Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.137

Rīgā 2009.gada 10.februārī (prot. Nr.11 52.§)
Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpu un atšķirības zīmju aprakstu, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidiem un to izsniegšanas normām

1. Noteikumi nosaka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm (turpmāk – amatpersonas) formas tērpu un atšķirības zīmju aprakstu (1.pielikums), kā arī speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidus un to izsniegšanas normas (2.pielikums).

2. (Svītrots ar MK 12.01.2010. noteikumiem Nr.25)

3. Šo noteikumu 2.pielikumā noteiktais speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra lietošanas ilgums attiecas arī uz tā speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra lietošanas ilgumu, kas izsniegts pirms šo noteikumu spēkā stāšanās.

4. Amatpersonai, kura uz noteiktu laiku valsts interesēs iecelta valsts civildienesta ierēdņa amatā Iekšlietu ministrijā vai Tieslietu ministrijā, un amatpersonai, kas atrodas dienestā, neieņemot noteiktu amatu, kamēr tā ir iecelta amatā starptautiskā institūcijā, kas darbojas iekšlietu un tieslietu jomā, vai uz darba līguma pamata pieņemta darbā Iekšlietu ministrijas padotības iestādē, kas darbojas sporta jomā, un pilda profesionālā sportista amata pienākumus, šis laiks netiek ieskaitīts laikā, kas dod tiesības uz jauna formas tērpa priekšmeta saņemšanu. Ja amatpersonai ir mainījusies speciālā dienesta pakāpe vai uzvārds, tiek izsniegtas jaunas šo noteikumu 1.pielikuma 79. un 81.punktā noteiktās atšķirības zīmes.

(MK 17.04.2012. noteikumu Nr.276 redakcijā)

Ministru prezidents I.Godmanis

Iekšlietu ministrs M.Segliņš
1.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 10.februāra noteikumiem Nr.137
Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju apraksts

(Pielikums grozīts ar MK 12.01.2010. noteikumiem Nr. 25; MK 17.04.2012. noteikumiem Nr. 276; MK 21.11.2018. noteikumiem Nr. 709)

1. Formas tērpa krāsas

1. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi (turpmāk – amatpersonas) (izņemot ģenerāli) formas tērpiem noteiktas šādas krāsas:

1.1. tumši zila – Valsts policijas un Valsts policijas koledžas (turpmāk – Valsts policija) amatpersonu formas tērpiem;

1.2. melna – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas (turpmāk – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests), Valsts robežsardzes kuģošanas līdzekļu un Iekšējās drošības biroja amatpersonu formas tērpiem;

1.3. tumši zaļa vai melna – Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas (turpmāk – Valsts robežsardze) amatpersonu formas tērpiem;

1.4. tumša haki – Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu formas tērpiem;

1.5. (svītrots ar MK 12.01.2010. noteikumiem Nr.25);

1.6. balta – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pulkvedim, pulkvežleitnantam un majoram formas tērpu parādes (svētku) žaketēm.

 

2. Pulkvežu formas tērpa bikšu uzšuvumiem un visiem apmalojumiem noteiktas šādas krāsas:

2.1. karmīnsarkana – Valsts policijas, Valsts policijas koledžas, Iekšējās drošības biroja, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījuma vietu pārvaldes pulkvežu formas tērpiem;

2.2. gaiši zaļa – Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas pulkvežu formas tērpiem.

 

3. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes ģenerāļu formas tērpiem noteiktas šādas krāsas:

3.1. tumši zila – Valsts policijas ģenerāļu formas tērpiem;

3.2. melna – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Iekšējās drošības biroja ģenerāļu formas tērpiem;

3.3. tumša haki – Ieslodzījuma vietu pārvaldes ģenerāļu formas tērpiem;

3.4. tumši zaļa – Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem;

3.5. (svītrots ar MK 12.01.2010. noteikumiem Nr.25);

3.6. balta – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ģenerāļu formas tērpu parādes žaketēm.

 

4. Ģenerāļu formas tērpa bikšu iekantēm, uzšuvumiem un visiem apmalojumiem noteiktas šādas krāsas:

4.1. karmīnsarkana – Valsts policijas, Iekšējās drošības biroja, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījuma vietu pārvaldes ģenerāļu formas tērpiem;

4.2. gaiši zaļa – Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem.

 

2. Vīriešu ziemas mētelis (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

5. Pieguloša silueta mētelis ar divām iegrieztām sānu kabatām ar pārloku un divām iekškabatām, ar nobīdīto triju pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un piecām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Uz mugurpuses vidukļa līnijas ar divām pogām (diametrs – 22 mm) piepogāts savilktnis. Iešūta apkakle ar atlokiem, piepogājama kažokādas apkakle (pulkvežu mēteļiem – piepogājama karakulādas apkakle melnā krāsā, uzpleču un apkakles apmales līdz atlokiem apstrādātas ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes pulkvežu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā). Iešūtas vienvīles piedurknes. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Uz kreisās piedurknes – dienesta emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Apkakles stūros – zīmotne "LV" (Valsts robežsardzei – bez zīmotnes). (1.attēls)

1.attēls

 

6. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu ģenerāļiem – pieguloša silueta mētelis ar divām iegrieztām sānu kabatām ar pārloku un divām iekškabatām, ar nobīdīto triju pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un piecām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Iešūta apkakle ar atlokiem. Apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Piepogājama karakulādas apkakle melnā krāsā, apkakles stūros – zīmotnes. Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Uz mugurpuses vidukļa līnijas ar divām pogām (diametrs – 22 mm) piepogāts savilktnis. Iešūtas vienvīles piedurknes. Uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāļa iestādes vadītāja (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz kreisās piedurknes – ar metalizētiem diegiem izšūta attiecīgās iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Sānu kabatām, apkaklei, priekšējai aizdares malai, savilktņiem un uzplečiem – apmalojums karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. (2.attēls)

2.attēls

3. Vīriešu vasaras mētelis (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

7. Mētelis ar divām iegrieztām sānu kabatām ar līstīti, ar nobīdīto divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un četrām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Iešūta atlokāma apkakle. Iešūtas divvīļu piedurknes. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Uz vidukļa līnijas cauri divām jostas cilpām izvērta josta ar sprādzi. Uz kreisās piedurknes – dienesta emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Apkakles stūros – zīmotne "LV" (Valsts robežsardzei – bez zīmotnes). Uz piedurknes līstītes – viena poga (diametrs – 22 mm). (3.attēls)

3.attēls

8. Ģenerāļiem – mētelis ar divām iegrieztām sānu kabatām ar līstīti, nobīdīto divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un četrām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Iešūtas divvīļu piedurknes. Uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāļa iestādes vadītāja (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz vidukļa līnijas cauri divām jostas cilpām izvērta josta ar sprādzi. Uz kreisās piedurknes – ar metalizētiem diegiem izšūta attiecīgās iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Iešūta atlokāma apkakle, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Apkaklei un priekšējai aizdares malai – apmalojums karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. (4.attēls)

4.attēls

4. Sieviešu ziemas mētelis (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

9. Mētelis ar piecu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari. Priekšpuse ar atsevišķi piegrieztām sānu daļām un iegrieztām sānu kabatām ar pārloku. Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Iešūta atlokāma apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Ģenerālēm uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāles iestādes vadītājas (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz vidukļa līnijas cauri divām jostas cilpām izvērta josta ar sprādzi. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Apkakles stūros – zīmotne "LV" (Valsts robežsardzei – bez zīmotnes). Ģenerālēm iešūta atlokāma apkakle, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Apkaklei un priekšējai aizdares malai – apmalojums karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. Uz piedurknes – trīs pogas (diametrs – 14 mm). Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. (5.attēls)

5.attēls

5. Sieviešu vasaras mētelis (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

10. Taisna silueta mētelis ar nobīdīto divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un divām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Priekšpuse ar krūšu iešuvēm un iegrieztām sānu kabatām ar līstīti. Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Ģenerālēm uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāles iestādes vadītājas (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz vidukļa līnijas – josta ar sprādzi. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Apkakles stūros – zīmotne "LV" (Valsts robežsardzei – bez zīmotnes). Ģenerālēm iešūta atlokāma apkakle, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Uz piedurknes līstītes – viena poga (diametrs – 22 mm). Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. (6.attēls)

6.attēls

6. Ziemas virsjaka (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

11. Pagarināta taisna silueta ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar siltinātu atpogājamu oderi un melnu kažokādas apkakli (pulkvežu virsjakām – piepogājama karakulādas apkakle melnā krāsā), četrām uzšūtām (divām krūšu un divām sānu) kabatām ar spiedpogu pārloku, četrām iegrieztām kabatām (viena uz kreisās piedurknes (ar rāvējslēdzēju) un trīs iekškabatas). Virs labās krūšu kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Priekšpuse ar rāvējslēdzēju un piecu spiedpogu aizdari. Iešūtas divvīļu piedurknes ar piešūtām trikotāžas aprocēm. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu spiedpogu un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta atlokāma apkakle, apkakles stūros – zīmotne "LV" (Valsts robežsardzei – bez zīmotnes). Ar rāvējslēdzēju piestiprināma kapuce ar oderi. Virsjakas jostas daļā – no iekšpuses savelkama josta. Valsts policijas amatpersonu virsjakām mugurdaļā plecu līmenī izvietots uzraksts "POLICIJA". Valsts robežsardzes amatpersonu virsjaka papildināta ar atstarojošo elementu. Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonu virsjakām jostas daļā sānos divas cilpas. Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonām uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma, Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – Valsts robežsardzes struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. (7.attēls)

7.attēls

 

12. Ģenerāļiem – pagarināta taisna silueta ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar piepogājamu karakulādas apkakli melnā krāsā ar apkakles stūros izšūtām zīmotnēm, četrām uzšūtām (divām krūšu un divām sānu) kabatām ar spiedpogu pārloku, piecām iegrieztām kabatām (divas uz piedurknēm (ar rāvējslēdzēju) un trīs iekškabatas). Priekšpuse ar rāvējslēdzēju un spiedpogu aizdari. Iešūtas divvīļu piedurknes ar piešūtām aprocēm. Uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāļa iestādes vadītāja (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz kreisās piedurknes – ar metalizētiem diegiem izšūta attiecīgās iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Iešūta atlokāma apkakle, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Uzpleči, apkakle un krūšu un sānu kabatu pārloki apstrādāti ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. Virsjakas jostas daļā – no iekšpuses savelkama josta. (8.attēls)

 

8.attēls

7. Īsā ziemas virsjaka (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

13. Ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar siltinātu atpogājamu oderi un karakulādas apkakli, divām uzšūtām krūšu kabatām ar spiedpogu pārloku, divām iegrieztām sānu kabatām ar rāvējslēdzēju, vienu iegrieztu kabatu uz kreisās piedurknes (ar rāvējslēdzēju) un trim iekškabatām. Virs labās krūšu kabatas – uzšuve ar uzvārdu. Priekšpuse ar rāvējslēdzēju un četru spiedpogu aizdari. Iešūtas divvīļu piedurknes ar vienas spiedpogas aizdari. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Ģenerāļa iestādes vadītāja (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. Uz kreisās piedurknes – ar metalizētiem diegiem izšūta attiecīgās iestādes emblēma. Ar rāvējslēdzēju piestiprināma kapuce ar oderi. Virsjakas apakšmala ar jostu un diviem savilktņiem. Valsts policijas amatpersonu virsjakām mugurdaļā plecu līmenī izvietots uzraksts "POLICIJA". Uzpleči, apkakle un krūšu un sānu kabatu pārloki apstrādāti ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. Valsts robežsardzes amatpersonu virsjaka papildināta ar atstarojošo elementu. (9.attēls)

9.attēls

8. Ziemas bikses (puskombinezons) (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

14. Ūdensnecaurlaidīga auduma puskombinezons ar siltinātu oderi un divām iegrieztām sānu kabatām ar rāvējslēdzēju. Priekšpuse ar rāvējslēdzēju un trim spiedpogām. (10.attēls)

 

10.attēls

9. Virsjaka (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

15. Virsjaka ar vienrindas triju pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un vienas pogas (diametrs – 22 mm) aizdari uz jostas. Priekšpuse ar divām uzšūtām krūšu kabatām ar pārloku un ar divām iekškabatām. Pārloki piepogājami ar vienu pogu (diametrs – 22 mm, Valsts robežsardzes amatpersonu virsjakām – 14 mm). Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi), Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta amatpersonām virs kreisās kabatas – Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta atpazīšanas zīme. Mugurpuse ar piešūtu atdaļu un divām vertikālām ielocēm. Piedurknes ar piešūtu aproci un divu pogu (diametrs – 14 mm) aizdari. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Apkakles stūros – zīmotne "LV", Valsts robežsardzei – zīmotne stilizēta burta R veidā. Virsjakas apakšmala ar jostu, kuras sānu daļās iestrādāta gumija. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu virsjakām uzpleču un apkakles apmales līdz atlokiem apstrādātas ar apmalojumu karmīnsarkanā krāsā. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Valsts robežsardzes ģenerāļiem – apkakles apmales līdz atlokiem un krūšu kabatas pārloki apstrādāti ar apmalojumu gaiši zaļā krāsā, apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. (11.attēls)

11.attēls

10. Kombinētās bikses (ziemas bikses) (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

16. Bikses ar vidukļa līnijā piešūtu jostu, rāvējslēdzēja aizdari priekšpusē (vidus vīlē), sprādzi uz jostas un cilpām, divām pogām bikšu sašaurinātajā apakšdaļā un pēdsloksni (valkāšanai zābakos) ar divām pogām. Uz jostas – astoņas cilpas un divi savilktņi. Priekšpuse ar divām ielocēm (pa vienai katrā pusē) un divām ieslīpām kabatām. Mugurpuse ar divām iešuvēm un vienu iegriezto kabatu ar cilpu un pogu. Ziemas bikses (tikai Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām) – ar iepogājamu silto oderi. (12.attēls)

 

12.attēls

11. Vīriešu virskrekls (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

17. Pieguloša silueta virskrekls ar vienrindas piecu pogu (diametrs – 14 mm) aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu (diametrs – 14 mm) uz apkakles stāvdaļas, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) katrā pārlokā, uzpleču pārvalkiem un īsām vai garām piedurknēm. Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Virs labās krūšu kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Apkakles stūros – zīmotne "LV" (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). (13.attēls)

13.attēls

12. Lauka formas tērps (Valsts robežsardzes amatpersonām)

 

18. Taisna silueta virskrekls ar vienrindas piecu pogu (diametrs – 20 mm) aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu (diametrs – 14 mm) uz apkakles stāvdaļas, divām uzšūtām krūšu kabatām ar divām pogām (diametrs – 14 mm) katrā pārlokā. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Iešūtas divvīļu garās piedurknes ar elkoņu vietā uzšūtiem pastiprinājumiem no tāda paša auduma. Virs labās krūšu kabatas – uzšuve ar uzvārdu. Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta amatpersonām virs kreisās krūšu kabatas – Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta atpazīšanas zīme. Uz kreisās piedurknes Valsts robežsardzes emblēma, uz labās – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Bikses ar rāvējslēdzēja aizdari. Uz jostas – septiņas cilpas, sānos divi savilktņi. Priekšpusē – divas iegrieztas sānu kabatas. Ceļgalu vietā uzšūti pastiprinājumi no tāda paša auduma. Bikšu staru sānu daļā – divas uzšūtas kabatas ar pārloku, aizpogājamas ar divām pogām. Mugurpuses labajā pusē – viena iegriezta kabata ar pārloku, aizpogājama ar divām pogām. Mugurpusē uzšūts bikšu sēdvietas pastiprinājums no tāda paša auduma. Pie bikšu galiem piešūtas regulējamas cilpas. (14.attēls)

14.attēls

13. Vīriešu žakete (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

19. Taisna silueta žakete ar divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 22 mm, Valsts robežsardzes amatpersonu žaketēm – 14 mm) katrā pārlokā, divām iegrieztām sānu kabatām ar pārloku un divām iekškabatām. Priekšpuse ar vienrindas četru pogu (diametrs – 22 mm) aizdari. Virs labās krūšu kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi), Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta amatpersonām virs kreisās krūšu kabatas – Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta atpazīšanas zīme, bet Iekšējās drošības biroja amatpersonām virs kreisās krūšu kabatas – Iekšējās drošības biroja atpazīšanas zīme. Iešūta apkakle ar atlokiem. Iešūtas vienvīles piedurknes ar trim apdares pogām (diametrs – 14 mm). Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu formas tērpiem uzpleču un apkakles apmales līdz atlokiem apstrādātas ar apmalojumu karmīnsarkanā krāsā. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Apkakles stūros – zīmotne "LV", Valsts robežsardzei – zīmotne stilizēta burta R veidā. (15.attēls)

15.attēls

 

20. Ģenerāļiem – taisna silueta žakete ar nobīdīto divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un divām apdares pogām (diametrs – 22 mm), divām uzšūtām krūšu kabatām ar pārloku, divām iegrieztām sānu kabatām ar aizpogājamu pārloku un divām iekškabatām. Mugurpuse ar vīli un šķēlumu. Iešūta apkakle ar atlokiem. Iešūtas vienvīles piedurknes ar trim apdares pogām (diametrs – 14 mm), uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm). Uz plecu vīlēm – no zeltītiem diegiem pīti uzpleči ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā ar vienu pogu (diametrs – 14 mm), apkakles apmales līdz atlokiem, kā arī krūšu un sānu kabatu pārloki apstrādāti ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. Ģenerāļa iestādes vadītāja (izņemot iestādes padotībā esošas koledžas vadītāju) uzplečus var papildināt ar iestādes simboliku un ozollapām. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Apkakles stūros – zīmotne divu zeltītu ozollapu veidā. (16.attēls)

16.attēls

14. Bikses (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

21. Bikses ar rāvējslēdzēja aizdari (vīriešu biksēm – priekšpusē vidus vīlē, sieviešu biksēm – sānos labajā pusē) un sprādzi uz jostas. Uz jostas – astoņas cilpas un divi savilktņi. Priekšpuse ar divām ielocēm (pa vienai katrā pusē) un divām ieslīpām kabatām. Mugurpuse ar divām iešuvēm un vienu iegriezto kabatu ar cilpu un pogu (sieviešu biksēm – bez kabatas). Pulkvežu biksēm uz bikšu ārējās vīles uzšūti divi 20 mm plati uzšuvumi karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes pulkvežu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. (17.attēls)

17.attēls

 

22. Ģenerāļiem – bikses ar piešūtu jostu vidukļa līnijā, rāvējslēdzēja aizdari priekšpusē (vidus vīlē) un sprādzi uz jostas. Uz jostas – astoņas cilpas un divi savilktņi. Priekšpuse ar divām ielocēm (pa vienai katrā pusē) un divām ieslīpām kabatām. Mugurpuse ar divām iešuvēm un vienu iegriezto kabatu ar cilpu un pogu. Bikšu ārējās vīlēs no karmīnsarkana (Valsts robežsardzes ģenerāļu formas tērpiem – gaiši zaļa) auduma iešūtas 2 mm platas iekantes un divi 20 mm plati uzšuvumi. (18.attēls)

