Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.40 izraksts

Rīgā 2000.gada 29.augustā

1.§

Par Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta sēdes protokollēmumu (prot. Nr.39, 31.§) "Valsts investīciju programmas projekts 2001.gadam"

Apspriešanā piedalījās: A.Bērziņš.

Nolēma:

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta sēdes protokollēmumā (prot. Nr.39, 31.§) "Valsts investīciju programmas projekts 2001.gadam" šādus grozījumus:

1. Izteikt 8.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.4. Labklājības ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju - par projektu WE02 "Labklājības sistēmas reforma", par projektu "Staru aparāta iegāde Latvijas onkoloģijas centram";".

2. Svītrot 8.6.apakšpunktā vārdus "un projektu "Civildienesta vienotā uzskaites sistēma"".

29.§

Par Ministru kabineta 2000.gada 8.februāra sēdes protokollēmuma (prot. Nr.7, 29.§) "Par minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanu trūcīgajiem iedzīvotājiem" 1.1.apakšpunkta un 6.punkta izpildi

Apspriešanā piedalījās: G.Bērziņš, A.Požarnovs, I.Sudraba, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegto informāciju.

2. Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 8.februāra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.7, 29.§) "Par minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanu trūcīgajiem iedzīvotājiem" šādus grozījumus:

2.1. svītrot 1.1.apakšpunktā teksta daļu aiz komata;

2.2. svītrot 6.punktā teksta daļu aiz vārda "apmaiņu".

3. Labklājības ministrijai precizēt un iesniegt Valsts kancelejā konceptuālā jautājuma tekstu atbilstoši šī protokollēmuma 2.punktam.

4. Valsts kancelejai konceptuālā jautājuma tekstu nosūtīt visiem ministriem un publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

33.§

Lauksaimniecības attīstības 2001.gada programma

Apspriešanā piedalījās: A.Slakteris, G.Bērziņš, A.Požarnovs, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Apstiprināt Lauksaimniecības attīstības 2001.gada programmu. Programmas ievada pēdējā teikumā papildināt tekstu pirms vārda "saskaņota" ar vārdu "pamatā", 12.2.apakšpunktā vārdus "uz 100 litriem" aizstāt ar vārdiem "uz 80 litriem".

2. Zemkopības ministrijai attiecīgi precizēt programmu un iesniegt to Valsts kancelejā.

3. Valsts kancelejai publicēt programmu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

4. Pieņemt zināšanai, ka zemkopības ministram A.Slakterim ir atšķirīgs viedoklis par programmas precizēšanu jautājumā par degvielas apjomu, par kuru tiks atmaksāts akcīzes nodoklis.

35.§

Par valsts budžeta izpildes gaitu 2000.gada jūlijā

Apspriešanā piedalījās: G.Bērziņš, V.Makarovs, E.Repše, A.Požarnovs, A.Gorbunovs, J.Krūmiņš, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegto informāciju.

2. Sagatavojot informāciju par valsts budžeta izpildes gaitu nākamajos mēnešos, Finansu ministrijai iekļaut informācijā detalizētas ziņas par sociālās apdrošināšanas iemaksām (maksātāju skaits, iemaksu likme).

3. Finansu ministrijai sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 5.septembrī vispusīgu informāciju par akcīzes nodokļa naftas produktiem ieņēmumiem, kā arī informāciju par ārzemju konsultantu iesaistīšanu nodokļu iekasēšanā (nodokļu ieņēmumu analīze laikā, kad nodokļu iekasēšanā piedalījās Lielbritānijas firma "CROWN AGENTS", kā arī pirms un pēc šī laika; ministrijas atzinums par ārzemju konsultantu iesaistīšanas nodokļu iekasēšanā lietderību pašlaik u.c.).

4. Iekšlietu ministram M.Segliņam sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par situāciju izdienas pensiju izmaksas nodrošināšanā iekšlietu sistēmas iestāžu darbiniekiem.

 

36.§

Par Latvijas Nacionālo operu

Apspriešanā piedalījās: K.Pētersone, J.Krūmiņš, I.Labucka, G.Bērziņš, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai kultūras ministres K.Pētersones sniegto informāciju.

2. Akceptēt iesniegtajā koncepcijas projektā ietverto problēmas risinājuma 2.variantu.

3. Kultūras ministrijai attiecīgi precizēt koncepcijas tekstu un iesniegt to Valsts kancelejā.

4. Kultūras ministrijai sagatavot un līdz 2001.gada 1.martam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā Latvijas Nacionālās operas likumprojektu un likumprojektu "Grozījumi Kultūras institūciju likumā".

5. Valsts kancelejai konceptuālā jautājuma tekstu nosūtīt visiem ministriem un publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

37.§

Par konceptuālo jautājumu nabadzības situācijas risināšanai un pamatnostādnēm nabadzības novēršanai

Apspriešanā piedalījās: A.Požarnovs, G.Bērziņš, J.Krūmiņš, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pamatā akceptēt Labklājības ministrijas izstrādāto konceptuālo jautājumu nabadzības situācijas risināšanai un pamatnostādnes nabadzības novēršanai.

2. Visām ministrijām, kā arī Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātam un Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātam līdz 2000.gada 1.decembrim saskaņā ar pamatnostādnēm nabadzības novēršanai iesniegt priekšlikumus Labklājības ministrijā par veicamajiem pasākumiem, kas nepieciešami nabadzības mazināšanai un novēršanai.

3. Labklājības ministrijai apkopot ministriju priekšlikumus, izstrādāt rīcības plānu nabadzības novēršanai 2001.-2003.gadam un līdz 2001.gada 1.martam noteiktā kārtībā iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā.

4. Labklājības ministrijai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju sagatavot normatīvā akta projektu, kurā paredzēt Reģionālās attīstības padomes funkcijas nabadzības novēršanas politikas koordinēšanai, un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

5. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Finansu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju, Zemkopības ministriju, Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātu un Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātu izstrādāt un līdz 2000.gada 30.decembrim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus nabadzības monitoringa sistēmas izveidei.

6. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sadarbībā ar Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātu līdz 2001.gada 1.februārim sagatavot priekšlikumus par iespējamiem grozījumiem normatīvajos aktos, kas regulē teritorijas attīstības plānošanu, lai noteiktu kārtību, kādā reģionālās attīstības plānos tiek iekļauti nabadzības novēršanas pasākumi.

7. Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās līdz 2000.gada 31.decembrim izdot ieteikumus pašvaldībām sabiedrisko konsultatīvo padomju izveidošanai.

8. Labklājības ministrijai reizi divos gados nodrošināt neatkarīgas pētniecības organizācijas veiktu kopējās nabadzības situācijas izvērtējumu.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Valsts kancelejas direktore G.Veismane

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.40 izraksts Izdevējs: Ministru kabinets Veids: protokola izraksts Numurs: 40Pieņemts: 29.08.2000.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 307/309, 01.09.2000.
10287
674
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"