Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 302

Par darba līguma paraugu, darba grāmatiņām un darba līguma grāmatiņām

Saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 17. marta lēmumu «Par Latvijas Republikas likuma «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas darba likumu kodeksā» spēkā stāšanās kārtību» Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienotos:

1.1. Noteikumus par darba grāmatiņām;

1.2. Instrukciju par darba grāmatiņu izpildīšanas, izsniegšanas un glabāšanas kārtību;

1.3. darba līguma paraugu;

1.4. Noteikumus par darba līguma grāmatiņām;

1.5. darba līguma grāmatiņas paraugu.

2. Noteikt, ka līdz jauna parauga darba grāmatiņas izstrādāšanai Latvijas Republikā ir spēkā 1938. gada un 1973. gada parauga darba grāmatiņas un 1975. gada parauga kolhoznieka darba grāmatiņa.

3. Darba devējus attiecīgajā teritorijā (neatkarīgi no to statusa un īpašuma formas) ar darba grāmatiņām, to ieliktņiem un darba līguma grāmatiņām, kā arī darbiniekus ar darba līguma grāmatiņām nodrošina rajonu, pilsētu un Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) pašvaldības.

4. Labklājības ministrijai nodrošināt darba grāmatiņu, to ieliktņu un darba līguma grāmatiņu izgatavošanu, kā arī realizāciju rajonu, pilsētu un Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) pašvaldībām. Pieprasījumi minēto grāmatiņu un ieliktņu piegādei iesniedzami Labklājības ministrijā katru gadu līdz 1. septembrim.

5. Noteikt, ka pievienotajam darba līguma paraugam ir rekomendējošs raksturs un tā veidlapu izgatavošanu nodrošina paši darba devēji.

6. Atzīt par spēku zaudējušiem šādus republikas Valdības lēmumus:

6.1. 1973. gada 11. oktobra lēmums Nr. 508 «Par strādnieku un kalpotāju darba grāmatiņām» (Ziņotājs, 1973, 50);

6.2. 1973. gada 12. novembra lēmums Nr. 572 «Par Latvijas PSR Ministru Padomes un Latvijas republikāniskās arodbiedrību padomes 1973. gada 11. oktobra lēmuma Nr. 508 daļēju grozīšanu» (Ziņotājs, 1973,50);

6.3. 1975. gada 19. maija lēmums Nr. 260 «Par kolhoznieku darba grāmatiņām» (Ziņotājs, 1975, 29);

6.4. ar 1983. gada 31. marta lēmumu Nr. 151 apstiprināto Grozījumu, kādi izdarāmi darba un darba algas jautājumos pieņemtajos Latvijas PSR Ministru Padomes un Latvijas republikāniskās arodbiedrību padomes lēmumos 6. punkts (Ziņotājs, 1983, 19);

6.5. 1985. gada 20. novembra rīkojums Nr. 726-r.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas tieslietu ministrs V. SKUDRA

Rīgā 1992. gada 31. jūlijā

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 31. jūlija lēmumu Nr. 302

 

NOTEIKUMI
par darba grāmatiņām

1. Darba grāmatiņa ir dokuments, kurā tiek izdarīti ieraksti par darbinieka veikto darbu un kura apliecina viņa darba stāžu.

Darba grāmatiņā ierakstus izdara visiem tiem darbiniekiem, kuri strādā ilgāk par piecām dienām valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs un organizācijās, kā arī pie citiem darba devējiem, juridiskajām personām (neatkarīgi no to statusa un īpašuma formas), ja darba attiecības dibinās uz darba līguma pamata un neatkarīgi no laika, uz kādu noslēgts darba līgums.

Personām, kas strādā amatu savienošanas kārtībā, darba grāmatiņas izpilda tikai pamatdarba vietā.

2. Nevienu algotu darbinieku, uz kuru attiecas šie noteikumi, nedrīkst pieņemt darbā bez darba grāmatiņas uzrādīšanas.

3. Darbinieki, kas pirmo reizi stājas darba attiecībās, darba grāmatiņas saņemšanai iesniedz darba devējam attiecīgā rajona namu pārvaldes vai rajona, pilsētas un Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) pašvaldības izdotu izziņu, kas apliecina personas nodarbošanos pirms stāšanās darbā.

4. Par darba grāmatiņu ņemama maksa Labklājības ministrijas noteiktajā kārtībā.

5. Darba grāmatiņas izpilda, izsniedz un glabā saskaņā ar apstiprināto Instrukciju par darba grāmatiņu izpildīšanas, izsniegšanas un glabāšanas kārtību.

