Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 13. aprīļa noteikumus Nr. 350 "Kārtība, kādā dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniedzējs paziņo par komercdarbības uzsākšanu".
Ministru kabineta noteikumi Nr.399

Rīgā 2006.gada 16.maijā (prot. Nr.27 26.§)
Kārtība, kādā izsniedzama licence dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniegšanai un maksājama valsts nodeva par tās saņemšanu
Izdoti saskaņā ar Ķīmisko vielu un
ķīmisko produktu likuma
9.panta astoto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izsniedzama licence dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniegšanai (turpmāk - licence), kā arī par licenci maksājamās valsts nodevas apmēru, samaksas kārtību un atvieglo­jumus.

2. Lēmumu par licences izsniegšanu, apturēšanu, pārreģistrāciju un anulēšanu pieņem valsts aģentūras "Sabiedrības veselības aģentūra" (turpmāk - aģentūra) dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniedzēju licencēšanas komisija (turpmāk - komisija). Komisiju vismaz piecu cilvēku sastāvā izveido aģentūras direktors.

3. Licenci izsniedz uz trim gadiem.

4. Licences veidlapas paraugs noteikts šo noteikumu 1.pielikumā. Licenci paraksta komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā - komisijas priekš­sēdētāja vietnieks.

5. Komisijas lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, licences anulēšanu, pārreģistrēšanu vai darbības apturēšanu var apstrīdēt un pārsūdzēt Administra­tīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Veselības ministrijā. Veselības ministrijas lēmumu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt tiesā.

6. Licenci aizliegts izmantot, ja:

6.1. ir notikušas izmaiņas tajā norādītajā informācijā;

6.2. ir anulēta vai apturēta tās darbība;

6.3. uz tās ir izdarītas atzīmes vai labojumi vai tā ir citādi bojāta.

7. Ja licence ir nozaudēta vai neatjaunojami bojāta, licences saņēmējs iesniedz komisijai iesniegumu par licences dublikāta izsniegšanu. Iesniegumā norāda licences dublikāta izsniegšanas iemeslu. Iesniegumam pievieno bojāto licenci. Lēmumu par dublikāta izsniegšanu vai atteikumu izsniegt dublikātu komisija pieņem piecu darbdienu laikā pēc attiecīgā iesnieguma saņemšanas. Dublikātu apstiprina ar komisijas priekšsēdētāja vai tā vietnieka parakstu un aģentūras zīmogu. Ja licence ir nozaudēta, komisija publicē laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» sludinājumu par licences nozaudēšanu, norādot nozaudētās licences numuru. Izdevumus par sludinājuma publicēšanu sedz licences saņēmējs.

8. Valsts nodevas apmērs (likme) par licences saņemšanu ir 60 latu, par licences pārreģistrāciju - 10 latu. Ieņēmumus no valsts nodevas ieskaita valsts pamatbudžetā. Licenci izsniedz pēc tam, kad aģentūrā iesniegta kvīts par valsts nodevas samaksu.

9. Valsts nodevai par licences saņemšanu dzeramā ūdens apgādes sistēmu dezinfekcijas pakalpojumu sniegšanai ir noteikts atvieglojums, un tā maksājama 30 latu apmērā.

10. Aģentūra reizi ceturksnī publicē aģentūras mājas lapā internetā pazi­ņojumu par komersantiem, kuriem izsniegta licence, apturēta licences darbība vai anulēta licence.

II. Licences izsniegšana

11. Lai saņemtu licenci, komersants iesniedz komisijai rakstisku iesnie­gumu par licences saņemšanu (2.pielikums).

12. Komisija reģistrē šo noteikumu 11.punktā minēto iesniegumu tā saņemšanas dienā, 30 dienu laikā izvērtē iesniegtos dokumentus un pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci. Iesniegumus izskata to reģistrācijas secībā. Iesniegtie dokumenti komersantam netiek atdoti.

