Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.391

Rīgā 2005.gada 31.maijā (prot. Nr.32 61.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlija noteikumos Nr.341 "Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 4.panta otro, ceturto un septīto daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlija noteikumos Nr.341 "Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 115., 182.nr.; 2003, 53.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 20.6.apakš­punktu šādā redakcijā:

"20.6.Ministru kabinets ir izdarījis grozījumus Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu klasifikatorā."

2. Izteikt 22.punktu šādā redakcijā:

"22. Zemes vērtību zonējuma izstrādi ierosina:

22.1.pašvaldības šo noteikumu 20.1., 20.2. un 20.3.apakšpunktā norādītajos gadījumos un par to rakstiski informē Valsts zemes dienestu līdz kārtējā taksācijas perioda l.septembrim;

22.2.Valsts zemes dienests šo noteikumu 20.punktā norādītajos gadījumos un par to rakstiski informē attiecīgo pašvaldību līdz kārtējā taksācijas perioda 15.septembrim."

3. Papildināt noteikumus ar 22.1, 22.2 un 22.3 punktu šādā redakcijā:

"22.1 Pašvaldība norīko atbildīgo pārstāvi (konsultantu) Valsts zemes dienesta zemes vērtību zonējuma projekta (turpmāk - zonējuma projekts) izstrādes darba grupā, lai nodrošinātu sadarbību un informācijas apmaiņu zonējuma izstrādē. Par pārstāvja norīkošanu pašvaldība rakstiski informē Valsts zemes dienestu līdz kārtējā taksācijas perioda 1.oktobrim.

22.2Zonējuma projektu izstrādā līdz nākamā taksācijas perioda 1.martam.

22.3Valsts zemes dienests šo noteikumu 20.3. un 20.6.apakšpunktā minētajos gadījumos veic korekcijas zonējumā, precizējot:

22.31. zemes vērtību zonu robežas atbilstoši administratīvo robežu izmaiņām, - šo noteikumu 20.3.apakšpunktā minētajā gadījumā;

22.32. zemes bāzes vērtību tabulu, - šo noteikumu 20.6.apakšpunktā minētajā gadījumā."

4. Izteikt 23. un 24.punktu šādā redakcijā:

"23.Valsts zemes dienests zonējuma projektu, izņemot šo noteikumu 22.3punktā minētos gadījumus, līdz nākamā taksācijas perioda 1.martam iesniedz attiecīgajā pašvaldībā. Pašvaldība zonējuma projektu nodod sabiedriskajai apspriešanai ne vēlāk kā līdz taksācijas perioda 10.martam.

24. Sabiedriskās apspriešanas laiks ir trīs nedēļas. Fizisko un juridisko personu iesniegtos priekšlikumus un atsauksmes sabiedriskās apspriešanas gaitā izskata attiecīgās pašvaldības un Valsts zemes dienesta pārstāvju darba grupa. Minētā darba grupa:

24.1. apkopo iesniegtos priekšlikumus;

24.2. lemj par nepieciešamajiem grozījumiem zonējuma projektā;

24.3.nedēļas laikā pēc sabiedriskai apspriešanai paredzētā termiņa beigām sagatavo atzinumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem un nepieciešamajiem grozījumiem zonējuma projektā. Atzinumu paraksta visi darba grupas locekļi, pievienojot atšķirīgos viedokļus, ja tādi ir."

5. Papildināt noteikumus ar 24.1punktu šādā redakcijā:

"24.1Precizēto zonējuma projektu, atzinumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem un veikto grozījumu apkopojumu, kā arī informāciju par prognozētajām nekustamā īpašuma nodokļa apmēra izmaiņām Valsts zemes dienests iesniedz izskatīšanai pašvaldībā ne vēlāk kā līdz nākamā taksācijas perioda 10.aprīlim. Pēc zonējuma projekta sabiedriskās apspriešanas rezultātu izskatīšanas, bet ne vēlāk kā līdz 1.maijam pašvaldība pieņem lēmumu par zonējuma saskaņošanu."