18.attēls

15. Vīriešu parādes žakete (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

23. Taisna silueta žakete ar divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un četrām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Priekšpuse ar divām iegrieztām sānu kabatām ar pārlokiem, kreisajā pusē augšā – iegrieztā kabata ar līstīti un divām iekškabatām (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu formas tērpiem – ar divām uzšūtām krūšu kabatām un aizpogājamu pārloku). Virs labās krūšu kabatas – uzšuve ar uzvārdu, Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta amatpersonām virs kreisās krūšu kabatas – Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta atpazīšanas zīme. Iešūta apkakle ar atlokiem. Iešūtas vienvīles piedurknes ar trim apdares pogām (diametrs – 14 mm). Uz plecu vīlēm – uzpleči (garums – 100 mm, platums – 40 mm) (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pulkvežu, pulkvežleitnantu un majoru formas tērpiem – izšūti ar metalizētiem zeltītas krāsas diegiem) ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un iešūtām dienesta pakāpes zīmēm. (Valsts policijas amatpersonu formas tērpiem uzpleču apmale apstrādāta ar 10 mm platu lentīti dzeltenā krāsā.) Mugurdaļa ar vīli. Uzpleču un apkakles apmales līdz atlokiem, kā arī sānu kabatu pārloki (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu formas tērpiem – arī krūšu kabatu pārloki) un piedurknes 100 mm no galiem apstrādātas ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes amatpersonu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. Uz kreisās piedurknes izšūta iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma; emblēma un speciālās dienesta pakāpes uz uzpleča vai uzpleču pārvalka izšūtas ar metalizētiem zeltītas krāsas diegiem. Apkakles stūros – zīmotne "LV" ar iekšējo apdari tumši sarkanā krāsā. Valsts robežsardzei – zīmotne stilizēta burta R veidā. (19.attēls)

 

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām, izņemot Valsts robežsardzes amatpersonas

Valsts robežsardzes amatpersonām

19.attēls

16. Vīriešu parādes bikses (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

24. Bikses ar piešūtu jostu. Uz jostas – astoņas cilpas un divi savilktņi. Priekšpuse ar divām ielocēm (pa vienai katrā pusē), atsevišķi piegrieztām sānu daļām un kabatām sānu vīlēs. Mugurdaļa ar divām iešuvēm un vienu kabatu ar līstīti un pogu. Uz bikšu ārējās vīles – divas 20 mm platas uzšuves karmīnsarkanā krāsā. (20.attēls)

20.attēls

17. Sieviešu žakete (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

25. Pieguloša silueta žakete ar nobīdīto divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un četrām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Valsts robežsardzes amatpersonu žaketēm – puspieguloša silueta auduma žakete ar nobīdīto divu pogu (diametrs – 22 mm) aizdari un divām apdares pogām (diametrs – 22 mm). Priekšpuse ar četrām iešuvēm un divām iegrieztām sānu kabatām ar pārlokiem. Kreisajā pusē augšā – iegrieztā kabata ar līstīti. Labajā pusē kreisās krūšu kabatas līmenī – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Mugurpuse ar vīli. Iešūtas divvīļu piedurknes. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma; emblēma un speciālās dienesta pakāpes uz uzpleča vai uzpleču pārvalka izšūtas ar metalizētiem zeltītas krāsas diegiem. Elkoņa vīle beidzas ar šķēlumu un trim apdares pogām (diametrs – 14 mm). Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūta atlokāma apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Apkakles stūros – zīmotne "LV". Valsts robežsardzes amatpersonu formas tērpiem – zīmotne stilizēta burta R veidā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Iekšējās drošības biroja amatpersonu formas tērpiem uzpleču un apkakles apmales līdz atlokiem apstrādātas ar apmalojumu karmīnsarkanā krāsā. Valsts robežsardzes amatpersonu parādes žaketes uzpleču un apkakles apmales līdz atlokiem apstrādātas ar apmalojumu gaiši zaļā krāsā. Valsts policijas amatpersonu parādes žaketes uzpleču apmale apstrādāta ar 10 mm platu lentīti dzeltenā krāsā. Uzpleču un apkakles apmales līdz atlokiem, kā arī kabatu pārloki un piedurknes 100 mm no to galiem apstrādātas ar apmalojumu karmīnsarkanā krāsā. (21.attēls)

 

 

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, izņemot Valsts robežsardzes amatpersonas

 

Valsts robežsardzes amatpersonām

21.attēls

18. Sieviešu svārki (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

26. Svārki ar oderi, vidukļa līnijā piešūtu jostu un rāvējslēdzēja aizdari, mugurpuses vīlē uz jostas – vienas pogas aizdare. Priekšpuse ar divām iešuvēm. Mugurpuse ar divām iešuvēm, vīli un šķēlumu. Valsts robežsardzes amatpersonu svārkiem uz jostas piecas cilpas. (22.attēls)

 

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, izņemot Valsts robežsardzes amatpersonas

 

Valsts robežsardzes amatpersonām

22.attēls

19. Sieviešu blūze (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

27. Pieguloša silueta blūze ar vienrindas piecu pogu (diametrs – 14 mm) aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu (diametrs – 14 mm) uz apkakles stāvdaļas, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) katrā pārlokā, uzpleču pārvalkiem un īsām vai garām piedurknēm. Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Virs labās krūšu kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). (23.attēls)

 

23.attēls

 

28. Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām – virs svārkiem valkājama blūze ar vienrindas četru pogu aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu katrā pārlokā, ar uzplečiem, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs – piepogājams ar vienu pogu, un īsām vai garām piedurknēm. Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūtas vienvīles piedurknes (blūze ar garām piedurknēm – ar piešūtu aproci un vienas pogas aizdari). Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Blūzes apakšmala ar jostu un divu pogu aizdari. (24.attēls)

24.attēls

20. Sieviešu blūze ar īsām piedurknēm (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

29. Blūze ar piecu pogu aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas. Priekšpuse ar uzšūtām krūšu kabatām un pārloku ar vienu pogu. Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūtas īsas vienvīles piedurknes. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar pārvalkiem, vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Virs kreisās kabatas – uzšuve ar iestādes nosaukumu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Valsts policijas amatpersonu blūzēm priekšpusē zem apkakles iešūtas divas pogas kaklasaites stiprināšanai. (25.attēls)

25.attēls

21. Sieviešu blūze ar garām piedurknēm (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

30. Blūze ar piecu pogu aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas. Priekšpuse ar uzšūtām krūšu kabatām un pārloku ar vienu pogu. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Virs kreisās kabatas – uzšuve ar iestādes nosaukumu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūtas vienvīles piedurknes ar piešūtu aproci un vienas pogas aizdari. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar pārvalkiem, vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Valsts policijas amatpersonu blūzēm priekšpusē zem apkakles iešūtas divas pogas kaklasaites stiprināšanai. (26.attēls)

26.attēls

22. Vīriešu krekls ar garām piedurknēm (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

31. Krekls ar septiņu pogu aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas. Priekšpuse ar uzšūtām krūšu kabatām un pārloku ar vienu pogu. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Virs kreisās kabatas – uzšuve ar iestādes nosaukumu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūtas vienvīles piedurknes ar piešūtu aproci un vienas pogas aizdari. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar pārvalkiem, vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. (27.attēls)

27.attēls

 

32. Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām – virs biksēm valkājams virskrekls ar vienrindas četru pogu aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu katrā pārlokā, ar uzplečiem, kuru viens gals iešūts piedurknes vīlē, bet otrs piepogājams ar vienu pogu, un īsām vai garām piedurknēm. Iešūtas vienvīles piedurknes. Virskreklam ar garām piedurknēm piešūta aproce un vienas pogas aizdare. Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Virskrekla apakšmala ar jostu un divu pogu aizdari. (28.attēls)

28.attēls

23. Vīriešu krekls ar īsām piedurknēm (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

33. Krekls ar septiņu pogu aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas. Priekšpuse ar uzšūtām krūšu kabatām un pārloku ar vienu pogu. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Virs kreisās kabatas – uzšuve ar iestādes nosaukumu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūtas vienvīles piedurknes. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar pārvalkiem, vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. (29.attēls)

29.attēls

24. Polo krekls 

 

34. Valsts policijai – tumši zilas vai baltas krāsas trikotāžas polo krekls ar īsām iešūtām piedurknēm, vienrindas triju pogu (diametrs – 14 mm) aizdari pa aizdarsloksni, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) katrā pārlokā. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar pārvalkiem, vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu. Krekla mugurdaļā plecu līmenī gaismu atstarojošs uzraksts "POLICIJA". Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma, uz labās piedurknes var būt struktūrvienības emblēma. (30.attēls)

30.attēls

34.1 Iekšējās drošības birojam – baltas krāsas trikotāžas polo krekls ar īsām iešūtām piedurknēm, vienrindas triju pogu (diametrs – 14 mm) aizdari pa aizdarsloksni, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) katrā pārlokā. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar pārvalkiem, vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu. Uz kreisās piedurknes – iestādes emblēma. (30.1 attēls)

30.1 attēls

35. Valsts robežsardzei – tumši zaļas, melnas vai baltas krāsas trikotāžas polo krekls ar īsām iešūtām piedurknēm, vienrindas triju pogu aizdari pa aizdarsloksni. Iešūta apkakle. Krekla priekšdaļā krūšu līmenī uzšūtas divas simetriskas sešstūra krūškabatas ar rāvējslēdzēju. Virs krūšu kabatām katrā pusē 5 mm attālumā uzšūta 120 mm gara un 20 mm plata melna līplente – vieta uzvārda uzšuvei un iestādes uzšuvei. Abos plecgalos iešūts taisnstūra uzplecis. Tā vaļīgais trijstūrgals piepogājams plecvīlei ar pogu. Gar apkakles, uzpleču, kabatu, pārloku, piedurkņu atloku griezto malu, apdarloksnes ārmalām stepēta 3–5 mm plata nošuve. (31.attēls)

31.attēls

25. Sieviešu veste (Valsts robežsardzes amatpersonām)

 

36. Tumši zaļa puspieguloša silueta veste ar reljefu griezumu priekšpusē un vienrindas triju pogu (diametrs – 12 mm) aizdari. V veida kakla izgriezums. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Trīs iegrieztas kabatas ar līstīti – divas sānu un kreisajā pusē krūšu līmenī. Mugurpuse puspieguloša griezuma, vidukļa daļā dekoratīva josta ar divām pogām (diametrs – 12 mm). (32.attēls)

32.attēls

26. Kaklasaite (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

37. Kaklasaite karmīnsarkanā krāsā. (33.attēls)

33.attēls

27. Sieviešu kaklasaite (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

38. Dubultšuvuma kaklasaite karmīnsarkanā krāsā ar baltu lenti pa vidu. Piepogājama ar divām pogām. (34.attēls)

34.attēls

28. Kaklasaites saspraude (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

39. Metāla saspraude (garums – 60 mm, platums – 5 mm):

39.1. Valsts policijas, Iekšējās drošības biroja un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu formas tērpiem – vidū 11 mm plats un 11 mm augsts vairogs, pa diagonāli – valsts karoga krāsu salikums, virs vairoga – trīs 3 mm augstas piecstaru zvaigznes zelta krāsā (35. attēls);

39.2. Valsts robežsardzes amatpersonu formas tērpiem – 20 mm attālumā no labās puses 13 mm plats un 15 mm augsts vairogs zaļā (kuģošanas līdzekļu amatpersonām – melnā) krāsā ar 1 mm platu zelta krāsas apmali. Vairoga vidū stilizēts burts R zelta krāsā, no vairoga uz abām pusēm 10 mm garas un 5 mm platas ozollapas (36.attēls);

39.3. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu formas tērpiem – no vidus pa labi – dzeltena astoņstaru zvaigzne (platums – 20 mm). Zvaigznes centrā – dzeltens aplis (diametrs – 10 mm), aiz kura malām redzamas sarkanas grieķu krusta daļas, apļa centrā uz melna fona sakrustoti cirvīši dzeltenā krāsā, virs kuriem 3 mm plats un 3,5 mm augsts vairogs ar zilu trijstūri centrā, zem vairoga un cirvīšiem horizontāli, puslokā uz leju izliekta sarkanbaltsarkana lente ar pārlocītām un trijstūrī iegrieztām sānu malām (37.attēls).

35., 36. un 37.attēls

29. Sieviešu kakla apsējs (Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonām)

 

40. Divkārtīgs figurāls kakla apsējs karmīnsarkanā krāsā. Gar kakla apsēja taisno malu 2 cm attālumā ar divām taisnām šuvēm katrā malā piešūta 8 mm plata balta ripsa lente. Kakla apsēja garums – 90 cm, platums platākajā vietā – 10 cm. (38.attēls)

38.attēls

30. Sieviešu kakla apsēja saspraude (Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonām)

 

41. Dzeltena metāla gredzenveida saspraude (platums - 5 mm, diametrs - 18 mm). Valsts robežsardzei saspraudes priekšējā daļā - 13 mm plats un 15 mm augsts vairogs zaļā krāsā ar 1 mm platu dzeltenu apmali. Vairoga vidū - stilizēts burts R dzeltenā krāsā. No vairoga uz abām pusēm - 10 mm garas un 5 mm platas ozollapas. (39.attēls)

39.attēls

31. Zeķes (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

42. Zeķes tumši zilā, zaļā vai melnā (sievietēm – gaiši brūnā) krāsā. Sievietēm zeķbikses gaiši brūnā krāsā.

32. Cimdi (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

43. Ādas cimdi melnā krāsā vai adīti cimdi tumši zilā, zaļā, brūnā vai melnā krāsā.

33. Šalle (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

44. Adīta šalle tumši zilā, zaļā, brūnā vai melnā krāsā. Platums – 20 cm, garums – 120 cm.

34. Ieročjosta un siksna (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

45. Ieročjosta un siksna melnā vai tumši brūnā krāsā. Platums – 50 mm. Bikšu siksna – ādas vai sintētiska materiāla siksna melnā vai tumši brūnā krāsā. Platums – 25 mm.

35. Parādes josta (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

46. Dzeltena auduma lente ar ieaustu apmalojumu un zīmējumu karmīnsarkanā krāsā, Valsts robežsardzes amatpersonu (izņemot kuģošanas līdzekļu amatpersonas) formas tērpiem – gaiši zaļā krāsā. Valsts robežsardzes kuģošanas līdzekļu amatpersonām – melna bez zīmējuma un ar iekšpusē apšūtu melnu korsāžas lenti. Ovāla sprādze no dzeltena metāla ar reljefu simetrisku ozollapu dekoru un mazā Latvijas valsts ģerboņa attēlu. Valsts robežsardzes amatpersonām – josta papildināta ar divām maksts turētāja piekabināmām lentēm, uz katras lentes divas ovālas sprādzes no dzeltena metāla ar reljefu simetrisku ozollapu dekoru un mazā valsts ģerboņa attēlu. Pie vienas no divām maksts turētāja piekabināmām lentēm piestiprināta ķēde ar dzeltena metāla āķīti. (40.attēls)

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām, izņemot Valsts robežsardzi

Valsts robežsardzes amatpersonām, izņemot kuģošanas līdzekļu amatpersonas

Valsts robežsardzes kuģošanas līdzekļu amatpersonām

40.attēls

36. Pulovers (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

47. Adīts pulovers. Uz pleciem un piedurknēm – auduma uzšuves. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Uz piedurknēm virs elkoņiem uzšūtas kabatas. Uz kreisās piedurknes kabatas – dienesta emblēma. Valsts robežsardzes amatpersonām uz labās piedurknes - struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma. Krūšu daļas labajā pusē kakla izgriezuma apakšdaļas līmenī – uzšuve ar uzvārdu (izņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldi). Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām – krūšu daļas kreisajā pusē kakla izgriezuma apakšdaļas līmenī izšūts uzraksts "LR TM IeVP" dzeltenā krāsā. Burtu augstums – 2 cm, uzraksta platums – 8 cm. Valsts robežsardzes amatpersonām – apaļš kakla izgriezums. Uzvārda uzšuve izvietota pulovera priekšā, skaitot vienu ceturtdaļu pulovera garuma no labā pleca vīles uz leju. (41.attēls)

41.attēls

37. Ziemas cepure (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

48. Cepure ar ūdensnecaurlaidīga auduma virsdaļu un piepogājamu melnu kažokādas uzmali (pulkvežu cepurēm – karakulādas uzmale melnā krāsā) un nagu, virs naga piestiprināta melna siksniņa (Valsts robežsardzes pulkvežiem, pulkvežleitnantiem, majoriem, kapteiņiem, virsleitnantiem un leitnantiem – pīta dekoratīva aukliņa zelta krāsā), priekšpuses vidū – kokarde (42.attēls). Valsts policijas amatpersonām adīta ziemas cepure ar kokardi priekšpuses vidū. Valsts robežsardzes lauka formas ziemas cepure ir adīta. (43.attēls)

42.attēls

43.attēls

 

49. Ģenerāļiem – cepures priekšējā un aizmugurējā siena, virsdaļa un karakulādas uzmale melnā krāsā. Karakulādas uzmale piepogājama ar spiedpogām. Cepures augšējās daļas apmale apstrādāta ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu cepurēm – gaiši zaļā) krāsā. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām piestiprināta pīta dekoratīva aukliņa zelta krāsā. Cepures priekšgalā nags, kurš apšūts ar ozollapu dekoru zelta krāsā. Cepures priekšpuses vidū – kokarde ar krāsainu lielā valsts ģerboņa attēlu. (44.attēls)

44.attēls

38. Sieviešu vasaras cepure (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

50. Ovālas formas cepure ar nagu. Priekšējā daļā - melna siksniņa, kas galos piestiprināta ar divām pogām. Priekšpuses vidū - kokarde. Valsts policijas amatpersonu cepurēm sānsienu pamatnes vīlē - apmalojums (2 mm) karmīnsarkanā krāsā (45.attēls). Valsts policijas amatpersonu parādes cepurēm priekšējā daļā - pīta dekoratīvā aukliņa zelta krāsā, kas galos piestiprināta ar divām pogām (diametrs - 14 mm) (46.attēls). Valsts robežsardzes amatpersonām - cepure tumši zaļā krāsā (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Iekšējās drošības biroja amatpersonām – melnā krāsā), ovālas formas, ar dubultu stiprinātu uzlocītu apmali. Sānsienas pamatnes vīlē apmalojums gaiši zaļā krāsā, platums - 2 mm. Priekšpuses vidū - kokarde. Cepures priekšējā daļā - melna siksniņa (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts robežsardzes pulkvežiem, pulkvežleitnantiem, majoriem, kapteiņiem, virsleitnantiem un leitnantiem - pīta dekoratīva aukliņa zelta krāsā), kas galos piestiprināta ar divām pogām (diametrs - 14 mm). Cepures iekšpusē apakšmala apšūta ar 3-4 cm platu ripsa lenti. (47.attēls)

 


Vasaras cepure Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, izņemot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu
45.attēls


Parādes vasaras cepure Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, izņemot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu
46.attēls


 

Vasaras cepure Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Iekšējās drošības biroja amatpersonām
47. attēls

39. Laiviņcepure (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

51. Cepure, ko veido divas sānsienas, pamatne un uzmale. Sānsienu pamatnes vīlē un gar uzmales malu – apmalojums karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes amatpersonu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. Priekšpuses vidū – kokarde. (48.attēls)

48.attēls

40. Berete (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

52. Filca berete attiecīgajam dienestam atbilstošā formas tērpa krāsā. Priekšpuses vidū – kokarde. (49.attēls)

52.1 Filca berete pelēkā krāsā amatpersonām, kuras pilda dienesta pienākumus Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonā. Priekšpuses vidū – kokarde. (49.attēls)

52.2 Filca berete zaļā krāsā amatpersonām, kuras pilda dienesta pienākumus Valsts policijas Pretterorisma vienībā "OMEGA". (49.attēls)

 

49.attēls

41. Vasaras cepure (naģene) (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

53. Cepure ar ovālas formas augšējo daļu, pamatni un apmali. Priekšpusē – nags. Augšējās daļas šķautnes apmale un augšējās daļas stiprinājuma vieta pie pamatnes apstrādāta ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes amatpersonu formas tērpiem – gaiši zaļā) krāsā. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām (diametrs – 14 mm) sānos piestiprināta pīta dekoratīvā aukliņa zelta krāsā. Pamatnes priekšpuses vidū – kokarde. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pulkvežiem, pulkvežleitnantiem un majoriem parādes cepurei – balts apvalks. (50.attēls)

 

50.attēls

 

54. Ģenerāļiem – cepure ar ovālas formas augšējo daļu, pamatni un apmali. Priekšpusē nags, kurš apšūts ar ozollapu dekoru zelta krāsā. Augšējās daļas šķautnes apmale un augšējās daļas stiprinājuma vieta pie pamatnes apstrādāta ar apmalojumu karmīnsarkanā (Valsts robežsardzes ģenerāļu cepurēm – gaiši zaļā) krāsā. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām (diametrs – 14 mm) piestiprināta pīta dekoratīva aukliņa zelta krāsā. Pamatnes priekšpuses vidū – kokarde ar krāsainu lielā valsts ģerboņa attēlu. (51.attēls)

 

51.attēls

42. Žokejcepure (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

55. Auduma žokejcepure ar pagarinātu nagu un dekoratīvu pogu augšējā daļā, virs naga – ar divām pogām sānos piestiprināta pīta dekoratīvā aukliņa melnā krāsā, priekšpuses vidū – kokarde (52.attēls). Valsts robežsardzes amatpersonām – auduma žokejcepure ar pagarinātu nagu, priekšpuses vidū – kokarde (53.attēls).