13. Ja komersanta iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu, lai objektīvi izlemtu jautājumu, komisija piecu darbdienu laikā nosūta komersantam paziņojumu, kurā pieprasa nepieciešamo informāciju un dokumentus, norādot to iesniegšanas termiņu. Laikposmu no paziņojuma izsūtīšanas dienas līdz norādītajam nepieciešamās informācijas un dokumentu iesniegšanas termiņam iesnieguma izskatīšanas termiņā neieskaita. Ja pieprasītā informācija vai dokumenti, vai rakstisks pamatojums par neiesniegšanas iemesliem norādītajā termiņā nav saņemts, komisija pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt licenci. Komisija lēmumu noformē atbilstoši Administratīvā procesa likumam un triju darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas nosūta to komersantam.

14. Licenci izsniedz, ja:

14.1. komersants ir iesniedzis visus dokumentus, kas norādīti iesniegumā par licences saņemšanu;

14.2. dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniegšanu organizē vai vada komersanta darbinieks atbilstoši prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pasākumu veikšanas kārtību;

14.3. dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumus sniedz komersanta darbinieki, kuriem ir attiecīgo kvalifikāciju apliecinoši dokumenti atbilstoši prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pasākumu veikšanas kārtību;

14.4. komersants ir saņēmis attiecīgās aģentūras filiāles atzinumu par objekta gatavību uzsākt (turpināt) darbību. Atzinumam jābūt izsniegtam ne agrāk kā gadu pirms atzinuma iesniegšanas dienas.

15. Licenci neizsniedz, ja:

15.1. komersants nav iesniedzis visus dokumentus, kas norādīti iesniegu­mā par licences saņemšanu;

15.2. komersanta iesniegumā par licences saņemšanu ir norādīta nepilnīga vai nepatiesa informācija;

15.3. komersanta darbinieki neatbilst šo noteikumu 14.2. vai 14.3.apakš­punktā minētajām prasībām.

III. Licences pārreģistrācija

16. Ja mainās iesniegumā par licences saņemšanu norādītā informācija, komersants ne vēlāk kā piecu dienu laikā pēc attiecīgo izmaiņu stāšanās spēkā iesniedz rakstisku iesniegumu par licences pārreģistrāciju (3.pielikums).

17. Komisija reģistrē šo noteikumu 16.punktā minēto iesniegumu tā saņemšanas dienā, 30 dienu laikā izvērtē iesniegtos dokumentus un pieņem lēmumu par licences pārreģistrāciju vai atteikumu pārreģistrēt licenci. Iesniegumus izskata to reģistrācijas secībā. Iesniegtie dokumenti komersantam netiek atdoti.

18. Ja komersanta iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu, lai objektīvi izlemtu jautājumu, komisija piecu darbdienu laikā nosūta komersantam paziņojumu, kurā pieprasa nepieciešamo informāciju un dokumentus, norādot iesniegšanas termiņu. Laikposmu no paziņojuma izsūtīšanas dienas līdz norādītajam nepieciešamās informācijas un dokumentu iesniegšanas termiņam iesnieguma izskatīšanas termiņā neieskaita. Ja pieprasītā informācija vai doku­menti, vai rakstisks pamatojums par neiesniegšanas iemesliem norādītajā termiņā nav saņemts, komisija pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt licenci. Komisija lēmumu noformē atbilstoši Administratīvā procesa likumam un triju darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas nosūta to komersantam.

19. Komisija pieprasa kompetentajām valsts uzraudzības institūcijām (turpmāk - uzraudzības institūcijas) informāciju par komersanta uzņēmumā veiktajām pārbaudēm un to rezultātiem profesionālās dezinfekcijas, dezinsek­cijas un deratizācijas pakalpojumu sniegšanas jomā.

20. Komisija nepārreģistrē licenci, ja:

20.1. komersanta iesniegumā par licences pārreģistrāciju ir norādīta nepilnīga vai nepatiesa informācija;

20.2. komersanta personāls neatbilst prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pasākumu veikšanas kārtību;

20.3. licences darbības laikā atkārtoti gada laikā ir konstatēti pārkāpumi dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniegšanā, par kuriem komisijai ir ziņojušas uzraudzības institūcijas;

20.4. iesniegums ir iesniegts pēc šo noteikumu 16.punktā noteiktā termiņa.

