Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2009. gada 6. oktobra noteikumus Nr. 1141 "Dzīvnieku barības kravu kontroles kārtība uz valsts robežas, brīvajās zonās, brīvajās un muitas noliktavās".
Ministru kabineta noteikumi Nr.382

Rīgā 2005.gada 31.maijā (prot. Nr.32 38.§)
Kārtība, kādā kontrolē dzīvnieku barības kravas uz valsts robežas, brīvajās zonās, brīvajās noliktavās un muitas noliktavās

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Pārtikas un veterinārā dienesta Sanitārā robežinspekcija (turpmāk – Sanitārā robežinspekcija) kontrolē dzīvnieku barības kravas uz valsts robežas, brīvajās zonās, brīvajās noliktavās un muitas noliktavās.

2. Lai pārliecinātos par barības partijas veidu, izcelsmi un saņēmējvalsti, Sanitārā robežinspekcija uz valsts robežas, brīvajā zonā, brīvajā noliktavā vai muitas noliktavā pārbauda dokumentus visām dzīvnieku barības kravām, kuras ieved Latvijas Republikas muitas teritorijā no valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis vai Eiropas Ekonomikas zonas valstis (turpmāk – trešās valstis).

3. Lai pārliecinātos par kravas atbilstību pavaddokumentiem, Sanitārā robežinspekcija izlases veidā ņem barības paraugus un nosūta laboratoriskai izmeklēšanai.

4. Ja barībai, kura Latvijā ir ievesta no trešajām valstīm, ir veiktas pārbaudes saskaņā ar šo noteikumu 2. un 3.punktu un tā ir paredzēta tirgošanai citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī, Sanitārā robežinspekcija noformē dokumentu, kurš apliecina, ka no trešās valsts ievestajai dzīvnieku barībai Latvijā ir veiktas attiecīgās pārbaudes (turpmāk– dokuments) (pielikums). Dokumentu noformē uz vienas lapas.

5. Dokumenta A sadaļa:

5.1. dokumenta 1.punkts – nosūtītāja vai eksportētāja adrese, fiziskās personas vārds un uzvārds vai komersanta nosaukums;

5.2. dokumenta 2.punkts – Sanitārās robežinspekcijas piešķirtais dokumenta kārtas numurs;

5.3. dokumenta 3.punkts – kravas saņēmēja adrese un fiziskās personas vārds un uzvārds vai komersanta nosaukums;

5.4. dokumenta 4.punkts – muitas deklarācijas numurs;

5.5. dokumenta 5.punkts–norāde par dzīvnieku barības partijas pavaddokumentu; 5.1.apakšpunktā izdara atzīmi (x) par paraugu ņemšanu laboratoriskiem izmeklējumiem un pārbaudi saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 25.marta noteikumiem Nr.166 “Dzīvnieku barības marķēšanas kārtība”;

5.6. dokumenta 6.punkts – par kravu atbildīgās personas nosaukums (vārds, uzvārds) un adrese. Ja par kravu atbildīgā persona un eksportētājs vai nosūtītājs ir viena un tā pati persona, ieraksta norādi “nosūtītājs” vai “eksportētājs”;

5.7. dokumenta 7.punkts–komersanta nosaukums, adrese vai izcelsmes valsts. Ja komersants ir atzīts vai reģistrēts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par dzīvnieku barības apritē iesaistīto personu atzīšanu un reģistrāciju, 7.1.apakšpunktā ieraksta atzīšanas vai reģistrācijas numuru;

5.8. dokumenta 8.punktā izdara atzīmi (x):

5.8.1. dokumenta 8.1.apakšpunktā – par barības piedevām vai premiksiem;

5.8.2. dokumenta 8.2.apakšpunktā – par barības sastāvdaļām;

5.8.3. dokumenta 8.3.apakšpunktā – par barības maisījumiem;

5.8.4. dokumenta 8.4.apakšpunktā – par Ministru kabineta 2004.gada 6.aprīļa noteikumu Nr.245 “Noteikumi par Latvijā atļautajām barības piedevām, olbaltumvielām, kas iegūtas no baktērijām, raugiem (izņemot raugus, kuri kultivēti uz augu vai dzīvnieku izcelsmes substrātiem), aļģēm un zemākajām sēnēm, aminoskābju fermentācijas blakusproduktiem, aminoskābēm, aminoskābju sāļiem un aminoskābju analogiem, un to aprites kārtību” 2.pielikumā minētajiem produktiem;

5.8.5. dokumenta 8.5.apakšpunktā – par diētisko barību;

5.8.6. dokumenta 8.6.apakšpunktā–par citiem produktiem (norāda to nosaukumus);

5.9. dokumenta 9.punkts – kombinētās nomenklatūras (KN) kods;

5.10. dokumenta 10.punkts – iepakojumu skaits vai – neiepakotai precei – norāde “beztaras”;

5.11. dokumenta 11.punkts – bruto masa kilogramos;

5.12. dokumenta 12.punkts – neto masa kilogramos.