6. Izteikt 25.punktu šādā redakcijā:

"25.Pašvaldība var pieņemt lēmumu nesaskaņot zonējuma projektu, ja Valsts zemes dienests nav ņēmis vērā sabiedriskās apspriešanas laikā rakstiski iesniegtos argumentus:

25.1.par zonējuma projekta neatbilstību normatīvajiem aktiem vai teritoriju plānojumiem;

25.2.par zonu zemes bāzes vērtības neatbilstību dokumentēti pamatotai nekustamo īpašumu tirgus informācijai."

7.Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

"28.Pēc saskaņošanas pašvaldībā Valsts zemes dienests sagatavo zonējumu divos eksemplāros un to apstiprina līdz nākamā taksācijas perioda 15.maijam. Apstiprinātais zonējums stājas spēkā ar aiznākamā taksācijas perioda 1.janvāri. Viens zonējuma eksemplārs nododams attiecīgajai pašvaldībai, kur tas ir publiski pieejams, otrs - Valsts zemes dienestam."

8. Papildināt III nodaļu ar 28.1, 28.2, 28.3, 28.4 un 28.5punktu šādā redakcijā:

"28.1Ja pašvaldība noteiktajā termiņā nav pieņēmusi lēmumu par zonējuma projekta saskaņošanu, tas uzskatāms par saskaņotu. Ja pieņemts lēmums par zonējuma nesaskaņošanu, bet Valsts zemes dienests nepiekrīt lēmumā minētajiem argumentiem, Valsts zemes dienests zonējuma projektu un atzinumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem iesniedz Tieslietu ministrijā. Tieslietu ministrija 10 dienu laikā sasauc attiecīgu komisiju, kurā iekļauj Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārstāvjus. Uz komisijas sēdi tiek uzaicināti Valsts zemes dienesta un attiecīgās pašvaldības pilnvarotie pārstāvji.

28.2 Komisija izvērtē zonējuma projekta atbilstību normatīvajiem aktiem un pieņem lēmumu par tā turpmāko virzību.

28.3Ja komisija pieņem lēmumu zonējuma projektu virzīt apstiprināšanai, Valsts zemes dienests sagatavo zonējumu divos eksemplāros un to apstiprina līdz nākamā taksācijas perioda 1.jūnijam. Apstiprinātais zonējums stājas spēkā ar aiznākamā taksācijas perioda 1.janvāri. Viens zonējuma eksemplārs nododams attiecīgajai pašvaldībai, kur tas ir publiski pieejams, otrs - Valsts zemes dienestam.

28.4Ja komisija pieņem lēmumu zonējuma projektu nevirzīt apstipri­nāšanai, Valsts zemes dienests atkārtoti izstrādā zonējuma projektu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

28.5Ja zonējuma projekta korekcija veikta šo noteikumu 22.3punktā noteiktajā kārtībā, Valsts zemes dienests pēc tā izstrādes apstiprina zonējumu un par to divu nedēļu laikā informē attiecīgo pašvaldību."

9. Izteikt 33.punktu šādā redakcijā:

"33. Piesārņojuma novērtējumu un attiecīgu atzinumu par to, ka zemes vienības platību nav iespējams izmantot noteiktajam lietošanas mērķim, sagatavo un izsniedz Valsts vides dienesta attiecīgā reģionālā vides pārvalde, pamatojoties uz personas iesniegumu. Atzinumā norāda zemes vienības platību, uz kuru attiecināma nelabvēlīgo faktoru iedarbība, kā arī termiņu, kādā ir likvidējamas šīs iedarbības sekas."

10. Papildināt V nodaļu ar 55.1punktu šādā redakcijā:

"55.1 Ja zemes vienības platību piesārņojuma dēļ nav iespējams izmantot noteiktajam nekustamā īpašuma lietošanas mērķim, līdz dienai, kad tiek pārtraukta nelabvēlīgā ietekme uz vidi vai likvidētas šīs ietekmes sekas, zemes kadastrālo vērtību samazina par 100 %."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 17.jūniju.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlija noteikumos Nr.341 "Lauku apvidu zemes kadastrālās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 391Pieņemts: 31.05.2005.Stājas spēkā: 17.06.2005.Zaudē spēku: 01.05.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 95, 16.06.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
110595
17.06.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"