 

 

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām, izņemot Valsts robežsardzi

52.attēls

 

Valsts robežsardzes amatpersonām

53.attēls

43. Kokarde (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

56. Mazliet ieliekta dzeltena metāla vai uz auduma izšūta vai presēta kokarde ar ozollapu vainagā ietvertu uz priekšu izvirzītu mazā valsts ģerboņa attēlu. Mazais valsts ģerbonis var būt krāsains. Kokardes garums – 50 mm, augstums – 30 mm. (54.attēls)

54.attēls

57. Ģenerāļiem – mazliet ieliekta dzeltena metāla kokarde ar krāsainu lielā valsts ģerboņa attēlu. Kokardes garums – 57 mm, augstums – 43 mm. (55.attēls)

55.attēls

44. Akselbantes (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

58. Akselbantes no auklām dzeltenā (zelta) krāsā ar zeltītiem metāla uzgaļiem. (56.attēls)

56.attēls

45. Lietusmētelis (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

59. Brīva silueta ūdensnecaurlaidīga auduma mētelis ar piešūtu kapuci. Priekšpuse ar septiņu spiedpogu aizdari, iegrieztām sānu kabatām un diviem roku izgriezumiem ar spiedpogu. Iešūtas vienvīles piedurknes. Uz piedurknēm un lietusmēteļa apakšējā daļā – gaismu atstarojoša lente. Valsts policijas amatpersonu lietusmēteļiem mugurdaļā plecu līmenī izvietots uzraksts "POLICIJA". (57.attēls)

57.attēls

46. Apmetnis (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām)

 

60. Ūdensnecaurlaidīga auduma apmetnis ar atlokāmu apkakli un kapuci, kas piepogāta ar četrām pogām. Priekšpuse ar iegriezumu, aizpogājama ar piecām pogām. Priekšpusē – rokām divi izgriezumi, kas aizpogājami ar divām pogām.

47. Lauka formas tērps Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām

 

61. Vasaras lauka formas tērps – vasaras kostīms attiecīgajam dienestam atbilstošā krāsā, apakškrekls ar īsām piedurknēm, saišu zābaki, vasaras cepure un ieroču josta.

 

62. Ziemas lauka formas tērps – ziemas kostīms attiecīgajam dienestam atbilstošā krāsā, saišu zābaki, ziemas cepure, ieroču josta, šalle un cimdi.

 

48. Vasaras formas tērps (Valsts policijas amatpersonām)

 

63. Auduma virsjaka tumši zilā krāsā. Piecu vienrindas pogu slēptā aizdare un viena poga uz apkakles stāvdaļas, virsjakas priekšdaļā divas uzšūtas kabatas ar pārloku. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu. Virs kreisās kabatas – uzšuve ar iestādes nosaukumu. Mugurdaļa ar atdaļu, zem atdaļas plecu līmenī gaismu atstarojošs uzraksts "POLICIJA", uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu. Iešūtas divvīļu garās piedurknes. Piedurknes ar piešūtu aproci ar vienu pogu. (58.attēls)

 

58.attēls

64. Auduma bikses tumši zilā krāsā. Viduklī piešūta josta ar astoņām cilpām un diviem savilktņiem, aizdare ar rāvējslēdzēju un divām pogām. Priekšdaļā divas iegrieztas sānu kabatas. Bikšu sānu daļā divas uzšūtas kabatas ar pārloku. Bikšu ceļgala vietā uzšūti pastiprinājumi no tāda paša auduma, mugurdaļā viena iegriezta kabata ar pārloku. (59.attēls)

59.attēls

 

65. Auduma veste tumši zilā krāsā, taisna griezuma, ar šķēlumiem sānu vīlēs. Virs labās kabatas – uzšuve ar uzvārdu. Aizdare ar rāvējslēdzēju un aizdarsloksni, kas aizveras ar līplenti. Vestes priekšdaļas ārpusē – deviņas kabatas ar pārloku, sešas aizveras ar regulējamām sloksnēm uz līplentes un trīs ar pārlokiem, kas aizveras ar līplentēm. Vestes priekšdaļas iekšpusē ir divas kabatas, sānu daļā uz vīlēm divi platuma regulatori. Aizmugurē – uzraksts "POLICIJA" – 280 x 65 mm. Vestes kakla izgriezums, rokriņķi un apakšmala apšūta ar apdares lenti pieskaņotā krāsā. (60.attēls)

60.attēls

49. Dežūrformas komplekts (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonām)

 

66. Virskrekls no auduma melnā krāsā. Taisna silueta, ar vienrindas piecu pogu aizdari (slēptu) pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas. Jakas priekšdaļā – divas uzšūtas kabatas ar pārloku. Virs katras kabatas – līplente (120 x 20 mm) uzšuvju piestiprināšanai. Jakas abos plecu galos iešūts uzplecis (garums – 130 mm un platums – 40 mm), kurš piepogāts ar vienu pogu. Mugurdaļā atsevišķi piegriezta plecu daļa, no kuras iešūtas divas vertikālas brīvas ieloces. Ieloces ārmala stepēta ar divām paralēlām nošuvēm 2 mm un 7 mm attālumā no to kontūrmalas. Uz kreisās piedurknes 70 mm no pleca gala piešūta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta emblēma. (61.attēls)

 

67. Bikses no auduma melnā krāsā ar rāvējslēdzēja aizdari un vienu pogu uz jostas. Uz 40 mm platas jostas – astoņi jostas turētāji un divi savilktņi. Priekšpusē – divas iegrieztas sānu kabatas un ceļgalu līmenī uzšūtas 250 mm augstas tāda paša auduma uzlikas. Uz abām bikšu starām simetriski pret sānu vīli uzšūta kabata ar pārloku, aizpogājama ar vienu pogu. Mugurpusē 90 mm attālumā no jostas – viena iegriezta kabata ar pārloku, aizpogājamu ar vienu pogu. (62.attēls)

 

68. Taisna silueta polo krekls ar īsām piedurknēm vai taisna silueta trikotāžas krekls ar īsām piedurknēm. Polo krekla priekšpusē – aizdare ar trim pogām, atsevišķi piešūta apkakle. Priekšpuses kreisajā pusē izšūta atšķirības zīme vai pilns nosaukums "Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests". Taisna silueta trikotāžas kreklam apaļš kakla izgriezums. Priekšpuses kreisajā pusē izšūta atšķirības zīme vai pilns nosaukums "Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests". (63.attēls)

61.attēls

62. un 63.attēls

50. Speciālais apģērbs (Ieslodzījuma vietu pārvaldes ieslodzījuma vietu amatpersonām, kas veic apsardzes un uzraudzības funkcijas)

 

69. Auduma virsjaka tumšā haki krāsā. Piecu vienrindas pogu slēptā aizdare un viena poga uz apkakles stāvdaļas, virsjakas priekšdaļā divas uzšūtas kabatas ar pārloku. Mugurdaļa ar atdaļu un pretieloci pa viduslīniju, uz plecu vīlēm uzpleči ar vienu pogu. Iešūtas divvīļu garās piedurknes ar elkoņu vietā uzšūtiem pastiprinājumiem no tāda paša auduma un uzšūtām kabatām ar pārloku. Piedurknes ar piešūtu aproci ar vienu pogu. (64.attēls)

 

64.attēls

 

70. Auduma bikses tumšā haki krāsā. Viduklī piešūta josta ar astoņām cilpām un diviem savilktņiem, aizdare ar rāvējslēdzēju un divām pogām. Priekšdaļā divas iegrieztas sānu kabatas. Bikšu sānu daļā divas uzšūtas kabatas ar pārloku, bikšu priekšdaļas centra līnija nošūta ar 0,1 mm vīli. Bikšu ceļgala vietā uzšūti pastiprinājumi no tāda paša auduma, mugurdaļā viena iegriezta kabata ar pārloku. (65.attēls)

65.attēls

51. Speciālais apģērbs (Ieslodzījuma vietu pārvaldes medicīnas amatpersonām)

 

71. Virsvalks baltā krāsā no auduma (mazgāšanas režīms – 70 oC, noturīgs pret dezinficējošu šķīdumu). Puspieguloša vai taisna piegriezuma virsvalks ar V veida kakla izgriezumu, piecu pogu aizdari, trim uzšūtām kabatām (divas sānu kabatas un viena krūšu kabata) un garām piedurknēm.

51.1 Kombinezons (Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta amatpersonām)

71.1 Kombinezons – no kokvilnas auduma (tips Rib-Stop) olīvkrāsā. Kombinezona priekšpusē – aizdare ar divpusēju rāvējslēdzēju, josta regulējama ar Velcro tipa lentes aizdari. Piedurkņu manšetes regulējamas ar rāvējslēdzēju vai Velcro tipa lentes aizdari. Uz kreisās piedurknes – kabata dokumentiem ar uzšūtām kabatiņām pildspalvām. Uz krūtīm – divas iešūtas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Kombinezona bikšu daļas sānu vīlēs – divas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Kombinezona bikšu daļas augšstilba zonā – divas uzšūtas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari un kabatiņa nazim. Bikšu lejasdaļā (aizmugurē) – divas uzšūtas sānu kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Virs krūšu kabatām un uz piedurknēm piešūtas Velcro tipa lentes "cilpiņu" daļas emblēmu stiprināšanai. Kombinezona priekšējā labajā pusē – Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta atpazīšanas zīme, kombinezona priekšējā kreisajā pusē – pilota identifikācijas zīme, uz kombinezona kreisās piedurknes – Valsts robežsardzes emblēma. (65.attēls)

65.1 attēls

52. Apavi (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

72. Apavi – melnā krāsā.

 

73. (Svītrots ar MK 17.04.2012. noteikumiem Nr.276)

 

74. (Svītrots ar MK 17.04.2012. noteikumiem Nr.276)

 

75. (Svītrots ar MK 17.04.2012. noteikumiem Nr.276)

53. Pogas (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

76. Poga (diametrs – 22 mm) no dzeltena oksidēta metāla. Uz pogas – reljefs mazā valsts ģerboņa attēls un 1 mm plata apmale. (66.attēls)

 

77. Poga (diametrs – 14 mm) no dzeltena oksidēta metāla. Uz pogas – reljefs mazā valsts ģerboņa attēls un 2 mm plata apmale. (67.attēls)

66. un 67.attēls

54. Uzpleči (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

78. Uzpleči (platums – 40 mm, garums – 100–140 mm) izgatavoti no auduma attiecīgā formas tērpa krāsā un piestiprināti pie apģērba ar pogu (diametrs – 14 mm). Uzpleču pārvalki izgatavoti no auduma attiecīgā formas tērpa krāsā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Iekšējās drošības biroja amatpersonu formas tērpiem uzpleču apmales apstrādātas ar apmalojumu karmīnsarkanā krāsā, bet minētā dienesta un biroja pulkvežiem, pulkvežleitnantiem un majoriem – parādes formas tērpiem izšūtas atšķirības zīmes ar metalizētiem zeltītas krāsas diegiem. Valsts policijas amatpersonu parādes (svētku) formas tērpa uzpleču apmales apstrādātas ar apmalojumu karmīnsarkanā krāsā, uzšūtu zeltītas krāsas lentīti (platums – 10 mm), atšķirības zīmes izšūtas ar metalizētiem zeltītas krāsas diegiem.

55. Dienesta pakāpju atšķirības zīmes (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

79. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām uz uzplečiem ir šādas dienesta pakāpju atšķirības zīmes:

79.1. ierindniekam – nav atšķirības zīmju (68.attēls);

 

68.attēls

 

79.2. Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes koledžas kadetam un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas kadetam – uzpleča vidū visā tā garumā pa horizontāli 10 mm plata dzeltena josla (69.attēls);

69.attēls

79.3. kaprālim – 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli viena 10 mm plata dzeltena josla (70.attēls);

70.attēls

 

79.4. seržantam – 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli divas 10 mm platas dzeltenas joslas (71.attēls);

71.attēls

 

79.5. virsseržantam – 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli viena 20 mm plata dzeltena josla (72.attēls);

72.attēls

79.6. virsniekvietniekam – 17 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli viena 10 mm plata dzeltena josla un viena 3 mm augsta dzeltena metāla zīmotne nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (73.attēls);

 

73.attēls

 

79.7. leitnantam – divas 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (74.attēls);

 

74.attēls

79.8. virsleitnantam – 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (75.attēls);

 

75.attēls

 

79.9. kapteinim – četras 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (76.attēls);

76.attēls

 

79.10. majoram – viena 5 mm augsta dzeltena metāla zīmotne astoņstaru zvaigznes veidā. Šķautnes ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (77.attēls);

77.attēls

 

79.11. pulkvežleitnantam – divas 5 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes astoņstaru zvaigznes veidā. Šķautnes ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (78.attēls);

78.attēls

 

79.12. pulkvedim – trīs 5 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes astoņstaru zvaigznes veidā. Šķautnes ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (79.attēls);

 

79.attēls

 

 

79.13. ģenerālim – pīne no četrām zelta krāsas auklām (80.attēls).

 

80.attēls

56. Emblēmas (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

80. Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēm un Ieslodzījuma vietu pārvaldei ir šādas emblēmas:

80.1. Valsts policijai un Valsts policijas koledžai – vairogveida emblēma ar zīmējumu dzeltenā un baltā krāsā uz melna fona. Emblēmas centrā baltā aplī (diametrs – 60 mm) dzeltens auseklītis, uz kura izvietots balts zobens ar lejup vērstu asmeni. Emblēmas augstums – 110 mm, platums platākajā daļā – 105 mm. Uz emblēmas uzraksts ar dzelteniem burtiem – "LATVIJAS VALSTS", ar baltiem burtiem – "POLICIJA" (81.attēls);

81.attēls

 

80.2. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžai – vairogveida emblēma ar 2 mm platu līnijas kontūru dzeltenā krāsā gar malu uz melna fona, majoru, pulkvežleitnantu, pulkvežu parādes formas tērpiem – vairogveida emblēma uz balta fona. Emblēmas augstums 110 mm, platums platākajā daļā – 105 mm. Augšējā daļā uzraksts ar tumši sarkaniem burtiem – "VALSTS UGUNSDZĒSĪBAS UN GLĀBŠANAS DIENESTS". Emblēmas centrā izvietota dzeltena astoņstaru zvaigzne (platums – 60 mm). Zvaigznes centrā – sarkans aplis (diametrs – 24 mm, malu platums – 2 mm), aiz kura malām redzamas tumši sarkanas grieķu krusta daļas. Apļa centrā uz dzeltenu krustotu cirvīšu fona izvietots vairogs ar sarkanām malām (malu platums – 2 mm). Vairoga centrā uz oranža fona izvietots vienādmalu trijstūris zilā krāsā. Zem vairoga un cirvīšiem horizontāli, puslokā uz leju izliekta sarkanbaltsarkana lente ar pārlocītām un trijstūrī iegrieztām sānu malām (82.attēls);

82.attēls

 

80.3. Ieslodzījuma vietu pārvaldei – emblēma uz formas tērpa kreisās piedurknes, augstums – 100 mm, platums – 70 mm. Emblēmas pamatne tumši zaļā krāsā, gar tās malu 2 mm plata kontūra, bet centrā – saule, kuras stari iespīd logā. Apakšējā daļā uzraksts – "IeVP". Kontūra, centra zīmējums un uzraksts – dzeltenā krāsā (83.attēls);

83.attēls

 

80.4. Ieslodzījuma vietu pārvaldes Speciālajai mobilajai operatīvajai vienībai "Vairogs" – emblēma pie speciālā formas tērpa kreisās piedurknes 10 cm attālumā no pleca vīles. Emblēmai ir vairoga forma ar izliektu augšējo malu un ieapaļām sānu malām, kuras pa centrālo vertikālo asi veido konusu, kas ir arī vairoga apakšējais stūris. Emblēmas izmēri: pa vertikāli (no augstākā punkta līdz zemākajam) – 110 mm, pa horizontāli (platākajā vietā attālums starp augšējiem stūriem) – 85 mm. Emblēmas pamatne ir karmīnsarkanā krāsā. Gar emblēmas malu – 2 mm plata melna kontūra, augšējā daļā uzraksts ar gaiši brūnas krāsas burtiem "VAIROGS", kas no emblēmas centrālās daļas atdalīts ar melnu 2 mm platu līniju. Zem atdalošās melnās līnijas centrā uz divu zaļas krāsas ozolzaru fona trīs gaiši brūnas krāsas piecstaru zvaigznes un ar asmeni lejup vērsts zobens. Emblēmas lejas daļas konusā – dzeltena uzlecoša saule (84.attēls);

84.attēls

 

80.5. (svītrots ar MK 21.11.2018. noteikumiem Nr. 709);

 

80.6. Valsts robežsardzei – emblēma ar 2 mm platu kontūru dzeltenā krāsā gar malu. Emblēmas augstums – 97 mm, platums platākajā daļā – 75 mm, šaurākajā – 55 mm. Vairoga augšējā daļā – trīs zvaigznes dzeltenā krāsā uz melna fona. Vidusdaļā – valsts robežstabs ar svītrotu dalījumu sarkanā un baltā krāsā (vienādā platumā). Kreisajā pusē robežstabam – sarkans lauva, labajā pusē – sudraba grifs, abi ar ķetnām tur uzslieto robežstabu. Lauvas un grifa mēle – dzeltenā krāsā. Zem lauvas un grifa, kā arī zem valsts robežstaba pamatnes – ozolzaru vītne zaļā krāsā. Apakšējā daļā – sarkanbaltsarkana lente (86.attēls);

86.attēls

 

80.7. (svītrots ar MK 12.01.2010. noteikumiem Nr.25);

80.8. (svītrots ar MK 21.11.2018. noteikumiem Nr. 709);

80.9. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljonam – emblēma pie speciālā formas tērpa labās piedurknes 10 cm attālumā no pleca vīles. Emblēmai ir vairoga forma. Emblēmas pamatne ir tumši pelēkā krāsā. Gar emblēmas malu – 3 mm plata sarkana kontūra. Emblēmas augstums – 102 mm, platums – 76 mm. Augšējā daļā uzraksts lokveidā ar melniem burtiem "VALSTS POLICIJAS RĪGAS REĢIONA PĀRVALDE", apakšējā daļā melniem burtiem – "SUB". Emblēmas centrā stilizēts lauvas galvas attēls divās krāsās – melnā un oranžā (augstums – 51 mm, platums – 54 mm). (88.attēls)

88.1 attēls

80.10. Valsts policijas pretterorisma vienībai "OMEGA" – emblēma pie speciālā formas tērpa labās piedurknes 10 cm attālumā no pleca vīles. Emblēmai ir apaļa forma, un tās centrā uz melna vairoga ir grieķu alfabēta burts "omega" zaļā krāsā. Vairoga augšējā daļā – stilizēts vanaga siluets sudraba krāsā. Zem vairoga – uzraksts "OMEGA" zaļā krāsā. Augšējā daļā – uzraksts "PRETTERORISMA VIENĪBA", apakšējā daļā – "LATVIJAS REPUBLIKA" un "VALSTS POLICIJA" baltā krāsā. Starp uzrakstiem simetriski izvietoti trīs Māras krusti baltā krāsā. (88.2 attēls)


88.2 attēls

80.11. Iekšējās drošības birojam – emblēma pie speciālā formas tērpa labās piedurknes 10 cm attālumā no pleca vīles. Emblēmai ir apaļa forma, un tās centrā izvietots stilizēts dzirnakmens sudraba krāsā. Augšējā daļā – uzraksts "IEKŠĒJĀS DROŠĪBAS BIROJS" sudraba krāsā, apakšējā daļā – uzraksts "LATVIJAS REPUBLIKA" sudraba krāsā. Apkārt emblēmai apmalojums sudraba krāsā. (88.3 attēls)

88.3 attēls

57. Uzšuves un atpazīšanas zīmes (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

81. Visu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām uz formas tērpa ir uzšuves melnā krāsā ar attiecīgās amatpersonas uzvārdu. Uzšuves garums – 100–150 mm, platums – 20 mm. Valsts robežsardzes amatpersonām – uzšuves garums – 120 mm, platums – 20 mm. Uzšuvei ir 2 mm plata dzeltena apmale un 12 mm (Valsts robežsardzes amatpersonām – 10 mm) augsti burti dzeltenā krāsā. Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām – plastikāta piespraude melnā krāsā ar attiecīgās amatpersonas uzvārdu. Piespraudes garums – 80–100 mm, platums – 15 mm. Piespraudei 1 mm attālumā no malām 1 mm plata apmale zeltītā krāsā, bet piespraudes vidusdaļā izvietots amatpersonas vārda pirmais burts un uzvārds (10 mm augsti burti zeltītā krāsā). Piespraude stiprināma pie ziemas virsjakas, virsjakas, vīriešu žaketes, krekla, sieviešu blūzes – virs labās krūšu kabatas, bet pie sieviešu žaketes – labajā pusē kreisās krūšu kabatas līmenī.