6. Darba grāmatiņu izgatavošanu un uzskaiti, kā arī apgādi ar tām organizē Labklājības ministrijas noteiktajā kārtībā.

7. Darba grāmatiņas izpilda valsts valodā.

8. Darba grāmatiņā ieraksta:

- ziņas par darbinieku: vārds, uzvārds, dzimšanas gads un datums, izglītība, profesija vai specialitāte;

- ziņas par darbu: pieņemšana darbā, pārcelšana citā pastāvīgā darbā un darba līguma izbeigšanas pamats.

Nekādas citas ziņas ierakstīšanai darba grāmatiņā netiek pieprasītas.

9. Šī nolikuma izpildi kontrolē Labklājības ministrija.

 

APSTIPRINĀTA
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 31. jūlija lēmumu Nr. 302

 

INSTRUKCIJA
par darba grāmatiņu izpildīšanas, izsniegšanas un glabāšanas kārtību

1. Darba grāmatiņu pirmo reizi izpilda darba devējs darbinieka klātbūtnē ne vēlāk kā nedējas laikā pēc darbinieka pieņemšanas darbā.

2. Visus ierakstus darba grāmatiņā par pieņemšanu darbā vai pārcelšanu citā pastāvīgā darbā izdara darba devējs nedēļas laikā pēc pavēles (rīkojuma) izdošanas, bet darba attiecības beidzot - atlaišanas dienā atbilstoši darba līguma izbeigšanas iemesla formulējumam.

3. Darba grāmatiņa glabājas pie darba devēja.

4. Ziņas par darbinieku ieraksta darba grāmatiņas pirmajā lappusē (titullapā). Vārdu un uzvārdu (bez saīsinājumiem) un dzimšanas gadu un datumu ieraksta pēc pases vai dzimšanas apliecības datiem. Ziņas par izglītību, profesiju vai specialitāti ieraksta, ievērojot darbinieka mutiski sniegtos datus. Pēc darba grāmatiņas izpildīšanas datuma ierakstīšanas darbinieks ar savu parakstu apliecina ierakstīto ziņu pareizību.

Darba grāmatiņas pirmo lappusi (titullapu) paraksta par darba grāmatiņas izsniegšanu atbildīgais darbinieks, un tiek iespiests darba devēja zīmogs.

5. Vārda un uzvārda vai dzimšanas gada datuma ieraksta grozījumus darba grāmatiņā izdara darba devējs uz dokumentu (pase, dzimšanas apliecība, laulības apliecība, laulības šķiršanas apliecība, vārda, uzvārda maiņas apliecība u.c.) pamata, uzrādot šo dokumentu numuru un izdošanas datumu.

Grozījumi ziņās par izglītību, profesiju vai specialitāti tiek izdarīti, ievērojot darbinieka mutiski sniegtos datus.

6. Nodaļas «Ziņas par darbu» 3. ailē virsraksta veidā ierakstāms uzņēmuma, iestādes, organizācijas nosaukums vai darba devēja vārds, uzvārds vai firmas nosaukums un to adrese. Ja nosaukums tiek mainīts, darba grāmatiņā izdarāma attiecīga atzīme.

Zem virsraksta 1. ailē norāda ieraksta kārtas numuru, 2. ailē norāda darbā pieņemšanas datumu. Ieraksti izdarāmi ar arābu cipariem (diena un mēnesis ar divzīmju cipariem). Piemēram, par pieņemšanu darbā 1992. gada 4. maijā 2. ailē jāieraksta 04. 05. 1992.

3. ailē ierakstāmas atzīmes par pieņemšanu darbā, norādot amata, darba un profesijas nosaukumu un piešķirto kategoriju. Ja darbinieks tiek pārcelts citā darbā vai citā amatā vai tiek mainīta kategorija, darba grāmatiņā par to izdarāma atzīme.

7. Ja darbinieks strādā amatu savienošanas kārtībā vai pabeidz darbu amatu savienošanas kārtībā, par to darbinieka pamatdarba vietā darba grāmatiņā izdarāms atsevišķs ieraksts.

8. Ieraksti par darba līguma izbeigšanas iemesliem darba grāmatiņas 4. ailē izdarāmi, precīzi ievērojot spēkā esošo likumdošanas aktu formulējumus un noradot attiecīgu Latvijas darba likumu kodeksa vai cita likumdošanas akta pantu un punktu, kā arī likumdošanā noteiktajos gadījumos norādot darba līguma laušanas iemeslus. Par atlaišanas dienu atzīstama pēdējā darba diena.

Ierakstu pareizību apliecina darba devējs ar parakstu un zīmogu. Darba grāmatiņu izsniedz atlaišanas dienā.

