojamo termovizoru un stacionāro binokļu iegāde

557000

391462

2228000

1565847

0

0

2785000

1957309

VRS

20. Robežas tehniskās aizsardzības, kontroles un informācijas sistēmas izveidošana, iegādājoties sensorus

20.1. Sensoru iegāde

20.2. Sensoru žoga iegāde un uzstādīšana

20.3. Ekspertu palīdzība

287604

202129

2914416

2048263

0

0

3202020

2250392

VRS

21. Valsts robežsardzes telekomunikāciju tīkla modernizācija

21.1. Valsts robežsardzes telekomunikāciju tīkla modernizācija

21.2. Ekspertu palīdzība

763242

536410

3124891

2196186

0

0

3888133

2732596

VRS

22. Automatizēta pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēma (AFIS)

22.1. Ekspertu pakalpojumi

22.2. Tehniskā projekta izstrāde

22.3. Automātis­kās pirkstu nospiedumu identifikācijas sistēmas (AFIS) izveidošana

103420

72684

1435959

1009198

46101

32400

1585480

1114282

VRS

23. Valsts robežsardzes infrastruktūras attīstība

23.1. Daugavgrīvas ostas robežkontroles punkta un kuteru grupas ēkas būvniecība

23.2. Zilupes dzelzceļa robežkontroles punkta II kārtas celtniecība (teritorijas videonovērošana, apgaismošana, iežogošana un gājēju, novērošanas tiltiņu celtniecība)

23.3. Kārsavas dzelzceļa robežkontroles punkta II kārtas celtniecība (teritorijas videonovērošana, apgaismošana, iežogošana un gājēju, novērošanas tiltiņu celtniecība)

23.4. Valsts robežsardzes koledžas mācību bāzes "Janapole"
I kārtas rekonstrukcija (šautuves administrācijas ēkas, šaušanas laukumu ar ugunslīniju ēkām un novērošanas torņa celtniecība)

23.5. Jūras ostas robežkontroles punkta un Imigrācijas dienesta ēku kompleksa rekonstrukcija Liepājā, Zemnieku ielā 6/8

23.6. Lielupes robežkontroles punkta un Jūras Imigrācijas dienesta ēku kompleksa rekonstrukcija Jūrmalā, Edinburgas prospektā 61

23.7. Kaplavas robežapsardzības nodaļas sakaru torņa renovācija

23.8. Vientuļu robežkontroles punkta aprīkošana ar konteineru tipa vagoniņiem

168540

118451

4731720

3325472

0

0

4900260

3443923

VRS

24. Helikopteru nosēšanas laukumu būvniecība

24.1. Helikopteru nosēšanas laukumu būvniecība

15500

10893

243100

170852

0

0

258600

181745

VRS

25. Austrumu robežas radiosakaru sistēmas paplašināšana

25.1. Austrumu robežas radiosakaru sistēmas paplašināšana

25.2. Ekspertu pakalpojumi

596360

419124

2377362

1670820

0

0

2973722

2089944

VRS

26. Suņu iegāde

26.1. Suņu iegāde

20578

14462

44014

30933

0

0

64592

45395

VRS

27. Ekipējuma iegāde

27.1. Speciālā apģērba, ekipējuma un inventāra iegāde

27.2. Formastērpu iegāde pilotiem

27.3. Ekspertu palīdzība

41966

29494

157527

110711

0

0

199493

140205

VRS

28. Apmācības kursi

28.1. Svešvalodu apmācība robežsargiem

28.2. Peldošo līdzekļu speciālistu apmācība

28.3. Aviācijas speciālistu apmācība

28.4. Sakaru speciālistu apmācība

28.5. IT speciālistu apmācība

1155582

812148

1373493

965296

0

0

2529075

1777444

VRS

Kopā:

17038416

11974667

61665783

43338961

212950

149662

78917149

55463290

Kopējie rezerves finanšu līdzekļi neparedzētiem gadījumiem:

261530

183804

523060

367609

0

0

784590

551413

Pavisam kopā*:

17299946

12158471

62188843

43706570

212950

149662

79701739

56014703

Piezīmes.

1. 1 EUR = 0,702804 LVL.

2.* Saskaņā ar Līguma par pievienošanos Eiropas Savienībai Pievienošanās akta 36.pantu Šengenas konvencijas finanšu programmai paredzētie finanšu līdzekļi katru gadu tiek koriģēti atbilstoši 1999.gada 6.maija Iestāžu nolīguma 15.punktā noteiktajam.

Saīsinājumi.

1. ĀM - Ārlietu ministrija

2. IeM IC - Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs

3. PMLP - Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde

4. VID - Valsts ieņēmumu dienests

5. VP - Valsts policija

6. VRS - Valsts robežsardze

Iekšlietu ministra vietā - bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Šengenas konvencijas finanšu programmas (Schengen Facility) finanšu līdzekļu apgūšanas indikatīvo .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 452Pieņemts: 20.07.2005.Stājas spēkā: 20.07.2005.Zaudē spēku: 18.01.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 115, 22.07.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
113065
20.07.2005
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"