6. Dokumenta B sadaļa:

6.1. dokumenta 13.punkts – saskaņā ar šo noteikumu 2.punktu veiktās pārbaudes:

6.1.1. dokumenta 13.1.apakšpunktā izdara atzīmi (x) par dokumentu pārbaudi;

6.1.2. dokumenta 13.2.apakšpunktā izdara atzīmi (x) par identitātes pārbaudi;

6.2. dokumenta 14.punkts – saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu veiktās pārbaudes:

6.2.1. dokumenta 14.1.apakšpunktā izdara atzīmi (x) par fizisko pārbaudi;

6.2.2. dokumenta 14.2.apakšpunktā izdara atzīmi (x) par veiktajiem laboratoriskajiem izmeklējumiem un saņemtajiem rezultātiem. Dokumentam pievieno apstiprinātu laboratorisko izmeklējumu rezultātu kopiju (testēšanas pārskatu), kur norādīts, kādi izmeklējumi ir veikti un kādas metodes izmantotas (norāda atsauci uz attiecīgo Eiropas Savienības direktīvu, kurā noteiktas barības oficiālajā kontrolē izmantojamās metodes);

6.2.3. dokumenta 14.3.apakšpunktā izdara atzīmi (x) par pieprasītajiem laboratoriskajiem izmeklējumiem, kuru rezultāti vēl nav saņemti. Šajā gadījumā pievieno dokumentu, kurā norāda, kādi laboratoriskie izmeklējumi ir pieprasīti un kādas metodes paredzēts izmantot (norāda atsauci uz attiecīgo Eiropas Savienības direktīvu, kurā noteiktas barības oficiālajā kontrolē izmantojamās metodes).

7. Dokumenta C sadaļa:

7.1. dokumenta 15.punkts – attiecīgā Sanitārās robežinspekcijas ievešanas punkta nosaukums un zīmoga nospiedums, kura krāsa atšķiras no dokumenta teksta krāsas;

7.2. dokumenta 16.punkts – Sanitārās robežinspekcijas pilnvarotās amatpersonas vārds un uzvārds drukātiem burtiem un paraksts; vieta un datums.

8. Dokumenta D sadaļu Sanitārā robež­inspekcija neaizpilda.

9. Dokuments, kurā ir labojumi un dzēsumi, derīgs tikai tad, ja tos izdarījis un ar parakstu apliecinājis Sanitārās robežinspekcijas inspektors.

10. Sanitārā robežinspekcija dokumentu par kravu atbildīgajai personai izsniedz ievešanas vietā šādos gadījumos:

10.1. ja dzīvnieku barības produktus ieved tieši no trešās valsts un tos paredzēts laist brīvā apgrozībā citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī, un šo noteikumu 2. un 3.punktā minētās pārbaudes veiktas Latvijā;

10.2. ja dzīvnieku barības produktus, kuriem nav Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts izcelsmes, izved no brīvās zonas, brīvās noliktavas vai muitas noliktavas Latvijā, lai laistu brīvā apgrozībā citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī.

11. Ja dzīvnieku barības partija sadalīta vairākās daļās, par katru partijas daļu izsniedz atsevišķu dokumentu.

12. Dokuments un laboratorisko izmeklējumu rezultātu kopija (ja tāda ir pievienota) ir kopā ar barības kravu līdz brīdim, kamēr šo kravu laiž brīvā apgrozībā Eiropas Savienības tirgū vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu tirgū.

13. Sanitārā robežinspekcija laiž dzīvnieku barības kravu brīvā apgrozībā Eiropas Savienības tirgū, ja ir veiktas pārbaudes saskaņā ar šo noteikumu 2. un 3.punktu un ir aizpildīts šo noteikumu 4.punktā minētais dokuments.

14. Sanitārā robežinspekcija dokumentu un laboratorisko izmeklējumu rezultātu kopiju (ja tāda ir pievienota) glabā 18 mēnešus.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Komisijas 1998.gada 10.septembra Direktīvas 98/68/EK, ar ko nosaka standarta dokumentu, kurš minēts Padomes Direktīvas 95/53/EK 9.panta 1.punktā, un dažus noteikumus attiecībā uz pārbaudēm, ko veic, ievedot Kopienā lopbarību no trešajām valstīm.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
Pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 31.maija noteikumiem Nr.382
Dokuments, kurš apliecina no trešās valsts ievestajai dzīvnieku barībai Latvijā veiktās pārbaudes
01.PNG (56246 bytes)
Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā kontrolē dzīvnieku barības kravas uz valsts robežas, brīvajās zonās, brīvajās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 382Pieņemts: 31.05.2005.Stājas spēkā: 04.06.2005.Zaudē spēku: 30.06.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 88, 03.06.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
109634
04.06.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"