 

82. Valsts policijas amatpersonām pie formas tērpa krekla virs kreisās kabatas ir krekla krūšu uzšuve melnā krāsā ar dzeltenu apmali un uzrakstu "POLICIJA". Uzšuves garums - 100 mm, platums - 20 mm, burtu augstums – 12 mm. (89.attēls)

89.attēls

 

83. Ceļu policijas, Kriminālpolicijas darbiniekiem, Valsts policijas koledžas un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas amatpersonām uz formas tērpa ir lokveida uzšuve – uz melna fona dzeltens uzraksts "CEĻU POLICIJA" (90.attēls), "KRIMINĀLPOLICIJA" (91.attēls), "PRETTERORISMA VIENĪBA OMEGA" (92.attēls), "KĀRTĪBAS POLICIJA" (93.attēls), "UGUNSDROŠĪBAS UN CIVILĀS AIZSARDZĪBAS KOLEDŽA" (95.attēls) vai "POLICIJAS KOLEDŽA" (96.attēls). Uzšuves garums – 150 mm, platums – 25 mm. Apkārt uzšuvei – 2 mm plata dzeltena apmale.

 

90.attēls

91.attēls

 

92.attēls

 

93.attēls

95.attēls

96.attēls

84. Ceļu policijas amatpersonām uz formas tērpa ir gaismu atstarojošas uzšuves.

 

85. Valsts robežsardzes amatpersonām uz formas tērpa krekla (blūzes) virs kreisās krūšu kabatas ir uzšuve melnā krāsā ar dzeltenu uzrakstu "ROBEŽSARDZE". Apkārt uzšuvei – 2 mm plata dzeltena apmale. Uzšuves garums 100–130 mm, platums – 20 mm. (97.attēls)

97.attēls

86. (Svītrots ar MK 12.01.2010. noteikumiem Nr.25)

87. Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta amatpersonām uz formas tērpa (virsjakas, žaketes, parādes žaketes, lauka formas virskrekla, kombinezona) ir Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta atpazīšanas zīme – krāsainas Valsts robežsardzes emblēmas un zeltītu spārnu kombinācija. Zīmes augstums – 24 mm, garums – 86 mm. Zīme izgatavota no dzeltena metāla vai izšūta uz auduma, vai presēta. (99.attēls)

99.attēls

87.1 Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta amatpersonām – izšūta pilota identifikācijas zīme ar attiecīgās amatpersonas dienesta pakāpi un uzvārdu. Zīme melnā krāsā ar 2 mm platu apmali dzeltenā krāsā. Zīmes augstums – 50 mm, platums – 90 mm, burtu augstums – 10 mm. Uzraksti izšūti dzeltenā krāsā. Zīmei piešūta Velcro stiprinājuma "āķīšu" daļa, komplektā ietilpst Velcro stiprinājuma "cilpiņu" daļa zīmes stiprināšanai pie kombinezona.

87.2 Iekšējās drošības biroja amatpersonām uz formas tērpa krekla virs kreisās krūšu kabatas ir uzšuve melnā krāsā ar dzeltenu apmali un uzrakstu "IDB". Uzšuves garums – 100 mm, platums – 20 mm, burtu augstums – 12 mm. (99.1 attēls)

99.1 attēls

58. Zīmotnes (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

88. Zīmotnes "LV" burtu augstums – 12 mm, platums – 10 mm, biezums – 3 mm. Burti apakšējā daļā savienoti. Burtu apmales – reljefas, vidusdaļa – padziļināta uz visu formas tērpu apkakļu stūriem (izņemot kreklu apkakles un kažokādas apkakles), zelta vai karmīnsarkanā krāsā. (100.attēls)

100.attēls

 

89. Ģenerāļu formas tērpiem – ozollapas formas zīmotne. Divas apakšējā daļā savienotas ar zelta krāsas diegiem izšūtas atšķirīga izmēra ozollapas. (101.attēls)

101.attēls

90. Valsts robežsardzes amatpersonu formas tērpiem – vairoga formas zīmotne zaļā (kuģošanas līdzekļu personālam – melnā) krāsā (platums – 13 mm, augstums – 15 mm) ar 1 mm platu zelta krāsas apmali. Vairoga vidū – stilizēts burts R zelta krāsā uz visu formas tērpu apkakļu stūriem (izņemot kreklu, polo kreklu, lauka virskreklu, ziemas virsjaku, īso ziemas virsjaku). (102.attēls)

102.attēls

59. Tutenis (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

91. Tutenis ar tērauda asmeni un maksti. Tuteņa spals un maksts apkalta ar izgreznojumiem no dzeltena metāla (bronzas). Tuteņa garums – 362 mm, platums – 18 + 2 mm, maksts garums – 256 mm, platums – 24 + 2 mm.

 

60. Nazis (Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām)

 

92. Nazis ar tērauda asmeni un maksti. Naža kopējais garums – 290 mm, asmens garums – 165 mm. Maksts – sintētiska (plastmasas).

61. Vīriešu viesību tērps (Valsts robežsardzes amatpersonām)

 

93. Bikses – no tumši zaļa auduma ar rāvējslēdzēja aizdari. Priekšpuse ar divām ielocēm (pa vienai katrā pusē) un divām ieslīpām kabatām. Mugurpuse ar divām iešuvēm. Uz bikšu ārējās vīles – divi 20 mm plati zeltītas krāsas uzšuvumi. Fraka – no tumši zaļa pusvilnas auduma, puspieguloša silueta ar nobīdīto triju pogu aizdari un trim apdares pogām ar ķēdīti. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Iešūtas vienvīles piedurknes ar trim apdares pogām. Apkakle – iešūta, ar atlokiem no atlasa. Mugurpuse puspieguloša griezuma ar dekoratīvu jostu un divām pogām. Veste – balta atlasa. Vestes priekšpuse – puspieguloša, ar vienrindas četru pogu aizdari, V veida kakla izgriezumu. Mugurpuse puspieguloša griezuma.

62. Sieviešu viesību tērps (Valsts robežsardzes amatpersonām)

 

94. Svārki – no tumši zaļa auduma, taisni, pagarināti, ar oderi, ar vidukļa līnijā piešūtu jostu un slēptu rāvējslēdzēja aizdari. Priekšdaļa ar divām iešuvēm. Mugurdaļa ar divām iešuvēm, vidusvīli un šķēlumu, kurš nostiprināts ar slīpu nošuvi. Uz svārku ārējās vīles piešūta 20 mm plata lente gaiši zaļā krāsā. Žakete – no tumši zaļa pusvilnas auduma, puspieguloša silueta. Iešūtas vienvīles piedurknes ar trim apdares pogām. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Apkakle – iešūta, ar atlokiem no atlasa. Aizdare ar četrām pogām ar ķēdīti. Mugurpuse puspieguloša griezuma. Blūze – balta zīda, puspieguloša silueta, ar vienrindas slēpto četru pogu aizdari un vienas pogas aizdari pie apkakles. Apkakle iešūta. Iešūtas vienvīles piedurknes.

63. Grūtnieču formas tērps (Valsts robežsardzes amatpersonām)

 

95. Veste (103.attēls) – brīva silueta, pagarināta. Ar vienrindas četru pogu (diametrs – 14 mm) aizdari. V veida kakla izgriezums. Divas iegrieztas sānu kabatas. Mugurpuse – taisna griezuma, vidukļa daļā pa visu muguru piešūta regulējama josta ar divām pogām (diametrs – 14 mm). Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 14 mm) un dienesta pakāpes zīmēm. Svārki (104.attēls) – no tumši zaļa auduma, taisni. Priekšdaļā iestrādāts trikotāžas audums, mugurdaļa ar divām iešuvēm, vidusvīli un šķēlumu, kurš nostiprināts ar slīpu nošuvi. Slēpta plastmasas rāvējslēdzēja aizdare mugurpusē. Svārku josta līdz 3 cm plata, ar vienu pogu un pogcaurumu ar actiņu. Bikses (105.attēls) – no tumši zaļa auduma. Priekšpusē iestrādāts trikotāžas audums.

103. un 104.attēls

105.attēls

Iekšlietu ministrs M.Segliņš
2.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 10.februāra noteikumiem Nr.137
Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpu un atšķirības zīmju, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidi un to izsniegšanas normas

(Pielikums grozīts ar MK 12.01.2010. noteikumiem Nr. 25; MK 17.04.2012. noteikumiem Nr. 276; MK 21.11.2018. noteikumiem Nr. 709)

1. Valsts policijas formas tērpu un atšķirības zīmju, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidi un to izsniegšanas normas

1.1. Valsts policijas amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju veidi un to izsniegšanas normas

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums
(gadi)

1.

ziemas cepure ar nagu*

1 gab.

4

2.

ziemas cepure (adīta)*

1 gab.

31

3.

vasaras cepure ar nagu (vīriešu)

1 gab.

42

4.

vasaras cepure ar nagu (sieviešu)

1 gab.

4

5.

žokejcepure*

1 gab.

1

6.

parādes cepure (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

63

7.

ziemas virsjaka*

1 gab.

4

8.

ziemas virsjaka (īsā*)

1 gab.

44

9.

virsjaka vai virskrekls (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

2,55

10.

ziemas mētelis (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

63

11.

vasaras mētelis (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

63

12.

žakete (vīriešu)

1 gab.

36

13.

žakete (sieviešu)

1 gab.

3

14.

parādes žakete (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

63

15.

pulovers

1 gab.

3

16.

ziemas bikses (puskombinezons)*

1 gab.

44

17.

kombinētās bikses

1 gab.

2,57

18.

bikses (vīriešu)

2 gab.

3

19.

bikses (sieviešu)

1 gab.

3

20.

parādes bikses (vīriešu), parādes svārki

1 gab.

63

21.

svārki

1 gab.

3

22.

ikdienas krekls ar garām piedurknēm

2 gab.

38

23.

ikdienas krekls ar īsām piedurknēm

2 gab.

38

24.

balts krekls ar garām piedurknēm

1 gab.

38

25.

balts krekls ar īsām piedurknēm

1 gab.

38

26.

ikdienas blūze ar garām piedurknēm

2 gab.

38

27.

ikdienas blūze ar īsām piedurknēm

2 gab.

38

28.

balta blūze ar garām piedurknēm

1 gab.

38

29.

balta blūze ar īsām piedurknēm

1 gab.

38

30.

polo krekls*

1 gab.

2

31.

T krekls*

2 gab.

2

32.

vasaras formas tērps

1 komplekts

1

33.

kaklasaite

2 gab.

3

34.

kaklasaite (sieviešu)

2 gab.

3

35.

kaklasaites saspraude

1 gab.

11

36.

ziemas zābaki

1 pāris

3

37.

vasaras zābaki

1 pāris

3

38.

zābaki (sieviešu)

1 pāris

3

39.

kurpes (vīriešu, sieviešu)

1 pāris

2,5

40.

kokvilnas zeķes

6 pāri

2

41.

pusvilnas zeķes

2 pāri

3

42.

zeķbikses

12 gab.

2

43.

cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

3

44.

šalle

1 gab.

6

45.

siksna (ieroču josta)

1 gab.

6

46.

bikšu siksna

1 gab.

5

47.

parādes josta

1 gab.

113

48.

akselbantes

1 gab.

113

49.

uzpleču pārvalki

3 pāri

izsniedz kopā ar formas tērpu

50.

uzvārda uzšuve

1 komplekts (3 gab.)

3

51.

kokarde

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

52.

zīmotne “LV”

4 komplekti

izsniedz kopā ar formas tērpu

53.

atšķirības zīmes

4 komplekti

izsniedz kopā ar formas tērpu

54.

uzšuve “POLICIJA”

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

55.

uzšuves (dienesta)

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

Piezīmes.

1. * Vīriešiem un sievietēm izsniedz vienādus formas tērpa priekšmetus.

2. 1 Amatpersonām, kurām izsniegta ziemas cepure (adīta), ziemas cepures ar nagu lietošanas ilgums tiek pagarināts par vienu gadu.

3. 2 Izsniedz, sākot ar leitnanta līdz ģenerāļa speciālajai dienesta pakāpei.

4. 3 Izsniedz Valsts policijas priekšniekam, Valsts policijas priekšnieka palīgam, Valsts policijas priekšnieka vietniekiem un viņu palīgiem, Valsts policijas pārvalžu, biroju priekšniekiem un viņu vietniekiem, Valsts policijas teritoriālo policijas pārvalžu priekšniekiem un viņu vietniekiem, Valsts policijas teritoriālo policijas pārvalžu priekšnieku palīgiem, Valsts policijas koledžas direktoram un viņa vietniekiem, Valsts policijas koledžas direktora palīgam.

5. 4 Izsniedz Kārtības policijas un Valsts policijas koledžas amatpersonām.

6. 5 Izsniedz Kārtības policijas amatpersonām, sākot no ierindnieka līdz virsniekvietnieka speciālajai dienesta pakāpei. Pēc saņēmēja vēlēšanās sieviešu virsjakas vietā atļauts izsniegt žaketi.

7. 6 Izsniedz amatpersonām, sākot ar leitnanta līdz ģenerāļa speciālajai dienesta pakāpei.

8. 7 Pēc saņēmēja vēlēšanās kombinēto bikšu vietā atļauts izsniegt bikses bez pēdsloksnes. Lietošanas ilgums nemainās.

9. 8 Pēc saņēmēja vēlēšanās krekla (blūzes) ar garām piedurknēm vietā var izsniegt kreklu (blūzi) ar īsām piedurknēm vai otrādi.

1.1.1 Formas tērpu un atšķirības zīmju veidi un to izsniegšanas normas Valsts policijas amatpersonām, kuras ieņem amatus, kuros dienesta pienākumus to specifikas dēļ veic civilajā apģērbā

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1.

ziemas cepure ar nagu*

1 gab.

6

2.

vasaras cepure ar nagu (vīriešu)

1 gab.

61

3.

vasaras cepure ar nagu (sieviešu)

1 gab.

6

4.

parādes cepure (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

92

5.

ziemas virsjaka*

1 gab.

6

6.

ziemas mētelis (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

92

7.

vasaras mētelis (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

92

8.

žakete (vīriešu)

1 gab.

53

9.

žakete (sieviešu)

1 gab.

5

10.

parādes žakete (vīriešu, sieviešu)

1 gab.

92

11.

bikses (vīriešu)

1 gab.

5

12.

bikses (sieviešu)

1 gab.

5

13.

parādes bikses, parādes svārki

1 gab.

92

14.

svārki

1 gab.

5

15.

ikdienas krekls ar garām piedurknēm

1 gab.

54

16.

ikdienas krekls ar īsām piedurknēm

1 gab.

54

17.

balts krekls ar garām piedurknēm

1 gab.

54

18.

balts krekls ar īsām piedurknēm

1 gab.

54

19.

ikdienas blūze ar garām piedurknēm

1 gab.

54

20.

ikdienas blūze ar īsām piedurknēm

1 gab.

54

21.

balta blūze ar garām piedurknēm

1 gab.

54

22.

balta blūze ar īsām piedurknēm

1 gab.

54

23.

kaklasaite

1 gab.

5

24.

kaklasaite (sieviešu)

1 gab.

5

25.

kaklasaites saspraude

1 gab.

11

26.

ziemas saišu zābaki

1 pāris

5

27.

zābaki (sieviešu)

1 pāris

5

28.

kurpes (vīriešu, sieviešu)

1 pāris

4

29.

kokvilnas zeķes

2 pāri

3

30.

zeķbikses

2 gab.

3

31.

cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

5

32.

šalle

1 gab.

9

33.

siksna (ieroču josta)

1 gab.

9

34.

bikšu siksna

1 gab.

9

35.

parādes josta

1 gab.

112

36.

akselbantes

1 gab.

112

37.

uzpleču pārvalki

3 pāri

izsniedz kopā ar formas tērpu

38.

uzvārda uzšuve

1 komplekts (3 gab.)

5

39.

kokarde

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

40.

zīmotne "LV"

4 komplekti

izsniedz kopā ar formas tērpu

41.

atšķirības zīmes

4 komplekti

izsniedz kopā ar formas tērpu

42.

uzšuve "POLICIJA"

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

43.

uzšuves (dienesta)

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

Piezīmes.
1. * Vīriešiem un sievietēm izsniedz vienādus formas tērpa priekšmetus, ziemas cepures ar nagu vietā var izsniegt adītu ziemas cepuri.
2. 1 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no leitnanta līdz ģenerālim.
3. 2 Izsniedz Valsts policijas priekšnieka vietniekiem un viņu palīgiem, Valsts policijas pārvalžu biroju priekšniekiem un viņu vietniekiem, Valsts policijas reģionālo pārvalžu priekšnieka vietniekiem, biroju priekšniekiem.
4. 3 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no leitnanta līdz ģenerālim.
5. 4 Pēc saņēmēja vēlēšanās krekla (blūzes) ar garām piedurknēm vietā var izsniegt kreklu (blūzi) ar īsām piedurknēm vai otrādi.