Ja darba devēja vainas dēļ darba grāmatiņas izsniegšana tiek aizkavēta, darbiniekam samaksā vidējo izpeļņu par visu darba piespiedu kavējuma laiku.

9. Ja darbinieks atlaišanas dienā nav darbā, darba devējs tajā pašā dienā nosūta viņam pa pastu paziņojumu ar uzaicinājumu saņemt darba grāmatiņu. Pēc darbinieka lūguma darba grāmatiņu viņam var nosūtīt pa pastu.

Darbinieka nāves gadījumā darba grāmatiņu izsniedz tuvākajiem radiniekiem pret parakstu vai pēc viņu pieprasījuma nosūta pa pastu.

10. 1938. gada parauga darba grāmatiņā nodaļā «Ziņas par pamudinājumiem un apbalvojumiem» un 1973. gada parauga darba grāmatiņā nodaļā «Ziņas par pamudinājumiem» un «Ziņas par apbalvojumiem» atzīmes netiek izdarītas.

1975. gada parauga kolhoznieka darba grāmatiņā ieraksti tiek izdarīti tikai ceturtajā nodaļā «Ziņas par darbu» atbilstoši šīs instrukcijas prasībām.

11. Ja ieraksti darba grāmatiņā izdarīti nepareizi vai neprecīzi, tos labo darba devējs (par darba grāmatiņas izsniegšanu atbildīgais darbinieks), kas izdarījis ierakstu, vai tiesību pēctecis, ja uzņēmums, iestāde vai organizācija likvidēta.

Agrāk izdarītos neprecīzos vai nepareizos ierakstus svītrot nav atļauts. 3. ailē ieraksta norādi: «Ieraksts nr..... nav spēkā» un pareizo formulējumu. 4. ailē atkārto tās pavēles numuru un datumu, no kuras nepareizi izdarīts ieraksts darba grāmatiņā.

12. Ja darba grāmatiņā visas lappuses aizpildītas, to papildina ar ieliktni. Ieliktni iešuj darba grāmatiņā, to aizpilda, un ierakstus tajā izdara darba devējs tādā pašā kārtībā kā darba grāmatiņā. Ieliktnis bez darba grāmatiņas nav derīgs.

Par katru izsniegto ieliktni darba grāmatiņas pirmās lappuses (titullapas) augšējā stūrī izdara atzīmi «Izsniegts ieliktnis», norādot ieliktņa sēriju un numuru.

13. Ja darba grāmatiņa vai tās ieliktnis nozaudēts, tās īpašniekam nekavējoties jāgriežas pēdējā darba vietā, kur ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas darbiniekam izsniedz citu darba grāmatiņu vai tās ieliktni ar uzrakstu «Dublikāts» pirmās lappuses labajā augšējā stūrī.

Darba grāmatiņas dublikātu vai tās ieliktni izpilda pēc vispārīgiem noteikumiem.

Ja dokumentos nav visu ziņu par iepriekšējo darbu, darba grāmatiņas dublikātā ieraksta tikai dokumentos esošās ziņas, norādot to dokumentu izdošanas datumu, nosaukumu un numuru, uz kuru pamata izdarīti attiecīgi ieraksti.

Dublikātu izsniedz arī tādos gadījumos, ja darba grāmatiņa kļuvusi nederīga (apdegusi, saplēsta, netīra u. tml.).

14. Darba grāmatiņas un to dublikāti, kurus darbinieki nav saņēmuši, izbeidzot darba attiecības, divus gadus glabājami pie darba devēja. Pēc tam nepieprasītās darba grāmatiņas nododamas arhīvā.

 

APSTIPRINĀTS
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 31. jūlija lēmumu Nr. 302

DARBA LĪGUMS
(paraugs)

__________________________________________________________________________
 (darba līguma noslēgšanas vieta un laiks)

__________________________________________________________________________
(darba devēja pilns oficiālais nosaukums, adrese)

________________________________________________, turpmāk saukts - «darba devējs»,

__________________________________________________________________________
 (amatpersona vai pilnvarots pārstāvis, kuram ir tiesības pieņemt un atlaist darbiniekus)

__________________________________________________________________________
 

personā, no vienas puses, un ___________________________________________
(darbinieka vārds, uzvārds)

dzimis (-usi) ______ gada «____» ___________, dzīvo ________________

______________________________________________________, pase, (dzimšanas apliecība, bezpavalstnieka apliecība u.c.) nr. ______, izdota ___________ turpmāk saukts (-a) - «darbinieks», no otras puses, noslēdz līgumu:

1. Darbinieks stājas darbā pie darba devēja un darba devējs pieņem viņu darbā par

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

Darbinieks uzsāk darbu ar ______________________________________________________ (gads, datums)

