Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā

Izdarīt Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2005, 8.nr.; 2008, 15.nr.; 2009, 14.nr.; Latvijas Vēstnesis, 2010, 178.nr.; 2011, 93.nr.) šādus grozījumus:

1. 3.pantā:

papildināt pirmo daļu ar 9.punktu šādā redakcijā:

"9) ārzemniekam, kas Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā ir pakļauts izraidīšanas procedūrai (turpmāk - izraidāmais ārzemnieks).";

aizstāt trešajā daļā skaitļus un vārdus "6. un 8.punktā" ar skaitļiem un vārdiem "6., 8. un 9.punktā".

2. Papildināt 5.pantu ar 2.1 daļu šādā redakcijā:

"(21) Izraidāmajam ārzemniekam, kas uzturas Latvijas Republikā, Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos valsts nodrošina juridisko palīdzību lēmuma par apstrīdēto izbraukšanas rīkojumu vai lēmuma par apstrīdēto lēmumu par piespiedu izraidīšanu pārsūdzēšanas ietvaros. Iestāde, kas Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā aiztur izraidāmo ārzemnieku, nodrošina juridiskās palīdzības pieprasītāja saziņu ar juridiskās palīdzības sniedzēju, kuru juridiskās palīdzības sniegšanai uzaicina atbilstoši šā likuma 33.1 pantā minētajam juridiskās palīdzības sniedzēju sarakstam. Ja juridiskās palīdzības sniedzējs juridisko palīdzību sniedz savā prakses vietā, juridiskās palīdzības pieprasītāja saziņu ar juridiskās palīdzības sniedzēju nodrošina Juridiskās palīdzības administrācija."

3. Papildināt 15.pantu pēc vārda "ietvaros" ar vārdiem "un lēmuma par apstrīdēto izbraukšanas rīkojumu vai lēmuma par apstrīdēto lēmumu par piespiedu izraidīšanu pārsūdzēšanas ietvaros".

4. 22.pantā:

papildināt pantu ar 5.1 daļu šādā redakcijā:

"(51) Izraidāmais ārzemnieks iesniegumu par juridiskās palīdzības pieprasījumu un ienākumiem (šā likuma izpratnē - iesniegums par juridisko palīdzību) iesniedz Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā.";

papildināt pantu ar 6.1 daļu šādā redakcijā:

"(61) Persona var saņemt informāciju attiecībā uz juridisko palīdzību lēmuma par apstrīdēto izbraukšanas rīkojumu vai lēmuma par apstrīdēto lēmumu par piespiedu izraidīšanu pārsūdzēšanai Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā.";

papildināt pantu ar 7.1 daļu šādā redakcijā:

"(71) Ja izraidāmais ārzemnieks nav lūdzis juridisko palīdzību Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā un vēlas saņemt juridisko palīdzību administratīvās lietas tiesvedības laikā, viņš Imigrācijas likumā noteikto iesniegumu par juridisko palīdzību iesniedz šajā likumā noteiktajā kārtībā. Juridiskās palīdzības administrācija minēto iesniegumu izskata šā likuma 23.panta pirmajā daļā noteiktajā termiņā."

5. 23.pantā:

papildināt pantu ar 1.1 daļu šādā redakcijā:

"(11) Juridiskās palīdzības administrācija 10 dienu laikā pēc tam, kad no iestādes, kas pieņēmusi lēmumu par apstrīdēto izbraukšanas rīkojumu vai lēmumu par apstrīdēto lēmumu par piespiedu izraidīšanu, Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā saņemts iesniegums par juridisko palīdzību, izvērtē attiecīgo iesniegumu un pieņem lēmumu par juridiskās palīdzības piešķiršanu vai par atteikumu to piešķirt atbilstoši šajā likumā minētajiem nosacījumiem un kārtībai. Pieņemto lēmumu paziņo arī attiecīgajai iestādei.";

aizstāt trešajā daļā vārdus "pirmajā daļā" ar vārdiem un skaitli "pirmajā un 1.1 daļā".

6. Papildināt VIII nodaļu ar 33.1 pantu šādā redakcijā:

"33.1 pants. To juridiskās palīdzības sniedzēju saraksts, kuri sniedz juridisko palīdzību izraidāmajam ārzemniekam

(1) Juridiskās palīdzības administrācija sastāda to juridiskās palīdzības sniedzēju sarakstu, kuri sniedz juridisko palīdzību izraidāmajam ārzemniekam, kas Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā aizturēts un uzturas Latvijas Republikā speciāli iekārtotās telpās vai izmitināšanas centrā. Minētajā sarakstā iekļauj juridiskās palīdzības sniedzējus, kuriem ar Juridiskās palīdzības administrāciju ir noslēgts juridiskās palīdzības līgums, ņemot vērā juridiskās palīdzības sniedzēju kompetenci, specializāciju, iespējas (piemēram, juridiskās palīdzības sniedzēja atrašanās vieta) un apņemšanos attiecīgajā lietu kategorijā sniegt juridisko palīdzību.

(2) Šā panta pirmajā daļā minēto sarakstu Juridiskās palīdzības administrācija sastāda reizi kalendārā gada ceturksnī līdz katra ceturkšņa trešā mēneša piecpadsmitajam datumam un piecu dienu laikā nosūta iestādei, kas Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā aiztur izraidāmo ārzemnieku."

7. Papildināt pārejas noteikumus ar 15. un 16.punktu šādā redakcijā:

"15. Juridiskās palīdzības administrācija līdz 2011.gada 1.decembrim sastāda pirmo šā likuma 33.1 pantā minēto juridiskās palīdzības sniedzēju sarakstu un nosūta to iestādei, kas Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā aiztur izraidāmo ārzemnieku.

16. Šā likuma grozījumi par 3.panta pirmās daļas papildināšanu ar 9.punktu, 5.panta papildināšanu ar 2.1 daļu, 15.panta papildināšanu pēc vārda "ietvaros" ar vārdiem "un lēmuma par apstrīdēto izbraukšanas rīkojumu vai lēmuma par apstrīdēto lēmumu par piespiedu izraidīšanu pārsūdzēšanas ietvaros", 22.panta papildināšanu ar 5.1, 6.1 un 7.1 daļu, 23.panta papildināšanu ar 1.1 daļu, kā arī grozījumi šā likuma 3.panta trešajā daļā par skaitļu un vārdu "6. un 8.punktā" aizstāšanu ar skaitļiem un vārdiem "6., 8. un 9.punktā" un grozījumi šā likuma 23.panta trešajā daļā par vārdu "pirmajā daļā" aizstāšanu ar vārdiem un skaitli "pirmajā un 1.1 daļā" stājas spēkā 2011.gada 23.decembrī."

Likums Saeimā pieņemts 2011.gada 4.augustā.

Valsts prezidents A.Bērziņš

Rīgā 2011.gada 24.augustā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 04.08.2011.Stājas spēkā: 07.09.2011.Tēma: Tiesu varaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 132, 24.08.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
234863
07.09.2011
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"