1.2. Valsts policijas amatpersonu speciālā apģērba, inventāra un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas*

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1. Policistiem autovadītājiem un personām, kuru rīcībā nodots motocikls

1.1.

virsvalks vai motociklistu virsjaka un puskombinezons (ar aizsargbruņām uz pleciem, muguras, elkoņiem un ceļiem)

1 gab.

4

1.2.

motociklista ķivere

1 gab.

4

1.3.

motociklista zābaki

1 pāris

3

1.4.

motociklista cimdi

1 pāris

3

1.5.baltā ieroču josta ar uzkabi

1 gab.

4

1.6.plānā termoveļa

1 komplekts

2

1.7.

biezā termoveļa

1 komplekts

2

2. Ceļu policijas inspektoriem

2.1.

ūdensnecaurlaidīgs kombinezons (ziemas) ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

4

2.2.

lietusmētelis

1 gab.

5

2.3.baltā ieroču josta ar uzkabi

1 gab.

4

2.4.gaismu atstarojoša taktiskā veste

1 gab.

1

2.5.

gaismu atstarojoši cimdi

1 pāris

1

3. Ekspertiem

3.1.

lietusmētelis

1 gab.

5

3.2.

gumijas zābaki

1 pāris

4

3.3.

planšete

1 gab.

6

3.4.

brezenta cimdi

1 pāris

2

3.5.

kokvilnas virsvalks

1 gab.

3

3.6.

ziemas virsjaka (darba)

1 gab.

4

3.7.

ziemas bikses (puskombinezons)

1 gab.

4

4. Kinologiem un policistiem, kuri strādā ar dienesta suņiem
4.1.ziemas virsjaka (darba)

1 gab.

3

4.2.ziemas bikses

1 gab.

3

4.3.vasaras kostīms (virsjaka, garās bikses)

1 komplekts

3

4.4.kokvilnas virsvalks

1 gab.

3

4.5.gumijas zābaki

1 pāris

4

4.6.ziemas cimdi

1 pāris

2

4.7.darba cimdi (ādas)

1 pāris

1

4.8.pilnais kostīms aizsardzībai (kivlāra)

1 gab.

6

4.9.slēptais pilnais kostīms aizsardzībai

1 gab.

6

4.10.aizsardzības apmācības roka

1 gab.

4

4.11.ādas kakla siksna

1 gab.

3

4.12.garā pavada (6 m, sintētiskā)

1 gab.

3

4.13.ādas pavada (1,5 m)

1 gab.

3

4.14.triecienuzpurnis

1 gab.

4

4.15.aizsardzības apmācības rokas maināmie pārvalki

2 gab.

1

4.16.metāla trauki (3 l) suņu barošanai

2 gab.

5

4.17.ģenitāliju aizsargi

2 gab.

6

4.18.metāla kakla siksna (savelkošā)

1 gab.

3

4.19.motivācijas priekšmeti

2 gab.

1

4.20.ādas pātaga aizsardzībai

1 gab.

3

4.21.mugursoma inventāram

1 gab.

5

4.22.uzpurnis (ādas)

1 gab.

2

4.23.apmācības pavada (sintētiskā)

1 gab.

2

4.24.ķemme

1 gab.

5

4.25.krūšu siksna (aizsardzības vingrinājumiem)

1 gab.

3

4.26.lukturis

1 gab.

3

5. Kārtības policijas darbiniekiem

5.1.

veste no gaismu atstarojoša materiāla

1 gab.

2

6. Kriminālpolicijas darbiniekiem

6.1.

veste (ar uzrakstu "VALSTS POLICIJA")

1 gab.

6

7. Kārtības policijas darbiniekiem (iecirkņa inspektoriem 2. un 3.kategorijas iecirkņos)
7.1.gumijas zābaki

1 pāris

2

7.2.lietusmētelis

1 gab.

2

8. Galvenās kārtības policijas amatpersonas, kuru tiešajos pienākumos ietilpst medību un zvejas noteikumu ievērošanas kontrole
8.1.pulovers (ar ciešo apkakli)

1 gab.

2

8.2.garie gumijas zābaki

1 pāris

2

8.3.gumijas zābaki–bikses

1 gab.

3

8.4.pusmētelis

1 gab.

3

8.5.kombinezons (no negrimstoša materiāla)

1 gab.

3

8.6.cepure–maska

1 gab.

3

8.7.glābšanas veste

1 gab.

5

8.8.maskēšanās tērps (kamuflāžas) pavasara, vasaras, rudens sezonai

1 gab.

5

8.9.pretodu tīkliņš

1 gab.

4

8.10.pretodu līdzeklis

2 flakoni

1

8.11.ūdensnecaurlaidīga soma inventāra glabāšanai (80–100 l)

1 gab.

3

8.12.siltināti gumijas cimdi

2 pāri

1

8.13.uz pieres liekams lukturis

1 gab.

3

8.14.lieljaudas kabatas lukturis ar akumulatoru

1 gab.

3

8.15.saliekamais nazis

1 gab.

5

9. Kārtības policijas amatpersonas, kuras strādā ar dienesta zirgiem
9.1.aizsargķivere

1 gab.

5

9.2.jātnieku bikses (bridžas)

1 gab.

2

9.3.jātnieku puszābaki

1 pāris

3

9.4.zābaku stulmi (krāgas)

1 pāris

3

9.5.jātnieku vasaras cimdi

2 pāri

1

9.6.ūdensnecaurlaidīgs kombinezons ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

3

9.7.jātnieku ziemas cimdi

2 pāri

1

9.8.ziemas cepure (adītā)

1 gab.

2

9.9.jātnieku biezās bikses (bridžas)

1 gab.

2

9.10.jātnieku ziemas zābaki

1 pāris

3

9.11.transportēšanas kājsargi

1 komplekts

3

9.12.zemseglu paliktnis

1 gab.

3

9.13.ziede ādas izstrādājumu kopšanai

1 gab.

1

9.14.seglu ziepes

1 gab.

6 mēn.

9.15.eļļa ādas kopšanai

1 gab.

1

9.16.pretinsektu līdzeklis

1 gab.

3 mēn.

9.17.balzams zirga nagiem

1 gab.

1

9.18.kopšanas līdzeklis astei un krēpēm

1 gab.

6 mēn.

9.19.šampūns zirga spalvai

1 gab.

1

9.20.segli

1 gab.

3

9.21.vēderjosta

1 gab.

3

9.22.kāpšļu siksnas

1 komplekts

3

9.23.kāpšļi

1 komplekts

10

9.24.sviedrene

1 gab.

2

9.25.iemaukti

1 gab.

2

9.26.trenze

1 gab.

10

9.27.martingāls

1 gab.

3

9.28.apauši

1 gab.

1

9.29.izvedamā pavada

1 gab.

3

9.30.lietus sega

1 gab.

3

9.31.ziemas sega

1 gab.

3

9.32.atsoļošanas sega

1 gab.

3

9.33.birstes zirgu tīrīšanai

3 gab.

1

9.34.nagu āķis

1 gab.

1

9.35.nagu vīle

1 gab.

5

9.36.āmurs

1 gab.

10

9.37.nagu nazis

1 gab.

4

9.38.šķēres

1 gab.

2

9.39.ādas izstrādājumu caurumotājs

1 gab.

10

9.40.mazais sūklis

1 gab.

3 mēn.

9.41.lielais mazgāšanas sūklis

1 gab.

6 mēn.

9.42.skrāpis

1 gab.

4

9.43.spainis

1 gab.

1

9.44.siena tīkls

1 gab.

1

9.45.kāju saites

1 komplekts

1

9.46.kāju aizsargi

1 komplekts

3

9.47.korda

1 gab.

3

9.48.kordošanas siksna

1 gab.

5

9.49.pātaga

1 gab.

2

9.50.atsaites

1 gab.

5

9.51.steks

1 gab.

3

Piezīme. * Inventārs un individuālie aizsardzības līdzekļi ir Valsts policijas īpašums, un amatpersonas tos lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

1.3. Valsts policijas Pretterorisma vienības "Omega" speciālā apģērba, inventāra un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas*

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1. Visam personālsastāvam

1.1.

kombinezons (melns)

1 gab.

2

1.2.

kombinezons (kamuflāžai)

1 gab.

2

1.3.

saišu zābaki

1 pāris

2

1.4.

ziemas zābaki

1 pāris

4

1.5.

krosa kurpes

1 pāris

2

1.6.

bikses (melnas)

1 gab.

2

1.7.

bikses (kamuflāžai)

1 gab.

2

1.8.

vasaras cepure (melna)

1 gab.

2

1.9.

kamuflēta cepure ar pretodu tīkliņu

1 gab.

4

1.10.

ziemas virsjaka (melna)

1 gab.

3

1.11.

ziemas bikses (melnas)

1 gab.

3

1.12.

ziemas virsjaka (Gore-Tex, kamuflāžai)

1 gab.

3

1.13.

ziemas bikses (Gore-Tex, kamuflāžai)

1 gab.

3

1.14.

pulovers (melns)

1 gab.

2

1.15.

berete

1 gab.

2

1.16.

T krekls (melns)

1 gab.

2

1.17.

T krekls (kamuflāžai)

1 gab.

2

1.18.

krekls (sietiņš termoregulācijai)

1 gab.

2

1.19.

silta arktiskā veļa (krekls, bikses, zeķes)

1 komplekts

4

1.20.

speciālie aizsargcimdi

1 pāris

2

1.21.

adīta sejas maska (melna)

1 gab.

4

1.22.

adīta sejas maska (balta)

1 gab.

4

1.23.

kokvilnas sejas maska (kamuflāžai)

1 gab.

2

1.24.

maskēšanās tērps (kamuflāžai – pavasara, vasaras un rudens sezonai)

1 gab.

4

1.25.

maskēšanās tērps (kamuflāžai – ziemas sezonai)

1 gab.

4

1.26.

taktiskā veste (melna)

1 gab.

3

1.27.

taktiskā veste (kamuflētā krāsā)

1 gab.

3

1.28.

ekipējuma soma

1 gab.

4

1.29.

paklājsoma ieroču pārnēsāšanai

1 gab.

4

1.30.

mugursoma (60–80 litri) kamuflētā krāsā

1 gab.

4

1.31.

lukturis

1 gab.

4

1.32.

ķivere ar vizoru (alpīnistiem – arī ar kakla aizsargu)

1 gab.

6

1.33.

kaujas nazis

1 gab.

4

1.34.

saliekama armijas lāpstiņa-cirvis

1 gab.

6

1.35.

aizsargveste ar keramikas platēm

1 gab.

8

1.36.

blašķe

1 gab.

6

1.37.

polikarbonāta brilles (šaušanai)

1 gab.

4

1.38.

elkoņu un ceļu aizsargi

1 komplekts

3

1.39.

platā bikšu josta

1 gab.

6

1.40.

paklājiņš (Gore-Tex, kamuflētā krāsā)

1 gab.

4

1.41.

guļammaiss (Gore-Tex, kamuflētā krāsā)

1 gab.

4

1.42.

vienvietīga telts ar dubultu jumtu (Gore-Tex, kamuflētā krāsā)

1 gab.

4

2. Autovadītājiem

2.1.

kokvilnas virsvalks vai kombinezons

1 gab.

3

2.2.

ūdensnecaurlaidīgs ziemas kombinezons

1 gab.

6

2.3.

cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

2

2.4.

ziemas cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

4

2.5.

gumijas zābaki

1 pāris

4

2.6.

brezenta cimdi

1 pāris

2

2.7.

planšete

1 gab.

6

3. Inspektoriem kinologiem un darbiniekiem, kuri strādā ar dienesta suņiem

3.1.

ziemas virsjaka (īsā)

1 gab.

4

3.2.

ziemas bikses

1 gab.

4

3.3.

vasaras kostīms (virsjaka, garās bikses)

1 komplekts

4

3.4.

gumijas zābaki

1 pāris

4

3.5.

ziemas cimdi

1 pāris

2

3.6.

darba cimdi

1 pāris

2

3.7.

dresētāja kostīms (jaka, bikses)

1 gab.

2,5

3.8.

suņu kakla siksna

1 gab.

3

3.9.

pavada (1,5 m)

1 gab.

3

3.10.

pavada (10 m)

1 gab.

4

3.11.

metāla trauki (3 l) suņu barošanai

2 gab.

5

4. Ūdenslīdējiem
4.1.manometrs

1 komplekts

2

4.2.regulators (gaisa reduktors)

1 komplekts

2

4.3.dekompresometrs

1 komplekts

3

4.4.dziļummērītājs

1 komplekts

3

4.5.V veida balons (15 l)

1 gab.

5

4.6.ūdenslīdēju kostīms

1 gab.

2

4.7.ūdenslīdēju zābaki

1 pāris

2

4.8.ūdenslīdēju cimdi

1 pāris

1

4.9.ūdenslīdēju svaru josta

1 komplekts

3

4.10.ūdenslīdēju pilnā sejas maska

1 gab.

2

4.11.ūdenslīdēju pleznas

1 pāris

2

4.12.ūdenslīdēju veste

1 komplekts

2

4.13.ūdenslīdēju elpošanas caurule

1 gab.

3

4.14.nazis

1 komplekts

3

4.15.kompass

1 komplekts

2

4.16.lukturis

1 gab.

3

4.17.glābšanas veste (automātiskā)

1 komplekts

3

4.18.liela tilpuma soma ūdenslīdēju ekipējumam

1 gab.

3

4.19.turētājs (instrumentu atsaite)

1 gab.

2

4.20.ūdenslīdēju sejas maska

1 gab.

2

5. Snaiperiem

5.1.

paklājsoma snaiperšautenei (kamuflētā krāsā)

1 gab.

4

5.2.

ziemas cimdi (pirkstaiņi-dūraiņi kamuflētā krāsā)

1 gab.

3

5.3.

ziemas cimdi (pirkstaiņi-dūraiņi baltā krāsā)

1 gab.

3

5.4.

triecienizturīgi termosi (1,5 l)

1 gab.

5

5.5.

slēgta tipa uz kājas nēsājamas pistoļu makstis (kamuflētā un melnā krāsā)

1 gab.

4

5.6.

ekranēts kompass ar luminiscējošu ciparnīcu

1 gab.

5

5.7.

individuālā ķīmiskā krāsniņa

1 gab.

5

5.8.

ūdens blašķe (1 l)

1 gab.

5

5.9.

kompakts saliekams zāģis

1 gab.

5

5.10.

tūristu prīmusi (nelieli)

1 gab.

5

6. Alpīnistiem
6.1.alpīnistu sistēma

1 gab.

1

6.2.alpīnistu sistēma ar iestrādātu sēdeklīti

1 gab.

2

6.3.astotnieki

4 gab.

1

6.4.astotnieki (speciālie)

4 gab.

1

6.5.astotnieki ar bremzi

4 gab.

1

6.6.nolaišanās plāksnes (karabīnes)

6 gab.

1

6.7.žumāri (labais + kreisais)

2 gab.

3

6.8.glābšanas virve

50 m

3

6.9.automātiskais glābšanas virves bloķētājs (D09)

1 gab.

3

6.10.trīsis ar vienu rituli

1 gab.

2

6.11.divriteņu trīsis

1 gab.

2

6.12.melna virve (10–12 mm)

100 m

1

6.13.treniņu virve (10–12 mm)

100 m

1

6.14.virve (5 mm)

50 m

1

6.15.gurnu soma virvēm

1 gab.

2

6.16.inventāra soma (55 l)

1 gab.

2

6.17.lukturis ar stiprinājumu pie ķiveres

1 gab.

2

6.18.speciālie ādas cimdi

5 pāri

1

6.19.pistoles maksts ar jostas stiprinājumu

1 gab.

3

6.20.pistoles maksts ar kājas stiprinājumu

1 gab.

3

6.21.drošības lente

10 m

2

6.22.kāpšļi betonam, kokam (kāpšanai)

1 pāris

5

6.23.virves ādiņas

5 gab.

1

6.24.elkoņu un ceļu aizsargi (pāris)

1 gab.

2

6.25.speciālie alpīnisma apavi (ziemai, vasarai)

1 pāris

2

6.26.kāju cilpas

2 gab.

2

6.27.nolaišanās ierīce

1 gab.

3

6.28.enkuri

2 gab.

1

6.29.auklas (samenes)

1 gab.

2

Piezīmes.
1. Darbinieki, kuri nav alpīnistu grupā, papildus treniņa inventāram tiek nodrošināti ar alpīnista ekipējumu (viens komplekts uz trijiem cilvēkiem, lietošanas termiņš – trīs gadi).
2. * Inventārs un individuālie aizsardzības līdzekļi ir Valsts policijas īpašums, un amatpersonas tos lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

1.4. Valsts policijas Kārtības policijas speciālo uzdevumu apakšvienību speciālā apģērba, inventāra un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas*

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1. Visam personālsastāvam

1.1.

kombinezons (tumši zils, no ugunsdroša materiāla)

1 gab.

2

1.2.

saišu zābaki (ar Gore-Tex membrānu)

1 pāris

2

1.3.

paaugstinātas izturības taktiskie zābaki

1 pāris

3

1.4.

krosa kurpes (melnas)

1 pāris

2

1.5.

bikses (no ugunsdroša materiāla)

1 gab.

2

1.6.

virsjaka (no ugunsdroša materiāla)

1 gab.

2

1.7.

berete

1 gab.

2

1.8.

īsā ziemas virsjaka (no ugunsdroša materiāla)

1 gab.

2,5

1.9.

ziemas bikses (no ugunsdroša materiāla)

1 gab.

2,5

1.10.

pulovers (ar ciešo kaklu)

1 gab.

2

1.11.

ziemas cepure (adīta)

1 gab.

3

1.12.

apakškrekls (T krekls) ar īsām piedurknēm (melns)

1 gab.

1

1.13.

apakškrekls ar īsām piedurknēm (sietiņš)

1 gab.

2

1.14.

kokvilnas zeķes

3 pāri

2

1.15.

pusvilnas zeķes

1 pāris

2

1.16.

cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

2

1.17.

šalle

1 gab.

4

1.18.

propilēna veļa (krekls, bikses, zeķes)

1 komplekts

4

1.19.

vasaras formas tērps

1 gab.

2

1.20.

melna sejas maska (no ugunsdroša materiāla)

1 gab.

2

1.21.

speciālie aizsargcimdi (ādas cimdi ar kevlara oderi)

1 pāris

2

1.22.

taktiskā veste

1 gab.

3

1.23.

soma ekipējumam (melna)

1 gab.

4

1.24.

paklājsoma ieroču pārnēsāšanai

1 gab.

4

1.25.

lukturis (plaukstas lieluma, piemēram, SUREFIRE)

1 gab.

4

1.26.

bruņu ķivere ar vizoru (alpīnistiem ar kakla aizsargu)

1 gab.

6

1.27.

saliekamais nazis

1 gab.

4

1.28.

aizsargveste ar keramikas platēm

1 gab.

8

1.29.

blašķe (savienojama ar gāzmasku)

1 gab.

6

1.30.

polikarbonāta brilles (šaušanai)

1 gab.

3

1.31.

elkoņu un ceļu aizsargi

1 komplekts

4 (alpīnistiem – 3 gadi)

1.32.

platā bikšu josta

1 gab.

6

1.33.

pistoles maksts ar jostas stiprinājumu

1 gab.

4

1.34.

pistoles maksts ar kājas stiprinājumu

1 gab.

4

1.35.

kokarde

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

1.36.

atšķirības zīmes

4 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

1.37.

uzpleču pārvalki

3 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

1.38.

emblēma

2 gab.

izsniedz kopā ar formas tērpu

1.39.

aizsargekipējums masu nekārtībām (komplekts ar somu tā pārnēsāšanai)

1 komplekts

4

1.40.

prettrieciena ķivere ar aizsargstiklu (masu nekārtībām)

1 gab.

