Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Zvejniecības likumā

Izdarīt Zvejniecības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 11.nr.) šādus grozījumus:

1. 7.pantā:

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Privāto ūdeņu īpašnieks savas zvejas tiesības var nodot citām juridiskajām un fiziskajām personām, pamatojoties uz attiecīgu pilnvarojumu vai nomas līgumu.";

izteikt ceturtās daļas pirmo teikumu šādā redakcijā:

"(4) Zvejas tiesības ūdenstilpēs var iznomāt atsevišķi vai ietvert ūdenstilpes nomā, ja ūdenstilpes nomā ir paredzēta zveja.";

aizstāt sestajā daļā vārdus "vietējā pagasta" ar vārdiem "attiecīgās pašvaldības" un vārdu "veikuši" - ar vārdu "ievērojuši".

2. 8.pantā:

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Ja iznomātājs un nomnieks nevar vienoties par nomas līguma pārtraukšanas nosacījumiem, zvejas tiesību izmantošana šā panta pirmās daļas 1. un 2.punktā minētajos gadījumos tiek pārtraukta, pamatojoties uz tiesas spriedumu.";

aizstāt trešajā daļā vārdus "vai reģionālās vides aizsardzības komitejas" ar vārdiem "Jūras vides pārvaldes un reģionālās vides pārvaldes".

3. Izslēgt 9.panta četrpadsmitajā daļā vārdus "ar Zivsaimniecības pārvaldes piekrišanu".

4. 10.pantā:

papildināt otro daļu pēc vārdiem "izsoles kārtībā" ar vārdiem "ievērojot konkrētās ūdenstilpes licencētās amatierzvejas - makšķerēšanas - noteikumus, kuri izstrādāti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par vispārējo kārtību, kāda piemērojama licencētai amatierzvejai - makšķerēšanai - Latvijas Republikas ūdeņos";

papildināt pantu ar piekto daļu šādā redakcijā:

"(5) Ārvalstu fiziskās personas var makšķerēt Latvijas Republikas ūdeņos saskaņā ar amatierzvejas - makšķerēšanas - noteikumiem un citām amatierzveju - makšķerēšanu - regulējošām normām."

5. 11.pantā:

papildināt pirmo daļu pēc vārda "(licenci)" ar vārdiem "vai neslēdzot zvejas tiesību nomas līgumu, ja zveja tiek veikta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par licencēto rūpniecisko zveju;";

aizstāt otrajā daļā vārdus "vietējā pagasta" ar vārdiem "attiecīgās pašvaldības";

aizstāt trešajā daļā vārdus "un reģionālās vides aizsardzības komitejas" ar vārdiem "Jūras vides pārvalde un reģionālās vides pārvaldes".

6. Izteikt 15.pantu šādā redakcijā:

"15.pants. Zvejas regulēšana

(1) Rūpniecisko zveju Latvijas Republikas ūdeņos regulē, nosakot ikgadēji pieļaujamo nozvejas apjomu, zvejas rīku skaitu un to veidu, kā arī citus zvejas regulēšanas pasākumus, pamatojoties uz zinātniskās ekspertīzes atzinumiem, zinātniskiem ieteikumiem, starptautisko organizāciju rekomendācijām un rūpnieciskās zvejas noteikumiem.

(2) Amatierzveju - makšķerēšanu - Latvijas Republikas ūdeņos regulē saskaņā ar amatierzvejas - makšķerēšanas - noteikumiem, kā arī izstrādājot konkrētu iznomāto ūdenstilpju ekspluatācijas noteikumus vai saskaņā ar šā likuma 10.panta otro daļu - konkrētas ūdenstilpes licencētās amatierzvejas - makšķerēšanas - noteikumus."

7. Aizstāt 18. un 19.pantā vārdus "un reģionālās vides aizsardzības komitejas" ar vārdiem "Jūras vides pārvalde un reģionālās vides pārvaldes".

8. Papildināt 21.pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Uz zivīm, kuras izlaistas dabiskās ūdenstilpēs, veicot zivju resursu palielināšanas pasākumus, netiek attiecināti šā likuma 3.panta otrās daļas nosacījumi."

9. 25.pantā:

aizstāt pirmajā daļā vārdu "(licencē)" ar vārdiem "(licencē, makšķerēšanas kartē)";

papildināt otro daļu pēc vārda "Maksu" ar vārdiem "un tai piemērojamos atvieglojumus".

10. Aizstāt 28.panta pirmajā punktā vārdu "(licenci)" ar vārdiem "(licenci, makšķerēšanas karti)".

Pārejas noteikums

Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Satversmes 81.panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi nr.269 "Grozījumi Zvejniecības likumā" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1997, 18.nr.).

Likums Saeimā pieņemts 1997.gada 1.oktobrī.

Valsts prezidenta vietā
Saeimas priekšsēdētāja biedrs A.Ameriks

Rīgā 1997.gada 21.oktobrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Zvejniecības likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 01.10.1997.Stājas spēkā: 04.11.1997.Tēma: Vides tiesības; Lauksaimniecība, mežsaimniecība, zivsaimniecība; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 274/276, 21.10.1997.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 22, 27.11.1997.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
45473
04.11.1997
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"