2. Darbinieka pienākumi.

2.1. Izpildīt:

2.1.1. pamatdarbā (amatu un darbu savienošanas kārtībā) _____________________________

_________________________________________________________________________

2.1.2. profesiju (amatu) apvienošanas kārtībā ______________________________________

_________________________________________________________________________

2.2. Veikt papilduzdevumus ____________________________________________________

_________________________________________________________________________

2.3. Ievērot iekšējās darba kārtības noteikumus un pildīt darba devēja rīkojumus, ievērot darba aizsardzības, drošības tehnikas un darba higiēnas prasības, saudzīgi izturēties pret darba devēja mantu, neizpaust ražošanas, komerciālos un citus noslēpumus.

3. Darba devēja pienākumi.

3.1. Samaksāt darbiniekam saskaņā ar darba likumdošanas, darba koplīguma un šī līguma noteikumiem:

3.1.1. pamatalgu (mēnešalgu (amatalgu), stundas tarifa likmi)

__________________________________________________________________________

3.1.2. maksu par profesiju (amatu) apvienošanu ________________________________ ;

3.1.3. piemaksu par kaitīgiem darba apstākļiem _________________________________

__________________________________________________________________________

3.1.4. citas piemaksas un prēmijas (par virsstundu darbu, nakts darbu u. c.)

__________________________________________________________________________.

3.2. Nodrošināt darba apstākļus, kas paredzēti likumdošanas aktos, darba koplīgumā un šajā līgumā; pirms stāšanās darbā iepazīstināt darbinieku ar veicamo darbu un tā apstākļiem, iekšējās darba kārtības, .darba drošības, drošības tehnikas un citiem noteikumiem;

3.3. Sekmēt darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanu:

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

3.4. Papildus likumdošanas aktos un darba koplīgumā paredzētajiem atvieglojumiem noteikt darba, sociālos un sadzīves atvieglojumus:

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

4. Darba līgums noslēgts _____________________________________________________

__________________________________________________________________________
(uz nenoteiktu laiku, uz noteiktu laiku, uz noteiktu darba izpildes laiku)

Ja pēc šī darba līguma termiņa izbeigšanās neviena no pusēm nav pieprasījusi līgumu izbeigt un darba attiecības faktiski turpinās, līgums skaitās pagarināts uz nenoteiktu laiku pēc iepriekšējiem noteikumiem.

5. Darbiniekam ir (nav) tiesības slēgt darba līgumu ar citu darba devēju.

6. Darba līguma nosacījumus var grozīt tikai ar darbinieka rakstveida piekrišanu atbilstoši Latvijas darba likumu kodeksa 7. pantam, izņemot likumdošanas aktos paredzētos gadījumus.

7. Darba līgumu var izbeigt pirms termiņa, pusēm par to savstarpēji vienojoties.

Vienpusēja darba līguma laušana pieļaujama tikai darba likumdošanā paredzētajos gadījumos un kārtībā.

8. Darba strīdi starp darba devēju un darbinieku izšķirami likumā noteiktajā kārtībā.

9. Darba līgums sastādīts divos eksemplāros, no kuriem viens glabājas pie darba devēja, otrs - pie darbinieka.

Darba devējs

 

Darbinieks

 
 

(paraksts)

 

(paraksts)

 

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 31. jūlija lēmumu Nr. 302

NOTEIKUMI
par darba līguma grāmatiņām

1. Darba līguma grāmatiņa ir dokuments, kas apliecina darbinieka darba stāžu un ir izmantojama jebkurās darba līguma attiecībās starp darba devēju un darbinieku (izņemot valsts un pašvaldību darbiniekus, kuru darba samaksa noteikta likumdošanā).

Darba līguma grāmatiņas tiek izpildītas divos eksemplāros.

2. Darba līgumi, izņemot līgumus par atsevišķu pakalpojumu vai pagaidu darbu veikšanu, slēdzami rakstveidā, izdarot attiecīgus ierakstus darba līguma grāmatiņās. Grāmatiņās ierakstāmi arī visi līguma nosacījumi un vienošanās.

3. Darba līguma grāmatiņas darbinieki vai darba devēji var iegādāties visās rajonu, pilsētu un Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) pašvaldībās.

4. Par darba līguma grāmatiņu ņemama maksa Labklājības ministrijas noteiktajā kārtībā.

5. Darba līguma grāmatiņā atzīmējams darbinieka un darba devēja vārds un uzvārds, līguma nosacījumi, darba samaksas veids un apmēri saskaņā ar apstiprināto darba līguma grāmatiņas paraugu.