6

1.41.

grupas medicīnas aptieciņa

1 komplekts

6

1.42.

individuālā medicīnas aptieciņa

1 gab.

6

1.43.gāzmaska

1 gab.

4

1.44.

taktiskie cimdi (melni)

1 pāris

1,5

2. Snaiperiem

2.1.

kombinezons (kamuflāžai)

1 gab.

2

2.2.

bikses (kamuflāžai)

1 gab.

2

2.3.

ziemas virsjaka (kamuflāžai)

1 gab.

2

2.4.

ziemas bikses (kamuflāžai)

1 gab.

2

2.5.

apakškrekls ar īsām piedurknēm (kamuflāžai)

1 gab.

2

2.6.

adīta sejas maska (melna)

1 gab.

2

2.7.

adīta sejas maska (balta)

1 gab.

2

2.8.

kokvilnas sejas maska (kamuflāžai)

1 gab.

2

2.9.

speciāls kamuflāžas maskhalāts

1 gab.

4

2.10.

speciāls maskhalāts (balts)

1 gab.

4

3. Personālsastāvam, kurš veic dienesta pienākumus uz peldlīdzekļiem

3.1.

šorti

2 gab.

2

3.2.

polo krekls

2 gab.

2

3.3.

krosa kurpes darbam uz klāja (ar Gore-Tex membrānu)

1 pāris

3

3.4.

adīta sejas maska (balta)

1 gab.

4

3.5.

kombinezons (no negrimstoša materiāla)

1 gab.

4

3.6.

pusmētelis (no Gore-Tex auduma, ar policijas atšķirības zīmēm)

1 gab.

5

3.7.

brilles (slēpotāju, motobraucēju)

1 gab.

4

3.8.

gumijas zābaki (garie)

1 pāris

4

Piezīme. * Inventārs un individuālie aizsardzības līdzekļi ir Valsts policijas īpašums, un amatpersonas tos lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

1.5. Valsts policijas amatpersonu speciālā apģērba un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas* dalībai starptautiskajās misijās vai operācijās

Nr. p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums
(gadi)

1. Speciālais apģērbs**

1.1.

jaka

1 gab.

4

1.2.

taktiskā veste

1 gab.

uz vienu misijas termiņu

1.3.

krekls ar garām piedurknēm

1 gab.

uz vienu misijas termiņu

1.4.

krekls ar īsām piedurknēm

1 gab.

uz vienu misijas termiņu

1.5.

polo krekls

1 gab.

uz vienu misijas termiņu

1.6.

bikses

1 gab.

uz vienu misijas termiņu

1.7.

bikšu josta (siksna)

1 gab.

6

1.8.

siltā odere (jakām)

1 gab.

4

1.9.

kombinētais kombinezons

1 gab.

4

1.10.

lauka formas apakšveļa

5 komplekti

uz vienu misijas termiņu

1.11.

lauka formas siltā apakšveļa (poliestāns)

2 komplekti

uz vienu misijas termiņu

1.12.

apakšveļas komplekta 3.līmenis (krekls ar garām piedurknēm)

1 komplekts

4

1.13.

īsais sporta tērps (krekliņš, biksītes)

1 komplekts

2

1.14.

garais sporta tērps (virsjaka, bikses)

1 komplekts

3

1.15.

kokvilnas zeķes

15 pāri

2

1.16.

pusvilnas zeķes

10 pāri

2

1.17.

lauka formas šņorzābaki (vasaras)

2 pāri

2

1.18.

lauka formas šņorzābaki

2 pāri

2

1.19.

gumijas zābaki

1 pāris

4

1.20.

sporta apavi

1 pāris

2

1.21.

vēsa laika apstākļu cimdi

1 pāris

2

1.22.

pusvilnas cimdi (melni)

2 gab.

2

1.23.

darba cimdi

2 gab.

2

1.24.

taktiskie cimdi (vasaras)

1 pāris

4

1.25.

pončo

1 gab.

4

1.26.

vienības emblēma

5 gab.

beztermiņa1

1.27.

uzpleči (izšūti) ar līplenti

4 gab.

beztermiņa1

1.28.

uzvārda uzšuve (izšūta) ar līplenti

4 gab.

beztermiņa1

1.29.

kokarde (oksidēta)

2 gab.

3

1.30.

žetons

1 gab.

beztermiņa

1.31.

uzšuve lauka formai (Latvijas karogs)

4 komplekti

beztermiņa1

1.32.

platmale

1 gab.

2

1.33.

berete

1 gab.

3

1.34.

aukstu laika apstākļu cepure

1 gab.

3

1.35.

vēsu laiku apstākļu cepure

1 gab.

3

1.36.

pusvilnas sejas maska

1 gab.

4

2. Ekipējums, uzkabe, individuālie aizsardzības līdzekļi***

2.1.

uzkabes josta

1 gab.

6

2.2.

lielais mantu maiss

2 gab.

4

2.3.

mugursoma (35–75 l) ar rāmi

1 komplekts

8

2.4.

uzkabes veste

1 gab.

6

2.5.

dubultā aptversoma

2 gab.

6

2.6.

raķešu soma

2 gab.

6

2.7.

granātu soma

1 gab.

6

2.8.

rācijas soma

1 gab.

6

2.9.

piederumu soma

1 gab.

6

2.10.

patruļas soma

1 gab.

6

2.11.

kartes soma

1 gab.

6

2.12.

dūmu granātu soma

1 gab.

6

2.13.

blašķe ar somu

2 gab.

6

2.14.

blašķes katliņš

2 gab.

6

2.15.

ēdamrīku komplekts

1 gab.

6

2.16.

guļammaiss

1 gab.

6

2.17.

guļammaisa pārvalks

1 gab.

6

2.18.

guļammaisa soma

1 gab.

6

2.19.

paklājiņš

1 gab.

3

2.20.

ūdensnecaurlaidīgs maiss (lielais)

2 gab.

4

2.21.

bruņucepure

1 gab.

6

2.22.

bruņucepures ieliktņi

1 gab.

2

2.23.

bruņucepures pārvalks

1 gab.

2

2.24.

bruņucepures gumija

1 gab.

2

2.25.

bruņuveste (4.pakāpe) ar plāksnēm

1 gab.

6

2.26.

bruņuvestes pārvalks

1 gab.

2

2.27.

lukturis ar krāsaino stikliņu komplektu

1 komplekts

4

2.28.

taktiskās aizsargbrilles (pretšķembu)

1 gab.

4

2.29.

taktiskie cimdi

1 pāris

4

2.30.

kompasa somiņa

1 gab.

4

2.31.

kompass

1 gab.

6

2.32.

plastikāta ausu aizbāžņi

1 komplekts

2

2.33.

gāzmaskas soma

1 gab.

6

2.34.

gāzmaska

1 gab.

6

2.35.

pretķīmiskais aizsargtērps ar somu

1 komplekts

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.36.

filtri

3 gab.

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.37.

degazācijas un dezinsekcijas komplekts

1 komplekts

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.38.

pirmās palīdzības sniegšanai nepieciešamo medicīnisko materiālu soma

1 gab.

4

2.39.

pirmās palīdzības sniegšanai nepieciešamie medicīniskie materiāli

2 komplekti

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.40.

ūdens attīrīšanas tabletes

2 komplekti

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.41.

kājas platforma

1 gab.

6

2.42.

ieroča klipsis

1 gab.

6

2.43.

ekipējuma klipši

4 gab.

6

2.44.

laidnes kabata aptverei

1 gab.

6

2.45.

triecienšautenes taktiskā siksna

1 gab.

6

2.46.

ceļu aizsargi

1 komplekts

4

2.47.

elkoņu aizsargi

1 komplekts

4

2.48.

cirkšņu aizsargi

1 komplekts

4

2.49.

saulesbrilles (piegulošas, tumši stikli)

1 gab.

2

2.50.

kabatas nazis

1 gab.

6

2.51.

naža maksts

1 gab.

6

2.52.

ūdens rezervuārs

1 gab.

3

2.53.

ūdens rezervuāra lietošanas uzgaļi

2 gab.

uz vienu misijas termiņu

2.54.

kamuflēta sega ar sintētisko pildījumu

1 gab.

6

2.55.

maskēšanās krēms (trīs krāsas)

4 komplekti

2

2.56.

aukla (garums – 30 m, platums – 5,5 mm) ekipējuma piesiešanai

1 gab.

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.57.

izolācijas lente

1 gab.

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.58.

gumija ar āķiem (4 gab.)

1 komplekts

4

2.59.

atstarojošā lente ar klipšiem

1 gab.

4

2.60.

gāzes deglis

1 gab.

6

2.61.

ložmetēja lentes soma

3 gab.

6

2.62.

ložmetēja patronsoma

1 gab.

6

2.63.

ložmetēja taktiskā siksna

1 gab.

6

2.64.

pistoles maksts (piestiprināma pie kājas)

1 gab.

6

2.65.

pistoles drošības siksna

1 gab.

6

2.66.

pistoles aptveru kabatas

2 gab.

6

2.67.

gāzes balons

2 gab.

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.68.

identifikācijas kartes turētājs

1 gab.

4

2.69.

piekaramā atslēga

4 gab.

2

2.70.

putekļu aizsargbrilles

1 gab.

4

2.71.

moskītu tīkls (mazais)

1 gab.

2

2.72.

moskītu tīkls (lielais)

1 gab.

2

2.73.

pretputekļu lakats

2 gab.

2

Piezīmes

1. * Valsts policijas amatpersonu ar šajā nodaļā minēto speciālo apģērbu, ekipējumu, uzkabi, individuālajiem aizsardzības līdzekļiem un inventāru nodrošina, sākot no dienas, kad tā tiek iekļauta starptautiskās misijas vai operācijas vienības štata sarakstā (ieskaitot apmācības laiku). Amatpersonai izsniedz tikai iztrūkstošo speciālo apģērbu, izņemot gadījumus, kad starptautiskajā misijā vai operācijā ir paredzēts speciāls apģērbs citā krāsā. Speciālā apģērba, ekipējuma, uzkabes, individuālo aizsardzības līdzekļu un inventāra izmantošanas kārtību nosaka Valsts policijas priekšnieks.

2. ** Konkrētā speciālā apģērba veidu, kuru izsniedz amatpersonai, nosaka atkarībā no starptautiskās misijas vai operācijas veida un dislokācijas vietas.

3. *** Konkrēto ekipējumu, uzkabi, individuālos aizsardzības līdzekļus un inventāru, kuru izsniedz amatpersonai, nosaka atkarībā no starptautiskās misijas vai operācijas veida un dislokācijas vietas.

4. 1 Noraksta reizē ar formas tērpa elementu.

5. 2 Noraksta pēc izlietošanas.

2. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidi un to izsniegšanas normas

2.1. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju veidi un to izsniegšanas normas

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

amats, kurš atbilst ģenerāļa speciā lajai dienesta pakāpei

patstāvīgās struktūrvienības, teritoriālās struktūrvienības, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža

pārvaldes, brigādes, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža

amati, kas saistīti ar ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbiem

kadeti

1.

vasaras cepure (naģene)

1 gab.

3

51

51

2.

laiviņcepure

1 gab.

53

43

49

3.

ziemas cepure ar nagu

1 gab.

4

4

4

410

4.

ziemas mētelis

1 gab.

7

5.

ziemas virsjaka

1 gab.

4

4

4

410

6.

virsjaka (vīriešu)

1 gab.

5

5

3

410

7.

virsjaka (sieviešu)

1 gab.

5

5

3

410

8.

pulovers

1 gab.

4

4

4

410

9.

žakete (vīriešu)

1 gab.

4

4

41

10.

parādes žakete (vīriešu)

1 gab.

77

72, 7

72, 7

11.

žakete (sieviešu)

1 gab.

4

4

4

12.

bikses (vīriešu)

2 gab.

3

3

4

410

13.

parādes bikses (vīriešu)

1 gab.

4

4

41

14.

bikses (sieviešu)

1 gab.

36

36

36

15.

svārki

1 gab.

36

36

36

36, 10

16.

ikdienas krekls ar garām piedurknēm

2 gab.

3

3

35

410

17.

ikdienas krekls ar īsām piedurknēm

2 gab.

3

3

410

18.

ikdienas blūze ar garām piedurknēm

2 gab.

3

3

35

410

19.

ikdienas blūze ar īsām piedurknēm

2 gab.

3

3

410

20.

balts krekls ar garām piedurknēm

2 gab.

2

3

45

410

21.

balts krekls ar īsām piedurknēm

2 gab.

2

3

410

22.

balta blūze ar garām piedurknēm

2 gab.

2

3

45

410

23.

balta blūze ar īsām piedurknēm

2 gab.

2

3

410

24.

kaklasaite

2 gab.

4

4

4

410

25.

kaklasaites saspraude

1 gab.

6

6

6

610

26.

zābaki (saišu)

1 pāris

3

310

27.

ziemas zābaki (vīriešu)

1 pāris

4

4

42

410

28.

ziemas zābaki (sieviešu)

1 pāris

4

4

4

410

29.

kurpes (vīriešu)

1 pāris

3

3

3

39

30.

kurpes (sieviešu)

1 pāris

3

3

3

39

31.

dežūrforma* (virskrekls, bikses)

1 komplekts

2

29

32.

ziemas virsjaka (īsā)*

1 gab.

48

4

33.

T krekls*

2 gab.

28, 3

28, 9

34.

polo krekls*

1 gab.

28, 1

35.

žokejcepure*

1 gab.

28

29

36.

ādas cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

4

4

37.

trikotāžas cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

2

210

38.

šalle

1 gab.

5

5

5

510

39.

bikšu siksna (ādas)

1 gab.

5

5

5

59

40.

akselbante

1 gab.

11

112

41.

parādes josta

1 gab.

11

112

42.

uzpleču pārvalki

3 gab.

izsniedz pēc kārtējās dienesta pakāpes piešķiršanas

43.

ģenerāļa uzpleči (pītie vai izšūtie)

4 gab.

5

44.

kadeta uzpleči

3 gab.

4

45.

uzvārda uzšuve

3 gab.

4

4

4

4

46.

uzšuve “Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža”

3 gab.

4

47.

atšķirības zīmes

izsniedz kopā ar formas tērpu

48.

kokarde

1 gab.

izsniedz kopā ar galvassegu

49.sieviešu cepure

1 gab.

4

4

4

410

50.sieviešu kakla apsējs

1 gab.

4

4

4

410

51.kakla apsēja saspraude

1 gab.

4

4

4

4

Piezīmes.

1. * Dežūrformas komplektu, ja nepieciešams, var izsniegt amatpersonām, kuru tiešais darbs nav saistīts ar ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbiem.

2. 1 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no leitnanta līdz pulkvedim.

3. 2 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no majora līdz pulkvedim.

4. 3 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no ierindnieka līdz virsniekvietniekam.

5. (Svītrota ar MK 17.04.2012. noteikumiem Nr.276)

6. 5 Pēc saņēmēja vēlēšanās krekla (blūzes) ar garām piedurknēm vietā var izsniegt kreklu (blūzi) ar īsām piedurknēm vai otrādi.

7. 6 Pēc saņēmēja vēlēšanās sieviešu bikšu vietā var izsniegt svārkus vai otrādi.

8. 7 Amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no leitnanta līdz kapteinim, izsniedz melnas krāsas žaketi. Amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no majora līdz ģenerālim, izsniedz baltas krāsas žaketi.

9. 8 Izsniedz kopā ar dežūrformas komplektu.

10. 9 Izsniedz kadetiem, uzsākot mācības Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā.

11. 10 Izsniedz kadetiem triju mēnešu laikā pēc mācību uzsākšanas Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā.

2.2. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu speciālā apģērba un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas*

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums
(gadi)

1. Individuālie aizsarglīdzekļi

1.1.

elpošanas aparāta pilnsejas maska

1 gab.

113, 5, 8

1.2.

respiratori

1 gab.

43, 5, 8

1.3.

ugunsdzēsēju speciālais aizsargtērps

1 komplekts

41, 5

1.4.

speciālais siltumatstarojošais aizsargtērps

1 komplekts

65

1.5.

ķīmiskais aizsargtērps

1 komplekts

63, 8

1.6.

speciālais aizsargtērps darbam pazeminātās temperatūrās ķīmiski piesārņotā vidē

1 komplekts

63, 8

1.7.

ūdenslīdēju hidrotērps (sausais)

1 komplekts

64

1.8.

ugunsdzēsēju aizsargķivere

1 gab.

65

1.9.

glābēju aizsargķivere

1 gab.

68

1.10.

lukturis ar stiprinājumu pie ķiveres

1 gab.

65, 8

1.11.

ugunsdzēsēju ķiveres pasega

1 gab.

45

1.12.

ugunsdzēsēju aizsargcimdi

2 pāri

25

1.13.

ugunsdzēsēju josta ar karabīni

1 gab.

115, 8

1.14.

ugunsdzēsēju speciālie aizsargzābaki

1 pāris

45, 8

1.15.

aizsargaustiņas un aizsargsietiņš

1 komplekts

78

1.16.

aizsargcimdi darbam ar motorzāģi

1 pāris

4 8

1.17.

ugunsdzēsēja glābēja kustības kontroles ierīce

1 gab.

75, 8

1.18.

individuālā medicīniskā aptieciņa

1 komplekts

65, 8

2. Speciālais apģērbs

2.1.

kokvilnas kombinezons

1 gab.

22, 6

2.2.

gumijots priekšauts

1 gab.

32, 3

2.3.

kažokādas cimdi

1 pāris

42, 5

2.4.

darba cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

22, 6

2.5.

vienreizējas lietošanas gumijas cimdi

3 pāri

2

2.6.

gumijas zābaki (garie)

1 pāris

47

2.7.

ziemas darba jaka

1 gab.

42

2.8.

darba apavi

1 pāris

32

3. Gultas piederumi un veļa***

3.1.

spalvu spilvens

1 gab.

5

3.2.

spilvendrāna

2 gab.

2

3.3.

palags

1 gab.

2

3.4.

matracis

1 gab.

5

3.5.

pusvilnas sega

1 gab.

5

3.6.

dvielis

2 gab.

2

3.7.

virsvalks (segas pārvalks)

1 gab.

2

Piezīmes.

1. * Inventārs ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta īpašums, un personālsastāvs to lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

2. ** Katrai struktūrvienībai tiek iedalīti speciālie tērpi rezervei ar tādu aprēķinu, lai ar tiem nodrošinātu 15 % no ugunsgrēka dzēšanā iesaistīto darbinieku skaita. Šāda rezerve nepiecie šama, lai varētu nekavējoties nomainīt bojātu speciālo tērpu, ja ugunsgrēks ir ilgstošs vai ja saņemts nākamais izsaukums.

3. *** Izsniedz amatpersonām, kas dzīvo dienesta viesnīcās.

4. 1 Ugunsdzēsēju aizsargtērpu lietošanas ilgums var tikt samazināts vai pagarināts par vienu gadu, ņemot vērā to izmantošanas intensitāti.

5. 2 Izsniedz tehniskās apkalpes personālsastāvam.

6. 3 Izsniedz personālam, kas strādā ar bīstamām vielām.

7. 4 Izsniedz personālam, kas piedalās glābšanas darbu veikšanā uz ūdens.

8. 5 Izsniedz personālam, kas piedalās ugunsgrēku dzēšanā.

9. 6 Izsniedz transportlīdzekļu vadītājiem.

10. 7 Izsniedz divus pārus uz katru ugunsdzēsības un glābšanas automašīnu.

11. 8 Izsniedz personālam, kas piedalās glābšanas darbos.

3. Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidi un to izsniegšanas normas

3.1. Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju veidi un to izsniegšanas normas

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

Ieslodzījuma vietu pārvaldes centrālais aparāts un Mācību centrs

ieslodzījuma vietas

1.

vasaras cepure (naģene)

1 gab.