IV. Licences apturēšana un anulēšana

21. Lēmumu par licences apturēšanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem komisija pieņem, ja:

21.1. no kompetentajām valsts institūcijām ir saņemts pamatots rakstisks pieprasījums apturēt licenci;

21.2. komersants nav paziņojis par izmaiņām informācijā, kas norādīta iesniegumā par licences saņemšanu;

21.3. komersants ar tiesas nolēmumu ir atzīts par maksātnespējīgu vai tiesa ir apstiprinājusi lēmumu par bankrota procedūras uzsākšanu;

21.4. komersants ir iesniedzis komisijai rakstisku pieprasījumu apturēt licenci.

22. Ja licence ir apturēta šo noteikumu 21.1. vai 21.2.apakšpunktā minēto iemeslu dēļ un pārkāpumi nav novērsti vai ja komisijas noteiktajā termiņā nav iesniegta pieprasītā informācija vai dokumenti, komisija, pamatojoties uz komer­santa iesniegumu, lemj par licences darbības apturēšanas termiņa pagarinājumu vēl uz sešiem mēnešiem. Ja arī apturēšanas termiņa pagarinājuma laikā pārkāpumi nav novērsti vai nav iesniegta pieprasītā informācija vai dokumenti, komisija licenci anulē.

23. Ja licence ir apturēta, lai novērstu kompetento valsts institūciju konstatētos normatīvo aktu pārkāpumus vai iesniegtu pieprasītos dokumentus, licences darbību atjauno ar komisijas lēmumu, ja valsts institūcija, kas konsta­tēja pārkāpumu, rakstiski ir informējusi komisiju par pārkāpuma novēršanu vai ir iesniegti pieprasītie dokumenti.

24. Licenci anulē, ja:

24.1. komersants piešķirto licenci nav izņēmis divu mēnešu laikā no tās piešķiršanas dienas;

24.2. no kompetentajām valsts institūcijām ir saņemts pamatots rakstisks pieprasījums anulēt licenci;

24.3. licences darbība ir apturēta, un komisijas lēmumā noteiktajā termiņā nav novērsti trūkumi, kuru dēļ licence tika apturēta;

24.4. komersants ir beidzis sniegt dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizā­cijas pakalpojumus, ir likvidēts vai tiesa ir pieņēmusi nolēmumu par attiecīgās darbības pārtraukšanu.

25. Lēmumu par licences apturēšanu vai anulēšanu komisija noformē atbilstoši Administratīvā procesa likumam un piecu darbdienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas nosūta to komersantam un uzraudzības institūcijām.

26. Pēc lēmuma pieņemšanas par licences darbības apturēšanu vai atjaunošanu licences saņēmējs iesniedz licenci komisijai. Komisija licences otrā pusē izdara atzīmi par licences darbības apturēšanu vai atjaunošanu, norādot komisijas lēmuma pieņemšanas datumu.

27. Triju darbdienu laikā pēc komisijas lēmuma saņemšanas par licences darbības anulēšanu komersants iesniedz licenci komisijai.

V. Noslēguma jautājumi

28. Licences, kuras izsniegtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

29. Šie noteikumi ir attiecināmi arī uz individuālajiem uzņēmumiem, zemnieku un zvejnieku saimniecībām.

30. Eiropas Savienības dalībvalstī reģistrēts dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniegšanas komersants dezinfekcijas, dezinsek­cijas un deratizācijas pakalpojumus Latvijas Republikā sniedz bez aģentūras komisijas izsniegtās licences, ja tā nav pastāvīga šī pakalpojumu sniegšana Latvijas Republikā.

31. Noteikumi piemērojami ar 2006.gada 19.maiju.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Veselības ministrs G.Bērziņš
1.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 16.maija noteikumiem Nr.399
01.JPG (42900 bytes)
Veselības ministrs G.Bērziņš
2.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 16.maija noteikumiem Nr.399
Iesniegums par licences saņemšanu

02.JPG (76335 bytes)

03.JPG (87808 bytes)

Veselības ministrs G.Bērziņš
3.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 16.maija noteikumiem Nr.399
Iesniegums par licences pārreģistrāciju

04.JPG (73025 bytes)

05.JPG (24503 bytes)

06.JPG (60424 bytes)

07.JPG (54607 bytes)

Veselības ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā izsniedzama licence dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniegšanai .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 399Pieņemts: 16.05.2006.Stājas spēkā: 31.05.2006.Zaudē spēku: 01.12.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 83, 30.05.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
136124
31.05.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"