6. Pieņemot darbā darbinieku, darba devējs izpilda darba līguma grāmatiņas iedaļu «Līguma noteikumi» no 1. - 15. punktam.

Vienošanos ar saviem parakstiem apstiprina darba devējs un darbinieks. Pēc ierakstu izdarīšanas viens darba līguma grāmatiņas eksemplārs glabājas pie darba devēja, otrs - pie darbinieka. Ja darba laikā līguma noteikumus nepieciešams grozīt vai papildināt, darba līguma grāmatiņas 17. punktā jāizdara attiecīga atzīme. Darba līguma grāmatiņa tādos gadījumos jānodod darba devējam ierakstu izdarīšanai, pēc tam to izsniedz atpakaļ.

Darba līgumu var izbeigt pirms termiņa, pusēm vienojoties. Par to izdarāma atzīme darba līguma grāmatiņas 18. punktā. Vienpusēja darba līguma laušana pieļaujama tikai darba likumdošanā paredzētajos gadījumos un kārtībā.

7. Atkarībā no pušu vienošanās darba samaksas aprēķinu izdara pa mēnešiem, gadiem vai izbeidzoties līguma termiņam.

Izbeidzoties līguma termiņam, darba devējs abās darba līguma grāmatiņās izdara ierakstu par darba samaksas galīgo aprēķinu. Darbinieks iepazīstas ar veikto aprēķinu un paraksta to.

8. Šī nolikuma izpildi kontrolē Labklājības ministrija.

 

APSTIPRINĀTA
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1992. gada 31. jūlija lēmumu Nr. 302

 

DARBA LĪGUMA GRĀMATIŅA

I. Līguma noteikumi

1. Darba devēja vārds, uzvārds __________________________________________

______________________________________________________________________

2. Darba vieta __________________________________________________________
(adrese)

3. Darbinieka vārds, uzvārds _______________________________________________

dzimis ________ gada ____________, dzīvo __________________________________

______________________________________________________________________

4. Darbinieks apņemas izpildīt šādus pienākumus ________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

ievērot darba devēja rīkojumus un saudzēt darba devēja mantu.

5. Darba devējs apņemas nodrošināt likumdošanas aktos paredzētos darba apstākļus.

6. Darbinieks uzsāk darbu 199____ gada _______________________.

beidz darbu 199____ gada _____________________.

7. Darba pienākumi tiek pildīti _______________________________________________

______________________________________________________________________
(darba laiks, režīms)

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

8. Noteikumi par svētku dienām, atpūtas dienām un minētajās dienās izpildāmajiem darbiem

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

9. Noteikumi par atvaļinājumu un darba nespējas pabalstiem

______________________________________________________________________

10. Darba samaksa:

10.1. naudā: ____________________________________________________________

______________________________________________________________________
(summa ar skaitļiem un vārdiem un par kādu laiku)

10.2. natūrā: _____________________________________________________________

______________________________________________________________________
(produkti, to daudzums, apģērbs)

10.3. dzīvojamās telpas un uzturs, atlīdzība par to _________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

11. Darba samaksas saņemšanas kārtība _______________________________________

______________________________________________________________________
(vienreizēja, periodiska, izmaksas termiņš un vieta, citi nosacījumi)

______________________________________________________________________

12. Darbinieka atbildība par vienpusēju pirmstermiņa darba līguma laušanu

______________________________________________________________________.

13. Darba devēja atbildība par vienpusēju pirmstermiņa darba līguma laušanu

______________________________________________________________________.

14. Pārējie līguma noteikumi ________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

15. Darbinieka uzrādītie dokumenti ___________________________________________

______________________________________________________________________
(pase, tās nr., dzimšanas apliecība, dokuments par izglītību)

16. Līguma noslēgšanas vieta un laiks __________________________________________

______________________________________________________________________

17. Darba devēja paraksts __________________

Darbinieka paraksts __________________

18. Šī darba līguma nosacījumu grozījumi un papildinājumi (paraksta abas puses)

______________________________________________________________________

19. Pirmstermiņa darba līguma laušanas iemesls, datums (paraksta abas puses)

______________________________________________________________________

II. Darba samaksas rēķins

Gads, mēnesis, datums Aprēķinātā darba samaksa Kopā naudas izteiksmē Darbinieka paraksts
naudas summa samaksa natūrā
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par darba līguma paraugu, darba grāmatiņām un darba līguma grāmatiņām Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 302Pieņemts: 31.07.1992.Stājas spēkā: 31.07.1992.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 37/38, 24.09.1992.; Diena, 150, 14.08.1992.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
75272
31.07.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"