4

41

2.

laiviņcepure vai berete

1 gab.

 

42

3.

ziemas cepure ar nagu

1 gab.

6

4

4.

ziemas virsjaka

1 gab.

6

4

5.

vasaras mētelis

1 gab.

63

63

6.

pulovers

1 gab.

4

3

7.

žakete

1 gab.

4

34, 5

8.

virsjaka

1 gab.

 

32

9.

bikses

2 gab.

4

3

10.

svārki

2 gab.

46

36

11.

ikdienas krekls (blūze)

4 gab.

37

37

12.

balts krekls (blūze)

1 gab.

37

37

13.

kaklasaite (sieviešu)

3 gab.

3

3

14.

kaklasaites saspraude

1 gab.

6

6

15.

vasaras zābaki

1 pāris

38

38

16.

ziemas zābaki

1 pāris

3

3

17.

kurpes

1 pāris

2,5

2,5

18.

kokvilnas zeķes (vīriešu)

4 pāri

2

2

19.

pusvilnas zeķes (vīriešu)

2 pāri

 

2

20.

zeķbikses

6 pāri

2

2

21.

cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

4

3

22.

šalle

1 gab.

6

6

23.

bikšu siksna

1 gab.

6

 

24.

siksna (ieroču)

1 gab.

 

6

25.

plastikāta piespraude ar uzvārdu

2 gab.

6
6

26.

uzpleču pārvalki

3 pāri

pēc kārtējās dienesta pakāpes piešķiršanas izsniedz pilnu komplektu9

27.

atšķirības zīmes

3 komplekti

pēc kārtējās dienesta pakāpes piešķiršanas izsniedz kopā ar uzpleču pārvalkiem

28.

kokarde

2 gab.

izsniedz – vienu kopā ar vasaras cepuri un vienu kopā ar ziemas cepuri

 

 

Piezīmes.

1. 1 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no leitnanta līdz pulkvedim.

2. 2 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no ierindnieka līdz virsniekvietniekam.

3. 3 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no pulkveža līdz ģenerālim.

4. 4 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no leitnanta līdz pulkvedim.

5. 5 Pēc saņēmēja vēlēšanās žaketes vietā var izsniegt virsjaku. Lietošanas ilgums nemainās.

6. 6 Sieviešu svārku vietā atļauts izsniegt bikses. Lietošanas ilgums nemainās.

7. 7 Pēc saņēmēja vēlēšanās izsniedz kreklu ar īsām vai garām piedurknēm vai virs biksēm (svārkiem) valkājamu virskreklu ar īsām vai garām piedurknēm un baltā krekla vietā – ikdienas kreklu.

8. 8 Zābaku vietā atļauts izsniegt kurpes. Lietošanas ilgums nemainās.

9. 9 Pulkvedim pēc saņēmēja vēlēšanās var izsniegt izšūtos uzpleču pārvalkus.

 

 

3.2. Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu speciālā apģērba un individuālās aizsardzības līdzekļu veidi un to izsniegšanas normas

Nr. p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums
(gadi)

1. Amatpersonām, kuras strādā ar dienesta suņiem

1.1.

dresētāja virsjaka (vatēta)

1 gab.

3

1.2.

dresētāja bikses (vatētas)

1 gab.

3

1.3.

dresētāja uzroči (vatēti)

1 gab.

3

1.4.

gumijas zābaki

1 pāris

4

1.5.

brezenta cimdi

1 pāris

2

1.6.

ziemas cimdi

1 pāris

2

1.7.

ziemas virsjaka un bikses (darba)

1 komplekts

4

1.8.

vasaras darba kostīms (virsjaka, garās bikses)

1 komplekts

4

1.9.

metāla asā kaklasiksna

1 gab.

3

1.10.

ādas vai sintētiskā kaklasiksna

1 gab.

2

1.11.

brezenta pavada (1,5 m)

1 gab.

2

1.12.

uzpurnis (metāla)

1 gab.

2

1.13.

uzpurnis (ādas)

1 gab.

3

1.14.

metāla trauks (3 l) suņa barošanai

2 gab.

2

1.15.

pavilnas suka

1 gab.

4

1.16.

ķemme

1 gab.

4

1.17.

pirmās palīdzības komplekts

1 gab.

6

1.18.

gumijas bumba vai džutas rullītis

2 gab.

2

1.19.

motivācijas priekšmets

2 gab.

2

1.20.

pretblusu kaklasiksna

1 gab.

2

2. Apsardzes darbiniekiem1

2.1.

lietusmētelis

2 komplekti

42

2.2.

puskombinezons tumšā haki krāsā

1 gab.

4

2.3.

vilnas zeķes

2 pāri

2

2.4.

kokvilnas krekliņš ar īsām piedurknēm

2

2

2.5.

virsjaka un bikses tumšā haki krāsā

1 komplekts

3

3. Uzraudzības darbiniekiem

3.1.

lietusmētelis

1 komplekts

43

3.2.

virsjaka un bikses tumšā haki krāsā

1 komplekts

2

4. Amatpersonām, kas iekļautas speciālajā mobilajā operatīvajā vienībā “Vairogs”4

4.1.

kombinezons (melns)

1 gab.

3

4.2.

ziemas virsjaka (melna)

1 gab.

4

4.3.

puskombinezons (melns)

1 gab.

2

4.4.

adīta cepure (melna)

1 gab.

4

4.5.

adīta sejas maska (melna)

1 gab.

4

4.6.

taktiskā veste

1 gab.

4

4.7.

platā bikšu josta

1 gab.

4

4.8.

speciālie šņorzābaki

1 pāris

3

4.9.

apakškrekls ar īsām piedurknēm

2 gab.

2

4.10.

speciālie cimdi (pirkstaiņi)

1 pāris

4

4.11.

krosa kurpes

1 pāris

2

4.12.

vasaras cepure (melna)

1 gab.

2

4.13.

ziemas bikses (melnas)

1 gab.

4

4.14.

pulovers (melns)

1 gab.

3

4.15.

apakškrekls ar garām piedurknēm

2 gab.

2

4.16.

propilēna veļa (krekls, bikses, zeķes)

1 komplekts

4

4.17.

kamuflāžas maskhalāts (snaiperim – speciāls)

1 gab.

4

4.18.

balts maskhalāts (snaiperim – speciāls)

1 gab.

4

4.19.

soma ekipējumam

1 gab.

4

4.20.

paklājs snaiperim

1 gab.

4

4.21.

lukturis

1 gab.

4

4.22.

ķivere ar vizoru

1 gab.

6

4.23.

blašķe

1 gab.

6

4.24.

polikarbonāta brilles (šaušanai)

1 gab.

4

4.25.

elkoņu un ceļu aizsargi

1 komplekts

4

4.26.

speciālie ziemas cimdi

1 pāris

3

5. Medicīnas darbiniekiem

5.1.

balts virsvalks

2 gab.

3

 

Piezīmes.

1. 1 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no ierindnieka līdz virsniekvietniekam.

2. 2 Izsniedz dienesta pienākumu pildīšanas laikā, ja ir nelabvēlīgi laikapstākļi. Lietusmēteļu skaits komplektā atbilst dežūrmaiņā strādājošo apsardzes darbinieku skaitam.

3. 3 Izsniedz dienesta pienākumu pildīšanas laikā, ja ir nelabvēlīgi laikapstākļi. Lietusmēteļu skaits komplektā atbilst dežūrmaiņā strādājošo uzraudzības darbinieku skaitam.

4. 4 Tiek izsniegti lietošanai speciālo uzdevumu izpildes un mācību laikā.

 

4. Drošības policijas formas tērpu un atšķirības zīmju, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidi un to izsniegšanas normas

(Nodaļa svītrota ar MK 21.11.2018. noteikumiem Nr. 709)

5. Iekšlietu ministrijas Informācijas centra amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju veidi un to izsniegšanas normas

(Nodaļa svītrota ar MK 21.11.2018. noteikumiem Nr. 709)

6. Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidi un to izsniegšanas normas

6.1. Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmju veidi un to izsniegšanas normas

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

kadeti

amatpersonas, kuras veic robežkontroli, imigrācijas struktūrvienību amatpersonas

amatpersonas, kuras veic robežuzraudzību

Valsts robežsardzes amatpersonas*

amatpersonas, kurām ir ģenerāļa dienesta pakāpe

1.

ziemas cepure

1 gab.

4

4

5

4

4

2.

lauka formas ziemas cepure (adīta)

1 gab.

4

5

3

79

7

3.

vasaras cepure (naģene)

1 gab.

63, 13

513

613

513

5

4.

vasaras cepure (sieviešu)

1 gab.

63, 12

512

612

512

512

5.

berete

1 gab.

3

4

4

59

5

6.

žokejcepure

1 gab.

3

6

2

69

6

7.

ziemas virsjaka

1 gab.

4

4

5

4

4

8.

ziemas virsjaka ar puskombinezonu (īsā)

1 komplekts

 

5

4

61

61

9.

ziemas mētelis

1 gab.

   67, 12

6

10.

vasaras mētelis

1 gab.

   67, 12

6

11.

ziemas mētelis (sieviešu)

1 gab.

71

71

71

71

 

12.

vasaras mētelis (sieviešu)

1 gab.

71

71

71

71

 

13.

žakete (vīriešu)

1 gab.

63, 13

613

613

5

4

14.

parādes žakete (vīriešu)

1 gab.

   

67

6

15.

virsjaka (vīriešu)

1 gab.

53

4

5

4

4

16.

žakete (sieviešu)

1 gab.

63

6

6

5

4

17.

parādes žakete (sieviešu)

1 gab.

   

67

6

18.

virsjaka (sieviešu)

1 gab.

43

41

51

51

51

19.

veste (sieviešu)

1 gab.

61, 3

61

61

61

61

20.

grūtnieču formas tērps (veste, svārki, bikses)

1 komplekts

110

21.

ikdienas krekls ar garām piedurknēm

2 gab.

43

42, 11

42, 11

42, 11

2 2, 11

22.

ikdienas krekls ar īsām piedurknēm

2 gab.

43

42, 11

42, 11

42, 11

22, 11

23.

balts krekls ar garām piedurknēm

2 gab.

43

42

42

42

22

24.

balts krekls ar īsām piedurknēm

2 gab.

43

42

42

42

22

25.

ikdienas blūze ar garām piedurknēm

2 gab.

43

42, 11

42, 11

42, 11

22, 11

26.

ikdienas blūze ar īsām piedurknēm

2 gab.

43

42, 11

42, 11

42, 11

22, 11

27.

balta blūze ar garām piedurknēm

2 gab.

43

42

42

42

22

28.

balta blūze ar īsām piedurknēm

2 gab.

43

42

42

42

22

29.

kaklasaite

2 gab.

43

4

5

4

4

30.

kakla apsējs

2 gab.

43

4

5

4

4

31.

kaklasaites saspraude

2 gab.

63

6

6

6

6

32.

kakla apsēja saspraude

2 gab.

63

6

6

6

6

33.

bikses (vīriešu)

2 gab.

33

3

3

3

3

34.

svārki

1 gab.

33

36

36

36

36

35.

bikses (sieviešu)

1 gab.

33

36

36

36

36

36.

lauka forma (virskrekls un bikses)

2 komplekti

2

65

3

79

75

37.

polo krekls

2 gab.

3

61

61

61, 9

61

38.

T krekls ar garām un īsām piedurknēm

2 komplekti

2

3

2

69

65

39.

lauka formas siltais krekls un bikses

2 komplekti

3

35

2

65, 9

65

40.

pulovers

1 gab.

4

31

3

51, 9

51

41.

ieroču siksna

1 gab.

6

5

5

8

8

42.

bikšu siksna

1 gab.

4

5

5

5

5

43.

ziemas saišu zābaki

1 pāris

2,5

5

3

69

6

44.

vasaras saišu zābaki

1 pāris

2

5

2,5

69

6

45.

ziemas zābaki (vīriešu)

1 pāris

43

4

4

4

4

46.

ziemas zābaki (sieviešu)

1 pāris

43

4

4

4

4

47.

gumijas zābaki ar silto oderi

1 pāris

 

81

3

81, 9

81

48.

kurpes (vīriešu)

2 pāri

43

4

6

4

4

49.

kurpes (sieviešu)

2 pāri

43

4

6

4

4

50.

viesību tērps (vīriešu)

1 komplekts

   

67

6

51.

viesību tērps (sieviešu)

1 komplekts

   

67

6

52.

akselbantes

1 gab.

   

67

6

53.

cimdi (balti)

1 pāris

   

67

6

54.

šalle (balta)

1 gab.

   

67

6

55.

viesību kurpes

1 pāris

   

67

6

56.

parādes josta

1 gab.

118

118

57.

tutenis

1 gab.

 

bez termiņa

58.

šalle

1 gab.

4

5

5

6

6

59.

cimdi

1 pāris

3

4

4

4

4

60.

cimdi (dūraiņi)

1 pāris

4

41

4

  

61.

kokvilnas zeķes

6 pāri

2,5

2,5

2,5

2,5

2,5

62.

pusvilnas zeķes

4 pāri

2,5

2

3

4

4

63.

zeķbikses

12 pāri

2

2

2

2

2

64.

uzpleču pārvalki

4 pāri

1

54

65.

ģenerāļu uzpleči (pītie vai izšūtie)

4 pāri

    

5

66.

uzšuve “ROBEŽSARDZE”

3 gab.

4

4

4

4

4

67.

identifikācijas zīme

5 gab.

4

4

4

4

4

68.

aviācijas atpazīšanas zīme

5 gab.

izsniedz uz sešiem gadiem Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta amatpersonām

 

69.

zvaigznes

4 komplekti

54

 

70.

rombi

4 komplekti

71.

joslas 20 mm

4 komplekti

72.

joslas 10 mm

4 komplekti

73.

zīmotne “R”

1 komplekts

izsniedz kopā ar žaketi, virsjaku

 

74.

kokarde

1 gab.

izsniedz kopā ar galvassegu

 

 

Piezīmes.

1. * Izņemot Valsts robežsardzes koledžas kadetus, amatpersonas, kuras veic robežkontroli, imigrācijas struktūrvienību amatpersonas.

2. 1 Izsniedz ar Valsts robežsardzes struktūrvienības priekšnieka, Valsts robežsardzes koledžas direktora atļauju.

3. 2 Pēc amatpersonas vēlēšanās krekla (blūzes) ar garām piedurknēm vietā var izsniegt kreklu (blūzi) ar īsām piedurknēm vai otrādi.

4. 3 Izsniedz 30 dienas pirms Profesionālās tālākizglītības programmas “Robežsardze” pabeigšanas kadeta amatā ieceltai amatpersonai, kura pirms mācību uzsākšanas Valsts robežsardzes izglītības iestādē nav ieņēmusi citu amatpersonas amatu Valsts robežsardzē.

5. 4 Izsniedz, uzsākot dienestu un pēc kārtējās speciālās dienesta pakāpes piešķiršanas.

6. 5 Izsniedz vienu komplektu.

7. 6 Pēc amatpersonas vēlēšanās sieviešu bikšu vietā var izsniegt svārkus vai otrādi.

8. Izsniedz Valsts robežsardzes priekšniekam, Valsts robežsardzes priekšnieka vietniekam, valsts robežas pilnvarotajam, Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšniekam, Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšnieka vietniekam, Valsts robežsardzes teritoriālās pārvaldes priekšniekam, Valsts robežsardzes koledžas direktoram, Valsts robežsardzes koledžas direktora vietniekam, Valsts robežsardzes koledžas Robežsargu skolas priekšniekam.

9. 8 Izsniedz amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no ierindnieka līdz virsniekvietniekam, bez tuteņa nēsāšanas lentēm un sprādzēm.

10. 9 Neizsniedz amatpersonai, kura pilda valsts civildienesta ierēdņa amatu Iekšlietu ministrijā.

11. 10 Izsniedz pēc amatpersonas pieprasījuma.

12. 11 Ja nepieciešams, ikdienas krekla (blūzes) ar garām piedurknēm un ikdienas krekla (blūzes) ar īsām piedurknēm vietā var izsniegt attiecīgi baltu kreklu (blūzi) ar garām piedurknēm un baltu kreklu (blūzi) ar īsām piedurknēm.

13. 12 Izsniegšanas kārtību nosaka Valsts robežsardzes priekšnieks.

14. 13 Amatpersonām, kurām piešķirta speciālā dienesta pakāpe no ierindnieka līdz virsniekvietniekam, izsniedz ar Valsts robežsardzes priekšnieka, Valsts robežsardzes koledžas direktora atļauju.

6.2. Valsts robežsardzes amatpersonu apgāde ar inventāru*

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1.

kabatas lukturītis

1 gab.

21

2.

lietusmētelis

1 gab.

61

3.

veste ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

41

4.

maskēšanās tērps

1 gab.

42

5.

mugursoma

1 gab.

61

6.

kompass

1 gab.

42

7.

planšete

1 gab.

62

8.

blašķe

1 gab.

112

9.

pirmās palīdzības sniegšanas aptieciņa

1 gab.

31

10.

mērlente

1 gab.

41

11.

zizlis

1 gab.

61

12.

telts

1 gab.

112

13.

guļammaiss

1 gab.

112

14.

paklājiņš

1 gab.

112

15.

adīta cepure–maska (ziemas)

1 gab.

62

16.

sapiera lāpsta

1 gab.

112

17.

ēdampiederumi (katliņš, krūze, karote)

1 komplekts

62

18.

cirvis

1 gab.

112

19.

kaprona aukla (10–15 m)

1 gab.

32

20.

dvielis

1 gab.

42

21.

spirta lampiņa (ar spirtu)

1 gab.

22

22.

nazis

1gab.

61

23.

kājsargi

1 gab.

63

24.

elkoņsargi

1 gab.

63

25.

aizsargbrilles

1 gab.

43

26.

speciālie aizsargcimdi

1 pāris

33

27.

kombinezons

1 gab.

43

28.

speciālie apavi

1 pāris

43

29.

speciālie apavi

1 pāris

25

30.

individuālā medicīnas aptieciņa

1 komplekts

63, 4

31.

grupas medicīnas aptieciņa

1 komplekts

63, 4

32.

mugursoma (speciālā)

1 gab.

63

33.

sejas maskas (ziemas maska un maskēšanās maska)

1 komplekts

33

34.

ierīce transportlīdzekļu apstādināšanai

1 gab.

113

35.

virves ar karabīnēm (komplekts)

1 komplekts

63

36.

uzkabes jostas (vestes)

1 gab.

63

37.

glābēja kombinezons

1 gab.

75

38.

glābēja neoprēna cimdi (3 mm)

1 pāris

55

39.

glābēja neoprēna cimdi (5 mm)

1 pāris

65

40.

ūdenslīdēja maska ar elpošanas caurulīti

1 komplekts

45

41.

ūdenslīdēja–glābēja nazis

1 gab.

75

42.

ūdenslīdēja–glābēja lukturītis

1 gab.

55

43.

pleznas

1 pāris

45

44.

vinčas operatora cimdi

1 pāris

35

45.

glābēja piekares sistēma

1 gab.

75

46.

glābšanas cilpa (rescue sling)

1 gab.

85

47.

helikoptera vinčas operatora–glābēja apavi (vasaras)

1 pāris

35

48.

helikoptera vinčas operatora–glābēja apavi (ziemas)

1 pāris

55

49.

vinčas operatora ķivere

1 gab.

