Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2012. gada 7. augusta noteikumus Nr. 548 "Noteikumi par sakaru virsnieka norīkošanu pārstāvībai Eiropas Policijas birojā".
Ministru kabineta noteikumi Nr.77

Rīgā 2005.gada 1.februārī (prot. Nr.7 12.§)
Noteikumi par sakaru virsnieka nosūtīšanu pārstāvībai Eiropas Policijas birojā un sakaru virsnieka statusu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā nacionālā vienība — Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības pārvaldes Eiropola nacionālais birojs — nosūta sakaru virsnieku pārstāvībai Eiropas Policijas birojā (turpmāk — Eiropols), un sakaru virsnieka statusu.

2. Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ieņēmumu dienesta, Ģenerālprokuratūras vai Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (turpmāk — kompetentā iestāde) ierēdnis, darbinieks vai prokurors, kuru nacionālā vienība sakaru virsnieka statusā nosūtījusi pārstāvībai Eiropolā, pārstāv nacionālās vienības un kompetentās iestādes intereses un nodrošina informācijas apmaiņu starp nacionālo vienību un Eiropolu.

3. Sakaru virsnieka amata kandidatūru (turpmāk — kandidāts) no kompetentās iestādes ierēdņu, darbinieku un prokuroru vidus izvirza kompetentās iestādes vadītājs, ņemot vērā ierēdņa, darbinieka vai prokurora profesionālo sagatavotību.

4. Nacionālajā vienībā kandidātu apmāca un iepazīstina ar Eiropola darba specifiku un informācijas apmaiņas kārtību starp Eiropolu un nacionālo vienību.

5. Pēc šo noteikumu 4.punktā minētās apmācības pabeigšanas nacionālās vienības vadītājs kompetentās iestādes vadītājam sniedz atzinumu par kandidāta gatavību darbam Eiropolā.

6. Ja šo noteikumu 5.punktā minētais atzinums ir pozitīvs, kompetentās iestādes vadītājs izvērtē Eiropolā konkrētajā laikposmā aktuālo jautājumu specifiku saistībā ar kompetentās iestādes darbu un pēc rakstiskas saskaņošanas ar nacionālo vienību pieņem lēmumu par kandidāta nosūtīšanu nacionālās vienības un kompetentās iestādes interešu pārstāvībai Eiropolā.

7. Sakaru virsnieka pienākumus attiecībā uz nacionālo vienību nosaka viņa amata aprakstā. Amata aprakstu pēc saskaņošanas ar nacionālās vienības vadītāju apstiprina kompetentās iestādes vadītājs.

8. Laikposmā, kamēr sakaru virsnieks pilda amata pienākumus Eiropolā, viņam ir saistoši nacionālās vienības vadītāja rīkojumi darba organizācijas jautājumos.

9. Sakaru virsnieku nacionālās vienības un kompetentās iestādes interešu pārstāvībai Eiropolā nosūta uz četriem gadiem. Pēc minētā termiņa beigām kompetentās iestādes vadītājs pēc rakstiskas saskaņošanas ar nacionālās vienības vadītāju var pagarināt termiņu vienu reizi un ne ilgāk kā uz diviem gadiem.

Ministru prezidenta vietā — satiksmes ministrs A.Šlesers

Iekšlietu ministra vietā — bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par sakaru virsnieka nosūtīšanu pārstāvībai Eiropas Policijas birojā un sakaru virsnieka .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 77Pieņemts: 01.02.2005.Stājas spēkā: 05.02.2005.Zaudē spēku: 01.08.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 20, 04.02.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
100905
05.02.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"