Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.160

Rīgā 2013.gada 19.aprīlī (prot. Nr.21 1.§)

Par situāciju plūdu skartajās teritorijās

1. Ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Pļaviņu novada domes, Daugavpils novada domes, Ogres novada domes un Ilūkstes novada domes sniegto informāciju par situāciju plūdu skartajās teritorijās sakarā ar ūdens līmeņa strauju paaugstināšanos un plūdu draudiem, kas būtiski apdraud sabiedrības drošību, cilvēku veselību un dzīvību, un izvērtējot nodarīto kaitējumu un iespējamo turpmāko kaitējumu sabiedrībai, videi un saimnieciskās darbības interesēm, kā arī lai nodrošinātu būtisku valsts interešu aizsardzību un steidzami veiktu darbības, kas nepieciešamas plūdu un to seku novēršanai Ogres novada Ogres pilsētā, Ogresgala pagastā, Pļaviņu novada Pļaviņu pilsētā, Aiviekstes pagastā, Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, Sventes pagastā, Nīcgales pagastā, Līksnas pagastā, Tabores pagastā un Laucesas pagastā, saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 3.panta trešās daļas 2.punktu un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 9.panta trešās daļas 2.punktu atļaut valsts un pašvaldību institūcijām bez iepirkuma procedūras izsludināšanas iegādāties plūdu un to seku novēršanai nepieciešamās preces un pakalpojumus.

2. Šā rīkojuma 1.punktā minēto novadu pašvaldībām saskaņā ar normatīvajiem aktiem sagatavot aprēķinus par plūdu radītajiem zaudējumiem un iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai apkopot saņemtos aprēķinus un pēc saskaņošanas ar Finanšu ministriju vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā attiecīgus tiesību aktu projektus.

3. Ministrijām aprēķināt plūdu nodarītos zaudējumus, un nozaru ministriem iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Ministru prezidenta vietā -
aizsardzības ministrs A.Pabriks

Vides aizsardzības
un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par situāciju plūdu skartajās teritorijās Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 160Pieņemts: 19.04.2013.Stājas spēkā: 19.04.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 78, 23.04.2013. OP numurs: 2013/78.5
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
256248
19.04.2013
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"