85

Piezīmes.
1. * Inventārs ir Valsts robežsardzes īpašums, un amatpersonas to lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā.
2. 1 Amatpersonām, kuras veic robežkontroli un imigrācijas kontroli. Ar Valsts robežsardzes struktūrvienību priekšnieka, Valsts robežsardzes koledžas direktora atļauju – citām amatpersonām.
3. 2 Amatpersonām, kuras veic robežuzraudzību. Ar Valsts robežsardzes struktūrvienību priekšnieka, Valsts robežsardzes koledžas direktora atļauju – citām amatpersonām.
4. 3 Speciālais ekipējums ārkārtas situāciju novēršanai.
5. 4 Beidzoties zāļu derīguma termiņam, tās nomaina vai, ja nepieciešams, papildina aptieciņu ar attiecīgajiem medikamentiem.
6. 5 Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes apsardzes un speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonām.

6.3. Valsts robežsardzes amatpersonu apgāde ar speciālo apģērbu, speciālajiem apaviem un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1. Amatpersonām, kuras pārbauda kuģu tilpnes un dzelzceļa vagonus

1.1.

kombinezons un cepure

1 gab.

4

2. Robežsargiem autovadītājiem

2.1.

kombinezons

1 gab.

3

3. Robežsargiem kinologiem

3.1.

kombinezons

1 gab.

4

3.2.

vasaras kostīms (virsjaka un garās bikses)

1 komplekts

4

3.3.

kokvilnas virsvalks

1 gab.

3

3.4.

gumijas zābaki

1 pāris

4

3.5.

ziemas cimdi

1 pāris

3

3.6.

brezenta cimdi

1 pāris

3

3.7.

(svītrots ar MK 17.04.2012. noteikumiem Nr.276)

3.8.

(svītrots ar MK 17.04.2012. noteikumiem Nr.276)

3.9.

(svītrots ar MK 17.04.2012. noteikumiem Nr.276)

4. Amatpersonām, kuru rīcībā nodots motocikls (sniega motocikls, kvadricikls)

4.1.

ūdensnecaurlaidīgs kombinezons (ar silto oderi)

1 gab.

4

4.2.

motociklista ķivere

1 gab.

5

4.3.

aizsargbrilles

1 gab.

5

4.4.

cimdi (vasaras)

1 pāris

4

4.5.

cimdi (ziemas)

1 pāris

4

4.6.

speciālais galvas pārsegs

2 gab.

4

4.7.

speciālie siltie zābaki

1 pāris

5

5. Amatpersonām, kuras pilda pienākumus medicīnas struktūrvienībā

5.1.

balts virsvalks

3 gab.

4

6.4. Valsts robežsardzes kuģošanas līdzekļu amatpersonu apgāde ar speciālo apģērbu un inventāru*

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1. Speciālais apģērbs

1.1.

ūdenslīdēja aprīkojums (sausais)

1 gab.

51

1.2.

ūdensnecaurlaidīgs kombinezons (darba)

1 gab.

42

1.3.

speciālais aizsargtērps darbam dūmos un ugunī

2 komplekti

63

1.4.

ugunsdzēsēja ķiveres pasega

2 gab.

6

1.5.

kažokādas cimdi ar atlokiem

2 pāri

4

1.6.

aizsargcimdi ar atlokiem

2 pāri

2

1.7.

speciālie aizsargzābaki

2 pāri

4

1.8.

žokejcepure

1 gab.

3

1.9.

ūdensnecaurlaidīgs kombinezons (glābšanas)

1 gab.

4

1.10.

darba kombinezons (melns)

1 gab.

2

1.11.

darba kombinezona virsjaka (ziemas)

1 gab.

4

2. Speciālais inventārs

2.1.

bocmaņa svilpe

1 gab.

64

2.2.

kabatas lukturītis

1 gab.

65

Piezīmes.

1. * Inventārs ir Valsts robežsardzes īpašums, un amatpersonas to lieto tikai dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

2. 1 Izsniedz amatpersonām, kas pilda dienesta pienākumus uz kuģiem un kuteriem un veic ūdenslīdēja darbus.

3. 2 Izsniedz amatpersonām, kas pilda dienesta pienākumus uz kuģiem, kuteriem, motorlaivām.

4. 3 Izsniedz amatpersonām, kas pilda dienesta pienākumus uz kuģiem un piedalās ugunsgrēka dzēšanā.

5. 4 Izsniedz kuģa dežurantam.

6. 5 Izsniedz amatpersonām, kuras pilda dienesta pienākumus uz kuģiem, kuteriem, motorlaivām.

6.5. Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta un Aviācijas inženiertehniskā dienesta amatpersonu apgāde ar speciālo apģērbu, inventāru un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums (vienam cilvēkam)

Lietošanas ilgums (gadi)

1. Speciālais apģērbs lidotājiem
1.1.ziemas virsjaka (īsā)

1 gab.

4

1.2.ziemas virsjaka (ādas)

1 gab.

5

1.3.kombinezons ar laiviņcepuri

2 gab.

4

1.4.pilota tērps (virsjaka un bikses) ar laiviņcepuri

2 gab.

4

1.5.lidotāju puszābaki (vasaras)

1 pāris

3

1.6.lidotāju puszābaki (ziemas)

1 pāris

3

1.7.pilota cimdi (vasaras)

1 pāris

2

1.8.aizsargcepures (ķiveres) apakšcepure

3 gab.

2

1.9.kombinezons lidojumiem virs jūras (flight suit set)

1 gab.

7

1.10.speciāla apakšveļa kombinezonam lidojumiem virs jūras (flight suit set)

2 komplekti

4

1.11.pilota identifikācijas zīme

2 gab.

5

1.12.termošalle–manšete

1 gab.

3

1.13.termozeķes

2 pāris

1

2. Speciālais apģērbs tehniskajam personālam
2.1.puskombinezons ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

5

2.2.darba bikses

2 gab.

2

2.3.cepure (vasaras)

2 gab.

5

2.4.cepure (ziemas)

1 gab.

3

2.5.ugunsizturīga virsjaka ar atstarojošiem elementiem

1 gab.

4

2.6.svīteris

2 gab.

3

2.7.atstarojošā veste

1 gab.

4

2.8.atstarojošā veste (vasaras)

1 gab.

4

2.9.ugunsizturīga virsjaka ar atstarojošiem elementiem (ziemas)

1 gab.

4

2.10.darba šorti

2 gab.

4

2.11.cimdi (ziemas)

1 pāris

1

2.12.darba apavi (vasaras)

2 pāri

2

2.13.puszābaki (ziemas)

1 pāris

4

3. Speciālais inventārs un individuālie aizsardzības līdzekļi
3.1.aizsargcepure (ķivere) ar radioaustiņām un mikrofonu

1 gab.

10

3.2.kartes turētājs (planšete)

1 gab.

6

3.3.ceļgala planšete

1 gab.

6

3.4.kombinētais nazis

1 gab.

6

3.5.portfelis–soma

1 gab.

6

3.6.helikoptera apkalpes glābšanas veste

1 gab.

7

3.7.pirksta lukturis aeronavigācijai

1 gab.

3

3.8.ķiveres mikrofona lukturis aeronavigācijai

1 gab.

3

6.6. Amatpersonu apgāde ar speciālo apģērbu, ekipējumu, uzkabi, individuālajiem aizsardzības līdzekļiem un inventāru* dalībai starptautiskajās misijās vai operācijās

Nr.
p.k.

Priekšmeta nosaukums

Daudzums
(vienam cilvēkam)

Lietošanas
ilgums (gadi)

1. Speciālais apģērbs

1.1.

jaka

1 gab.

4

1.2.

bikses

1 gab.

4

1.3.

siltā odere (jakām)

1 gab.

4

1.4.

kombinētais kombinezons

1 gab.

4

1.5.

lauka formas apakšveļa

5 komplekti

uz vienu misijas termiņu

1.6.

lauka formas siltā apakšveļa (poliestāns)

2 komplekti

uz vienu misijas termiņu

1.7.

īsais sporta tērps (krekliņš, biksītes)

1 komplekts

2

1.8.

garais sporta tērps (virsjaka, bikses)

1 komplekts

3

1.9.

kokvilnas zeķes

15 pāri

2

1.10.

pusvilnas zeķes

10 pāri

2

1.11.

lauka formas šņorzābaki (vasaras)

2 pāri

2

1.12.

lauka formas šņorzābaki

2 pāri

2

1.13.

gumijas zābaki

1 pāris

4

1.14.

sporta apavi

1 pāris

2

1.15.

pusvilnas cimdi (melni)

2 gab.

2

1.16.

darba cimdi

2 gab.

2

1.17.

taktiskie cimdi (vasaras)

1 pāris

4

1.18.

pončo

1 gab.

4

1.19.

uzpleči (izšūti)

4 gab.

beztermiņa1

1.20.

uzvārda uzšuve (izšūta) ar līplenti

4 gab.

beztermiņa1

1.21.

kokarde (oksidēta)

2 gab.

3

1.22.

žetons

1 gab.

beztermiņa

1.23.

uzšuve lauka formai (Latvijas karogs)

4 komplekti

beztermiņa1

1.24.

platmale

1 gab.

2

2. Ekipējums, uzkabe, individuālie aizsardzības līdzekļi un inventārs***

2.1.

uzkabes josta

1 gab.

6

2.2.

lielais mantu maiss

2 gab.

4

2.3.

uzkabes veste

1 gab.

6

2.4.

dubultā aptversoma

2 gab.

6

2.5.

raķešu soma

2 gab.

6

2.6.

granātu soma

1 gab.

6

2.7.

rācijas soma

1 gab.

6

2.8.

piederumu soma

1 gab.

6

2.9.

patruļas soma

1 gab.

6

2.10.

kartes soma

1 gab.

6

2.11.

dūmu granātu soma

1 gab.

6

2.12.

ūdensnecaurlaidīgs maiss (mazais)

3 gab.

4

2.13.

ūdensnecaurlaidīgs maiss (lielais)

2 gab.

4

2.14.

bruņucepure

1 gab.

6

2.15.

bruņucepures ieliktņi

1 gab.

2

2.16.

bruņucepures pārvalks

1 gab.

2

2.17.

bruņucepures gumija

1 gab.

2

2.18.

bruņuveste (4.pakāpe) ar plāksnēm

1 gab.

6

2.19.

bruņuvestes pārvalks

1 gab.

6

2.20.

lukturis ar krāsaino stikliņu komplektu

1 komplekts

4

2.21.

taktiskās aizsargbrilles (pretšķembu)

1 gab.

4

2.22.

taktiskie cimdi

1 pāris

4

2.23.

kompasa somiņa

1 gab.

4

2.24.

plastikāta ausu aizbāžņi

1 komplekts

2

2.25.

gāzmaskas soma

1 gab.

6

2.26.

gāzmaska

1 gab.

6

2.27.

pretķīmiskais aizsargtērps ar somu

1 komplekts

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.28.

filtri

3 gab.

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.29.

degazācijas un dezinsekcijas komplekts

1 komplekts

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.30.

pirmās palīdzības sniegšanai nepieciešamo medicīnisko materiālu soma

1 gab.

4

2.31.

pirmās palīdzības sniegšanai nepieciešamie medicīniskie materiāli

2 komplekti

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.32.

ūdens attīrīšanas tabletes

2 komplekti

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.33.

kājas platforma

1 gab.

6

2.34.

ieroča klipsis

1 gab.

6

2.35.

ekipējuma klipši

4 gab.

6

2.36.

laidnes kabata aptverei

1 gab.

6

2.37.

triecienšautenes taktiskā siksna

1 gab.

6

2.38.

ceļu aizsargi

1 komplekts

4

2.39.

elkoņu aizsargi

1 komplekts

4

2.40.

cirkšņu aizsargi

1 komplekts

4

2.41.

saulesbrilles (piegulošas, tumši stikli)

1 gab.

2

2.42.

kabatas nazis

1 gab.

6

2.43.

naža maksts

1 gab.

6

2.44.

ūdens rezervuārs

1 gab.

3

2.45.

ūdens rezervuāra lietošanas uzgaļi

2 gab.

uz vienu misijas termiņu

2.46.

kamuflēta sega ar sintētisko pildījumu

1 gab.

6

2.47.

maskēšanās krēms (trīs krāsas)

4 komplekti

2

2.48.

aukla (garums – 30 m, platums – 5,5 mm) ekipējuma piesiešanai

1 gab.

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.49.

izolācijas lente

1 gab.

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu2

2.50.

gumija ar āķiem (4 gab.)

1 komplekts

4

2.51.

atstarojošā lente ar klipšiem

1 gab.

4

2.52.

gāzes deglis

1 gab.

6

2.53.

ložmetēja lentes soma

3 gab.

6

2.54.

ložmetēja patronsoma

1 gab.

6

2.55.

ložmetēja taktiskā siksna

1 gab.

6

2.56.

pistoles maksts (piestiprināma pie kājas)

1 gab.

6

2.57.

pistoles drošības siksna

1 gab.

6

2.58.

pistoles aptveru kabatas

2 gab.

6

2.59.

gāzes balons

2 gab.

saskaņā ar izgatavotāja noteikto termiņu 2

2.60.

identifikācijas kartes turētājs

1 gab.

4

2.61.

piekaramā atslēga

4 gab.

2

2.62.

putekļu aizsargbrilles

1 gab.

4

2.63.

moskītu tīkls (mazais)

1 gab.

2

2.64.

moskītu tīkls (lielais)

1 gab.

2

2.65.

pretputekļu lakats

2 gab.

2

Piezīmes.

1. * Amatpersonu ar šajā nodaļā minēto speciālo apģērbu, ekipējumu, uzkabi, individuālajiem aizsardzības līdzekļiem un inventāru nodrošina, sākot no dienas, kad robežsargs tiek iekļauts starptautiskās misijas vai operācijas vienības štata sarakstā (ieskaitot apmācības laiku). Amatpersonai izsniedz tikai trūkstošo speciālo apģērbu, izņemot gadījumus, kad starptautiskajā misijā vai operācijā ir paredzēts speciāls apģērbs citā krāsā. Speciālā apģērba, ekipējuma, uzkabes, individuālo aizsardzības līdzekļu un inventāra izmantošanas kārtību nosaka Valsts robežsardzes priekšnieks.

2. ** Konkrētā speciālā apģērba veidu, kuru izsniedz amatpersonai, nosaka atkarībā no starptautiskās misijas vai operācijas veida un dislokācijas vietas.

3. *** Konkrēto ekipējumu, uzkabi, individuālos aizsardzības līdzekļus un inventāru, kuru izsniedz amatpersonai, nosaka atkarībā no starptautiskās misijas vai operācijas veida un dislokācijas vietas.

4. 1 Noraksta reizē ar formas tērpa elementu.

5. 2 Noraksta pēc izlietošanas.

6.7. Inventārs dienesta suņu apmācībām

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Pieaugušam dienesta sunim

Kucēnam līdz 18 mēnešu vecumam

Lietošanas termiņš (gadi)

1.asā kakla siksna

1 gab.

6

2.krūšu siksna

1 gab.

1 gab.

2

3.triecienuzpurnis

1 gab.*

 

3

4.īsā pavada (sintētiskā)

1 gab.

2

5.garā pavada (10 m, sintētiskā vai trose)

1 gab.

2

6.motivācijas priekšmets

4 gab.

1

7.diegs (500 m, spole)

5 gab.**

pēc izlietošanas

8.diega iztīšanas ierīce

1 gab.**

6

9.lukturis

1 gab.

3

10.gaismas indikators

1 gab.

3

Piezīmes.
1. * Dienesta suņiem, kas specializējas bīstamu personu meklēšanā un aizturēšanā.
2. ** Dienesta suņiem, kas specializējas pēdu meklēšanā.

6.8. Inventārs dienesta suņu uzturēšanai

Nr.p.k.

Priekšmeta nosaukums

Pieaugušam dienesta sunim

Kucēnam līdz 18 mēnešu vecumam

Lietošanas termiņš (gadi)

1.ādas kakla siksna

1 gab.

2 gab.

2

2.kakla ķēdīte (savelkošā)

1 gab.

2

3.bļoda (metāla, ar statīvu vai bez tā)

2 gab.

10

4.bļoda (plastmasas)

1 gab.

2

5.mugursoma inventāram

1 gab.

6

6.ķemme

1 gab.

4

7.pavilnas suka

1 gab.

4

8.pirmās palīdzības komplekta somiņa

1 gab.

10

9.bokss suņa turēšanai un pārvadāšanai

1 gab.

10

10.gumijas paklājs

1 gab.

10

11.uzpurnis (ādas)

1 gab.

3

12.uzpurnis (metāla)

1 gab.

5

13.pārvietojams sprosts (āra, ar jumtu, 2 x 3 m) ar siltinātu būdu

pēc nepieciešamības

11

7. Iekšējās drošības biroja formas tērpu un atšķirības zīmju, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidi un to izsniegšanas normas

7.1. Iekšējās drošības biroja formas tērpu un atšķirības zīmju veidi un to izsniegšanas normas

Nr.
p.k.
Priekšmeta nosaukumsDaudzums
(vienam cilvēkam)
Lietošanas ilgums
(gadi)
1.ziemas cepure1 gab.5
2.ziemas cepure (adīta)1 gab.3
3.vasaras cepure1 gab.3
4.parādes cepure (vīriešu, sieviešu)1 gab.5
5.ziemas virsjaka1 gab.5
6.virsjaka1 gab.3
7.virskrekls1 gab.3
8.parādes žakete (vīriešu, sieviešu)1 gab.5
9.bikses1 gab.3
10.parādes bikses, parādes svārki1 gab.5
11.balts krekls ar garām piedurknēm2 gab.5
12.balts krekls ar īsām piedurknēm2 gab.5
13.balta blūze ar garām piedurknēm2 gab.5
14.balta blūze ar īsām piedurknēm2 gab.5
15.pulovers1 gab.3
16.polo krekls2 gab.3
17.T krekls2 gab.3
18.kaklasaite2 gab.5
19.saišu zābaki1 pāris3
20.kurpes (vīriešu, sieviešu)1 pāris5
21.cimdi (pirkstaiņi)1 pāris5
22.šalle1 gab.5
23.bikšu siksna1 gab.5
24.uzpleču pārvalki3 pāriizsniedz kopā ar formas tērpu
25.uzvārda uzšuve1 komplekts (3 gab.)5
26.zīmotne "LV"3 komplektiizsniedz kopā ar formas tērpu
27.atšķirības zīmes3 komplektiizsniedz kopā ar formas tērpu
28.uzšuve "IDB"3 gab.izsniedz kopā ar formas tērpu
29.uzšuve (LV karogs)3 gab.izsniedz kopā ar formas tērpu

7.2. Iekšējās drošības biroja speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidi un to izsniegšanas normas

Nr.
p.k.
Priekšmeta nosaukumsDaudzums
(vienam cilvēkam)
Lietošanas ilgums
(gadi)
1.plānā termoveļa (krekls, bikses, zeķes)1 komplekts3
2.platā bikšu josta1 gab.6
3.speciālie aizsargcimdi1 pāris3
Iekšlietu ministrs M.Segliņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 137Pieņemts: 10.02.2009.Stājas spēkā: 26.02.2009.Zaudē spēku: 01.07.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 31, 25.02.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
188255
{"selected":{"value":"01.01.2019","content":"<font class='s-1'>01.01.2019.-30.06.2019.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.01.2019","iso_value":"2019\/01\/01","content":"<font class='s-1'>01.01.2019.-30.06.2019.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"21.04.2012","iso_value":"2012\/04\/21","content":"<font class='s-1'>21.04.2012.-31.12.2018.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"16.01.2010","iso_value":"2010\/01\/16","content":"<font class='s-1'>16.01.2010.-20.04.2012.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"26.02.2009","iso_value":"2009\/02\/26","content":"<font class='s-1'>26.02.2009.-15.01.2010.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.01.2019
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"