Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.285

Rīgā 2006.gada 11.aprīlī (prot. Nr.21 1.§)
Noteikumi par kritērijiem, pēc kuriem biedrībām un nodibinājumiem piederošās ēkas un būves netiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokli
Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
1.panta otrās daļas 18.punktu un 12.pantu

1. Noteikumi nosaka kritērijus, pēc kuriem biedrībām un nodibinājumiem (turpmāk - biedrības) piederošās ēkas un būves netiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokli.

2. Ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek biedrībām piederošās ēkas un būves, kuras atbilst šādiem kritērijiem:

2.1. īpašumtiesības uz ēkām un būvēm ir nostiprinātas zemesgrāmatā;

2.2. ēkas un būves pieder biedrībai, kurai Sabiedriskā labuma organizāciju likumā noteiktajā kārtībā ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, vai invalīdu biedrībai;

2.3. ēkas un būves tiek izmantotas tajā sabiedriskā labuma darbības jomā, kas noteikta lēmumā par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu (izņemot invalīdu biedrībām piederošās).

3. Biedrības, kurām piederošās ēkas un būves atbilst šo noteikumu 2.punktā minētajiem kritērijiem, līdz taksācijas gada 31.janvārim iesniedz Finanšu ministrijā attiecīgu rakstisku iesniegumu, kam pievienoti šādi dokumenti:

3.1. zemesgrāmatas apliecības kopija;

3.2. Valsts zemes dienesta izziņa par biedrībai piederošās ēkas vai būves pēdējo noteikto kadastrālo vērtību, norādot pašvaldību, kuras administratīvajā teritorijā ēka vai būve atrodas;

3.3. rakstisks apliecinājums, ka biedrībai piederošā ēka vai būve tiek izmantota tajā sabiedriskā labuma darbības jomā, kas noteikta lēmumā par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu.

4. Ja ēkas daļa vai būves daļa tiek izmantota atbilstoši šo noteikumu 2.3.apakš­punktam, nodokļa atbrīvojums attiecināms uz šo ēkas vai būves daļu.

5. Finanšu ministrija līdz taksācijas gada 15.februārim (2006.gadā - līdz 15.maijam) apkopo saņemtos šo noteikumu 3.punktā minētos dokumentus, sagatavo un noteiktā kārtībā iesniedz Ministru kabinetā noteikumu projektu par biedrībām, kas atbrīvotas no nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem par tām piederošajām ēkām un būvēm.

6. Nodokļa atbrīvojums tiek piešķirts uz vienu taksācijas gadu, un tā piemērošanu uzsāk ar nākamā taksācijas gada 1.janvāri.

7. Ja pašvaldība konstatē, ka kādai sarakstā iekļautai biedrībai piederošas ēkas vai būves izmantošana neatbilst šo noteikumu 2.3.apakšpunktā minētajam kritērijam, tā rakstiski informē Finanšu ministriju.

8. Finanšu ministrija, pamatojoties uz pašvaldības sniegto informāciju, mēneša laikā sagatavo tiesību akta projektu par grozījumiem šo noteikumu 5.punktā minētajos Ministru kabineta noteikumos, paredzot svītrot no saraksta attiecīgo biedrību, kura neatbilst šo noteikumu 2.3.apakšpunktā minētajam kritērijam.

9. Pēc šo noteikumu 8.punktā minētā tiesību akta spēkā stāšanās pašvaldība divu nedēļu laikā veic nodokļa aprēķinu un nosūta attiecīgajai biedrībai nodokļa maksāšanas paziņojumu par taksācijas gadu, uz kuru tai bija piešķirts nodokļa atbrīvojums.

Ministru prezidenta vietā - aizsardzības ministrs A.Slakteris

Finanšu ministra vietā - kultūras ministre H.Demakova
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par kritērijiem, pēc kuriem biedrībām un nodibinājumiem piederošās ēkas un būves netiek .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 285Pieņemts: 11.04.2006.Stājas spēkā: 22.04.2006.Zaudē spēku: 19.12.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 64, 21.04.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
133375
22.04.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"