Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.233

Rīgā 1997.gada 1.jūlijā (prot. nr.38 8.§)
Kārtība, kādā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekami fizisko personu ienākumi no izlozēm un azartspēlēm
Izdoti saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 9.panta pirmās daļas 5.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli ir apliekami fizisko personu ienākumi, kurus tās guvušas izložu un azartspēļu laimestu veidā.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. laimests - vienā azartspēles reizē vai izlozē saņemta naudas summa vai cits mantisks labums (tā ekvivalents naudas izteiksmē);

2.2. spēlētājs - azartspēles vai izlozes dalībnieks.

3. Juridiskā persona neatkarīgi no tā, vai tās uzņēmējdarbības veids ir izložu un (vai) azartspēļu organizēšana un uzturēšana vai citāda darbība, izmaksājot vai izsniedzot spēlētājam laimestu:

3.1. neietur iedzīvotāju ienākuma nodokli, ja laimests (tā vērtība) nepārsniedz 500 latu;

3.2. aprēķina un ietur iedzīvotāju ienākuma nodokli no visas laimesta summas pēc 25% likmes, ja laimests (tā vērtība) pārsniedz 500 latu.

4. Mantiska labuma veidā izsniegtā laimesta vērtību veido mantiskā labuma ekvivalents naudas izteiksmē un summa, kas atbilst iedzīvotāju ienākuma nodokļa apmēram no mantiskā labuma ekvivalenta naudas izteiksmē.

5. Juridiskā persona spēlētājam par viņam izmaksāto vai izsniegto laimestu, no kura ir ieturēts vai saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" un šo noteikumu prasībām bija jāietur iedzīvotāju ienākuma nodoklis, izsniedz dokumentu par ienākuma saņemšanas (gūšanas) vietā aprēķināto, ieturēto un budžetā pārskaitīto nodokli un nosūta paziņojumu par to Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei pēc juridiskās personas juridiskās adreses.

6. Ieturētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis ieskaitāms budžetā līdz nākamā mēneša piektajam datumam.

7. Juridiskā persona, kas organizē azartspēles, izmantojot spēļu automātus un iekārtas, tehniski nodrošina tādu minēto iekārtu darbību, lai automātiski saņemtā laimesta apmērs nepārsniegtu 500 latu.

8. Spēlētājam, iegādājoties no juridiskās personas loterijas biļeti, žetonu vai citu apliecinājumu līdzdalībai azartspēlē, ir tiesības pieprasīt, lai juridiskā persona uz maksājuma dokumenta norādītu tās nosaukumu, reģistrācijas numuru Tieslietu ministrijas reģistrācijas iestādēs un juridiskās personas adresi, kā arī spēlētāja identifikācijas datus (fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods).

9. Spēlētājs, kurš taksācijas gada laikā guvis laimestus izlozēs vai azartspēlēs, aprēķinot no laimestiem gūto ienākumu, atskaita ar piedalīšanos azartspēlē vai izlozē saistītos izdevumus, par kuriem tam ir atbilstoši šo noteikumu 8.punktā noteiktajām prasībām noformēti attiecīgos izdevumus apliecinoši dokumenti.

10. Taksācijas gada ienākumu deklarācijā spēlētājs uzrāda taksācijas gada laikā laimestu veidā gūto kopējo ienākumu, kas aprēķināts šo noteikumu 9.punktā noteiktajā kārtībā.

11. Ja taksācijas gada laikā no spēlētāja gūtajiem laimestiem laimesta izmaksāšanas (izsniegšanas) vietā ir ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis, ieturētā summa tiek ņemta vērā, aprēķinot no kopējās laimestu summas maksājamā nodokļa lielumu.

12. Par izdevumiem, kas saistīti ar piedalīšanos azartspēlē vai izlozē taksācijas gada laikā, ir samazināma tikai laimestu kopējā summa. Ja spēlētājs taksācijas gada laikā nav saņēmis laimestu, izdevumi, kas saistīti ar piedalīšanos azartspēlē vai izlozē, nav iekļaujami ienākumu deklarācijā.

13. Šo noteikumu 7.punkts stājas spēkā ar 1997.gada 1.augustu.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministra vietā - zemkopības ministrs R.Dilba
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekami fizisko personu ienākumi no izlozēm .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 233Pieņemts: 01.07.1997.Stājas spēkā: 05.07.1997.Zaudē spēku: 01.01.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 171/174, 04.07.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
44227
05.07.1997
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"